Monthly Archives: August 2012

Har merke noe å si for kvaliteten???

lommebok

Som de fleste mødre er jeg opptatt av barnas ve og vel, og ønsker dem alt godt. Når jeg skulle ha den eldste i 2004 så pløyde jeg gravid nesttsider for tips om alt fra vogner, utstyr og klær. Jeg måtte jo passe på at den lille ikke manglet noe! I ettertid ser jeg at jeg ikke hadde behov for mange av de tingene jeg kjøpte, og etterhvert som vi har fått barn to og tre så har det kommet lite ekstra utstyr i hus, iallefall før barna ble født (kanskje ikke så rart med tanke på alt jeg hadde liggende etter 8 åringen :-) ).

Etterhvert som jeg er blitt eldre er det mulig jeg er blitt en mer bevisst forbruker, men fortsatt henger det igjen et snev av illusjon om at jo dyrer en ting er jo bedre er det. Ta for eksempel bleier. Til de to eldste ville jeg aldri brukt noe annet enn Libero og Pampers. Hadde de ikke den rette størrelsen på Libero bleiene når jeg handlet, ble det Pampers, aldri noe annet. Da gikk jeg heller innom en annen butikk. Etter å ha fått med meg gjentatte tester de senere år hvor andre billigbleier – og ikke minst hørt av en venninne at hun synes billigbleiene på Rema var de som best holdt gutten hennes tørr – har jeg til jente nr 3 ikke brukt noe annet. Og jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke merker forskjell…..

Hverdagsmamma: JakkeSkal jeg handle gave til venner som har fått barn etc liker jeg å gå på litt dyrere barnetøys butikker; jeg vil jo gjerne at den lille skal få noe ekstra fint. Det samme gjelder for egne barn. Innertøyet de bruker til vanlig blir kjøpt i kjedebutikkene, men yttertøy og sko er jeg nøye på at må være skikkelig og blir kjøpt andre steder. Det er jo viktig at kvaliteten er god…. Men er det egentlig så mye bedre?? Eller er det hele bare en illusjon? Det er jo flere eksempler på at regntøy og dresser fra kjedene kommer svært godt ut på best i test lister. Allikevel ender jeg ofte opp med å kjøpe noe som er dobbel så dyrt for å sikre kvalitet… Samtidig så ser jeg jo at det ikke er den store forskjellen på innerklærene. Jo vist kan gensene fra HM nuppe, men det skjer jo på andre dyrere klær også. Det samme med hull, jeg kan ikke si at dyre klær nødvendigvis blir færre hull i enn billige etc.

Kjøper man som voksen en følelse???

Idag har jeg et yrke der jeg enten går kledd i uniform eller noe annet praktisk, og dermed har garderoben gradvis forandret seg til hovedsakelig å bestå av jeans, enkle gensere og joggesko. Egentlig ganske trist, men samtidig når jeg prøver å komme med ett og annet mer feminint plagg, så ender det ofte opp med at det blir hengende i skapet…. Når jeg var i begynnelsen av tyveårene så var jeg imidlertid ganske så opptatt av merker, og jeg husker
godt følelsen av å ta på seg et dyrt plagg, ha kjøpt Gucci solbriller eller en Mulberry lommebok. Ryggen ble rask rettere og jeg følte meg finere med en gang. Dette må jo ha sammenheng med følelsen vel så mye som faktiske forhold. Siden jeg antar dette er en lært atferd, antar jeg videre at det for de små ikke vil være føleslesforhold som gjør om de vil foretrekke det ene eller det andre (dessuten er det jo vi voksne som oftest står for innkjøpene), og da er vi tilbake til kvalitetsaspektet. Sikrer en dyrere pris bedre kvalitet? Evt hva er grunnen for at man velger å kjøpe Ekko sko til 1000 kr framfor å stikke innom Sparkjøp og kjøpe noen til 300. Er egentlig det ene bedre enn det andre? Jeg har ikke svaret….. men hadde synes det var kjempekjekt å høre hva andre mener og hva andre har erfart.

