Monthly Archives: February 2013

Endelig fredag 🙂

Endelig fredag!! Særlig eldste jenten vår har sett frem til denne dagen med glede – og hun har dratt avgårde med sin tante, onkel og to fettere til deres hytte. Etter en uke med sykdom gleder hun seg stort over å skulle komme seg litt vekk, og med skiene pakket og meldinger om strålende vær så ligger alt til rette for en fin vinterhelg for hennes vedkommende. Dette er hennes første skikkelige helg vekke fra mor og far, og jeg vet ikke hvem som er mest spent……

Jente på ski

Vi andre, ja vi har en vanlig fredag. De yngste jentene er fortiden svært så opptatt av Pippi, og drømmer om å bli like sterke som henne. Sammen med Hverdagspappa planlegger de derfor å bygge muskler, og de prøver å innføre sirkeltrening som en naturlig aktivitet på stuegulvet. Hvem som instruerer hvem er imidlertid uvisst….

Barn i aktivitet

Nå har roen senket seg, og med jentene i seng så synker mor og far ned i sofaen. Snopet er kommet på bordet, og alt ligger til rette for en super fredagskveld!

God helg alle sammen :-)

Når barna vokser til – hva med mammarollen??

Når jeg var yngre og student så hadde jeg et klart bilde på hvordan fremtiden skulle bli. Herunder så var det en selvfølge at jeg skulle vente med både barn og giftemål til jeg var langt opp i tredve årene (det hørtes voksent ut dengang, nå lurer jeg ofte på når man egentlig blir skikkelig voksen :-) ) Først skulle jeg reise og leve et forholdsvis egoistisk liv der jeg selv kunne være i høysete – å holde kroppen i god form var en selvfølge (jeg ler nesten litt her jeg sitter i etterpåklokskap). Når jeg en gang skulle bli mor så skulle jeg ikke bli en hønemor, men ta barna med rundt overalt.

Lite av dette er blitt en realitet!! Før jeg var tredve var jeg både gift og hadde to barn – og jeg ville ikke byttet med noen!!! Jeg diller og duller her hjemme, blir ikke nervevrak av rot som flyter, men liker egentlig å rydde og ha orden – og jeg slapper av med å stryke klær (jepp, for meg kan tilfredstillelsen ved å legge nystrøkne klær med brettekant fint inn i skapet gi en like så avslappet tilværelse som om jeg hadde hevet meg ned på sofaen fremfor tv`n) og hønemor, absolutt!! Jeg har knapt vært borte fra jentene de siste 8 årene (antall ganger kan lett telles på en hånd), og igjen må jeg innrømme at det er akkurat slik jeg vil ha det.

Barn med stjerneskudd

Til nå så har jeg vært den som selv i størst grad setter grenser for når jeg tilbringer tid med barna og ikke. Det har vært naturlig at tiden etter jobb og barnehage/skole i stor grad er familietid. Selvfølgelig har hverdagslogistikken med kjøring til diverse aktiviteter vært en del av bilde, men familiens behov har i størst grad vært innenfor hjemmets fire vegger. Nå er eldste jenten vår snart 9 år, og fortsatt er hun mammajente på sin hals (jippi!!!). Så fortsatt liker hun å krype inn i mammas armkrok og ligge helt stille og bare kose, så til en viss grad så vil jeg påstå at jeg enda er senter i hennes univers. Men hvor lenge vil dette vare???? For det er ikke til å komme unna at etterhvert som barna vokser til så forflyttes endel av deres sosiale behov seg utover og i større grad mot venner. Så mens jeg de siste årene i stor grad har latt sosialiseringsbehovet mitt være forbeholdt familie og nære venner, så merker jeg at det er mange andre personer i mine barns liv som plutselig er vel så viktige som meg. Tanken på at dette bare er begynnelsen er nesten ikke til å holde ut…. At andre skal være involvert i problemer og gleder de små opplever før meg – hvordan skal dette ende???

