Yearly Archives: 2013

Den blå hule

Jeg innrømmer det først som sist, jeg synes jenter og prinsesser er skikkelig kult. Jeg er fan av rosa tyll og lyse hjerter, jeg lekte med Barbie omtrent frem til jeg begynte på ungdomskolen, og jeg hadde verdens fineste hjemmelagede Barbiehus – selvfølgelig i rosa. Jeg kjenner “ååå” følelsen stige i kroppen når jeg titter på skikkelig gjennomførte prinsesserom (selvfølgelig i rosa), og jeg klør i fingrene over å skulle kunne innrede jentenes rom i den stilen. For det er selvfølgelig snakk om jentene jeg ønsker å pakke på denne rosa fasinasjonen, for selv om jeg liker en og annen pastellfarget topp så er det ikke som om jeg dyrker sukkertopp stilen verken når det kommer til klær eller interiør :-)

Iallefall, med tre jenter så skulle de fleste sikkert tro jeg fikk tilfredstilt pynt og dill genet, og jeg føler jo selv at jeg har alle mulige forutsetninger til nettopp det. Det er bare et problem; jentene mine er ikke spesielt glade i noe som har med prinsesser, rosa eller tyll å gjøre. De vil ha blått, turkis, gult og rødt; Når vi er på butikken så viser jeg fornøyd fram rosa jakkedrømmer, de plukker frem skinnjakker med nagler. Så selv om det hender at jeg prøver å snike inn en og annen skikkelig jente ting i sortementet deres, så er jeg jo glad for at de har både egne meninger og stil, og lar dem få dyrke det. Når barnerommene nå skulle innredes så har de selvfølgelig fått velge sine hovedfarger selv, og for de to eldste så er et henholdsvis blå og turkis som gjelder.

Når jeg tidligere i innlegget skriver at jentene er lite interessert i prinsesser og dill, så er det en liten overdrivelse. De har for eksempel ønsket seg sengehimler alle tre. For å tilfredstille dette ønske så har jeg funnet frem symaskinen (utrolig lite prefabrikert å finne i blått) og sydd selv. På rommet til 6 åringen – som har valgt lyseblå som sin farge – så ble det sånn:

inspirasjon jenterom lyseblått

Veggdekoren er fra veggfolie.no. Gardinene, sengehimmelen og oppbevarings posen til dyne er alle hjemmesydde. Skrivepulten er en hjørnepult fra Ikea, mens den lyseblå stolen er kjøpt på Skeidar.

inspirasjon jenterom lyseblått

Sengehimmelen er laget etter egen fantasi, og har fått enkle vimpler (klippet ut trekanter med en hypnus på 40 og toppbredde på 35) med hvite kantbånd rundt kronen.

Enkle vimpler ble en fin detalj på sengehimmelen

Enkle vimpler ble en fin detalj på sengehimmelen

Hempe i endene gjør forhenget mulig å henge opp

Hempe til å henge opp sengehimmelen med

Hempe til å henge opp sengehimmelen med

Det er tydelig at normen er at alle jenter liker rosa, for selv etter at jeg har brukt mye tid på å lete på nettet etter lyseblå detaljer, så har jeg endt opp med å måtte sy/ lage det meste selv. Selv enkle lyseblå knagger har jeg hatt vansker for å finne, men heldigvis for Pandura hobby; en malerkost og maling forvandlet vanlige hvite stjerner fra glowy til lyseblå varianter.

knagg blå stjerne

Lampen er også fra glowy, mens speil og hyller er fra Ikea. Billyhyllene viste seg å være ideele for smale rom.

inspirasjon jenterom i lyseblått

 Alt av tekstiler er forøvrig fra Stoff og Stil, og jeg har valgt å legge det blå stjernet stoffet dobbelt for å unngå unødige kanter på sengehimmelen. Den samme fremgangsmåten brukte jeg på gardinene.

Vimplene har jeg forresten laget mange flere av, og planen er å henge dem over speilet, men så langt har ikke tiden strukket til. Bilder, nattlampe, og veggtavle (har planer om å bytte stoff og tilbehør på dem jeg har laget tidligere) er heller ikke kommet på plass. 6 åringen er imidlertid selv fornøyd med rommet, og det er det viktigste, så får de siste detaljene heller komme etterhvert.

