Monthly Archives: November 2013

Baderomsrehabilitering: Status uke 5

Denne uken er vaskerommet endelig oppe og går. Det føles fantastisk å ha et betydelig større og mer romslig vaskerom enn hva som var tilfelle. Fortsatt står det endel verktøy og materiale der, så spesielt bildevennelig er det ikke – men det kommer.

Badet er tilnærmet i boks. Strøm og varme er på plass, mens speil og siste del av baderomsinnredningen kommer mandag. Dusjvegg og glasshyller over toalettet mangler, men det er ene og alene vår skyld. Satser på at det ikke er langt unna det heller :-)

inspirasjon bad

Det lille toalettet og det gamle vaskerommet er nå helt historie, og rivning og hugging i gulvet foregår for fullt. Om alt går etter planen er dette rommet klart for å flislegges neste helg. Så mye som skjer….

This slideshow requires JavaScript.

Her savner vi far i huset som sitter utålmodig og venter på neste fly på Værnes flyplass, men den som venter på noe godt…

God helg :-)

 

Bilderedigering på nett

Det siste året er jeg blitt mer opptatt av bilder og bildetaking. Fra å ha mobilen og kameraet der som min faste følgesvenn er Nikon kameraet nå med meg i langt større grad. Jeg kan ikke skryte på meg noen medfødte fototalenter, men jeg lærer stadig hvordan både lys og bildevinkel påvirker resultatet, og det er gøy å se hvordan et og samme motiv kan endre seg ut fra enkle innstillinger. En ting som jeg hele tiden har hatt planer om å sette meg inn i er bilderedigering. Jeg synes fortsatt det er vanskelig å få fokus akkurat der jeg har tenkt, og med tre barn har jeg ofte mer enn nok med å fange dem alle i øyeblikket, mens jeg i etterkant ser at de til tider går i ett med omgivelsene. Det å klare å få dem i fokus, og samtidig fjerne bakgrunnen til fordel for et hvitt lerret i etterkant har jeg derfor savnet.

Men så er det denne tiden da….. På samme måte som det å klare å ta gode bilder krever trening, så gjelder det for redigeringen også, og tiden har rett og slett ikke strukket til sistnevnte (knapt det første heller). Når jeg her forleden kom over bilderedigeringstjenesten bildefiks ble jeg derfor veldig glad.

Dette er et nettverk av reklamefotografer, bildebehandlere og grafikere som tilbyr digital bildebehandling over nett; alt fra oppfrisking av hverdagsbilder til profisjonell makeover. Jeg har selv prøvd ut tjenesten på noen av mine bilder, og er superfornøyd med resultatene. Kjenner nesten irritasjonen for at jeg var så tidlig ute med å bestille julekortene (kanskje et tips til andre ?), for dette ville hevet resultatet på dem betydelig. Bare se her:

fine jenter bilderedigering

Selv synes jeg iallefall at det får mine amatørbilder til å se mye bedre ut. (Bildene av jentene kan du se orginalversjonen av her). Bildefiks bruker egne fotografer til å redigere bildene, og det er ikke snakk om noe “prøv lykken”.

klær fra Zarabilderedigering bildefliks.no

På bildet av jentene under, så skinner solen på eldstemann slik at 6 åringen forsvinner. Etter redigering er dette tatt vekk, og begge jentene komme mer til sin rett.

høstklær barn, bilderedigering, bildefliks.no

I tillegg så måtte jeg jo prøve et bilde av meg selv. Et øyeblikk kjente jeg på fristelsen av å velge et helfoto fra sommerens badeferie og ta en makeover, men lot det bli med tanken, hehe, resultatet hadde i så tilfelle tvilsomt funnet vei til bloggen (eller man skal aldri si aldri om makeoveren hadde vær grundig nok :-) ). Uansett, et bilde som leder mange lesere til denne bloggen er meg i “foryngelsesluen”. Tydelig at strikking er inn, og at Litlo og Kalen`s lue med vri er populær. Ved å fjerne bakgrunnen kommer luen i fokus på en helt annen måte enn tidligere.

strikket lue, bildefliks.no

Om andre har ønske om å prøve lykken på egne bilder så har jeg inngått et samarbeid med bildefiks.no og enkelte bilder her på bloggen vil derfor i fremtiden være redigert av profisjonelle (bildene vil i så tilfelle være merket). Lesere av bloggen kan videre benytte rabattkoden “Hverdagsmamma” og automatisk få 10 % rabatt på bestilte varer. Definitivt verdt å sjekke ut!

Kanskje det er andre som har erfaring med bilderedigering på nett? I så tilfelle hadde det vært kjekt å høre mer om dette. Jeg komme iallefall til å benytte meg av dette fremover både på bloggen og til mitt private fotoalbum. 

Tilbake til normalen

Etter å ha vært alene hjemme siden fredag så er endelig resten av familien kommet tilbake. Rart hvordan man i perioder kan drømme om ro og stillhet, men når den først er der så savner man både stemmer og latter, ja selv småkranglingen. Alle har vel noen ganger godt av å se at man faktisk trives med hverdagen også, og at tilværelsen stort sett er best når alle er sammen. Iallefall; de små har storkost seg på hytten til gode venner på Lepsø. Tur i Osbadet og pepperkakebaking har stått på programmet, og jeg er usikker på om de har savnet mammaen like mye som hun har savnet dem :-)

mor og datter

Jeg skulle gjerne kunnet skryte på meg enorm effektivitet her hjemme, men nei. Jeg har verken fått skrevet julekort (alt jeg trengte å gjøre var å skrive navn på konvoluttene) eller forberedt meg på julen som snart kommer, i det hele tatt har jeg stort sett holdt meg trygt plassert i sofakroken, med tente lys, et blad og stemningsfull musikk. Slett ikke verst opplevelse, men idag tok nesten abstinensene meg, og jeg er super glad for at familien var hjemme i god tid før klokken 13; tror fort søndagen kunne blitt litt vel lang om ikke.

Hverdagen er altså tilbake, roen har igjen senket seg og vi gleder oss til å se hva neste uke bringer. Fortsatt god søndag, så skrives vi….

Baderomsrehabilitering: Status uke 4

God lørdag alle sammen. For min del en ganske uvanelig morgen faktisk, for jeg er helt alene hjemme. Resten av familien er på hyttetur med gode venner, og mor er alene i eget hus en helg for første gang på sikkert ti år. Jeg la meg forholdsvis tidlig i går, og våknet ikke før klokken 10 i dag – rett og slett fantastisk deilig. En annen ting som gjør helgen spesiell er at den ble møtt med et bruksferdig bad. Siden vi har endret romløsningen såpass mye, så har vi som tidligere nevnt vært forberedt på at det skulle gå både 5 og 6 uker før vi igjen ville ha et fungerende bad her i huset. Men den gang ei. Onsdag var badet ferdig fliset, og siden har rørlegger og tømrer stått på for fullt. Så nå er både toalettet, vasken og dusjen klare for bruk. Badet er på langt nær ferdig og en del småplukk gjenstår, men det å ha tatt sin første dusj der føles herlig. Dusjvegg hører også med til det som mangler, men det er ene og alene vår skyld, vi har ikke klart å bestemme oss enda :-)

This slideshow requires JavaScript.

De siste finishene gjenstår, og fortsatt mangler vi både strøm og lister. Vaskerommet ser ut som en byggeplass, og varmekablene må vi vente en periode med før vi kan skru på, så den store varmen er det ikke der enda.

vannskap vaskerom under bygging

Til uken regner vi med at både bad og vaskerom vil stå helt ferdig, og arbeidet med å rive det gamle vaskerommet og toalettet vil sette i gang. Bad nummer to blir endel større enn det som er ferdig nå, og vi har planlagt både dobbel dusj og dobbel vask. Målet er et perfekt foreldrebad. Gleder oss, og krysser fingrene for at arbeidet vil være ferdig når julen nærmer seg, men enn så lenge så har vi iallefall fått dusjen på plass og dermed er vi over det verste. Far i huset har innimellom vært grytidlig innom treningssenteret – utelukkende for å dusje, og han føler seg visstnok litt smålur der han etter en tid i garderoben sniker seg ut nydusjet, men ikke nytrent (visstnok ikke så mange der så tidlig, så dødfødt plan å håpe på å forsvinne i mengden). Nå slipper han dette!

