Monthly Archives: June 2013

Tidlige Brann fans krøkes skal…..

Jeg må bare innrømme at få ting interesserer meg mindre enn fotball. Hverdagspappa derimot, han interesserer seg nok for hele familien tilsammen. Sånn sett så har jeg en viss intresse av fotball også, for i og med min kjære er lidenskapelig opptatt av det, så kan fotballresultater påvirke hans humør (helt uforståelig for meg). For all del, ikke slik at han blir sur og gretten, men at han resten av kvelden går og gnager over et surt tap, det er absolutt mulig. Dermed er det i min interesse at resultatene går den rette veien (dvs den veien Hverdagspappa mener er rett). Iallefall, når vi var på ultralyd for 3. og siste gang, og på ny fikk konstantert at en jente var på vei, så var det vel det eneste ankepunktet hos min mann; en ny stjernespiller for Brann eller Man United ville sannsynligvis ikke bli oppfostret her hos oss :-) Det stopper han imidlertid ikke fra å drømme om at noen av jentene skal arve litt av hans lidenskap for fotball, og mens jeg tror han har gitt opp eldstemann, så viser 6 åringen stor interesse, og 3 åringen er drillet i å rope “Heia rød” hver gang et glimt av fotball vises på tv.

I et forsøk på å øke jentenes fotballinteresse ytterligere fant Hverdagspappa ut at det var på tide at de ble introdusert for en skikkelig fotball opplevelse på Stadion. Et raskt familieråd slo fast at sannsynligheten for at 3 åringen skulle sitte stille i 2 x 45 min var heller liten, og dermed så ble hun hjemme med meg. Pappaen og 3 stykk barn dro imidlertid avgårde fulle av lyst (motivasjonen var på topp hos alle – mulig at samtalen om kjøp av pølser og is spilte inn, men for min mann var det vesentlige at de gledet seg :-)

Nyfrelse fotballfans

Nyfrelse fotballfans

Dagen for Stadiondebuten var heller ikke den verste. Med ansiktsmaling og hoppeslott for de små, strålende vær, og tilslutt 6-1 seier til hjemmelaget, så ble turen absolutt en suksess. De gav inntrykk for at dette var noe de var klare for å gjenta – iallefall turen til stadion – for som det kom frem etter at de gledesstrålende hadde formidlet til mammaen hvor kjekt de hadde hatt det; selve fotballen var det minst spennende :-) At en viss intresse er vekket er det imidlertid ikke tvil om, og jentene var klare på at de gjerne skulle hatt litt suporter utstyr, og 6 åringen sukket over at farmors strikkede Brann genser lå igjen i barnehagen.

Det gjelder å lade opp med rett instilling - eldstejenten gleder iallefall pappahjertet

Det gjelder å lade opp med rett innstilling – eldstejenten gleder iallefall pappahjertet

Det er derfor fullt mulig at pappaen etterhvert får selskap når han banker seg ned foran tv en for å se kamp – i mellomtiden går det iallefall i Heia Brann her hos oss. God lørdagskveld :-)

Utbygging: Status uke 17

For tiden er vi inne i en periode der mye skjer, og denne uken har vært et lite høydepunkt i så måte. Hver dag har det vært nye spennende ting å komme hjem til, og vi begynner virkelig å få et bilde av hvordan sluttresultatet vil bli.

I starten av uken ble boden gjort ferdig. I tillegg til å skulle romme mest mulig, så har den som funksjon å skjerme for innsyn. Etter som den er kommet opp så ser vi virkelig at den gjør sin misjon, og selv min bekymring for at det skal være mye innsyn på terrassen oppe, viste seg at den gjorde ubegrunnet.

Om det bare kunne kommet litt finere vær, så skal vi snart for malt boden også. Nytt gjerde må vi nesten også få på plass snart......

Om det bare kunne kommet litt finere vær, så skal vi snart for malt boden. Nytt liggende gjerde må vi nesten også få på plass……

Tirsdag fikk vi endelig betongen som vi har ventet på. Etter en dag hvor tilgangen til huset på fremsiden var umulig, og vi måtte gå en kronglete sti for å komme oss inn og ut på baksiden, så var det kjempegøy å kunne komme ut og ta det ferdige gulvet nærmere i øyesyn onsdag morgen.

