Monthly Archives: August 2013

Det er jo tanken som teller…. (eller er det bare noen man sier når alt annet slår feil??)

Idag har Hverdagspappa bursdag!! En gang i tiden så betydde det nøye planlegging for å finne den perfekte gave, men det er begynt å bli en stund siden…. Et eller annet sted så tok hverdagen overhånd, og av en eller annen grunn så kommer denne dagen alltid litt brått på (sånn er det å fylle år samtidig som jobb/ barnehage/ sfo og skole tar til igjen). I år så hadde vi planene klare, men ting har en tendens til ikke alltid å bli som man planlegger….. Vi satser derfor på at et brev ikke er  den verste starten på en bursdag. Tross alt fulgte det med litt sjokolade (for meg hjelper det på alt) og – nesten – storfornøyde barn (om man ser bort i fra de vanlige protestene om å måtte stå opp) Iallefall, sånn kan det også gjøres: (For det er jo tanken som teller… eller??? )

gavebrev

Gratulerer med dagen kjære Pappa

Dette skulle egentlig vært 3 gaver, og vi skulle nå sittet her i sengen omgitt av papir og ditt (forhåpentligvis) fornøyde fjes. Som du ser så gjør vi ikke det, og her kommer forklaringen:

M var forutseende nok til å tenke at du trengte litt nytt sportsutstyr, og etter litt research fant vi ut at dette virket å være en strålende ide. Ytterligere intern graving gav oss hele tre forslag til hva dette kunne være, og vi begynte å ane konturene av en kjempeslagen gave. Dessverre (for deg) så er det et stykke fra plan til handling….

Plan A: Medisinball. Jepp, mamma vet nå mye mer om det enn noen gang. Vet du at det finnes både enkle baller, og egne typer i holdere? I alle fall, med unntak av bestemmelser om vekt så var vi ganske åpne for forslag til hvilke type som ville gi deg best treningseffekt. Bildene i reklamen fikk oss til å glede oss masse til hvordan dette skulle bli. I butikken kunne de imidlertid fortelle at det ikke er sesong for dette nå???? Hallo, vil ikke alle se ut som de på bildene nå når man faktisk er i modus for å kle av seg, og ikke om noen måneder når man kler på seg? Det kan være at dette gir en pekepinne på at det tar tid å oppnå de resultatene som reklamen viser. I alle fall, den meget spesifikke tilbakemeldingen for når vi kan får ordnet dette til deg er i løpet av august/ september. Så vet du det. Vi SKAL ordne for deg! Vi synes dette var en god ide! Vi gleder oss til neste sommer (mamma sier hun knapt kan vente)

Vi ble nå enige om at vi kan leve med bare to gaver og var klare for plan B. Mamma har fått med seg F snakke så varmt om de joggeskoene som xxl selger rimeligere enn alle andre steder, så mamma sendte han en mail for å sjekke hva de het. Selv om han helst så at vi kjøpte deg klogger etter de siste løpsresultatene, så var han veldig behjelpelig med å fortelle at det var snakk om Asics kayano 19. Fysioterapeutgenet i mamma er egentlig ikke tilhenger av å kjøpe joggesko uprøvd – særlig ikke med dine Donaldføtter – men iveren etter å kjøpe deg gaver var større en fornuften. Så ja, nye joggesko til deg skulle det bli. Bare synd at alle andre nok tenker det samme (sikkert alle dem som ikke får tak i medisinball, og som begynner å løpe i stedet, det må nok vekk litt overskuddsfett for å se ut som på de bildene  🙂 ). Uansett, skoene kommer ikke inn før tidligst i dag, senest neste uke, så sko skal det bli, bare ikke akkurat nå…..

Ok, det ble ikke tre gaver, men vi hadde jo fremdeles det siste alternativet, plan C. Badebukse. Hehe, mamma sier at etter noen uker ved bassengkanten i syden, så synes hun du også godt kan få deg en sånn sneksen liten sak. Hun var faktisk så ivrig at hun gikk gjennom eks antall utgaver på butikken ved å bruke øyemålet når hun skulle finne størrelsen, og hun brukte lang tid. Faktisk så lang tid at i det hun hadde funnet en hun trodde passet, så kom en mann og fortalte henne at størrelsene hang rett over…. Om ikke annet fikk hun bekreftet at det ikke er noe i veien med verken øyemålet eller innsikten hennes :-) og hun var ganske så fornøyd med den lille saken hun hadde funnet der hun ruslet mot kasen med i alle fall en gave til deg. Tilfeldigvis sjekket hun der om den kunne byttes om den ikke passet, men det kunne den IKKE. Ikke det at mamma tviler på eget øyemål, tvilen går mer på om du faktisk vil gå med noe som er så tight som det hun hadde funnet frem (hun sier dere kan ha litt ulike interesser her). Dermed kjære pappa, dette gjorde at heller ikke denne ble med hjem for å feire dagen din, så her sitter vi, om ikke annet så har vi husket litt sjokolade. Synd du ikke spiser så mye av det, men vi er her selvfølgelig for å hjelpe deg. Mamma sier forresten at hun har snakket med onkel, som i kveld kommer og passer oss slik at dere kan gå ut og spise og kose dere med en kino. Hun gleder seg i alle fall masse, og håper du vil gjøre det samme.