Utbygging: Status uke 31

En liten (mikroskopisk vel å merke) del av meg synes nesten det er litt vemodig å skrive dagens statusoppdatering, for etter over tredve uker så kan vi nå klappe oss på bryste og konstantere; vi er ferdige!!! En nesten litt uvirkelig følelse. Vi har levd så lenge i rot og kaos at det nok ikke helt er gått opp for oss enda, men endelig kan vi roe ned og begynne å gjøre et forsøk på å komme i orden. Jovisst står det igjen små ting, blant annet må vi enda vente litt før ytterdøren og den siste utelampen kommer på plass, og vi står foran store nye prosjekter som inkluderer skiferlegging og baderomsrehabilitering, men de opprinelige planene og selve hovedutbyggignen er faktisk i boks.

For tiden så bor vi oss inn. De to eldste jentene sine rom er tilnærmet ferdige, og kun små detaljer gjenstår. Rommet til yngstejenten har vi gjort lite med, og selv gardiner må hun foreløpig klare seg uten, men det kommer.

Med unntak av veggdekoren er det lite som er gjort her enda

Med unntak av veggdekoren er det lite som er gjort her enda

Tempoet kan imidlertid endlig roes ned, skuldrene senkes og vi ser for oss å bruke god tid på de resterende valgene. For dem er det mange av. Vi har en stor gang, og med unntak av den bestilte skyvedørsgarderoben så er vi veldig usikre på hvordan vi vil denne skal bli. Nå må det sies at vi er i mål med walk inn garderoben i tilknytning til gangen, og den er vi strålende fornøyde med. Foreløpig er den ryddig og fin, og svært oversiktlig, så om vi bare klarer å holde den sånn så vil den være gull verdt.

Gangen begynner å ta form. Døren innerst forsvinner når vi begynner med baderomsrehabiliteringen, så derfor fortsatt en gammel dør der :-)

Gangen begynner å ta form. Døren innerst forsvinner når vi begynner med baderomsrehabiliteringen, så derfor fortsatt en gammel dør der :-)

De store tingene som har skjedd denne uken er derfor at elektrikerne har vært her og gjort seg ferdig. Vi har endelig fått varme i alle gulv, jentenes som har fått strøm og spotter både ute og inne er tilboblet. Videre er platen foran huset og i boden ferdig støpt.

Utearealet begynner å ta form

Utearealet begynner å ta form. Gleder meg til å begynne med innredningen, planene er mange :-)

Vi går inn i høstferieuken med en skikkelig god følelse, og gleder oss til å kunne nyte resultatet litt. Tilbudene vi har fått på badene er funnet frem, og selv om vi halvveis har bestemt oss, må vi ta en ekstra sjekk på de ulike alternativene før vi tar den endelige avgjørelsen. Så veldig lang tid med fred og ro blir det derfor ikke, men vi har iallefall tenkt å nyte nåstuasjonen til fulle.

God helge alle sammen :-)

Farvel til en god venn

Det er begynt å bli en stund siden jeg skrev et innlegg om smokkeslutt, likevell er det først idag vi har kommet oss avgårde for å gi 3 åringens smokk til karpene i Akvariet. Med tre barn i familien så er det ikke til å stikke under en stol at smokken til yngstemann noen ganger er en lykke for oss alle. Ikke misforstå, vi er alle enige om at det nå er på tide at den forsvinner, men samtidig så er det veldig bedagelig å ha et trekkplaster så stort at leggingen på kveldstid er en fest i seg selv. For slik har det vært i lang tid nå. 3 åringen innfant seg raskt med det faktum at smokken kun hørte natten til, og dermed så har hun ikke vært vanskelig å be om å finne sengen sin når kvelden kommer. Hun nærmest løper i seng når klokken er syv, og ja, vi foreldre synes det er en lykke.

Når lokalbanken vår sendte ut invitasjon til familiedag i Akvariet så vi det likevel halveis som et tegn. Vi har snakket om dette i måneder, og de eldste jentene har flere ganger kommentert at de synes 3 åringen slipper billigere unna enn hva de gjorde. Iallefall, idag var dagen der. Hele familien troppet opp for å overvære begivenheten. 3 åringen muligens mest skeptisk, og selv om hun har hatt nedtelling en periode nå, så tror jeg hun var noe ambialent med hensyn til det som skulle skje, og for en gang  skyld så fikk hun lov å ta noen ekstra sug på smokken selv om det ikke var leggetid…..

De siste sug på smokken må være lov på veien til akvariet :-)

De siste sug på smokken må være lov på veien til akvariet :-)

Dyp konsentrasjon...

