Monthly Archives: October 2013

Hjelpe meg, vi er i gang!!

Første dag i prosjekt baderomsrehabilitering er over og vi har virkelig fått merke at vi er i gang. Ikke vet jeg hvilke forventninger vi hadde på forhånd, men at alle spor av det gamle, inkludert vegger, gulv og tak skulle være borte var i overkant av hva vi hadde sett for oss. Det var rett og slett en skikkelig vekker å komme inn oppgangen til huset og se alle rester av fliser og inventar være stablet opp der.

This slideshow requires JavaScript.

De to rommene som er fullstendig ribbet skal etterhvert bli bad og vaskerom, og nå som de er tomme er det også enklere å danne seg et bilde av hva som skal bli. Fliser til vegger og gulv er endelig valgt (utrolig hvor vanskelig det skal være å bestemme seg; det er mye fint å velge i), og vi kjenner forventningene presse på. Dette skal bli bra, og vi gleder oss til fortsettelsen… Ok, det er mulig dagens opptur og fremgang overskygger realiteten om at vi i mange uker fremover skal klare oss uten dusj, men lenge leve optimismen. Så får jeg bare krysse fingrene for at den holder lenge :-D

This slideshow requires JavaScript.

Finfin mandagskveld til dere alle!

Galskap eller et nødvendig onde som må til?

Det har blitt lite blogging på meg i det siste; tiden strekker rett og slett ikke til. Oktober har vært en hektisk måned, mye er blitt gjort, nye planer er lagt, uteområdet har fått både skiferheller, potter, blomster og trær. Ting begynner rett og slett å gå seg til. Dermed kan det nærmest virke som galskap det vi skal i gang med nå…..

I morgen starter nemlig arbeidet med å omgjøre dagens bad, toalett, vaskerom og bod til to bad og et større vaskerom. Om alt går etter planen så vil rørlegger, elektriker og snekker være på plass, vegger skal rives, gulv meisles osv. Derfor så har mye tid gått med til å rydde, omorganisere og kaste i det siste. I den fasen vi nettopp har vært gjennom så har særlig boden blitt brukt til alt fra klesskap til lagringsplass og roterom. Det er rett og slett ganske fasinerende alt som har rukket å hope seg opp, og det har derfor blitt noen turer til og fra fyllingen. Om ikke annet så har vi fått en skikkelig opprydning; tydeligvis en fin måte å tvinge en selv ti lå få gjort ting som har en tendens til (iallefall her i huset) å bli utsatt.

Alt er ryddet og tømt, og de få tingene vi må ha fremme er presset inn på det lille toalettet som fortsatt bærer preg av sommerens vannlakasje (og følgende hovedgrunn til at vi setter i gang NÅ)

Alt er ryddet og tømt, og de få tingene vi må ha fremme er presset inn på det lille toalettet som fortsatt bærer preg av sommerens vannlakasje (og følgende hovedgrunn til at vi setter i gang NÅ)

Om vi helt vet hva vi går i gang med, er vi usikre på, men nå er det iallefall ingen vei tilbake. Vi gleder oss naturligvis stort til det hele er ferdig, så får vi bare bite tennene sammen og gjøre det beste ut av tiden frem til det. I mellom tiden satser jeg på å oppdatere ukentlig om hvordan det går. Om ikke annet så gleder ungene seg til vi endelig skal komme i gang, og de ser for seg hyppige besøk i svømmehallen for å benytte dusjene der. Ulike perspektiv og forventninger tydeligvis :-)

Høstkos i byen

De siste dagene så har værgudene vist seg fra sin beste side her i Bergen, og med skinnende sol så er det ikke fritt for at lysten til å komme seg ut er på topp. At dette har samsvart med høstferien kunne vel ikke vært bedre timet. For vår del så har det vært dårlig med planer i forkant av denne ferien, men noen ganger kan de beste dagene komme akkurat når man egentlig ikke hadde tenkt å gjøre noe.

Ikke trenger man så mange planer for å nyte en slik høstdag som idag heller, og en liten tur til byen endte med å gjøre den helt perfekt. Blide unger og fornøyde foreldre; en glimrende kombinasjon. Med kamera i vesken blir det mange fine minner å leve videre på også:

Tre fine

Tre fine

Med litt fantasi er det ikke vanskelig å finne gode og morsomme aktiviteter for de små.