Hurra for de 38, besteste pappa, vi er kjempe glade i deg!!

Stor klem fra alle jentene dine”

Verdens beste Pappa!!!

Verdens beste Pappa!!!

Om ikke annet blir det altså kino og mat på bursdagbarnet i kveld. Dermed så blir det ikke rom for å skrive mitt faste fredagsoppdatering på utbyggingsfronten; den kommer i løpet av helgen. Noen ganger gjelder det å prioritere ;-)

Gratulerer til deg min kjære, og god helg til alle andre :-)

Kjærlighetskroken

Ok, utearealet vårt ser ikke ut!!! Foreløpig bærer alt preg av å være en byggeplass, og det er jo akkurat det det er. Planene er der imidlertid, og når vi bare får litt tid på oss så kommer det til å bli fint, det er jeg sikker på. Bare ikke i år!

Den triste sannhet over utearealet per i dag.....

Den triste sannhet over utearealet per i dag…..

Når det er sagt så har vi gjort det vi kan for at det hele skal bli litt bedre. Jeg skal ikke skryte på meg å være gift med en handyman, men gjett om han har mange andre kvaliteter; ikke minst er han utrolig snill. Sistnevnte gjør at selv om ikke fysisk arbeid i huset er noe han synest er kjekt, så har han brukt de få finværsdagene som har vært til å male ute (sånn går det når vi timet syden ferien akkurat når sommeren kom til Norge). Han vet iallefall hva som skal til for å glede sin kone, og nå er det meste av det vi hadde planlagt å få malt i boks. Dermed så er det tid for å gå et lite steg videre på listen over planer. Bak boden skal det komme en terrasse med langt spisebord, og en skikkelig grill. Over grillen, i akkurat denne lille kroken, så skal et minne fra den spede begynnelse komme opp…..

Det har seg nemlig slik at vi hører til dem som faktisk møttest på et utested – og der det ikke var ølbrillene som slo gnist, men virkelig den store kjærligheten med første blikk som slo til (vet dette ble litt klisjeaktig, men det må være lov i et innlegg med denne tittelen). Når vi noen år senere giftet oss gav Hverdagspappas forlover oss skiltet fra dette utestedet i bryllupsgave (velger ikke å tolke det faktum at stedet ble lagt ned i etterkant på en annen måte enn at etter å ha truffet hverandre sank utelivshyppigheten vår betraktelig til fordel for sofakroken :-) ) Iallefall, dette skiltet er blitt et kjært minne om den gang da, og selv om det ikke akkurat passer inn overalt (iallefall ikke på de nye gipsveggene, med sine uhorvelige mange kilo) så passer det ypperlig i vårt lille hjørne. Så kan vi mimre litt ekstra hver gang vi nyter late sommerdager med grillmat (litt sommer må være lov å forvente). Det er  iallefall det som er planen, så får vi se hvor lang tid det tar før resten er på plass :-)

Et glimt av hverdagsromantikken opp i alt kaoset :-)

Et glimt av hverdagsromantikken opp i alt kaoset :-) Iallefall et bevis på at ting – om ikke annet – går fremover!

Ikke så verst med sin egen liten kjærlighetskrok i hagen, eller hva??? 

SFO start

Så var nok et steg på vei mot skolestart tatt for 6 åringen vår; idag var det tid for første dag på SFO. Det er vel alltid slik at når man har eldre søsken så har man kanskje et litt klarere bilde av hva som skal skje; på godt og vondt. Vår skolestarter vet iallefall både hvor lokalene er og kjenner fjeset til mange av dem som jobber der, samtidig så har hun fått alle “skremsels historiene” om alt man må gjøre og klare selv, og at det absolutt ikke er som i barnehagen. Dessuten så er det – ifølge storesøsteren – kjedelig der!!