Dørselger

Dørselger på besøk hos hverdagsmamma

Siden vi bor i et nabolag med mange barn ringer det ofte på døren hos oss. Innimellom er det ikke barn som står utenfor, men dørselgere…. Jeg må bare innrømme at det ikke er noe jeg jubler over. Alt før jeg har åpnet døren, og bare skimter vedkommende i vindussprekken, er jeg begynt å tenke igjennom mulige høflige avvisningsmetoder; jeg ønsker å fremstå både hyggelig og høflig, samtidig som jeg egentlig ønsker enhver dørselger dit pepperen gror. Jeg er vel først og fremst engstelig for at jo lengre jeg prater jo større er sannsyneligheten for at jeg ikke skal klare å si nei til det vedkommende har å tilby, og enda verre ende opp med noe jeg absolutt ikke trenger for så å irritere meg i etterkant over at jeg kjøpte det. Med andre ord er det viktige for meg å gjøre samtalen kortest mulig!

Hverdagspappa er nok mer glad i å prate med ukjente. Han bekymrer seg heller ikke over å skulle skuffe noen etter at de har brukt tid på å vise produktene sine til han. Enhver dørselger som kommer til vår dør bør derfor håpe på at hverdagspappa åpner, da har de iallefall en sjanse….

Igår ringte det på døren…… Hverdagspappa åpnet….. Det gikk laaaang tid….. Han ropte på meg og bad meg komme ned…….. “Det er en dørselger her….” (ok, kanskje ikke ordrett det han sa, men definitivt slik jeg hørte det)

Med tunge skritt gikk jeg ned trappen, mens jeg sukket innvendig. Hvordan komme jeg utav dette….. Utenfor stod en høflig ung israelsk mann som solgte bilder. Riktignok et godt utgangspunkt dersom noen først skal selge meg noe, og etter at han hadde vist litt av det han hadde med seg så var jeg nesten sjarmert. Iallefall var det jeg og ikke hverdagspappa som inviterte han inn for å vise frem produktene nærmere. Og det er bare å innrømme at han hadde mye fint (nettsiden). Ikke var han spesielt pågående heller, faktisk svært så hyggelig. Så i løpet av den tiden han var her hadde vi kjøpt et bilde, og blitt invitert på besøk til Israel dersom vi skulle finne veien dit (noe han forøvrig anbefalte på det sterkeste for å få et annet inntrykk enn hva media gir). Iallefall må jeg bare innrømme at selv om jeg ja, endte opp med å kjøpe noe og er usikker på om jeg hadde tord å si at jeg ikke likte det jeg så, så var det koselig :-)

Dørselger på besøk hos hverdagsmammaDørselger på besøk hos hverdagsmamma

Bilde til høyre henger snart på vår vegg…..

PS!! Det er tydelig at det er lenge siden jeg har tatt meg tid å snakke med dørselgere, for til alle som lurer; det er ingen problem å ikke ha kontanter, kort går helt fint….. ;-) (Så der røk den unskyldningen)

 

Bryllup i Barcelona

bryllup8

Det er blitt flere år siden vi giftet oss i Barcelona, men fortsatt får vi spørsmål om hvordan vi gikk frem etc. Dersom våre erfaringer kan være til nytte for par i tilsvarende situasjon er det kjempekjekt, selv hadde vi iallefall stor nytte av nettet og andres erfaringer i vår planlegging :-) (Alle linker i teksten under er oppdaterte)

Siden vi ønsket at bryllupet skulle finne sted en fredag (enklere for gjestene dersom bryllupet er i tilkytning til en helg) og nært sommeren ventet vi 1,5 år fra vi bestilte til selve vielsen fant sted. Da fikk vi siste mulige dato for vielser i Barcelona før ferien – 16. juni. Dette har sammenheng med at Sjømannskirken i Barcelona er en reisekirke betjent av kirken på Mallorca. Dersom vi hadde vært mer fleksibel mht tid for vielsen hadde det imidlertid fint latt seg gjøre å være betraktlig mer spontan enn hva vi var :-)