This slideshow requires JavaScript.

Perfekt høstvær

Perfekt høstvær

Å ta med løperhjulene er alltid en innertier…..

inspirasjon høstklær 4

… men uansett er det mer en nok å finne på i bybildet også….

This slideshow requires JavaScript.

Is er en selvfølge på slike dager, for det gjelder å nyte siste innspurt av issesongen :-)

This slideshow requires JavaScript.

Vi har iallefall hatt en strålende søndag, og krysser fingrene for at det blir mange flere slike høstdager i tiden som kommer. Håper alle andre har kost seg også!

Fortsatt herlig søndag!!

Selvterapi

Så lenge jeg kan huske så har jeg vært en bladoman. Innledningsvis var det Donald Duck som gjaldt, og tirsdagen – når et nytt nummer fant veien i min retning – var uten tvil ukens høydepunkt. Bladet ble lest igjen og igjen, og nøye tatt vare på. Etter hvert ble Donald byttet ut med Starlet, før veien gikk videre til Det nye. Senere eskalerte det helt, og i dag har jeg ikke tall på alle bladabonnementer jeg har vært innom opp gjennom årene. For jeg har alltid vært glad i å lese, men mens jeg ikke klarer å legge fra meg en påbegynt bok, så gir blader mulighet til små pauser i hverdagen. Et stort pluss for søvnen i alle fall :-)

For min del så var jeg faktisk såpass opptatt av blader at når jeg skulle skrive særoppgave i norsk siste året på videregående så var temaet nettopp dette. Jeg husker hvordan jeg ringte rundt til de store forlagene og forhørte meg om målsetninger og visjon, og svarene som gikk igjen var ønske om å gi leserne inspirasjon og en god følelse i hverdagen, og det er vel nettopp dette bladene stort sett er med på å gi. For mens preferanser og favoritter hele tiden endrer seg så har gleden og kosen med et godt blad for min del definitivt vart ved, og blir nærmest som litt selvterapi i hverdagen å regne.

Selv foretrekker jeg å abonnere, og har hver måned et talløst antall blader som blir pløyd gjennom. Det gir alltid en god følelse å åpne postkassen og se noe annet en de vante regningene der (i tillegg er det betydelig billigere enn å skulle kjøpe bladene enkeltvis). Jeg er derfor jevnlig innom Bladkongen for å se etter gode tilbud, og blir aldri skuffet. Så selv om jeg har mine favoritter som jeg ikke klarer meg uten, så finner stadig nye blader veien til postkassen min. I tillegg har det flere ganger vært en god løsning nå gaver skal gis, men forslagene er lik null; de fleste setter pris på en gave som varer lenge. Verdt å tenke på i disse julegavetider!

Uansett, nå er jeg i alle fall klar for å synke ned i godstolen med en bunke uleste blader (i perioder hoper det seg rett og slett litt opp :-D ) og et stort glass kald Pepsi Max. Ikke så verst med mørke høstkvelder heller……

bladkongen

En fortsatt riktig god kveld alle sammen 

Oppbevaringspose for dyner

Når jeg har innredet barnerommene så har jeg prøvd å tenke plasseffektivitet. Jentene har derfor fått senger som kan trekkes ut og med store skuffer under. For at det skal være enkelt for dem å ha overnattingsgjester så har de til en hver tid to madrasser og gjestedyne liggende. Sistnevnte har jeg ikke lyst skal ta opp plassen i skuffene (det er mer en nok av leker som heller bør få plass der). For å løse dette har jeg sydd enkle oppbevaringsposer til gjestedynene. De er enkle i bruk og passer også godt om man ønsker å gjemme bort den vanlige dynen.

oppbevaringspose til dyner

Ved å sy inn rynkebånd i midten får posen enkelt litt mer form, mens snor med snorstopper i endene gjør den enkel å åpne og lukke.

This slideshow requires JavaScript.