Denne helgen så skal eldste jenten vår være med sin tante, onkel og to fettere på hyttetur, og hun gleder seg så til de grader at selv det å nevne ordet hytte bringer frem et stort smil rundt munnen på henne. Den første skikkelige helgen borte fra mor og far gir visst en lykkefølelse av en annen dimensjon. Hmmm, jeg gleder meg masse med min spente og glade 8 åring, samtidig som jeg kjenner på panikken over at jeg snart må innse at min lille jente vokser til…

Jeg vet ikke om andre kjenner seg igjen, og selv er jeg også dobbel på følelsene rundt at ens barn blir mer og mer selvstendige. For jeg gleder meg til å kunne gå på butikken alene sammens med Hverdagspappa, å kunne gå ut å spise med andre voksne og slippe å legge frem klær til tre sett barn hver morgen. Samtidig så er det jammen mye av min identitet som de siste årene er blitt sammenfallende med det å være mamma….

Spennende uke – eller nye skuffelser…..

Egentlig skulle jeg sittet her i et ferdig nyoppusset hjem. I stedet så lever vi fortsatt i uvisse. For mens vi hadde sett for oss å starte utbyggingsprosjektet vårt i august 2012 så ble byggesøknaden først retunert og siden avslått. Nå ligger et nytt forslag inne til behandling hos kommunen, og vi krysser fingre og tær for at vi får ja denne gangen – for vi har virkelig ikke lyst til å flytte!

Problemet er at når man søker kommunen om dispensasjon for utbygging så har søknaden ingen tidsfrist. Vi har som sagt fått avslag en gang, og da overholdt kommunen sine egne interne mål om å gi tilbakemelding i løpet av 12 uker. Denne gangen var de 12 ukene over forrige uke, men da var dessverre saksbehandleren vår syk. Derfor både tror og håper vi at svaret vil komme denne uken – og vi er spent. Jeg sjekker kommunens sider flere ganger daglig, og kjenner suget i magen og håper like mye hver gang :-) Svaret får store konsekvenser for familien, så dette synes virkelig å bli en nervepirrende uke. Det er iallefall utrolig frustrerende å gå og ikke vite hva fremtiden vil bringe, så vi krysser fingrene for at ventetiden snart er over – og at vi kan sprette champangen (evt åpne gravølen...)

Slik ser det ut i dag.....

Slik ser det ut i dag…..

Forhåpentligvis ser det snart slik ut.....

Slik ser det forhåpentligvis ut før sommeren…..

Satser iallefall på at jeg snart kan poste positive nyheter om prosjektet :-)

Oppskrift på enkel kyllingsalat

Til de dagene man har lyst på en lettvint salat som metter godt, så anbefales denne med kylling og egg:

Skjær opp grønnsaker du liker som f.eks salthode, agurk, paprika. Legg alt i en sil og skyll godt

enkel salat med kylling

Legg de vaskede grønnsakene i en dyp tallerken. Strø over krutonger, revet ost og delte mini tomater.

enkel hjemmelaget salat med kylling

Kok 1 egg i ca 7 min. Egget skrelles og skjæres opp i biter før det legges over salaten.

Skjær opp og stek 1 stk kyllingfillet (krydre med ønsket krydder, jeg foretrekker sitronpepper). Legg denne på toppen av salaten

lettvint hjemmelaget salat med kylling

Serveres med ønsket dressing over.

Salaten lages på 10 minutter og smaker kjempegodt :-)

Bursdags race

Vi har litt periode bursdager her hos oss. Jeg og den mellomste jenten har bursdag med tre dagers mellomrom, og 2 og 8 åringen med 6 dager imellom. Dermed så blir det stort sett flere dager med feiringer når det først står på, noe som både er veldig hyggelig og veldig hektisk….

I går fikk vi en 6 års jubelant her i hjemmet, og etter planen skulle det ha blitt feiret med stort familieselskap. Dessverre satt sykdom en effektiv stopper for det. Kjedelig for hovedpersonen, men ikke noe å gjøre noe med. For å redde dagen hennes ble det en tur på Mc Donalds (bursdagsbarnets ønske) med bestevenninnen og hennes familie (tilfeldigvis min beste venninne ;-) ).