Dyp konsentrasjon…

Det gjelder å klargjøre smokken til fiskesmokk...

Det gjelder å klargjøre smokken til fiskesmokk…

Så var det gjort, smokken er overlevert de nye eierne:

Så var det gjort; smokken er nå historie.....

Så var det gjort; smokken er nå historie…..

Egentlig stor stas å se hvor glade fiskene ble for den nye smokken sin :-)

Fiskene ble kjempeglade! de kommer nok til å sove godt i natt

Fiskene ble kjempeglade! de kommer nok til å sove godt i natt

Å få overlevert sin egen “Smokkeslutt diplom” er alvorlige greier….

3 åringen fikk flott Diplom som bevis på at hun nå offisielt er smokkefri

3 åringen fikk flott Diplom som bevis på at hun nå offisielt er smokkefri

Når vi først var i Akvariet var det selvfølgelig mange andre ting å få med seg også, og krokodillene er alltid spennende….

Mye annet å se på Akvariet også, og krokodillene er et must

3 åringen synes i det hele tatt at Akvariet turen var stor stas, så gjelder det bare å se hvordan natten vil bli. Hun har jo fortsatt koseteppe, og av erfaring så vet vi at smokken nok også er glemt etter noen dager. Satser på at det går seg til etterhvert

LIke glad selv uten smokk

LIke glad selv uten smokk

Fortsatt god helg ønskes fra oss :-)

Utbygging: Status uke 30

Siden gulvet i gangen kom på plass forrige uke, har det denne uken vært rom for å fullføre de siste restene der. Dermed så har dørene til de to siste soverommene kommet på plass, og alle lister rundt og langs gulv og tak er nå ferdig. Egentlig så skulle også min etterlengtede ytterdør vært montert, men vi har ikke akkurat hatt marginene på vår side når det gjelder flaks den siste tiden, og det nærmeste jeg kom var et glimt når den sto utenfor; den var nemlig kommet i feil størrelse. Dessverre for min del så er det her snakk om bestillingsvare, så ikke bare er status at den siste finishen ikke blir fullført, vi må vente ytterligere en måned før det vil skje….

inspirasjon barnerom, jenterom i blå

Nå er det ikke slik at det kun er tømrer og leveringer vi er avhengige av for å fullføre siste rest; vi mangler en heller vesentlig detalj til, elektriker. Alt startet så bra mandags morgen, og klokken syv var også elektrikeren på plass. Spottene i taket i gangen kom opp, og små endringer i sikringsskapet ble gjort. Strømmen ble slått av og på noen ganger (som forventet er når elektriker er til stede), men dessverre gikk det igjen ut over bredbåndet vårt, og for ørtende gang den siste tiden måtte vi kontakte Canal digital. Nå tok de litt av skylden og sendte oss et nytt modem, men uken har vært stusselig uten internett…. Resten har vært stusselig når det gjelder videre kontakt med elektriker også, for verken spotter, varmekabler eller kontakter nede har fått strøm!!! Og etter å ha ventet og ventet, så er vi rett og slett møkk lei alt som heter BI elektro. For de har forsinket prosessen så mange ganger disse siste månedene at vi for vår del i fremtiden aldri kommer til å hyre dem igjen! Vi er rett og slett skikkelig misfornøyde med å få beskjed igjen og igjen om at de kommer, for så å oppleve at dette ikke skjer. Utrolig frustrerende og det er blitt et skikkelig irritasjonsmoment.

Om ikke elektrikeren er dem som får smilene mest frem hos oss for tiden, har vi mye annet å glede oss over. Gardinene i taket hos 9 åringen er montert, og nå kan hun ligge i sengen og styre både vindu og blendingsgardiner som det passer henne. Gøy.

erfaring med elektrisk gardin velux vindu

Lamellgardinene som det har vært en del krøll med, og som forsvant med levering, er også på plass og montert, og selv om det tok 4 uker lengre enn planlagt, så var de vel verdt å vente på, for det ble bra.

Ute har de forskalt, fylt på med singel og lagt armeringsjern, så om fin været holder seg til onsdag/ torsdag neste uke vil platteningen bli støpt. De siste små detaljene altså….

Både lammeller og armeringsjen på plass :-)

Både lameller og armeringsjern er på plass

Selv nye garderobeskyvedører i speil har vi valgt ut og fått bestilt, så de siste tingene inne i huset begynner virkelig å falle på plass. Den berømte enden er altså nær (at vi omtrent samtidig kommer til å sette i gang med å bygge om begge badene og vaskerommet er et annet kapitell, og fremstår akkurat nå som galskap, men så glade vi kommer til å være om noen måneder….)

