Oppskrift på riskaker

Her i huset lader vi opp til bursdagsrace de neste dagene. Etterhvert som jeg selv er blitt eldre, så har min begeistringen over å gå inn i et nytt år blitt erstattet av det fakta at jeg faktisk er begynt å bli gammel (den følelsen). Plutselig dukker linjer opp i ansiktet, og ting henger på en helt annen måte enn hva det engang gjorde :-) Heldigvis så har vår mellomste datter bursdag bare dager etter meg, og hennes forventninger og glede over denne dagen gjør at jeg fint kan la min egen passere uten å gjøre noe nummer av det. Det er liksom mye gøyere å stelle i stand til barneselskap…..

En ting jeg alltid elsket å få servert når jeg selv var i alderen der barnebursdager var aktuelt, var riskaker. Jeg husker enda følelsen når maten skulle serveres og de helt fantastiske bollene var på plass på bordet. Både pølser og andre kaker var glemt da, for her var det om å gjøre og ha plass til favorittmaten. I årene som har gått siden så har nok noe av min iver etter riskaker dabbet av, og jeg laget det aldri selv før det ble klart for egne barn å feire sine dager. En oppskrift jeg har brukt de siste årene og som pleier å slå an er denne:

Oppskrift på riskaker

Smelt 250 g delfiafett (kokosfett) og 200 g kokesjokolade (jeg pleier å ta en lys og en mørk, evt kan det være godt å bruke melkesjokolade). Avkjøl blandingen.

Pisk eggedosis av 2 egg og 2 dl sukker. Rør inn 3 ss kaffe og delfiafettet/sjokoladen. Bland lett inn 100 g puffet ris. 

Lag boller med skje og sett dem i muffinsformer.

Risbollene formes greit med skje opp i muffinsformer.

Risbollene formes greit med skje opp i muffinsformer.

Avkjøles og oppbevares i kjøleskapet til servering.

Oppskriften gir ca 27 riskaker av denne størrelsen

Oppskriften gir ca 27 riskaker av denne størrelsen

Alternativt kan man bytte ut deler av risen med honnikorn, rosiner, brente mandler som er hakket, kokosmasse etc. Det er gøy å smake seg til med ulike smaker og konsistenser :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *