Monthly Archives: December 2013

Baderomsrehabilitering: Status uke 8

Etter 8 uker intens jobbing takket idag tømrere, rørleggere og elektrikere for seg – og med juleferie for tur så har vi dermed flere grunner til å juble litt ekstra. Ok, det er småting som gjenstår, men det er ene og alene vår feil; vi har rett og slett hatt problemer med å bestemme oss…. Dermed så mangler vi blant annet baderomsinnredning på bad 2. Her har vi lenge vært klare på hva vi ser for oss, men det har vært såpass vanskelig å finne det at vi har kontaktet møbelsnekker for å få det laget. Så da gjelder det bare å smøre seg med tålmodighet mens vi venter på at det skal bli vår tur….. Imellomtiden får vi klare oss med det som er ferdig, og nyte at vi faktisk kan få ryddet opp. Bad 1 og vaskerommet ser slik ut.

This slideshow requires JavaScript.

Bad 2 ser slik ut:

This slideshow requires JavaScript.

Vi er utrolig fornøyde med å gå inn i julen med det meste på plass. 2013 har vært et langt og hektisk år når det gjelder oppussing, men nå ser vi frem til endelig å kunne glede oss litt mer over det hele, og forhåpentligvis få et betraktelig roligere 2014. Når alt er kommet på plass kommer både bilder og oppsummering over prosessen, her gjelder det å dokumentere det som dokumenteres kan ;-)

En riktig god jul ønskes dere alle. Her er de fleste gavene i boks, og treet ble pyntet nå i kveld – så da er det vel bare å vente til den store kvelden – jentene skulle nok helst ønsket det var i morgen….

Årets pepperkakeborg

En ting jeg aldri rekker over før jul (ikke at jeg forsøker heller) er de syv sortene. For å være helt ærlig så er ingen i familien særlig glade i noen form for julekaker, så vi har rett og slett gitt opp prosjektet med først å skulle fylle kakeboksene, for så å tømme dem i søppelet noen uker senere. Noe som allikevel er et must er pepperkakebaking og pynting av pepperkakehus. Tradisjon tro gjør vi dette sammen med min venninnes familie, og fra å være ett barn og fire voksne som kunne sette sammen både hus og pynte det, så er ungeflokken økt til 6. Med andre ord mye lyd og leven, men utrolig gøy. Hvor gøy de yngste synes selve pyntingen er i lengden kan sikkert diskuteres, men skålene med godteri blir alltid tomme hos alle :-)

I år har vi gått for den litt mer avanserte varianten. Tidligere år har vi alltid hatt hus (bilder fra i fjor), men i år slo vi til med en egen pepperkake borg. Ideen kom fra minstejentens barnehage, hvor de høsten 2012 lenge hadde hatt Prinsessen på erten som tema, og som fulgte opp med å lage prinsesse slott når julen kom.

En ivrig gjeng

En ivrig gjeng

Hovedtanken for vår del var at en borg ville være lettere å pynte for de små. Mange barnehender har en tendens til å gi mye trykk på taket, og dette har ikke alltid gitt et like heldig ressultat (på utseende, ikke smaken 🙂 ). I utgangspunktet var intensjonen to borger, men etterhvert som prosjektet skred frem så innså vi at dette ikke var bare bare, og vi holdt oss til en. Til neste år er det ikke utenkelig at vi går for to. Note to self: en borg krever 2 bokser Ikea deig!! Slik ble årets resultat:

Noe skjev, og pyntet etter prinsippet kvantitet fremfor kvalitet, men eldstemann er fornøyd med resultatet

Noe skjev, og pyntet etter prinsippet kvantitet fremfor kvalitet, men eldstemann er fornøyd med resultatet

Om andre har lyst til å prøve det samme, så lages tårnene greit ved å rulle den ferdigstekte deigen umiddelbart rundt en tom tørkerull kledd med smørpapir. Ved å surre nytt smørpapir utenpå pepperkakedeigen når den er kommet på så holder formen seg fint mens deigen blir kald.

Planen var to borger, og formene var iallefall på plass......

Planen var to borger, og formene var iallefall på plass……

På forhånd skar vi ut mønster til lang – og kortsidene i smørpapir. Vi brukte som sagt Ikea deig. På pakken står det 6-8 min – jeg gikk for 8, men det ble likevell for lite. Den trengte minst 12-14 min for å bli skikkelig stiv. Selve borgen stod da greit av seg selv, og vi trengte kun melis til å feste delene med (jeg synes smeltet sukker er noe herk å holde på med). Oppi tårnene satte vi iskremkjeks.