Kanskje ikke helt som i filmen "Verdens beste SFO", men det blir forhåpentligvis bra for det!! (Bildet hentet fra nrksuper sine sider)

Kanskje ikke helt som i serien “Verdens beste SFO”, men det blir forhåpentligvis bra for det!! (Bildet er hentet fra nrksuper sine sider)

Iallefall, uavhengig av hva 9 åringen har fortalt så våknet hovedpersonen til sin første SFO dag idag, og det var ikke fritt for at hun var litt spent før vi dro avgårde. Med i bagen var nye innesko (det fine med å skulle starte på noe nytt er at mammaen iallefall husker å sjekke hva som passer og ikke 🙂 ), og regntøyet som for anledningen var nyvasket, ferdig merket og klart til å kunne taes i bruk. Nye matbokser er kommet i hus, fra å ha et barn som skal ha niste øker det nå til to, og da trengs det flere matbokser! At det for tiden finnes mange gøye varianter med flere rom å velge mellom er et ekstra pluss, for jeg hadde aldri trodd at en matboks kan være noe mer enn en matboks, men med det gode utvalget som finnes så er det faktisk kjekt å skulle handle inn flere, og resultatet er at jentene har fått eks antall nye for anledningen. Fristelsen til å ta i bruk den nye skolesekken var stor, men å få låne storesøsteren sin bag var heller ikke verst, så får heller skolesekken hvile til skolestart neste mandag.

Vi hadde timet det slik at hun skulle begynne samtidig som to andre som hun gikk i barnehage med, men når vi kom der idag så viste det seg at det var flere kjente som hadde sin SFO debut. Kjempekjekt, og det så ikke ut som om det var noen stor overgang for noen av dem. Når vår eldste startet var hun den eneste av vennene sine som begynte, og jeg husker med gru hvor ulykkelig hun så ut når jeg leverte henne dagene før skolen startet. Slik virker det ikke som om det vil bli nå – heldigvis!!!

Når vi møtte idag ble vi foresten tatt godt imot. Alle de nye ble samlet i klasserommet, og med foreldrene bakerst fikk de info om regler og rutiner. 6 åringen vår var husvarm fra første sekund, og var den som sang alene og rakk opp hånden for å foretelle maaaasse. Når det kom til rydding og det ble snakk om at det gjalt det samme der som hjemme, der mammen sikkert gav beskjed om at rommet skulle holdes ryddig, så rakk vår håpefulle fint opp hånden og fortalte at slikt sa hennes mamma aldri, for hun hadde ikke noe rom som hun kunne rydde…. Jeg motsto fristelsen til å rekke opp hånden for å forklare at dette bare er midlertidig…..

Skolebenken nærmer seg:-)

Skolebenken nærmer seg:-)

Iallefall, etter en litt myk start og en kortere dag (helt unødvendig, for hun var egentlig ikke særlig interessert i å gå hjem) så er det bare å slå fast at dette gikk kjempebra, og 6 åringen har fått en liten smakebit på hvordan tilværelsen som skolejente vil bli. Det blir spennende å se hva 1. skoledag vil bringe om en uke :-)

Utbygging: Status uke 23

Før vi begynte dette prosjektet så hadde jeg aldri trodd at jeg skulle sitte her og fortsatt ikke være ferdig idet jeg skriver uke 23. Vi planla ut i fra at alt inne skulle være klart før sommerferien satt inn for fullt, og at vi skulle få ferdig utearealet før sommeren var over. Pr i dag så ser vi at dette langt ifra vil være tilfelle. Samtidig så har vi opplevd at det går mye bedre å leve i et hus under utbygging enn hva vi hadde sett for oss på forhånd. Javisst kjenner jeg at det klør i fingrene etter å få begynne å ordne til – og særlig utenfor så ser det ut som om det er bombet – men i det daglig så merker vi overraskende lite til det hele. Det gjelder vel derfor bare å holde fast på tanken om hva som skal bli og glede seg over det som skjer, i stedet for å bruke energi på å tenke over hva man skulle ønske var :-)  Etterhvert så vil det nok bli slik vi håper på, og nå når enkelte rom begynner å bli ferdig ser vi også hvor mye tid sluttplanleggingen tar.