Akkurat her kjenner jeg en barnslig lyst til å risse inn noe i sementen.... Fornuften tok overhånd :-)

Akkurat her kjenner jeg en barnslig lyst til å risse inn noe i sementen…. Fornuften tok overhånd 🙂

Ukens tre siste dager har dermed blitt brukt til å bygge nye vegger. Nå er også rommet til eldstejenten revet, så for første gang så merker vi utbyggingen litt mer på kroppen. Eller ikke at det er et problem, for den gamle inngangen er dekket med plast, og ingen støv og rot kommer inn i gangen. Rommet jentene sover på er 16 m2, og det er således grei plass for alle tre å sove der. Så bortsett for at de har det gøyere enn mor og far med sene kvelder og moro på rommet når det egentlig skulle vært sovetid, så synes vi enda at vi slipper greit unna problemene med det å skulle bo i huset mens utbyggingen pågår. Mulig det blir verre etterhvert, men foreløpig går det iallefall over all forventning.

Snart stue og gang

Snart stue og gang

Nå begynner vi å få et skikkelig inntrykk av hvordan de ulike rommene blir, og vi koser oss med å planlegge innredning og løsninger.

Snart eldstejentens rom, med eget garderoberom.

Om ikke så alt for lenge vi dette være eldstejenten sitt rom. Innerst blir det eget garderoberom.

Ytterdøren ble idag flyttet ut der den engang skal stå, og hjemfølelsen kom dermed i større grad. Jeg er litt spent på den døren som skal komme etterhvert og optimalt skulle jeg gjerne sett at den kom på plass, slik at jeg snart kunne fått sett den nærmere i øyesyn. For ikke å risikere noen riper og hakk i den mens de holder på, så er det imidlertid anbefalt å vente til slutt med å få den på plass; noe som høres fornuftig ut, selv om tålmodigheten min igjen blir satt på prøve :-)

Både gang og 6 åringenes rom begynner å ta form

Både gang og 6 åringenes rom begynner å ta form

God helg – for vår del så krysser vi fingre og tær for malevær :-)

Oppskrift på grove vafler

Grove vafler er alltid greie å lage når man har lyst på noe godt, samtidig som man vil det skal være litt sunt. I utgangspunktet så bruker jeg det jeg har i huset, oftest både havregryn og grovt mel. I de tilfeller da jeg ikke har nok av dette, så gjør knuste havreflak (frokostblanding) samme nytten. Vaflene pleier alltid å falle i smak, særlig når de blir servert varme og med syltetøy på. Kjapt, enkelt og ikke så alt for usunt.

Om noen trenger en basis oppskrift for å komme igang, så prøv gjerne den under bildet

vaffel

Oppskrift på grove vafler – sunne og gode

4 stk egg

125 g hvetemel

125 g fin sammalt hvete

50 g havregryn

5 dl melk (evt 2,5 del melk og 2,5 dl vann)

2 ss smør

1 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene og rør godt. Røren kan med fordel svelle 15 minutter (sjelden jeg prioriterer dette) før de stekes.

Oppskriften gir ca 9 vaffelplater.

Ps! Om noen skulle mangle kjøkkenvekt, eller bare foretrekke å lese oppskrifter i dl, så kan denne omregningstabellen være nyttig. Jeg har iallefall benyttet meg av den mang en gang.

God appetitt!

Premieinnhentingen 🙂

For en tid tilbake så skrev jeg et innlegg om hvordan få barn til å slutte med bleier. Vi har som sagt en 3 åring som vi gjerne skulle sett ble ferdig med bleiene, og den siste uken har vi virkelig gjort en innsats på hjemmebane for å få det til. Hele forrige helg hadde vi fokus på dotrening, og selv om hun endte opp med å gå på toalettet sikkert 20 ganger daglig, så holdt hun seg tørr uten et eneste uhell. Det må siest at hun flere ganger har tigget om å få lov til å ta på seg bleien, og at hun ikke hele tiden var like begeistret for å måtte gå med truse. Med nok lovnader om både kjeks og is, så endte det imidlertid med at motivasjonen for å gå uten oversteg lysten om den bedagelige bleietilværelsen. Iallefall, på mandag var det klart for å gå i barnehagen med bare truse. Siden hun fortsatt går på småbarnsavdelingen så er det ingen av vennene hennes som er sluttet med bleier, og det er ikke fritt for at hun var rimelig stolt.