Posene er både dekorative og funksjonelle, i tillegg er de enkle å lage. Om du har lyst til å prøve å lage dine egne poser, så kommer fremgangsmåten her:

Dette trenger du

1 meter stoff. (Det jeg har brukt er fra Stoff og stil, og har en bredde på 145 cm)

Rynkebånd (like langt som stoffets bredde)

2 stk snorstopper

3 meter snortråd

Slik går du frem

Sy rynkebåndet fast midt på stoffet

This slideshow requires JavaScript.

Sy langsidene sammen.

Brett inn og sy en åpning til å tre snoren gjennom i begge ender av posen. Husk å lag en liten åpning slik at snoren kan komme ut (jmf bildet under).

hjemmesydd oppbevaringspose til dyne

Før posen vendes, trekk sammen rynkebåndene slik at posen får litt fasong og knyt til.

Tre snoren gjennom åpningen i endene og klipp til i ønsket lengde. Fest på snorstopper.

Posen er nå perfekt for en vanlig voksen dyne. Ved at det er hull på begge sider så blir dynen lett å ta inn i, samtidig som den enkelt kan formes til å ligge fint.

Lykke til

Den blå hule

Jeg innrømmer det først som sist, jeg synes jenter og prinsesser er skikkelig kult. Jeg er fan av rosa tyll og lyse hjerter, jeg lekte med Barbie omtrent frem til jeg begynte på ungdomskolen, og jeg hadde verdens fineste hjemmelagede Barbiehus – selvfølgelig i rosa. Jeg kjenner “ååå” følelsen stige i kroppen når jeg titter på skikkelig gjennomførte prinsesserom (selvfølgelig i rosa), og jeg klør i fingrene over å skulle kunne innrede jentenes rom i den stilen. For det er selvfølgelig snakk om jentene jeg ønsker å pakke på denne rosa fasinasjonen, for selv om jeg liker en og annen pastellfarget topp så er det ikke som om jeg dyrker sukkertopp stilen verken når det kommer til klær eller interiør :-)

Iallefall, med tre jenter så skulle de fleste sikkert tro jeg fikk tilfredstilt pynt og dill genet, og jeg føler jo selv at jeg har alle mulige forutsetninger til nettopp det. Det er bare et problem; jentene mine er ikke spesielt glade i noe som har med prinsesser, rosa eller tyll å gjøre. De vil ha blått, turkis, gult og rødt; Når vi er på butikken så viser jeg fornøyd fram rosa jakkedrømmer, de plukker frem skinnjakker med nagler. Så selv om det hender at jeg prøver å snike inn en og annen skikkelig jente ting i sortementet deres, så er jeg jo glad for at de har både egne meninger og stil, og lar dem få dyrke det. Når barnerommene nå skulle innredes så har de selvfølgelig fått velge sine hovedfarger selv, og for de to eldste så er et henholdsvis blå og turkis som gjelder.

Når jeg tidligere i innlegget skriver at jentene er lite interessert i prinsesser og dill, så er det en liten overdrivelse. De har for eksempel ønsket seg sengehimler alle tre. For å tilfredstille dette ønske så har jeg funnet frem symaskinen (utrolig lite prefabrikert å finne i blått) og sydd selv. På rommet til 6 åringen – som har valgt lyseblå som sin farge – så ble det sånn:

inspirasjon jenterom lyseblått

Veggdekoren er fra veggfolie.no. Gardinene, sengehimmelen og oppbevarings posen til dyne er alle hjemmesydde. Skrivepulten er en hjørnepult fra Ikea, mens den lyseblå stolen er kjøpt på Skeidar.

inspirasjon jenterom lyseblått

Sengehimmelen er laget etter egen fantasi, og har fått enkle vimpler (klippet ut trekanter med en hypnus på 40 og toppbredde på 35) med hvite kantbånd rundt kronen.