Fortsatt god helg alle sammen. Jeg har i år kommet greit i gang med julegavene, og slår virkelig et slag for nettshopping. Utrolig herlig å slippe overfylte butikker, og heller kunne sitte hjemme i egen stue og legge planer for hver enkel. Litt julegavepakking og ferdiggjøring av julekortene er derfor planen min for kvelden. Litt usikker på om jeg vil nyte roen, eller savne litt mer leven i huset. Satser på at jeg uansett får ferdig både gaver, julekort og tenkt ut de siste planer for bad to :-)

Skrives….

Snøfall og teaterkos

Så kan vi virkelig krysse av for at vinteren er her. Snøen er kommet og som vanlig kommer den brått på. Jeg klarer liksom aldri helt å være forberedt, og hvert år hersker det samme kaoset for å finne frem vintertøy, dresser og votter. I år egentlig mer enn noen gang, for i forbindelse med utbygging og oppussing så har det meste blitt flyttet rundt opptil flere ganger. Men, men, jentene er iallefall fra seg av glede, og kunne ikke komme seg fort nok ut etter skolen.

This slideshow requires JavaScript.

Ikke det at det ble så mye tid for dem til å nyte lek og moro, for idag har det vært teater som stod på programmet. Vi er egentlig ikke av de flinkeste til å få med oss de ulike barneoppsetningene på DNS; det faller nesten litt i glemmeboken, og så blir det heller til at vi går på kino. Når jentene kommer hjem med info og tilbud fra skolen prøver vi imidlertid å gå, og idag var det Robin Hood Hjerte som stod for tur. Siden infoskrivet ikke anbefalte forestillingen for barn under 6 år så var det bare de to eldste jentene som gikk – noe som kanskje var like bra. For stykket var storslått og fullt av effekter. At det til tider vil kunne virke skremmende på de minste er derfor ikke rart, men for oss som var der i dag var det imidlertid stor stas. Fengende, morsomt, rørende og fascinerende på en gang. Anbefales absolutt videre!!

This slideshow requires JavaScript.

Nå har vi fyrt i ovnen, tent stearinlys, og murerene er akkurat ferdig for dagen. Halve vaskerommet er platet, det meste av både bad og vaskerom er ferdig fliset og fuget, og vi kan virkelig slå fast at de to rommene begynner å bli klare. Fantastisk arbeidsinnsats fra både murere og tømrer! Mange gode grunner til at humøret er på topp her hos oss altså.

bad34

Fortsatt god kveld :-)

Baderomsrehabilitering: Status uke 3

Denne uken har fremdriften med badene virkelig eksplodert. Mens vi forrige uke kun så konturene av det som skulle bli bad og vaskerom, så er det denne uken ikke lenger noen tvil om hverken romløsning eller utforming. Fra å leve med stender og åpne vegger, så er status per i dag at veggene på badet og gulvet på vaskerommet snart er ferdig.

Starten av uken gikk med til å plate, fjerne de gamle dørene og lage ferdig den nye døråpningen. Kasetten til skyvedøren som går mellom de to rommene ble satt på plass, og i det hele tatt så kunne vi i enda større grad se hvordan det hele vil bli. De siste dagene så har det vært flisleggingen som har stått for tur, noe som har gått veldig greit. Jeg skrev for en tid tilbake om fliser eller våtromsplater på bad, og vi vurderte sterkt å bruke sistnevnte. Samtidig så er utvalget ganske begrenset, og vi velger derfor fliser på badene, mens vaskerommet får enkle våtromsplater.

Slik ser det iallefall ut hos oss akkurat nå.

bad31

bad32

baderomsrehabilitering, lyst bad, lite bad

(Siden gulvet på vaskerommet er fliset i dag, så lar det seg ikke gjøre å gå inn for å få tatt skikkelige bilder, men regner med dette gir et greit inntrykk.)