Uken har videre vært preget av flere avslutningsarrangementer ol., og 3 åringen har klart seg helt fint uten bleier. Så i går kunne vi virkelig slå fast at yngstemann ikke lengre er et bleiebarn, og hun kunne med stolthet få være alene sammen med mamma og pappa på butikken for å kjøpe det som hele tiden har vært det endelige målet; egen Dora film. Det var ikke fritt for at hun var super stolt, og når hun i tillegg fikk prøve Lynet Mcqueen bilen utenfor butikken, så tror jeg hun synes det definitivt var verdt innsatsen.

stoltemma2

Etterhvert så har det blitt færre doturer, og vi er sluttet å spørre om hun må tisse til en hver tid. Det hele var mye enklere å gjennomføre enn hva vi voksne hadde fryktet, og nå gleder vi oss over at 9 år som sammenhengende bleieskiftsarbeidere ser ut til å gå mot slutten.

3 åringen er nå klar for en helg med litt ekstra film titting – noe som er vel fortjent, for vi synes hun har vært kjempeflink. Store bleiefrie jenten vår!!!

stoltemma4

Utbygging: Status uke 16

Denne uken har vi sett de første tegnene på at ting også begynner å bli ferdig. Mandag startet med at de begynte å jobbe i 2. etc. for å gjøre klar til, og etterhvert sette inn ny skyvedør. Siden huset vi bor i er bygget av moduler, så måtte hele veggen der døren skulle komme vekk, før de kunne gjøre plass til ståldrageren og deretter døren. Hele den første dagen gikk derfor med til å rive og klargjøre.

sette inn skyvedør

Etter en noe kald natt, så fikk de på plass både drager og skyvedør på tirsdag, og vi er kjempefornøyd med resultatet. Selv om vi hadde ganske store vindusflater fra før av, så ble stuen lysere, i tillegg til at den plutselig virker større :-)

skyvedør i stur

Mens to mann jobbet på oppe, så holdt elektriker på nede og la varmekabler i tilbygget.

kabler i gulvet

Onsdag ble brukt til å ferdigstille alt oppe, samt legge armeringsjern i gulvet nede. Det store håpet var at det skulle la seg gjøre å få støpt, og vi håpet i det lengste både torsdag og fredag at dette skulle bli gjort. Dessverre så er vi ikke de eneste her i Bergen som bygger, og i dag måtte vi noe skuffet innse at gulvet ikke blir ferdig denne uken. Dessverre for vår del så er kapasiteten for å få tak i støp sprengt, og det er usikkert når de får presset oss inn. Vi krysser iallefall fingrene for at noen skal avbestille leveringen sin neste uke, slik at vi snart har ferdig gulv. Det hadde vært veldig kjedelig om manglende støp skulle sette en stopper for den fine fremgangen som har vært i det siste.

Boden er også begynt å komme på plass, og dermed så får vi et godt inntrykk over hvordan det hele vil bli både med hensyn til innsyn og skjerming.

utbygging av tomannsbolig

Vi har fått malt deler av langsiden denne uken, og hadde håpet å kunne fortsette med dette i helgen. Dessverre er prognosene at den kommer til å regne bort, så verken maling eller den store gleden av terrassen ser det ut som om det blir. Vi får bruke dagene til å rydde ut av 9 åringen sitt rom. Dette vil med all sannsynlighet bli revet til uken. Fra da av så begynner arbeidet i større grad til å foregå inne, og vi vil nok merke mer til hva vi står opp i. Siden det meste foreløpig har vært lokalisert til uteområdet, så har vi egentlig ikke blitt så veldig berørt av selve byggeprosjektet. Regner med dette vil endre seg de neste ukene…..

God helg alle sammen :-)

 

Hva trenger man å pakke med når man skal til syden med barn?