Året før vielsen la vi sommerferien til Barcelona. På den måten hadde vi mulighet til å ta ulike lokaler i øyesyn. Hverdagspappa hadde en lang liste over alternativer på blokken, og mens jeg og eldstejenta lå på stranden fartet han rundt med  filmkamera for å gjøre research. Siste stedet vi hadde merket oss, Can Travi Nou, lå litt utenfor selve sentrumskjernen, og vi bestemte oss derfor for å reise dit alle sammen. Ingen hadde vondt av en dagsutflukt, og dessuten hadde vi jo måttet tilbake dersom det skulle være aktuelt – noe vi hadde et sterkt håp om, for ingen av alternativene så langt hadde gitt helt godfølelsen. På avstand så stedet litt anonymt ut, med bilvei like utenfor, så første inntrykket var noe lunkent……

Can Travi NouCan Travi Nou

Can Travi Nou

Fra vi kom inn porten visste vi imidlertid at dette var stedet; atmosfæren og stemningen var helt perfekt. Akkurat det vi lette etter. Når vi fortalte betjeningen hvorfor vi var der visste de oss villig rundt og fortalte om fordeler og ulemper med de ulike rommene. Først og fremst dreide dette seg om størrelse; hvor mange gjester det ville være plass til, hvordan rommet ville kunne pyntes med henholdsvis runde og lange bord etc, og nærheten til uteområdet. Det var særlig det sistnevnte som ble avgjørende for vårt valg. Vi falt for stemningen i hagen og ville at gjestene skulle føle det samme. I tillegg kom selvfølgelig at rommet passet perfekt for noen og tredve gjester som vi ble, samt at det var stort nok til å plassere 4 runde bord uten at det ble for trangt.

Can Travi NouBildet til venstre er tatt året før og gir egentlig et dårlig bilde av lokalet, men når vi kom dit på bryllupdagen så var alt ferdig pyntet og akkurat slik som vi ville ha det. Jeg hadde kjøpt med bordkort, men dette hadde ikke vært nødvendig da det lå trykte menyer med vårt navn samt bryllupsdato, og med mulighet for å skrive gjestenes navn på.

Når lokalet var på plass følte vi at mye var i boks. Per dags dato har den samme kjeden som vi brukte flere andre muligheter med ulike resturanter og lokaler.

En annen ting vi ordnet med mens vi enda var i Barcelona var å ta kontakt med et hotell vi likte, og forhandlet oss frem til en god pris på vegne av bryllupsgjestene. Vi visste ca hvor mange som ville komme, og reserverte dermed rom til alle.

Ferien hadde gjort at jeg var i bryllupsmodus når vi kom hjem, og jeg fant kjolen jeg giftet meg i i vinduet til en selskapskjole butikk dagen etter hjemkomsten. En enkel kjole, men akkurat slik som jeg ville ha det. Dermed var det viktigste på plass :-) og vi kunne legge vekk alle videre forbredelser til det nærmet seg bryllupet…..

Noen uker før bryllupet trykte vi opp informasjonsbrev til alle gjestene. Dette inneholdt litt info om hotell, samt nærmere om tidspunkt og sted for bryllup etc. Vi hadde mailet med innehaveren av en blomsterbutikk som kunne brukes til å lage brudebukett etc. Over mail avtalte vi at vi skulle stikke innom to dager før brullupet slik at han kunne vise meg rosetypen han ville anbefale.

På sjømBryllup i Barcelonaannskirken sine hjemmesider ble vi tipset om en fotograf, som vi booket. Bildene ble helt greie.

Hotellet vi bodde på var behjelpelige med å booke buss som vi benyttet til å frakte gjestene fra kirken og til festlokalene, samt tilbake til hotellet etter stengetid. Det var også de som tipset oss om frisør til å pynte meg og min forlover. Jeg var innom her noen dager før vielsen, og med mitt lyse hår trakk jeg mye oppmerksomhet. Engelskkunnskapene var dårlige, så hva de snakket om aner jeg ikke…. De synes nok jeg var noe spesiell som ikke ønsket å bli sminket, men dette tok jeg ikke sjansen på grunnet den dårlige kommunikasjon. For meg var det viktig å være naturlig, og var derfor redd for at de skulle sminke meg med sterke øyner etc.

