Monthly Archives: August 2014

Veggtavle

Jeg har tidligere postet et innlegg om jentenes veggtavler, men ettersom de små fikk nye rom når vi bygget ut så var det på tide med en overhaling av tavlene. Dermed ble litt av stoffet og strikkene fra de gamle revet av og nytt lagt på – en prosess som tok under 15 min, men resultatet ble mye mer tilpasset ei jente som ikke er helt liten lenger :-)

hvordan lage veggtavle - ungdomsrom

For en grundigere fremgangsmåte på hva man trenger og hvordan jeg gikk frem for å lage veggtavlen se her.

This slideshow requires JavaScript.

Bilde 1: Strekk først stoffet du vil ha som base stramt over sponplaten. Fest med stiftepistol. Det kan være lurt å stryke stoffet på forhånd, da ser det ferdige resultatet finest ut.

Bilde 2 og 3: Del opp strikk og bestem deg for avstand og mønster. Stift strikkene på baksiden av tavlen, stram godt til.

Bilde 4 og 5: Det ferdige resultatet både foran og bak.

Enkel og dekorativ veggtavle, som raskt lar seg skifte ut etter som smak endrer seg eller ønske om fornying er til stede :-)

Viva Blue Alcudia

Selv om bloggen har blitt lite prioritert den siste tiden, så er den langt fra glemt. Tradisjonen tro kommer derfor årets ferierapport fra oss. Rett nok er vi allerede kommet hjem fra late dager i Spania, men at oppdateringen ikke kommer før nå skyldes først og fremst dårlig Wifi på hotellet.

Som så mange ganger tidligere var vi også i år tilbake på Mallorca, denne gangen på Alcudia og hotellet Viva Blue. I år reiste vi for første gang med Star Tour, uten at vi merket den store forskjellen i forhold til hva vi er vant med fra Ving. Som alltid ble vi hentet med buss, og fraktet til hotellet. En tur som tok i overkant av en time.Vi har etterhvert vendt oss til denne turen, og var forberedt ved å ha litt ekstra drikke i håndbagasjen.

Jentene har flatet helt ut

Jentene har flatet helt ut

Som jeg har skrevet de foregående årene så er vi veldig glade i Mallorca som feriemål når vi reiser med småbarn. Kort flytur (ca 3 timer) er et stort pluss, og selv om bussturen kan oppleves lang så er det noe med pausene som normalt hører med når man flytter seg fra et transportmiddel til et annet. I tillegg så er det litt mer å se på når man først er kommet frem, og alles tålmodighet er liksom større bare i det :-)

Tre jenter som er spente på hva de neste 14 dagene vil bringe

Tre jenter som er spente på hva de neste 14 dagene vil bringe

Også denne gangen bodde vi i en to-roms familieleilighet med et foreldresoverom og tre senger i stuen. Vi hadde på forhånd betalt ekstra for å få rom som vendte mot bassengområdet, og havnet i andre etasje. Dette var kanskje unødvendig brukte penger, for de av rommene som vendte ut mot vei/ sjø, virket ikke å ha verken støy eller trafikk av nevneverdig grad. I fjor så var vi så heldige å ha en stor terrasse utenfor, og selv om rommet i år er ganske likt dette, så gjorde årets lille terrasse til at det føltes trangere. Vi har vært vant til å kunne sitte ute og spille kort etc, noe som i år ikke var like lett å gjøre for alle fem. Jeg må derfor innrømme at både små og store i familien til tider tittet misunnelig ned på de under oss som var heldige og hadde sine egne hager med både solsenger og hengekøye. Det hadde vært perfekt……

Barnebassenget - for første gang var alle våre jenter begynt å vokse fra dette, men fint er det

Barnebassenget – for første gang var alle våre jenter begynt å vokse fra dette, men fint er det

Rommet var greit utstyrt. I tillegg til kjøkken med det vanlige utstyret, så var det selvfølgelig air condition både på foreldrerommet og i stuen hvor barna sov. Videre hadde rommet tv, her var det mange spansktalende kanaler, noen tyske og engelske, samt en svensk. Det var gratis internett på rommet, men nettverket var som tildligere nevnt ikke av det beste. Faktisk var det helt elendig!!! Særlig på de tidene da man kom opp fra bassenget, og utover kveldene da det tydeligvis var mange pålogget. Det å skulle sjekke nyheter hjemmenfra var iallefall en tålmodighetsprøve.

Ved å bo som vi gjorde så var det naturligvis noe støy fra underholdningen, uten at det plaget oss. Vi synes egentlig det var litt koselig å kunne høre på musikk fra rommet.