Denne uken har vi virkelig fått et inntrykk av hva vi står foran; sommerferien. Både på skolen og i barnehagen har det vært avslutninger, og mens 9 åringen har sine siste dager i 3. klasse, så er 6 åringen snart ferdig i barnehagen, noe som selvfølgelig ble ekstra markert på sommeravslutningen:

Sommeravslutning i barnehagen

Selv om størstedelen av familien enda har noen uker igjen til ferien setter inn, så er følelsen av sommer med lyse kvelder og varme i luften absolutt tilstede. Vanligvis så har vi pleid å ha ferie ganske sent, men siden 6 åringen skal starte på skolen, så må hun ha tatt ut sine 3 uker med ferie i løpet av juli. Dermed så var det bare for resten av familien å følge på. De av dere som følger bloggen min har sikkert fått med seg at jeg til tider kan være noe værsyk. Å risikere tre uker med ferie uten sol og sommer ville iallefall vært synonymt med en noe irritabel mamma. For å motvirke dette så er vi alltid tidlig ute med å bestille tur til sydligere strøk, og de siste årene så har det vært Mallorca, og ulike Sunwing sentre der, som har blitt prioritert. Så også i år. Medi juli setter vi kursen mot Cala Bona. Igjen så er det snakk om senter, og igjen så går vi for all inclusive. For vår del så ble dette prøvd for første gang i fjor, og det slo virkelig an. Vi har aldri hatt en mer avslappende familieferie, og bestemte oss der og da for at dette er noe vi kommer til å gjenta så lenge barna er små. Vi gleder oss i allefall til snart å dra avgårde, og nedtellingen er forlengst begynt :-)

Om noen uker svømmer vi rundt her :-) Bilde er hentet fra ving.no

Om noen uker svømmer vi rundt her :-)
Bilde er hentet fra ving.no

Men så er det dette med pakkingen da. Jeg har alltid trøstet meg med at så lenge man har med pass og kort/penger, så kommer man langt. Samtidig så er det en sannhet med modifikasjoner. For når man reiser med 3 små barn til et typisk chartersted, så kan det fort gå med mye unødvendig tid til å handle inn, og ofte er det flere souvenirbutikker enn klesbutikker i nærheten. I tillegg er gjerne prisene ganske stive på endel sommerutstyr og hygieneartikler. Dermed så lønner det seg på flere måter å bruke litt ekstra tid på planleggingen, og jeg innrømmer gjerne at jeg nok hører til dem som fort har med litt ekstra fremfor det motsatte. I år er det første året på 9 sommere vi kan reise uten både bleier og vogn, og det gjør faktisk mye for pakkingen. I fjor så bagasjemengden vår ut som på bildet under, og jeg har et stort håp om at den krymper betraktelig i år :-)

Resultatet av fjordårets sydenpakking

Resultatet av fjordårets sydenpakking

Hva trenger man å ha med på sydenferie??

Strengt tatt så skulle man kanskje tro at det på en tur til sydligere strøk burde holde med litt badeklær og noen kjoler, og selv så erfarer jeg hvert år at mye av det jeg pakker ned blir tatt med ubrukt hjem. Samtidig så er det herlig å slippe å irritere seg over ting man har liggende hjemme, og som man oppdager i etterkant at det hadde vært kjekt å ha. God planlegging kan således være alfa og omega for en perfekt ferietur.

 Som nevnt over så pleier vi alltid å pakke med det som trengs av bleier – både badebleier og vanlige bleier – rett og slett fordi dette ofte er ganske dyrt i utlandet. Som oftest har vi pakket bleiene i en egen koffert, og så legger vi den tomme kofferten inn i en større på veien hjem. Dermed så har vi iallefall litt mindre å bære da (om dere ser på bildet over så er det vel lett å skjønne at alle monner drar….)

En annen ting som man kan spare plass på er å sjekke om hotellet har badehåndklær. Flere og flere steder tilbyr dette (ofte må man betale et lite depositum), og både av plasshensyn, men også for hygiene, så kan dette være greit å benytte seg av. Alternativ er dette noe som det alltid er lett å få tak i.

Noen hotellet leier ut enkle triller til barna, så det kan være greit å sjekke ut på forhånd. Frem til barna er 3 år synes iallefall jeg at vogn er et must.