Om fremdriften nede fortsetter så satser vi på at bad og vaskerom er tilnærmet ferdig om en uke. Med ekstra flaks så begynner arbeidet også med bad nr 2. Jeg har de fleste planene klare, må bare få den endelige kontrollen med hensyn til valg av fliser og inventar også her. Nok å holde styr på selv om vi ikke gjør arbeidet selv :-)

Som søndager flest er det igjen Castle og Åndenes makt som står for tur her i hjemmet. Tradisjoner er til for å holdes!

Fortsatt fin kveld :-)

Siste finish

Etter over åtte måneder så kan vi endelig krysse av for at siste finish på utbyggingen er ferdig. For tiden så tar oppussing av badene alt fokus, og det faktum at vi ikke har vært helt i boks med det forrige store prosjektet har nesten blitt glemt inn imellom nye tanker og planer. Desto mer gledelig var det forleden dag å bli vekket til hyggelige tømrere som stod klare for å montere ytterdøren.

Jeg har hele tiden vært spent på akkurat denne. Når jeg valgte den ut, så trodde jeg ut fra de opprinnelige tegningene at boden ville dekke alt innsyn, og dermed så var ønsket om mer lys av større betydning enn tanken på at noen vil kunne se inn til oss. Etterhvert som prosessen skred frem, så ble det klart at boden ikke ville skjerme hele inngangspartiet, og jeg har kjent en viss bekymring knyttet til det faktum å ha valgt en ytterdør i glass – ekshibisjonisme er ikke min største trang:-)

Iallefall, nå er den nye døren på plass og foreløpig står den absolutt til forventningene.

Velkommen til oss

Velkommen til oss

Selv synes jeg den ble stilig, men jeg er egentlig glad for at det har tatt tid før den kom. Dermed så har vi rukket å få både garderobeskap og lampe i gangen på plass, og naboene har sluppet å måtte følge med på alt rotet som har vært. Satser på at glasset gir en skikkelig motivasjon til å opprettholde orden :-) Skulle jeg etterhvert innse at dette er et dødfødt prosjekt – og ende opp med å irritere meg mer over rotet enn å glede meg over lyset – så er det jo ikke verre enn å lime film på vindusdelen. Det finnes jo utrolig mange kule varianter å velge mellom, men akkurat nå så gleder jeg meg over at døren ble akkurat som jeg hadde sett for meg!

This slideshow requires JavaScript.

(For spesielt interesserte så nevner jeg at døren er fra Swedoor, og av typen Congo. Fargen er mørke grå og glasset klart.)

Nå går vi inn i helgen, og gleder oss over at arbeidet med badene går som planlagt. Det har skjedd mye, men siden badegulvet skal flises i løpet av helgen, så venter jeg med statusrapport til søndag.

Finfin fredag, så skrives vi :-)

Baderomsrehabilitering: Status uke 2

Den andre uken uten bad er over, og foreløpig går dette over all forventning. Rett nok har det skjedd betydelig mindre denne uken, og aktiviteten har vært på et helt annet nivå enn hva vi så forrige uke. Rørlegger og elektriker er ferdig med det de kan gjøre på dette stadiet, noe som betyr at tak og vegger er fylt med rør og kabler. Særlig når det gjelder rør så er det trekt imponerende mange punkt inn til det nye vannskapet, og nå mangler det bare plater på veggene og fliser på gulvet før varmtvannstanken kan flyttes.

rør i rør opplegg

Klart for toalett og dusj

Klart for toalett og dusj

Denne uken så har det vært tømrer som har vært flaskehalsen. Vi satser imidlertid på at dette tar seg opp igjen når ei ny uke står for tur. Om alt går etter planen så er forhåpentligvis vaskerommet klart med både vegger og gulv om ikke så lenge.

baderomsrehabilitering

Mens bildet over viser alle rørene som er gjort klare til begge badene, så ser dere under alle materialer som kom på plass på fredag – alt ligger iallefall klart for å sette i gang med veggene.

uke23

Som nevnt innledningsvis så har dette foreløpig gått bedre enn hva vi hadde fryktet. Til forskjell fra hva vi var vant med fra når vi bygget ut, så har ikke arbeiderne vært på plass klokken 7, noe som viser seg å være utrolig herlig for oss. Slik som det har vært til nå så har vi i langt mindre grad enn hva vi var innstilt på merket arbeidet som har pågått, og det har gått greit å innordne seg med å dusje andre steder så langt. Krysser fingrene for at fortsettelsen blir like enkel, nå er vi iallefall kommet godt igang :-)

Her hjemme gjør vi oss nå klare til å benke oss foran tv skjermen resten av kvelden – både Åndenes makt og Castel står for tur – en finfin avslutning på uken med andre ord.