Denne uken har det igjen skjedd mye. Egentlig skulle det vært to menn her hele uken, men siden den ene ble pappa en av dagene så hadde han en god grunn til å holde seg vekke. Dermed så har en mann vært alene tre av fem dager, likevel så har to av rommene blitt ferdige og klare for innredning. Vi mangler rett nok å få tilkoblet strøm, men ellers er det meste klart, og tirsdag var siste natt for jentene i det gamle rommet. Onsdag ble alt flyttet over til eldstejentens nye. Pax skap fra Ikea ble satt sammen, og det er kjekt å se hvor mye garderobeplass vi etterhvert vil få (selv om det vel er noe man aldri kan få nok av :-) )

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe :-)

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe :-)

Takvinduet er skikkelig listet, nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til så det kan åpnes....

Takvinduet er skikkelig listet, så nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til slik at det kan åpnes….

Samtidig som eldstejentens rom er blitt ferdig, så skulle det siste barnerommet rives. Dermed så måtte alt vi i disse ukene har stablet inn dit, fjernes. Det føles litt som om vi bare flytter rundt rot uten å komme i orden, og det gjør dessverre at vi ikke kommer helt i gang med å innrede rommet. Ikke det at vi mangler ting å gjøre, og jeg kan med en gang slå fast at det tar tid å montere skap på 236 cm i et rom med takhøyde på 237….

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre.....

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre…..

Stuen nede er også ferdig. Tiden har ikke strukket til med å få gjort så mye, men det kommer. I helgen har værgudene riktignok tenkt å la det være opplett så da må vi prioritere maling ute, og videre innredning må settes litt på vent, men tankene kverner iallefall for fullt.

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass, og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Slutten av uken har blitt brukt til å rive de gjenstående rester innvendig, så dermed er alt klart for at de siste to barnerommene også skal begynne å ta form:

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inndangspartiet vårt. Der døren en gang var er det eneste stedet som idag har vegg :-)

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inngangspartiet vårt. Der døren en gang var er stort sett det eneste stedet som idag har vegg :-)

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag :-)

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag :-)

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Vi har forresten også brukt uken til å tenke på hva vi skal gjøre med badene etter den lille vannlekkasjen vi hadde, og med grønt lys fra banken så er vi kommet til at det nok kan være like greit å bare bli ferdig med det. Vi orker riktignok ikke å sette i gang med det parallelt med det vi holder på med, men planleggingen er startet og at vi kommer igang ut på høsten er nok høyst trolig. Mye planlegging her hos oss for tiden altså :-)

God helg til dere alle

Veggdekor til barnerom

Så var hverdagen her igjen. Med regnet høljende ned, så begynner så smått følelsen av høst å komme, men for et sommer menneske som meg så håper jeg virkelig at det fortsatt vil bli flere sommerdager også i august :-) Uansett, det fine med regn er at alle maleoppgaver ute må settes på vent, og dermed blir det mer tid til å planlegge innredningen i de av rommene som er begynt å bli ferdige. Kjellerstuen er alt møblert i hode, så der gjelder det bare å få lagt siste rest av gulvet før vi kan begynne å handle inn. Når det gjelder barnerommene så er det eldste jenten sitt som vil stå ferdig først, og som jeg derfor bruker tid å tenke på hvordan skal bli. Alle jentene har tatt seg ut farger som de vil skal være gjenneomgående for rommet, og 9 åringen sin farge er turkis. Vi er blitt enige om å holde alle veggene i samme farge, og så skal detaljer få barnas valgte farge.

For å gi veggene mer litt liv, så har jeg brukt tid på nettet til å finne gode sider for å bestille ulik veggdekor. I den forbindelse så kom jeg over nettstedet veggfolie.no, og her var det mye gøy til barnerommene (til alle andre rom også for den slags skyld). Med et bredt utvalg i både tekst, figurer og farger så har jeg faktisk brukt flere timer på å se igjennom, og velge ut det jeg tror jentene vil like, før jeg tilslutt visste det hele frem til dem slik at de fikk velge.

Så nå er betillinger sendt på ulik dekor i turkis, lyseblå og lilla, og vi venter i spenning på å få alt i posten. Krysser fingrene for at det blir bra og at monteringen vil gå greit, oppdatering og bilder kommer selvfølgelig senere :-) I mellomtiden gjenngir jeg litt av utvalget fra nettstedet (alle bildene under er hentet fra veggfolie.no).

Denne har alle jentene fått hver sin av i ulike størrelser og farger :-)

Denne har alle jentene valgt hver sin av i ulike størrelser og farger :-)

Hadde jentene vært litt yngre, så hadde denne vært perfekt :-)

Hadde jentene vært litt yngre, så hadde denne vært perfekt :-)

Ole Brum slår alltid an hos de yngste.....