En annen ting jeg alltid tar med er litt vaskepulver. Det er alltid noen favorittplagg som man ønsker å bruke flere ganger, og da er det greit  å av og til kunne vri dem opp sammen med badetøyet om kvelden. Som regel så finnes det en tørkesnor på altanen. Videre synes jeg det er greit å ha to sett badetøy, særlig med hensyn til at  jentene ikke skal måtte ta på seg vått tøy. Andre ting er ikke like kjekt å vaske for hånd, undertøy har jeg eksempelvis alltid med rent for hele perioden. Godt med t- skjorter og shortser er også greit å prioritere. Dersom man reiser i skoleferien, så er som oftest salget kommet i gang i forkant av turen, og jeg pleier da å benytte sjansen til å hamstre inn litt ekstra sommerklær. Jo mindre som vaskes, jo mer kan ferien nytes :-)

Når det gjelder sko så er det greit med et par ballerina, sandaler og et som man kan gå lenge i. Jeg pleier også alltid å pakke med en sommerjakke, men ender sjelden eller aldri opp med å bruke den. Stort sett holder det med lette cardigan.

Et lite reiseapotek må til, og for min del så liker jeg å ta med: plaster, myggmiddel, eucerin, aloe vera, hydrocortison, pyricept, paracet (vanlig og stikkpiller), idoform, og imodium. Jeg kjøper også alltid solkrem fra apoteket. Både fordi jeg i min ungdom fikk et skikkelig kvise utbrudd (ikke kjekt når man er 18 år og på sydenferie alene for første gang ;-) ) som følge av solkremen, men også fordi solkrem ofte er betydelig billigere her hjemme. Skulle noen ha problemer med vekten (vi er fem mennesker, og har følgende 100 kg å gå på, så hos oss er bekymringen først og fremst at vi bare er to voksne til å bære :-) ) så er det fint mulig å kjøpe gode solkremer på flyplassen. Det kan også være greit å ta med noen pakker våtservietter. Ikke alle offentlige toaletter er like bra, i tillegg kan de være greie å ha for å tørke av hendene når man skal spise etc.

Mange velger å bruke egne soldrakter til barna. Selv har vi aldri hatt dette, og høy solfaktor (30+) og en t-shorte dersom de viser tegn til å bli rød, har holdt lenge. Siden alle jentene våre har typisk nordisk hår så har de imidlertid alltid hatt behov for solhatter/ caps for å hindre solbrenthet i hodebunnen. I tillegg trengs selvfølgelig solbriller til både store og små.

Om man skal bo i leilighet, så pleier kjøkkenet å ha basis utstyr som glass, fat, bestikk og stekepanne/ panner.

Jeg pleier alltid å pakke med bøker (jeg drømmer fortsatt om å kunne ligge på stranden med en bok, men husker ikke sist det skjedde 😉 ), blader, og macen (de fleste sentre har internett på rommet). Til barna pakker vi med noen filmer, aktivitetsbøker, kort og DS. Oftest er det  tv på rommet, men seriene der er som regel dubbet, og lite interessante for barna. Nå er ikke rommet det vi er mest på i ferien, men innimellom all badingen kan det være greit for alle å roe litt ned. Særlig de første dagene, før huden har vendt seg til all solen, pleier vi å hvile litt midt på dagen. Dermed er alle mer opplagte – og holder lengre ut – når kvelden kommer.

Gym i skolen; fokus på inkludering??

Forleden så vekket en overskrift – Gym i skolen; en bremsekloss til inkludering –  i Fysioterapeuten min oppmerksomhet. Artikkelen omhandlet funn fra en ny doktorgradsavhandling som har sett nærmere på barn og unges erfaringer med kroppsøvingsfaget når de har en sjelden diagnose (fysisk funksjonshemning). Her kom det frem at mange med fysiske funksjonshemminger trives med å være fysisk aktive i fritiden, og at de gjerne vil delta i gymmen på skolen. Flere opplever likevel at de ikke passer inn.

stolzekleiven opp barn

Men trenger man å flytte blikket utelukkende mot barn og unge med en fysisk funksjonshemming når det er snakk om manglende inkludering i gymtimen? For meg fikk iallefall denne overskriften tankene til å vandre mot gym generelt. For er egentlig gym i skolen en god måte å inkludere ulike individer om et felleskskap? Debatten om hvor mye fysisk aktivitet skoleuken bør innholde dukker opp med jevne mellomrom, og i takt med et samfunn som stadig blir tyngre så synes dette å være en både viktig og riktig diskusjon.

