Monthly Archives: March 2014

Baderomsrehabilitering – siste finish

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan badene ble til slutt, og ser jeg helt har glemt å oppdatere bloggen på dette. Før jul så var det meste tilnærmet ferdig, men siden vi ønsket å vente for å få en møbelsnekker til å lage baderomsmøbelet, så ble det en periode da de siste finishene på bad 2 gjensto. For vår del – som da hadde levd så lenge med arbeidere i huset – så føltes det både godt og nødvendig, det ble iallefall en kjærkommen pause. Samtidig så er det ikke til å legge sjul på at det er herlig å ha fått gjort unna den siste finpussen også. For det er status her hos oss nå. 2 bad og ett vaskerom er ferdig totaltrehabilitert. Vi er i mål!

This slideshow requires JavaScript.

Prossessen med badene gikk som jeg har nevnt før, bedre enn forventet. Vi følte vi måtte manne oss opp, og hadde egenlig forberedt oss på det verste, men endte opp med å bli positivt overrasket. Vi brukte en totalentrepenør, for vårt vedkommende Askøy Byggsenter. Når vi var rundt og hentet inn anbud så opplevde vi at dette ble billigere enn å velge en ren baderomsleverandør. I tillegg opplevde vi at samarbeidet på tvers av yrkesgruppene gikk strålende, og vi hadde ingen ventedager der ting sto stille i påvente av at annet arbeid måtte gjøres. Det hele gikk dermed over all forventning, og gleden vi føler nå når vi har fått det akkurat som vi ønsket gjør at dette hadde vi ikke kviet oss på å sette i gang igjen (for å berolige min mann; nei, vi skal ikke det, vi er ferdig nå ;-) ).

This slideshow requires JavaScript.

De nye badene er iallefall mye bedre tilpasset en familie på fem enn det vi var vant med fra tidligere av, og med tre dusjer i hus så håper vi å møte de baderomsutfordringene vi regner med tre jenter etter hvert vil medføre :-).

Det ferdige vaskerommet

Det ferdige vaskerommet

At jeg endelig har fått litt plass på vaskerommet også gjør det nesten gøy å vaske tøy (regner ikke med det varer så lenge). Vi nyter iallefall resultatet!

Hekledilla

Jeg følger strømmen! Jeg er bitt av hekledilla!

Mønster på heklet lue til gutt/ jente

Som så mange andre så lot jeg meg fascinere av de flotte OL luene. Siden jeg ikke var spesielt interessert i selve OL, så tror jeg egentlig jeg la mer merke til luene enn til selve idretten :-) Alt fra dag én var det iallefall dem jeg festet meg med, og jeg var raskt ute med å søke etter oppskriften på nettet. Det var bare et problem; jeg kunne ikke hekle. Her skriver jeg kunne, for nå kan jeg det! Noen tastetrykk unna på youtube var løsningen, og ikke var det vanskelig heller.

Om andre er i samme situasjon så sjekk disse linkene:

Hvordan hekle fastmasker

Hvordan hekle kjedemasker

Hvordan hekle luftmasker (opplegg)

Hvordan hekle halvstaver 

En annen som også satte i gang med å hekle ol luer, og som var den som til slutt fikk meg til å få fingeren ut og komme i gang (igjen) var Litlo og Kalen – ta dere en tur innom bloggen for å finne linker til gode gratis mønstre på flotte heklede luer. Selv tok jeg utgangspunkt i Hobbyuglas hule sin oppskrift når jeg begynte, men etterhvert som jeg ble flinkere så har jeg tilpasset mønsteret og heklet ut fra lysten der og da.

Mønster på heklet lue til gutt/ jente

Min variant av OL luen

For siden så har jeg fortsatt å hekle, jeg har rett og slett fått hekledilla og et høyt tosifret tall av luer er produsert. Ikke bare ol luer, men alle slags typer. Noen er blitt vide og store, andre sitter mer inn til hodet. Felles for dem alle (til nå) er at de er heklet i Sandenes mini duett fra SandnesGarn. Jeg liker veldig godt kombinasjonenav  55 % bomull og 45 % merinoull; varme og gode uten å klø.

Mønster på heklet lue til gutt/ jente

Alle luene er heklet med dobbel tråd og med heklekrok i str 6. De minste barne har jeg økt opp 60 masker til (str1-4 år). De litt større 62-63 (str 5-8 år) og til de voksne fra 68-71. Antall masker varierer med hvor store jeg vil ha luene. Fordelen med mønsteret er at det er lett å øke/ redusere etterhvert. På noen av de største luene så har jeg kuttet 2-4 masker de siste rundene slik at de skal sitte bedre inntil hodet.

mønster på heklet lue til gutt / jente

Om andre lar seg friste til å sette i gang med å hekle luer i dette garnet så vær oppmerksom på at det har en tendens til å vie seg litt ut.

Dette er fargekombinasjonen jeg har strikket til flest menn/ gutter, men er også den jeg selv ofte ender opp med å ta på meg

Dette er fargekombinasjonen jeg har strikket til flest menn/ gutter, men er også den jeg selv ofte ender opp med å ta på meg

NB! Hekling viser seg å være vanedannende :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...