 

Bryllup i Barcelona

Bryllup i Barcelona

 

Kirken (en klosterkirke som sjømannskirken leier) så stusselig ut på utsiden, faktisk ganske så annonym, men innvendig var det utsmykkinger etc. Med fare for ikke å være helt objektiv så synes jeg det var en utrolig flott kirke.

Siden vi hadde siste vielse så fikk vi mulighet til å benytte oss av hagearalet som er i tiknytning til kirken. Dette skapte en god stemning, og i tillegg til å ta brudebildene her, så ble champangen sprettet. Hagen var stor nok til at gjestene kunne sette seg ned og slappe av, selv presten tok seg tid til å skåle.

Bryllup i BarcelonaBryllup i Barcelona

 

Når vi kom til restauranten serverte de tapas i hagen. Mulig vi hadde vært litt sløve i planleggingen for vi hadde ikke fått med oss dette, så for oss ble det en positiv overraskelse. Restauranten hadde pyntet lokalet med blomster. Selv hadde vi tatt med musikk som vi hadde stående på i bakgrunnen. Maten og drikken var god, selv bryllupskaken som jeg på forhånd hadde lest ikke skulle være tilpasset norske ganer falt i smak.

Vi synes i utgangspunktet at Barcelona er en fantastisk by, og ønsket derfor å gifte oss der. Det var altså ikke økonomiske motiver for vårt valg, men det er ikke til å komme unna at totalkostnadene for oss ble mindre enn hva et tilsvarende bryllup ville kostet hjemme. Eksempelvis koster det kun 20 euro ekstra per person for å få fri bar hele kvelden. Hadde vi skulle giftet oss igjen hadde vi iallefall gjort akkurat det samme  🙂

 

Hyttehelg på Kvamskogen

Jentene på tur med hundene

Denne helgen har vi vært så heldige å tilbringe på hyttetur med gode venner; god mat, god drikke og supert selskap! Både store og små har virkelig kost seg :-)

Lørdag stod jentene tidlig opp for å lage skillingsboller med H. Stor stas å få være med å lage niste til dagens tur :-) At hundene Tusse og Milo skulle være med på turen var nok motivasjon for de største barna, som byttet på å holde båndet. Uvisst hvor mange ganger spørsmålet om ikke vi skulle få oss hund kom opp under turen…..

 

Yngstemann synes det var greit at motivasjonsbollene også var på plass…..

Etter turen hadde jentene jentekveld med M, og det er virkelig noe de kommer til å leve lenge på. De var alle svært så konsentrerte der de ble guidet og instruert i sminkens verden. For sminken må jo være på plass før man kan øve inn kveldens underholdning….. :-)

Sminking pågår

Hverdagsmamma foretrekker kanskje at hverdagssminken blir tonet noe ned når den tid kommer, men 5 åringen følte seg iallefall kjempefin her :-)

Ferdig sminket

Mens de små ble sminket og instruert av M, stod H for deilig mat på kjøkkenet. Guttene fikk æren av å stå ute i regnet og grille… Det er bra de kan brukes til noe ;-)

Guttene griller

Før maten var det klart for underholdningen, og stolte jenter kunne fremføre den nyinnøvde dansen. Innsatsen var det iallefall ikke noe å si på

Underholdningen var på plass

Selv hundene følte med på underholdningen….

Hundene følger også med

I det hele tatt har vi hatt en strålende helg. 2 åringen vår likte selskapet så godt at hun rett og slett ble rasende over å ikke få bli med K, M, Tusse og Milo hjem – mulig et tegn om at hun synes hverdagsmamma og hverdagspappa er noe kjedelige ????

Rasende 2 åring

Tusen takk kjære venner for en strålende helg – dette må vi gjenta!!!

Gratinerte fajitas

IMG_1082

Dette er en rett jeg ganske nylig smakte for første gang hos en venninne, og vi har laget den flere ganger i etterkant. Den er enkel å lage, og faller like godt i smak hos de store som hos de små. Jeg har alltid vært litt skeptisk til å gi barna taco skjell i frykt for at de skal sette noe i halsen, og når de spiser fajitas lefser pleier innholdet ofte å falle ut slik at vi voksne blir mest opptatt med å hjelpe dem med å rulle lefsene sammen igjen. Med denne retten trenger man ikke bekymre seg for noe av delene.