Samtidig så bør man trekke inn hvorvidt gym vil kunne fremme inkludering når også fokuset på prestasjoner står strekt. Får man barn og unge til aktivt å delta og øke aktivitetsnivået når presset om prestasjoner, og etterhvert karaktersetting ligger til grunn? Fokuset i dagens gym synes på mange måter å dreie seg om prestasjoner fremfor deltakelse. For de flinkeste så vil dette gjerne gi en ekstra motivasjon, samtidig så vil det kunne være med å forsterke negative opplevelser blant dem som ikke behersker ulike sider ved fysisk aktivitet like godt. Selv husker jeg fra min egen barndom at etterhvert som gymtimene på ungdomskolen økte, og mye av leken fra barneskolen ble overskygget av hvor fort man burde løpe coopertesten, og ikke minst prestere i fotball (hadde en fotballelskende lærer) for å få en best mulig karakter, så dalte min interesse. Det økte fokuset på prestasjoner kom altså samtidig som jeg var i en fase hvor mange dropper ut av organisert idrett, og for min del så opplevdes gymtimen til tider alt annet enn inkluderende og positivt.

i klatreveggen tertnes idrettsskole

Hva som kan gjøres for å skape en mer inkluderende gymtime finnes det nok ikke et fasitsvar på. Å skulle fjerne prestasjonskravet synes også vanskelig, særlig det som er knyttet til enkeltindividet. For selv i en skole uten karakterkrav så vil vel målinger i ferdighetsnivå på tvers av hver enkelt alltid forekomme. Selv husker jeg fra den spede barneskolealder hvordan jeg ventet lengst mulig med å velge min beste venninnne til kanonball fordi jeg ikke synes hun løp fort nok (beklager M) :-)

Å fokusere på og legge forholdene til rette for en mer inkluderende gym, synes imidlertid å være viktig. Overnevnte artikkel trekker frem at søkelyset bør være å endre tilbudet og pedagogikken i kroppsøving. Studien peker på at selv om elevmangfoldet i skolen har økt, har faget ikke beveget seg i takt med omgivelsene, og at alt for mange gymtimer blir brukt til ballspill. Uavhengig av hvem man henvender seg mot så kan det tenkes at det vesentlige for inkludering i gymtimen er at den i større grad dreier seg om deltakelse og mestring, fremfor prestasjoner og krav. Med kunnskap om at aktive barn oftere holder seg aktive som voksen så synes dette å være viktig utover bare den enkeltes opplevelse der og da, men også å være en investering i folkehelsen som helhet.

Utbygging: Status uke 15

Dette har vært en ny uke med full byggeaktivitet, men mye har omhandlet forberedelser til kommende prosjekter. Egentlig skulle skyvedøren oppe settes inn, men siden den er nesten 3 meter lang så må det kran til, noe s0m krever planlegging. Med elendige værmeldinger mot slutten av uken ble det bestemt at det ikke var noen god ide å begynne og åpne opp tak og vegger (skal inn med en stålbjelke), og dermed så venter vi med dette til mandag/ tirsdag i neste uke; om det varslede finværet holder seg da.

utbygging tomannsbolig

Rekkverket oppe fikk vi malt forrige helg, og i starten av uken så ble siste rester av tak og overganger inn mot naboens bod ferdigstilt. Inne i tilbygget er det tidligere bodgulvet fjernet, mer pukk er kommet til og isolasjonen kommet på. Nå er det bare å vente på elektriker som kommer og legger inn varmekabler, før det hele kan støpes.

utbygging tomannsbolig

Det meste av isolasjon og yttervegger i det eksisterende bygget er fjernet, og bare innerveggene står igjen. Dermed er vi et steg nærmere å rive overgangene mellom det gamle og det nye tilbygget. Dersom alt går etter planen så skal siste rester av forberedelser til dette gjøres neste uke. Med 4 uker igjen til ferien, så er ting virkelig begynt å gå unna, og vi er kjempespente på hvor mye de rekker innen den tid. Forhåpentligvis er ting begynt å komme litt mer på plass da :-)