Fortsatt god kveld til dere alle!!

Resterommet

Mens de to eldste jentene stort sett har fått alt nytt til rommene sine, så er rommet til yngstemann blitt et sammenkok av møbler og inventar som vi har hatt fra før. I en alder av tre år så ombestemmer hun seg mht til farger og møbler fra hver gang hun blir spurt, så sannsynligheten for å ikke treffe blink med hva hun vil ha er stor. Dermed så har mor i huset tatt affære og innredet med alle rester av rosa kasser og leker som vi hadde fra før (rosa er helt ut ifølge de to eldste :-) )

innspirasjon barnerom

Etterhvert så har jeg synes at det har vært litt gøy å se hva som kan lages ut av det vi har. Dermed så har de gamle gardinene blitt til en oppbevaringspose for gjestedynen. En gammel sengehimmel er sydd om til å passe dette rommet. Den gamle hadde en tendens til at den lille virvlet seg inni den når hun sov, så jeg laget en som var  mer bak sengen. Dette ble enkel gjort ved å samle alt tyllet og feste det til et oppheng, som igjen ble festet til et gardinoppheng.

This slideshow requires JavaScript.

Det eneste som er nytt er gardinene. Vinduene på dette rommet er så store at ingen av de gamle gardinene passet inn, samtidig så har vinduene kveldsstol og derfor er det behov for mer lystette gardiner. Et lystett stoff fra Stoff of Stil, samt enkle ringer i toppen, gjør rommet mørkt uansett både årstid og klokkelett.

This slideshow requires JavaScript.

Knagger må jo selvfølgelig til på et småpikerom – aldri for tidlig å starte veskesamlingen :-)

This slideshow requires JavaScript.

Foreløbig synes rommet å fungere greit, så får hun heller være litt mer delatktig i hvordan hun vil ha det om noen år. Da vil hun uansett trenge både større seng og pult, og det er det ikke bare bare å skulle få plassert inn på få kvadrat, men satser på at vi har kommet frem til gode løsninger innen da. Uansett, 3 åringen er iallefall fornøyd med resultatet slik som det er blitt og hun bruker mye tid alene lekende med lekene sine. Tydelig at hun er glad for endelig å ha fått sitt eget rom  🙂

inspirasjon barnerom

Kanelsnurrer

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i gjærbakst, ikke bare å spise, men også å lage. Mens jeg manner meg opp for å sette i gang med kaker, så lager jeg søtdeiger med den største glede. Selv om det ofte er den samme søtdeigen som står på agendaen (oppskrift her), så varierer jeg gjerne på formen. I det siste så er det kanelsnurrer som har slått an her hjemme

oppskrift på kanelsnurrer

Enkle å lage er de også, og en fin variasjon til vanlige kanelboller.

This slideshow requires JavaScript.

Fremgangsmåte for å lage kanelsnurrer:

Arbeid godt sammens den ferdige deigen. Form den så til en tykk pølse, før den kjevles ut som et rektangel. Smør på smør, og dryss på kanel og sukker.

Brett først hver av langsidene inn mot midten (jeg liker videre å legge dette dobbelt, men det krever at deigen ikke er klissete). Skær deigen i 4-5 cm tykke deler (bilde 1). Skjær så et 3 cm snitt på midten av hvert stykke (der bretten er om man har brettet dobbelt) (Bilde 2). Snurr delene til hver sin side, og knytt dem sammen – som om man knytter en enkel knute (bilde 3). La snurrene heve ca 30 minutter før de pensles med egg og det helles perlesukker over.

Stekes på 215 gr i 12 -15 min.

God appetitt 🙂 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...