Monthly Archives: March 2013

Utbygging: Status uke 4

Det er begrenset hvor mye som skjer på to arbeidsdager, og dermed er det lite som har skjedd utenfor huset denne uken – men ting går absolutt fremover: Forskalingene på ringmuren til boden og muren ut mot veien ble gjort ferdig, før de mandag ble fylt med sement.

sementbil

Tirsdag ble forskalingene revet og en provosorisk trapp over husets ringmur kom på plass. Dermed ble det lettere for de små å komme seg ut og inn på egenhånd.

utbygging av rekkehus

Nå ser vi bedre enn noen gang hvordan de ulike skillene vil bli, og vi venter i spenning på hva neste uke vil bringe :-)

Påskestemning med sveler og jakt på påskeegg

Dagen hos oss startet med at far i huset skimtet påskeharen på sin grytidlige joggetur, og når jentene litt senere sjekket postkassen så hadde han jammen lagt igjen et skattekart til dem der. Dermed var det bare å begynne jakten; tre ivrige små fant først frem til et nytt kart før yngstemann fant en kurv med tre egg stående utenfor huset. Med eggene i hus kan vi dermed offisielt si at påsken er begynt her hos oss. Fri og sol lover bra for dagene som kommer :-)

Klart for påskekos

Klart for påskekos

Med strålende vær ble steketakken funnet frem og sveler laget til lunsj. Ikke verst å nyte solen med årets første utemåltid på egen terrasse. Oppskriften jeg bruker er den som brukes på sveler man kjøper på ferjene til fjord 1, og som for noen år siden ble kåret til landets beste. De kan derfor anbefales på det sterkeste – og da helst med smørekremen på – iallefall er det populært her hos oss.

sveler med smørekrem

Oppskrift på sveler:

1 liter kulturmjølk
4 egg
1,5 dl sukker
1,5 ts (7 ml) natron
1 ts (5 ml) hjortesalt
9 dl kveitemjøl

Oppskrift på smørkrem:

90 g margarin
50 g sukker
30 g melis

Oppskrift på sveler fjord 1

Hjemmepåske

I år har vi egentlig ingen andre planer for påsken enn å få ryddet og forberede videre utbygginger, men når været er som det er nå så går det jo ikke an å sitte inne. Med fjellet og påskestemningen under en halv time unna, så er det heller ikke noe problem å spontant hive seg i bilen og komme seg til fjells. I selskap med gode venner så har dagen idag derfor blitt en suveren palmesøndag.

Siden det er påske så har nok de største skientusiastene alt reist av gårde til hytter på fjellet. Det var iallefall ikke så mange andre som hadde tenkt det samme som oss, og alle skrekkhistorier om fulle parkeringsplasser og trafikkkaos ble heldigvis ingen realitet.

Påskekos Gullbotn

For vår del så fant vi oss et rastested ganske med en gang vi kom frem. Fordelen med Gullbotn er at det er korte flate runder, og de små kunne derfor gå runder på ski på egenhånd samtidig som vi voksne kunne holde øye med dem hele tiden.

Påskekos i Gullbotn

Påskekos i Gullbotn

Etterhvert ble teknikken såpass god at selv en sprek pappa måtte gire opp for å holde følge :-)

Påskekos i Gullbotn

Andre skulle nok helst ønsket at de enda var små nok til å få sitte på innsiden av pulken…

Påskekos i Gullbotn

Alle er vi iallefall enige om at det har vært en super dag, og det er ikke usannsynlig at vi vil ta turen igjen flere ganger denne påsken. At dagen ble avsluttet med pizza og vin på terrassen i solsteken gjorde sitt til å sette prikken over ièn på en allerede strålende påskedag.

Fortsatt god påske til dere alle :-)

Sofia den første

For en tid tilbake fikk jeg en hyggelig mail fra en ansatt hos Släger Kommunikasjon AS om en ny serie som skal begynne, samt tilbud om litt prinsessetilbehør og andre produkter fra Disney Junior i forkant. Kort tid etter så havnet pakken i postkassen vår, og med tre jenter i alderen 2-8 år i huset så er det ikke fritt for at prinsessser og prinsessetilbehør slår an.

Prinsesse Sofia

Det var iallefall noen fornøyde jenter som synes det var stor stas med pakke i posten, og siden har de slukt alt av reklame for den nye serien som skal begynne. For “denne  påsken presenterer Disney sin aller første lille prinsesse, Sofia den Første, på norske TV-skjermer.  I en TV-film og påfølgende TV-serie møter vi Sofia – et helt vanlig barn som havner i en svært uvanlig tilværelse når hennes mamma gifter seg med kongen. Gjennom Sofia får de minste et innblikk i hvordan det er å stifte nye vennskap og søskenrelasjoner, samt finne seg til rette i en ny hverdag.