Til 2 voksne og 3 barn gjør så her:

Sett ovnen på 200ºC

Stek 400 – 600 gr kjøttdeig eller karbonadedeig

Tøm over et glass med taco saus (jeg bruker medium, men her velger man selvfølgelig det man foretrekker)

Fordel fyllet i 8 små tortilla lefser.

Gratinerte fajitas: fyll lefsene og legg i ildfast form

Legg de fylte lefsene i ei ildfastform og hell over en pakke matfløte. Avslutt med å strø over raspet ost

Gratinerte fajitas

Stekes i ca 20 minutter 

Serveres sammen med en god salat

Jeg er i etterkant blitt tipset om flere varianter av denne retten. Et alternativ er å velge den enkle grunnoppskriften over, men blande inn tacosaus, evt tacokrydder sammens med fløten. Et annet alternativ er å steke kjøttdeigen og tilsette 2 små bokser hakkede tomater, pepper, mais, salt, stangselleri, chili… Med andre ord fyll tortilla lefsene med alt du synes er godt.

Lykke til, og gi gjerne tilbakemeldinger på andre varianter om noen kjenner til det :-)

 

Hvordan få tid til trening når man har små barn.

Treningspartnere

For mange småbarnsforeldre kan det oppleves vanskelig å få tid til å trene. Etter en dag på jobb, så er det ikke mange timer man har til rådighet når man kommer hjem, og som regel så har barna fritidsaktiviteter som skal koordineres. Samtidig så er det viktig å få bevegd seg litt. De fleste vil merke økt energi og generelt mer velvære av regelmessig trening, så det er mye å profitere på å sette av litt tid i ny og ne til nettopp dette.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan intervall trening kan være en effektiv måte å få trent på. Andre tips til hvordan man kan få trent når man har små barn kan være:

– Er barna helt små er det supert å ta dem med på tur i vognen. Lag gjerne faste avtaler med andre som også er hjemme i permisjon, da er det enklere å komme seg ut uavhengig av vær.

– Små barn ligger ofte på matter på gulvet. Legg deg ned og gjør øvelser mens du prater med den lille; sit-ups, push-ups, seteløft, ulike lår øvelser…. Alternativene er mange.

– Tren når babyen sover; sett på musikk og dans, ha en ergometersykkel stående, eller hva med å sette på en treningsvideo. Det gjør veldig godt etterpå….

– De fleste store treningssentrene har ordninger med barnepass. Benytt deg av dette. Særlig i helgen når de fleste har litt bedre tid, så er dette en flott tilbud.

– Ta deg en løpetur mens barna er på sine fritidsaktiviteter: Kle på deg treningsklær før du går hjemmenfra så kan man bruke tiden effektivt. Ofte så er man knapt kommet hjem før man må snu allikevel, så da er det like greit å få gjort noe fornuftig…..

-Ha egne treningsdager de voksne imellom. To kvelder i uken per voksen fungerer fint. Avtal gjerne at man går rett før kveldsstellet, da kan det ofte være ekstra motiverende å komme seg ut, samtidig som man har mer igjen av kvelden når man kommer tilbake igjen ;-)

-Avtal med andre i samme situasjon; avtaler er alltid mer bindende og gir ofte det sparket man trenger!

-Ta barna med. De trenger ikke være så gamle før de synes at det er kjekt å gå tur i fjellet, sykle etc med de voksne. Løper man på bane så er det også greit å ta med barn. Bilde over viser 5 og 8 åringen som har vært med hverdagspappa og løpt. De teller sine runder, og registrerer sine tider, motiverende og gøy for alle. At man får tilbringt tid sammen er et ekstra pluss.

 

6 gode ryggøvelser

Som fysioterapeut møter jeg ofte mennesker med dårlig rygg, eller en rygg som akutt har låst seg. Heldigvis finnes det gode ryggøvelser som man enkelt kan gjennomføre hjemme. Under 10 minutter er alt som skal til ……

Alle øvelsene under gjennomføres i ryggliggende på gulvet. Selv foretrekker jeg å ligge på en matte, men det går greit også uten. Øvelsene er også fine for gravide.