Mc Donalds

Og når vi etter å ha spist gikk hjem til oss en tur for kaker, og bursdagsjenten fikk Pippi kostyme, så var det meste greit……

Jepp, Pippi er verdens sterkeste.....

Jepp, Pippi er verdens sterkeste…..

 

Klart det er lov å stå på stolen når man har bursdag

Klart det er lov å stå på stolen når man har bursdag

Som jeg tidligere har blogget om så pleier min snille venninne å diske opp med kaker til meg når det trengs, og på disse to siste dagene så har hun laget hele tre ulike varianter. Snakk om luksus (for meg). Bursdagsbarnet var også strålende fornøyd!

Tusen takk kjære M - som alltid både lekre og gode

Tusen takk kjære M – som alltid både lekre og gode

Idag har det vært barnebursdag, og barn fra barnehagen og i nabolaget har vært med å feire god jenta vår. Når eldstemann ble 6 år så hadde jeg termin dagen før bursdagen hennes. Dermed var det ikke bare bare å skulle ha feiringen hjemme, og hun fikk derfor feire den på et lekeland like i nærheter; Baluba. Siden ting må gjøres mest mulig likt, så har det hele tiden vært avtalen at også den mellomste skulle få feire 6 års dagen der. For oss voksne er det en veldig letttvint måte å feire barnebursdager på – man slipper å rydde og styre i forkant, og man slipper å ordne opp i etterkant :-) For barna så er det 2 timer med aktivitet og høyt energinivå. En vinn vinn situasjon altså :-)

Baluba

En skikkelig tøff 6 åring

En skikkelig tøff 6 åring

Dette hadde ikke mammaen gjort......

Dette hadde ikke mammaen gjort……

En fornøyd 6 åring

En fornøyd 6 åring

Det fine med Baluba er at det passer for barn i ulike aldre. Dessverre er det blitt en stund siden yngstemann har vært der, så hun husket lite fra forrige gang. Til gjengjeld var hun i ekstase idag. For snakk om lekeeldorado, og litt ekstra stas at de store barna i barnehagen gav henne så mye oppmerksomhet. Hun fikk være med over alt.

Se så stor jeg er....

Se så stor jeg er….

... men aldri for stor til en suss fra pappa :-)

… men aldri for stor til en suss fra pappa :-)

 Selv om feiring ikke ble helt som planlagt, så har det vært noen fine bursdagsdager. 6 åringen selv er iallefall strålende fornøyd, og skulle nok helst sett at det var bursdagstid hver dag :-)

Nye strikkeprosjekt

Etter forrige innlegg om Litlo og kalen luene så tipset en god venninne meg om bloggen Dronning Maud, og noen fine hjemmestrikkete luemodeller derfra.

Hjemmestrikket lue med oppskrift

Dermed var det bare å finne frem strikkepinnene. Med nyinnkjøpt alpakka/ ull i lilla fra Sandnes, og pinner i størrelse 5, så gikk det ganske så raskt å få ferdig en lue både til meg selv og en til 5 åringen. Når jeg fulgte bloggens anbefalinger om 60 masker, så passet luen best til min datter, så jeg la opp 64 masker til min egen, noe som fungerte fint. Det ble i det hele tatt to enkle og fine pynteluer.

Hjemmestrikket lue med oppskrift

Til bursdagen min tidligere i uken var jeg så heldig å få lydbokspiller, samt lydboken “Historien om Pi“. Snakk om fin gave fra venner som har tenkt at lydbøker er supre å kombinere med min nyinntrufne strikkedille. Så nå spørs det om jeg i det hele tatt vil være tilsnakkende de neste dagene, eller om mor i huset vil drømme seg inn i en verden av nye strikkeprosjekter og historien om de overlevne etter et skipsforlis…..

digiplayer lydboken Historien om Pi

Fortstt god lørdag alle sammen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...