Enkle vimpler ble en fin detalj på sengehimmelen

Enkle vimpler ble en fin detalj på sengehimmelen

Hempe i endene gjør forhenget mulig å henge opp

Hempe til å henge opp sengehimmelen med

Hempe til å henge opp sengehimmelen med

Det er tydelig at normen er at alle jenter liker rosa, for selv etter at jeg har brukt mye tid på å lete på nettet etter lyseblå detaljer, så har jeg endt opp med å måtte sy/ lage det meste selv. Selv enkle lyseblå knagger har jeg hatt vansker for å finne, men heldigvis for Pandura hobby; en malerkost og maling forvandlet vanlige hvite stjerner fra glowy til lyseblå varianter.

knagg blå stjerne

Lampen er også fra glowy, mens speil og hyller er fra Ikea. Billyhyllene viste seg å være ideele for smale rom.

inspirasjon jenterom i lyseblått

 Alt av tekstiler er forøvrig fra Stoff og Stil, og jeg har valgt å legge det blå stjernet stoffet dobbelt for å unngå unødige kanter på sengehimmelen. Den samme fremgangsmåten brukte jeg på gardinene.

Vimplene har jeg forresten laget mange flere av, og planen er å henge dem over speilet, men så langt har ikke tiden strukket til. Bilder, nattlampe, og veggtavle (har planer om å bytte stoff og tilbehør på dem jeg har laget tidligere) er heller ikke kommet på plass. 6 åringen er imidlertid selv fornøyd med rommet, og det er det viktigste, så får de siste detaljene heller komme etterhvert.

Utbygging: Status uke 31

En liten (mikroskopisk vel å merke) del av meg synes nesten det er litt vemodig å skrive dagens statusoppdatering, for etter over tredve uker så kan vi nå klappe oss på bryste og konstantere; vi er ferdige!!! En nesten litt uvirkelig følelse. Vi har levd så lenge i rot og kaos at det nok ikke helt er gått opp for oss enda, men endelig kan vi roe ned og begynne å gjøre et forsøk på å komme i orden. Jovisst står det igjen små ting, blant annet må vi enda vente litt før ytterdøren og den siste utelampen kommer på plass, og vi står foran store nye prosjekter som inkluderer skiferlegging og baderomsrehabilitering, men de opprinelige planene og selve hovedutbyggignen er faktisk i boks.

For tiden så bor vi oss inn. De to eldste jentene sine rom er tilnærmet ferdige, og kun små detaljer gjenstår. Rommet til yngstejenten har vi gjort lite med, og selv gardiner må hun foreløpig klare seg uten, men det kommer.

Med unntak av veggdekoren er det lite som er gjort her enda

Med unntak av veggdekoren er det lite som er gjort her enda

Tempoet kan imidlertid endlig roes ned, skuldrene senkes og vi ser for oss å bruke god tid på de resterende valgene. For dem er det mange av. Vi har en stor gang, og med unntak av den bestilte skyvedørsgarderoben så er vi veldig usikre på hvordan vi vil denne skal bli. Nå må det sies at vi er i mål med walk inn garderoben i tilknytning til gangen, og den er vi strålende fornøyde med. Foreløpig er den ryddig og fin, og svært oversiktlig, så om vi bare klarer å holde den sånn så vil den være gull verdt.

Gangen begynner å ta form. Døren innerst forsvinner når vi begynner med baderomsrehabiliteringen, så derfor fortsatt en gammel dør der :-)

Gangen begynner å ta form. Døren innerst forsvinner når vi begynner med baderomsrehabiliteringen, så derfor fortsatt en gammel dør der :-)

De store tingene som har skjedd denne uken er derfor at elektrikerne har vært her og gjort seg ferdig. Vi har endelig fått varme i alle gulv, jentenes som har fått strøm og spotter både ute og inne er tilboblet. Videre er platen foran huset og i boden ferdig støpt.

Utearealet begynner å ta form

Utearealet begynner å ta form. Gleder meg til å begynne med innredningen, planene er mange :-)

Vi går inn i høstferieuken med en skikkelig god følelse, og gleder oss til å kunne nyte resultatet litt. Tilbudene vi har fått på badene er funnet frem, og selv om vi halvveis har bestemt oss, må vi ta en ekstra sjekk på de ulike alternativene før vi tar den endelige avgjørelsen. Så veldig lang tid med fred og ro blir det derfor ikke, men vi har iallefall tenkt å nyte nåstuasjonen til fulle.

God helge alle sammen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...