Her i huset er jentene klare for å få med seg den nye serien, og om andre har lyst til det samme så sjekk ut:


Premiere på den animerte TV-filmen Sofia den Første: Det var en gang en prinsesse:

Disney Junior, fredag 29. mars klokken 08.00

Disney Channel, fredag 29. mars klokken 19.00

Premiere på TV-serien Sofia den Første

Disney Junior, lørdag 13. april klokken 08.00

Utbygging: Status uke 3

Denne uken har jeg tatt meg i å lure på når man egentlig er blitt for gammel til å hoppe opp og ned i vill begeistring. Fornuften sier meg at jeg er langt over den alderen, lysten derimot gjør at et lite hopp må være lov. For denne uken har de siste deler av ujevnheter på tomten foran huset forsvunnet, husets ringmur ble forskalet og onsdag ble den til og med støpt. En gledelig overraskelse. Vi hadde sett for oss at platen måtte støpes først, og at vi i dager ville måtte slite med å komme oss inn i huset for ikke å sette varige fotspor. Vi har tydligvis ikke peiling (ikke det at vi har trodd det, men vi har jo hatt våre tanker og funderinger 😉 )

Iallefall, selve husveggene skal settes opp før platen støpes, og før det kan gjøres må selvfølgelig ringmuren på plass. Alt onsdag så vi derfor konturene til det som skal bli, og det var mildt sagt fantastisk deilig. Endelig kan vi se tydlige spor, og vi kan gå rundt med målebånd og planlegge på en helt annen måte enn hva som er tilfelle ut fra tegningene. Nye planer til et av barnerommene, samt gulv og tapet til kjellerstuen begynner derfor å komme under kontroll.

Ringmuren på plass

Ringmuren på plass

Siste del av uken har blitt brukt til å forskale nye murer og ringmuren til den nye boden er kommet på plass.

Ting begynner å ta form....

Ting begynner å ta form….

Nå er det nesten synd at påsken kommer og ødelegger denne progresjonen. Til gjengjeld er det fortsatt ryddeplaner igjen inne som må gjøres, og flere ting må midlertidig oppbevares på et allerede fullstappet loft :-) Så vi har absolutt nok å gjøre.

God palmehelg til dere alle !!!

Kvalitetstid: Pippi på DNS

En av bursdagsgavene til 6 åringen vår tidligere i år var teaterbiletter til Pippi Langstrømpe på DNS. Siden de en periode har hatt Pippi som tema i barnehagen så er det ikke fritt for at vår håpefulle er temmelig begeistret for denne sterke lille jenten. At dette var en perfekt gave til henne er det derfor ingen tvil om.

pippi langstrømpe dns

Som den mellomste i en søskenflokk på tre så er det ikke fritt for at 6 åringen i perioder har en tendens til å falle litt i mellom to stoler; enten litt for liten eller litt for stor. Dermed så er det heller ikke så ofte hun får gjøre noe helt alene uten at enten storesøstern eller lillesøstern er med. At dette var en happening som bare var henne forunt har nok gjort sitt til at hun lenge har ventet i spenning på gårsdagen, for i går skjedde det endelig. Alle andre planer og hverdagslogistikk var ryddet til side for at 6 åringen endelig skulle få litt alenetid. At hennes beste venninne og hennes mamma også var med gjorde nok det hele litt ekstra spennende.

At hun har gledet seg og tenkt på dette lenge er det ingen tvil om. I utgangspunktet hadde hun kunngjort at hun ville gå i Pippi kostymet, og siden dette skulle være hennes dag har det ikke vært noen innvendinger på det. Her forleden så kom hun imidlertid hjem og fortalte at hun nok måtte velge noe annet, for man går ikke i teater uten å pynte seg… Så vet jeg det!

Det var iallefall en spent gjeng som var klar for forestilling i går kl 17.

Gode venner klar for teater

Gode venner klar for teater

Spent 6 åring

Spent 6 åring

Timene i teatersalen ble en stor opplevelse for både stor og liten. Forestillingen har på forhånd fått gode kritikker, og at all ros er vel fortjent er det ingen tvil om. Vi koste oss iallefall kjempemasse, og var enige om at stykket var vel verdt å vente på. Anbefaler det videre på det sterkeste!!!

Det har tatt tid, men endelig er jeg i gang

I flere år så har jeg tenkt at jeg skal sette meg ned og lage fotobøker. Når jeg ble mamma for første gang var planen en Nyfødt bok til prinsessen. Jeg så for meg den lekreste scrapping utgaven man kan tenke seg. Selvfølgelig skjedde ikke det, og realiteten ble et helt vanlig album hvor bildene var stukket inn og hvor det ikke var plass til å skrive noe som helst ved siden av. Siden den gang har jeg knapt fremkalt et bilde. Ingen bøker er blitt laget. I hodet mitt ja, men i virkeligheten nei. Og de yngste jentene kunne liksom ikke få scrappingbøker når ikke storesøsteren hadde fått – faktum er at de ikke har egne albumer engang.