Ole Brum slår alltid an hos de yngste…..

veggdekor til barnerom

Morsom høydemåler :-)

Morsom høydemåler :-)

Utbygging: Status uke 20, 21 og 22

Så var vi tilbake i gamlelandet, sol og sommer er byttet ut med regn og torden. Eller når vi kom hjem i natt så var det egentlig en positiv overraskelse å ankomme Flesland ved midnatt og oppdage at temperaturen i luften holdt godt over 20 grader. I det vi var vel hjemme, jentene kommet i sengen og vi voksne tok til å gå gjennom all posten (det blir aldri for sent til å måtte gjøre det etter to uker på reise), så begynte imidlertid det første tegnet på hva vi har i vente; øsende regnvær. Hele formiddagen i dag har det holdt det gående med det samme, regn, lyn og torden. Om ikke annet så er temperaturene greie :-)

Det er ikke fritt for at etterhvert som vi i natt nærmet oss hjemmet så begynte spenningen å stige etter å se hva som var skjedd mens vi var borte. Uke 20 var det helt stillstand her grunnet ferie, men i de to ukene vi har vært i Spania så har det heldigvis skjedd litt. I stuen er tak og vegger sparklet og malt, og en av veggene har fått den planlagte tapeten.

oppusning av stue

oppusning stue

På eldstejenta sitt rom, så er alt ferdig sparklet og malt, i tillegg er gulvet kommet på plass. Vi har valgt den samme fargen i hele huset: S 0502-Y (bomull) fra Jotun.   På alle barnerommene og i stuen er det hvitpigmentert eikeparket fra Kährs. Jentene har alt tatt i bruk rommene, og yngstemann er fornøyd med at det er god plass for lek på storesøster sitt nye rom :-)

hvitpigmentert parkett fra Kährs

Neste uke begynner det etter planen å normalisere seg litt mer når det gjelder byggeaktivitet. Da er ferien over for arbeiderene, og vi krysser fingrene for at vi snart har to nye rom å vise konturene av.

Så var det over for denne gang…..

Siste kveld, alt er pakket og vi er klare for hjemreisen (iallefall rent fysisk, mentalt skulle vi gjerne ha blitt her enda litt lengre). Dermed så er det vel på sin plass med en liten oppsummering av ferieminnene;

Med flere flotte bassenger er det ikke til å komme unna at vi har tilbringt noen timer daglig med å bade og kose oss i disse :-)

cb4

cb9

Alle jentene koser seg og synes det er topp med bading…

cbjentene

….og de har mye glede i hverandre. 9 åringen har svømt godt i mange år alt, og prøver villig å lære vekk kunstene til yngstesøsteren

 cb3

Selv om ingen som kjenner meg nå sikkert vil tro det, så får jeg et lite flash back til yngre dager når jeg ser bildet under. For eldstemann er mer under vann enn over, og stort sett så ser vi bena hennes mer en hodet……

cb7

Vi har spist frokost i nærkontakt med Lollo….

lollo og bearnie

… noe enkelte synest var skrekkelig morsomt….

lollo og bernie

Vi har selvfølgelig fått med oss de obligatoriske kveldsshowene

cb8

… og vi har funnet en god måte å holde Hverdagspappa sin form ved like :-) Alle syntes det var kjempegøy å sykle langs strandene, så det ble gjort flere ganger

cbsykling2

cbsykling

cb1

Før vi reiste så måtte selvfølgelig de obligatoriske syden flettene på plass. For yngste mann var det første gang, og det er ikke frit for at hun tok den oppgaven alvorlig :-)

syden flette

Disse to ukene har stort sett gått med til å slappe av og bare roe ned; tidlige kvelder og sene morgener kombinert med late dager og inget fastsatt program er akkurat slik vi vil ha det. Planen om å leve i nuet og la alle bekymringer om bad og utbyggingsstatus bli igjen hjemme har innfridd, men nå når hjemturen står for tur begynner vi å merke at hjemmesituasjonen kommer litt nærmere. Selv om vi ikke har brukt dagene til å tenke nøye igjennom hva vi skal gjøre med badene, så gleder vi oss nå til å komme hjem og se hva som har skjedd mens vi har vært borte. Så får vi etterhvert begynne å tenke litt seriøst på hvordan vi skal håndtere båderomsløsningene til uken igjen. Hverdagen nærmer seg iallefall med stormskritt, og om ikke annet gleder vi oss til å se venner og kjente snart :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...