1) Begynn meg å bøye opp i knærene mens føttene er i bakken. Press navlen inn og trekk korsryggen ned mot gulvet. Det skal ikke være glap mellom ryggen og gulvet! Skyv knærene forsiktig fra side til side. Bevegelsen skal være rolig og kontrollert. Korsryggen skal ikke forlate gulvet. Gjenta 20 ganger.

2) Slipp opp i korsryggen (la knærene fortsatt være bøyd med føttene i bakken). Vipp bekkenet litt bakover slik at åpningen mellom korsryggen og gulvet blir mindre. Bevegelsen skal gjøres forsiktig og med lite utslag. Gjenta 5 ganger. Gjør så øvelsen igjen, men med noe større bevegelsesutslag slik at mellomrommet mellom gulv og rygg blir enda litt mindre. Gjenta på ny 5 ganger. De neste 5 gangene skal bevegelsesutslaget være litt større, før man på de siste 5 øvelsesrepitisjonene lar korsryggen komme helt ned i bakken. Øvelsen skal altså gjentas sammenhengende 20 ganger, men man skal begynne så forsiktig at man for hver 5. repitisjon kan øke utslaget uten at gulvet berøres før de siste 5 omgangene. Det viktige er å klare å få tak i muskulaturen og kontrollere den med forsiktige bevegelsesutslag.

3) Fortsatt å ligge avslappet på ryggen med bøyde knær. Vipp bekkenet forsiktig fremover slik at mellomrommet mellom korsrygg og gulv blir større. Følg samme prinsipp som over med å gjennomføre øvelsen totalt 20 ganger. Øk bevegelsesutslaget gradvis for hver 5. repitisjon. Begynn derfor med en liten bevegelse, slik at det enda er mer bevegelse å ta ut på de siste 5 repitisjonene. Fortsatt er det viktige at man klarer å få tak i muskulaturen.

4) Strekk ut bena. Trekk inn navlen, og pass på at overkroppen holdes mest mulig i ro mens øvelsene gjennomføres. Beveg venstre hoftekam oppover mot sideflanken, slik at venstre side blir kortere enn den høyre. Følg de samme prinsippene som tidligere: Totalt 20 repitisjoner, men med gradvis økende bevegelsesutslag for hver 5. Gjenta på høyre side.

5) Ligg med strake ben, trekk inn navlen og hold overkroppen mest mulig i ro. Strekk venstre hofte og ben nedover slik at denne siden blir lengre enn den høyre. Følg prinsippene som tidligere. Tilsammen 20 repitisjoner, øk for hver 5.

6) Bøy opp i knærene med føttene i bakken. Løft opp bekkenet slik at overkroppen blir strak. Løft rolig ned. Denne øvelsen kan ha mange varianter; løft opp litt og litt, løft opp og hold før man senker ned, løft opp og senk ned i flere omganger med stopp imellom etc. For viderekommende kan man strekke ut ett og ett ben når man først er kommet opp. Her er det bare å bruke fantasien og prøve seg frem.

 

Hvordan få bilde ved siden av en kommentar?

Jeg har fortsatt under en måneds erfaring i bloggverdenen, men har på denne korte tiden blitt “bitt av bloggbasiellen”. Det er utrolig gøy, men mye som skal læres, så foreløbig tror jeg skrivingen er det jeg har brukt minst tid på :-) Forhåpentligvis endrer dette seg etter hvert, men til nå så har jeg liksom aldri blitt helt fornøyd med selve designet. Jeg finner hele tiden noe jeg vil forandre på eller savner på siden min. Siden jeg ikke kunne noe om blogging fra før av så sier det seg selv at det har blitt mye søkeaktivitet på nettet. Her har jeg fått mange tips og ideer fra andre bloggere, og ser at det ofte er flere som lurer på de samme tingene….  Regner derfor med at andre nybegynnere kan ha nytte av noen av de tingene jeg har lært mer om :-)

Hvordan få bilde ved siden av en kommentar?