Før digitalkamera kom så ble alle bilder fremkalt. Jeg husker hvordan minner og opplevelser nøysommelig ble satt inn i egne album, og de støvet absolutt ikke ned i hyllen. Faktisk var det ganske kjekt både å bla i dem selv og å vise dem frem til andre. Med unntak av de første årene etter at jeg fikk digitalt kamera så har dette sklidd ut og alle bilder befinner seg nå på dataen. Hva som er grunnen vet jeg ikke. Kanskje fordi man med et digitalt kamera ofte ender opp med flere bilder av samme motiv, og at det derfor trengs en gjennomgang av bildene før de kan fremkalles, eller kanskje bare så enkelt at man har mulighet til å oppbevare dem uten å måtte gjøre noe mer. Tross alt er vi begynt å bli ganske så vant med å se bilder digitalt i de fleste sammenhenger. Samtidig så har flere produkter kommet til og etterhvert som mulighetene har økt, så har tankene om mulige prosjekter på hjemmebane likeså – men som med så mye annet; tiden har en tendens til å gå fra en. At jeg de siste to årene har brukt et heller halvgodt mobilkamera til å forevige de fleste hverdagsøyeblikkene har også gjort sitt til at jeg ikke har prioritert å sette meg ned og organisere og lage egne fotobøker. Dårlige bilder gir nok dårlige bøker……

Etter at jeg fikk nytt kamera til jul så håper jeg imidlertid at det skal bli nye tider. Først og fremst tar jeg for tiden masse bilder. Jeg har lest meg opp på kamera og bildetaking, og begynner å få kontroll på det teoretiske og viktigheten av å tenke iso, blenderåpning og lukketid. Greit nok, resultatene lyser av at det kreves masse øving for å få gode bilder, men det går fremover, og fremfor alt så er det gøy når det blir bra (selv om det fortsatt omtrent bare skjer på 1 av 10 bilder). Trøsten er at øvelse gjør mester!! Med bedre bilder frister det imidlertid enda mer å lage skikkelige fotobøker, så derfor er planen klar: Fotobokprosjektet skal begynne nå!! Fra nå av skal det årlig lages egne årsbøker!! (tror jeg ;-) ). Siden jeg vet hvor det har sviktet før (tiden det tar å gå gjennom et hav av bilder) så ser jeg for meg å sette meg ned noen ganger i året og lage nye sider, på den måten så blir ikke prosjektet så stort og uoverkommelig.

For å trene meg, fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe jeg skulle gjort for snart 7 år siden. Lage eget bryllupsalbum. Jeg hører ikke til dem som har drømt om og planlagt bryllupet siden jeg var barn. Faktisk så har ingen ting ved tanken på å være i sentrum for alles blikk og kamera en hel dag trigget meg. Ei heller kjolen. Den ble kjøpt 5 minutter etter at jeg så den i vinduet på en vanlig kjolebutikk, og var den første og siste jeg prøvde. Det var liksom greit sålenge den ble godkjent av den kommende brudgom. Selv om det må sies at jeg i etterkant er glad for at jeg ble overtalt til å bære slør og faktisk synes det var veldig gøy, så omhandlet det meste av planleggingen å finne det rette stedet (giftet oss i Barcelona) og velge ut meny. Siden Hverdagspappa er bedre enn meg i engelsk og liker å planlegge så sto han for det meste her. Bildetaking tenkte vi heller ikke spesielt mye over, men siden få brudepar går rundt med kamera – iallefall gjorde ikke vi det – så bestilte vi fotograf gjennom Sjømannskirken som kom og tok bilder av oss etter sermonien. Bildene ble deretter sendt oss på cd. I etterkant var vi lite flinke til å samle inn bilder fra venner og kjente – som heldigvis for vår del – var mer aktive med kamera enn oss. Når jeg forleden kveld satt meg ned for å lage bryllupsalbumet så må jeg si jeg angret litt på det. I tillegg til bildene fra fotografen, hadde jeg fått noen fra en god venn, men vårt bryllupsalbum inneholder stort sett bilder av brudeparet ;-) Kanskje det etterhvert blir ett mindre til av gjestene også – for nå i etterkant har jeg fått flere bilder av en venninne og jeg skal etterspørre ytterliger flere fra andre (hint, hint). Iallefall så fikk jeg den planlagte øvingen som jeg hadde sett for meg, og til dette så brukte jeg Fotoknudsen. Jeg har brukt dem flere ganger når jeg har laget julekort etc, og dermed så har jeg lastet opp bilder der før. Siden konkursen tidligere i år ikke har gitt konsekvenser for minnebanken, tenkte jeg at det kunne være greit å støtte opp om et lokalt bergensfirma. Iallefall så valgte jeg et standard bryllupsalbum derfra. Jeg skulle ha ønsket at det var enklere å dra bildene mellom de ulike bilderammene inni, uten å måtte gå tilbake og da miste arbeidet jeg alt hadde gjort. Jeg er derfor litt usikker på om jeg vil få til noe annet enn å velge ut de aktuelle bildene når jeg ser for meg å lage album over en lengre periode, så det er ikke helt i samsvar med planen med å lage sider ferdig fortløpende, men mulig dette lar seg gjøre på de andre albumene ? Evt tar jeg gjerne imot forslag til andre gode leverandører av fotobøker…..