Utbygging: Status uke 14

Endelig!!! Etter uker med manglende terrasse på fremsiden av huset, så kan vi endelig begynne å nyte ettermiddagssolen ute igjen. Hele denne uken har det vært to menn som har arbeidet her, og dermed så har mye skjedd. Først og fremst så er som sagt terrassen oppe begynt å bli klar for bruk. Vi har hele tiden vært litt usikre med hensyn til rekkverk. De siste måneder uten terrasse har gjort oss litt bortskjemte med lys, og ikke minst den frie sikten som vi har hatt. Dermed så har vi fått et dilemma i forhold til hva vi skal prioritere; lys og fritt utsyn, eller manglende innsyn. Her har vi vinglet litt frem og tilbake, men siden rekkverket på grunn av nye foreskrifter nødvendigvis måtte bli høyere enn hva vi hadde i utgangspunktet, så gikk vi for førstnevnte; vi vil ha mest mulig lys og utsikt!! Tanken er da at vi heller får få tilpasset et seil til å feste langs rekkverket på innsiden dersom vi på varme soldager vil sitte helt i skjul.

utbygging tomannsbolig

Ute er det kommet lister rundt taket, og tilbygget har derfor fått litt av den siste finishen. Får vår del så hadde vi egentlig tenkt å male tilbygget i en lys farge – som bare skilte seg litt fra husfargen – men dette er vi ikke like sikre på lengre. Vi synes rett og slett det er litt kult slik som treverket fremstår nå, og synes det gir huset et røft preg som passer inn. Denne delen vil vi derfor la stå umalt en periode, for å finne ut hva vi egenlig vil.

utbygging tomannsbolig

Innvendig har det også skjedd en del. Disse tingene er mer av den art som tar tid å gjøre, uten å synes for mye. Blant annet er deler av det eksisterende bodgulvet hugget opp, og takvinduet er kommet på plass. Eldstejenta er svært fornøyd med at det medfølger fjernkontroll til å styre vinduet opp og igjen, og at gardiner etterhvert kan kobles på.

utbygging tomannsbolig

Siden terrasse dekket ikke kan ferdiggjøres før den nye skyvedøren er på plass, så er det ikke mulig å ta alle hagemøblene ut på terrassen, men noen stoler og litt blomster er det blitt plass til.

utbygging tomannsbolig

 Nå er håpet at været holder seg fint i helgen slik at vi kan sette i gang med å male. Min forestilling om at treverk helst bør stå litt før det blir malt, har vist seg å ikke stemme, og vi har lært at man fint kan male den ene siden med en gang. Så da gjelder det å få gjort det som gjøres kan slik at vi kan få nytt sommeren når alt er ferdig, uten å ha mange oppgaver å gjøre :-)

En liten smakebit på en ny hverdag

Småbarns tilværelsen er full av små milepæler og epoker. Når man står midt opp i det så forbigåes mange ofte tilnærmet ubemerket i en hektisk hverdag. Andre større begivenheter huskes for resten av livet. Skolestart hører vel for de fleste til sistnevnte. Selv husker jeg iallefall godt min første skoledag, og jeg merker på jentene hvor mye forventning og spenning som er knyttet til denne overgangen mellom barnehage og de litt eldres rekke. Selv om det fortsatt er noen måneder igjen før vår mellomste blir skolejente så fikk hun idag en liten smakebit på hva som kommer. Førskoledag. Siden de først i dag skulle få vite klasseinndelingene så er det ikke fritt for at store og små i familien har vært litt ekstra spente, og når både alle vennene fra barnehagen og fra nabolaget havnet i 6 åringens klasse, så er det ikke fritt for at vi trakk et lettelsens sukk. Det er noe med å ha trygge rammer rundt denne begivenheten.

skolejente første skoledag

6 åringen er iallefall strålende fornøyd med både førskolen, klassen og læreren, og det er ikke fritt for at hun helst skulle begynt med en gang. Det var ikke like attraktivt å gå tilbake til barnehagen etter noen timer i de stores verden. Så her hos oss er nedtellingen til den store dagen i august startet :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...