This slideshow requires JavaScript.

De siste årene har vi pleid å ha all inclusive. I fjor var vi på Cala Bone Sunwing Resort, mens vi året før var på Viva Cala Mesquida Resort. På sistnevnte var all inclusiven himmelsk, noe som gjorde fjoråret til en liten nedtur. Vi hadde derfor bestemt oss for å prøve uten all inclusive i år. Hadde vi imidlertid hatt dette så ville dette vært identisk med den vi hadde på Viva Cala Mesquida, og dermed etter vår mening svært bra. Det meste hadde følgelig vært inkludert, og reiser vi tilbake igjen hit så er det godt mulig vi hadde valgt dette. Her kommer man iallefall til et sted hvor man faktisk kan nyte alt av vått og tørt uten å måtte tenke på å bruke ekstra penger.

Lekeområdet lå nærmt bassengområdet, og selv 4 åringen kunne greit gå frem og tilbake på egenhånd uten at vi voksne trengte å bekymre oss

Lekeområdet lå nærmt bassengområdet, og selv 4 åringen kunne greit gå frem og tilbake på egenhånd uten at vi voksne trengte å bekymre oss

Lekeområdet - fint og skyggefullt store deler av dagen

Lekeområdet – fint og skyggefullt store deler av dagen

Vi fikk egne badehåndklær når vi kom, og disse kunne byttes inn 3 ganger i uken. Alltid kjekt å slippe å tenke på å pakke dette med hjemmefra :-)

Stranden ligger en ca 5 min spasertur unna. De to ukene vi var her, så var det litt vind hele tiden, så vi har stort sett holdt oss ved bassenget. For vår del så liker vi det slik, og vi har ikke hatt behov for å bevege oss så mye rundt omkring. Hotellet har masse aktiviteter for både stor og små. For far i familien så nærmer Ironman seg, og siden det er snakk om over 225 km som skal tilbakelegges så er det ikke noe som heter treningsfri for hans del – og i så måte så er stedet perfekt. Hotellet har eget 25 m svømmebasseng for voksne (man må låses inn), velfylt treningsrom, samt at hotellet blir brukt som base for mange som bedriver sykkelsport på øyen.

Det var litt lite solsenger rundt bassengområdet, og selv om badevaktene fjernet håndklærene til dem som prøvde å reservere senger, så skulle man ikke være så mye senere enn 9.30 før det var fullt.

Ferie er topp!!

Ferie er topp!!

Alle jentene har brukt de ulike aktivitetene og klubben flittig i år. Alt var ganske samlet, så sett fra oss voksne sin side så har dette vært tidenes mest avslappende ferie. Jentene har kunnet bevege seg ganske så fritt rundt på egenhånd uten at vi har måttet fotfølge  dem, og vi har heller ikke sittet igjen med klump i magen av bekymring over ikke å ha sett noen av dem på en stund. Stedet opplevdes i det hele tatt som både trygt og oversiktlig, og tilpasset ulilke aldre.

Elise prøver seg i ballong.

10 åringen prøver seg i ballong.

7 åringen på hesteryggen

7 åringen på hesteryggen

Kveldsshowet begynte klokken 20 for barn og 21 for voksne. Grei tid for småbarnsfamilier  som synes det er greit å være ferdig med kveldsen i forkant. Om man spiser i ala carte resturanten er det mulig å kombinere show og underholdning, så her endte vi opp flere kvelder.

Særlig de yngste synes forsatt Bufo og Caty er topp

Særlig de yngste synes forsatt Bufo og Caty er topp

Jentene synes det var topp å være med å opptre.

This slideshow requires JavaScript.

Som en oppsummering så anbefaler vi dette hotellet gjerne videre til andre. Vi har hatt en super ferie, og de eneste tingene jeg finner å utsette på stedet er dårlig wifi og få solsenger. Når det gjelder førstnevte så var det egenlig helt greit, og selv om vi var mindre oppdaterte enn vi vanligvis er hjemme så var det herlig å bare koble helt ut og være i sin egen liten ferieboble. For min del så rakk jeg å lese hele 6 bøker, så at nettet kan være en enorm tidstyv fikk jeg virkelig en bekreftelse på. Få solsenger gjorde at vi valgte å sette på vekkerklokken ikke alt for sent (nå må det sies at vi liker å sove til over 10 i feriene) noe som gjorde at vi fikk endel ekstra ut av dagen. Dermed kan vi vel snu begge disse forholdene til det positive :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...