Mange bloggere har et lite bilde ved siden av kommentaren på bloggfeltet. Selv ønsket jeg meg dette fordi jeg synes det gir mer personlighet til bloggeren.

Det mest vanlige er å bruke Gravatar. Gravatar er et nettsted hvor du kan knytte et bilde opp imot en e-postadresse. Når du kommenterer innlegg og legger igjen adressen vil bildet du har valgt bli knyttet til denne kommentaren. Dette gjelder uavhengig av hvilken tilknytning du kommenterer i, dvs at det ikke bare gjelder for bloggkommentarer. Tjensten er gratis.

For å komme i gang, gå til gavatar.com. Når du logger deg inn på siden så blir du enkelt og brukervennlig bli guidet i hva du skal gjøre. Det er også linker som kan hjelpe deg fortløpende.

Lykke til :-)

Selv prøver jeg enda å finne ut hvordan man kan få bilde knyttet opp til overskriften på innlegget når man publiserer en post. Dersom noen kan hjelpe meg så setter jeg stor pris på det – i mellomtiden så søker jeg videre……

 

 

Hverdagssjokket

Alt pakket og klart


Så var det tilbake til hverdagen – ferien er over og skole, barnehage og jobb starter. Jeg har riktignok ferie i to dager til, men siden 5 åringen vår skulle til legen så var det på med vekkerklokken og opp for oss alle kl 6.30. Selv om dette er 45 minutter senere enn når en helt vanlig hverdag begynner for meg og hverdagspappa, så kjentes det ufattelig tidelig ut…….

Det er blitt måneder siden jentene har måttet forholde seg til vekkerklokken, men de var allikevell usedvanlig lette å få opp. Jeg tror de gledet seg over å skulle få møte venner og kjente igjen, iallefall var det en blid og fornøyd gjeng som gikk ut av døren idag (det er ikke en selvfølge :-) ).

 

5 åringen skulle som sagt til legen. Når hun ble født så var tungebåndet hennes alt for kort, og hun kunne ikke strekke ut tungen. Når hun etterhvert ikke snakket så bra, så trodde vi dette hadde en sammenheng. Som 2,5 åring ble hun derfor henvist til øre-nese-hals lege for å få kuttet tungebåndet. Eter 2 minutter konkluderte han med at det ikke var tungen som var årsaken til problemene, men at dreneringen i ørene ikke fungerte som det skulle. Grunnen til at hun ikke snakket  var altså pga redusert hørsel som følge av at trommehinnene badet i væske, ikke at tungebåndet var for kort. Hun fikk raskt operert inn dren (og kuttet tungebåndet), og språket eksploderte i løpet av uker. I etterkant har hun måttet ha nye dren, og selv om hun hører normalt idag, så er språket fortsatt noe hemmet. Vi er derfor innom ørelegen hver 3 måned, noe som 5 åringen selv gleder seg masse over. Ofte vanker det da nemlig en ekstra liten oppmerksomhet. Siden hun var blitt så flink i vannet i løpet av ferien hadde vi lovet henne en litt større premie enn vanlig denne gangen: hun skulle få være med hverdagsmamma på lekebutikken og velge seg ut en ny Barbie. Kjempestas!!!

 

 

 

 

Etter å ha levert i barnehagen, var det endelig tid for hverdagsmamma til litt frokost. For å fordøye sjokket over at hverdagen ser ut til å ha startet, tok jeg meg for en gang skyld tid til å lage en skikkelig forkost med omelett. God og mett er jeg derfor nå klar til å møte dagen, for selv om det føltes tøft å måtte stå opp, så har dagen begynt overraskende bra :-)

Det første møte…..

Eldstemann med den nyfødte

 

Siden jentene mine sov når M kom hjem med sin nyfødte datter igår, så var det tid for dem til å se det lille vidunderet idag. Selv om prinsessen var 4,3 kg så synes vi alle hun var kjempe liten – det er rart hvor fort man glemmer hvor små de er:-)

 

 

Det var to stolte jenter som fikk holde babyen for første gang :-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...