Iallefall, slik ser resultatet ut, og selv om albuemet med fordel kunne visst mer av alle de flotte gjestene våre, så er jeg førnøyd med endelig å ha fått laget ferdig bryllupsalbumet :-)

bryllupsalbum fra fotoknudsen

Ballongbukser

Jeg har i flere år beundret de lekre ballongbuksene både på bloggen og “live” til damen bak Litlo og Kalen. Så nå når våren står for dør, og både lysten på, og behovet for litt mer sommerslige klær er tilstede så bestemte jeg meg for å prøve å sy noen til jentene.

Både mønster og stoff er fra Stoff og Stil. Buksene var forholdsvis enkel å sy, og resultatet falt i smak hos de små.

Ballongbukse i str 4 år

Ballongbukse i str 4 år

Ballongbukse i str 8 år sydd til jente på 6.

Ballongbukse i str 8 år sydd til jente på 6.

Siden buksene skal være litt vide så passet både str 3 og 4 år til minstejenten vår. Det var tydelig at de var behagelige å ha på, og hun ville gjerne beholde dem på.

Ballongbukse i str 3 år

Ballongbukse i str 3 år

Det var endel stoffrester igjen etter at buksene var ferdige, og med det benyttet jeg sjansen til å få sydd matchende hårbånd og hårstrikk. Med tre små jenter i huset er det en forbruksfare som det aldri blir for mye av…..

Utbygging: Status uke 2

Dette har vært en spennende uke når det gjelder utbyggingen; hver morgen før klokken 7 har vi kunnet høre maskiner som startes og banking som tar til utenfor inngangsdøren. Jeg hadde aldri trodd at et slikt bråk kunne vekke så gode følelser – for endelig er vi skikkelig i gang!! Tre menn jobber kontinuerlig i hagen, alle løsmasser er fjernet, berg, brostein, mark og kanter er borte. Tre er kuttet ned og fraktet vekk, og et stort flatt dekke er kommet til syne.

Hele familien gleder seg daglig til å finne ut ha som møter oss om ettermiddagen. Jentene er kommet seg over nedturen tidligere i uken over at klatretreet deres måtte vike, men vi er alle enige om at uteområdet nå faktisk virker større enn noen gang. Så gjett om vi er spente på hvordan det vil bli når ting også skal bygges opp. Idag er det iallefall blitt fullt på med stein og pukk, og forberedelsene til de kommende forskalinger er således påbegynt.

Realiteten om at vi nå er igang er begynt å synke inn, så da gjelder det bare å overse en gang full av skitt som blir dratt frem og tilbake av alle som beveger seg over tomten. Det er nok bare å forbrede seg på tre måneder i kaos og rot, før vi forhåpentligvis kan møte sommeren med det ferdige resultatet.

Status uke 2

Status uke 2

Oppskrift på After Eight brownies

Om man er ute etter en litt annerledes brownies kake, så er denne verdt å prøve ut. En deilig kombinasjon av mint, sjokolade og nøtter.

oppskrift på brownies med after eight

175 g After Eight

200 g smør

275g brunt sukker

4 egg 

180 g hvetemel

100 g hakkede peanøtter

Forvarn ovnen til 175 grader. Bruk en rund kakeform med diamerter 25 cm. Kle bunnen med bakepapir og sidene med smør (bruk evt en vanlig form på ca 25 x 25 cm) Del opp sjokoladen og smøret i små biter og ha i en liten kjele sammen med brunt sukker. Smelt over svak varme mens man rører godt.

Ta kjelen av varmen og tilsett eggene, ett av gangen, og rør dem godt inn. Sik i melet og bland i hakkede nøtter

Hell deigen i formen og stek i ca 25 min. Pass på at den ikke steker for lenge, den skal være litt klissete. Avkjøl kaken før den pyntes med melis og jordbær.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...