Det ferdige resultatet ble både småskjevt og alt annet enn perfekt, men hva gjør vel det når barna har gått for kvantitet fremfor kvalitet i pyntingen – da vil nok spisingen uansett bli stas :-)

Baderomsrehabilitering: Status uke 7

En ny uke er over og det tredje lyset i adventstaken er alt tent; som dagene flyr. Hos oss – som hos så mange andre på denne tiden – så har vi skranglet litt her hjemme denne uken, men vi satser på at alt begynner å nærme seg normalt snart, og at alle er friske og raske når selve juledagene kommer. Uansett så har vi mye å glede oss til, for selv om flere familiemedlemmer har vært nede for telling, så har dette heldigvis ikke vært tilfelle hos dem som har vært her å jobbet. Status med badene er derfor at det stadig går fremover. De siste dagene er det kommet fliser på veggene, og den flinke mureren som vi er så heldig å ha her er akkurat gått for dagen. Sånn ser det ut nå:

avlange hvite fliser på bad. bad under oppussing

 I morgen er tømreren på plass igjen. Vi satser på at småting som har vært utsatt på vaskerommet og i gangen er ferdig i starten av uken, og at badet er ferdig flislagt til torsdag. Dermed har vi all grunn til å glede oss til å gå inn i julen med et tilnærmet ferdig hus (om man noen ganger blir ferdige da). Det resterende som vil stå igjen avhenger i stor grad av oss. Vi har blant annet brukt lang tid på å bli enige med oss selv om baderomsinnredning, så dermed er det ene og alene vår skyld at det vil drøye ut med å bli helt ferdige på bad 2.

Fortsatt finfin førjulstid til alle følgerne mine; ønsker dere en strålende tredje søndag i advent :-)

Baderomsrehabilitering: Status uke 6

Det har vært stille på bloggen min den siste tiden, desember byr på mye kos, men også mange utfordringer for å rekke over alt. Dermed så blir det mindre tid og overskudd til blogging; jeg satser på å komme sterkere tilbake senere :-) Dagen i dag startet forresten ikke akkurat med stormende jubel, mange har sikkert fått med seg at jeg ikke er et vintermenneske. Mye snø og vanskelige fremkomst muligheter (jeg har panikk for å kjøre ved den minste antydning til is på veiene), og en mann som var bortreist, gjorde at fristelsen til å holde jentene hjemme et lite øyeblikk streifet tankene mine. Samtidig så var de fra seg av begeistring over det samme føret, og jeg ville jo absolutt at de skulle få nyte snøen til fulle på sitt vis. Dermed kom våre fantastiske venner rett over veien meg nok en gang som til unnsetning, og i sin nye el bil (som forresten var suveren på vinterføre) har de ordnet og fikset slik at alle kom seg dit de skulle uten at mor her i huset trengte å sette seg bak rattet i det hele tatt. Tusen takk besteste M og K!

Slik møtte denne fredagen oss

Slik møtte denne fredagen oss

Uansett, før jeg skriver meg helt vekk om vind og vær (hvorfor er det så lett å henge seg opp i det tro?) så kommer ukens rapport over status på baderomsfronten. Ting går fremover, og nå er alt av rørsystemer i huset skiftet. Det siste badet begynner å ta form, og kabler og gulv er kommet på plass. Vaskerommet er ryddet og jeg er fortsatt kjempebegeistret for all plassen jeg plutselig føler jeg har. Det er rett og slett gøy å vaske klær. Det jobbes som sagt på, men samtidig så har vi fått klart et bad (ok vi mangler litt innredning og diverse finisher), men det funger iallefall i samme grad som det vi hadde før vi startet prosjektet, så sånn sett så føler vi nesten vi er i mål. Veggen ut mot gangen er nå platet og klar for å fikses (en av de tingene vi har tenkt å bidra med selv). Med erfaringer fra vårt tidligere byggeprosjekt, og forsinkelsene som kom der, så hadde vi på forhånd et håp om at et av badene og vaskerommet skulle være klart til jul – men der er vi alt. Utrolig herligt!

This slideshow requires JavaScript.

Nå gjelder det å nyte fredagskvelden, hverdagspappa er endelig hjemme igjen etter noen dager i Myrkdalen. Huset er julepyntet – noe som alltid skaper ekstra god stemning – varmen brer seg fra peisen og vi har funnet sofaen. En kombinasjon som absolutt er å anbefale :-)

Roen har senket seg.....

Roen har senket seg…..

Strålende fredagskveld ønskes dere alle!! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...