Riktig god helg ønskes dere alle. Her i Bergen ser det ut til å bli strålende vær, og vi lader opp til familiedag i akvariet på søndag. Yngstemanns smokk skal endelig overleveres til fiskene der, men tror foreldre og storesøstre er de som gleder seg mest til dette :-)

Utbygging: Status uke 29

Som de trofaste leserne sikkert har lagt merke til så har jeg vært noe fraværende når det gjelder blogging den siste uken. Dette har en klar sammenheng med at det begynner å bli ferdig her hos oss, og dermed er det hele tiden mange ting som skal ordnes, noe som fører til at det blir lite tid igjen til andre prosjekter. TIl gjengjeld så ser vi den berømte ende komme mot oss med stormskritt, for status nå er at vi etter et halvt år snart er ferdig. Denne uken har listverk rundt vinduer og tak kommet på plass. Canal Digital har vært og fikset kabel tv nede, så nå er tv stuen endelig klar for at jentene kan se noe ennet enn netflix der :-)

Alt av lister ferdig oppe, så alt er iallefall ferdig der :-)

Alt av lister ferdig oppe, så alt er iallefall klart der :-)

Samtidig så er det ikke til å komme unna at tre hele dager har gått med til å få ferdig flisene i gangen, og siden det var et såpass sentralt område var det ikke mulig for andre yrkesgrupper å være her samtidig, så dermed trakk både elektriker og snekker seg ut de dagene dette sto på. Flisleggingen har imidlertid vært noe vi har kviet oss litt til, for vi er jo avhengig av denne gangen for å komme oss inn og ut, men det har nå gått greit, og nå er gulvet iallefall ferdig; endelig.

Gulvet i gangen er nå på plass

Gulvet i gangen er nå på plass

Ting begynner å komme på plass på 6 åringen sitt rom

Ting begynner å komme på plass på 6 åringen sitt rom

Selv om det ikke har vært rom for andre yrkesgrupper her på dagtid så har det pga bruk av hurtigtørkende lim vært mulig å jobbe på om kveldene. Hverdagspappa har derfor kjørt i skytselstrafikk frem og tilbake fra møbelsenterene, og eks antall skap og hyller, ny skrivepult, ny seng etc har funnet veien til de nye rommene. Videre har kveldene gått med til montering. 6 åringen sitt rom er nå snart ferdig innredet med møbler. Det gjenstår enda en del før vegger og skap er fylt med tingene hennes, men det kommer. Progresjonen på eldstejenten sitt rom har stagnert litt siden yngstemann fortsatt sover der, men kanskje er det tid for 3 åringen å flytte inn på sitt eget rom nå i helgen? Vi må se hva vi rekker å få ordnet til. Hun har vært fremme med tegnestifter og dekorert sengen sin, så jeg tenkte at når alt annet er blitt så nytt og fint så er det på plass at sengen får et strøk med malingskosten før den settes på plass….

I helgen står innkjøp og montering av de siste garderobeskap for tur (egentlig utrolig at det er mulig å få inn flere, men vi har iallfall sørget for nok lagringsplass), og eldstemann skal få skrudd opp nye bokhyller på rommet sitt. Planene er iallefall klare, så får vi se hvor mye av det vi rekker over. Døgnet skulle helst hatt flere timer, og alt av de vanlige aktiviteter er lagt på vent, selv Hverdagspappas høyt prioriterte trening må vike, men jeg er sikker på at all kjøringen, bæringen og monteringen gjør at muskelmassen hans økes betraktelig ;-) Ikke så ille det heller!!!

En riktig god helg til dere alle. I tillegg til fortsatt å styre på i helgen så er vi spent på 9 åringen som skal spille sin første håndballkamp i morgen; stor stas, og vi gleder oss masse alle sammen!!

Utbygging: Status uke 28

En travel helg med et hyggelig familiebesøk og en begivenhetsrik dåp har gjort at ukens statusoppdatering er noe forsinket, men la meg bare slå fast med en gang: vi er fortsatt ikke ferdig – men gjett om vi nærmer oss!!! Uken har resultert i at alt nede og stuen oppe er nymalt og lyst. Den nye tv´n er kommet på veggen, og Hverdagspappa har kunnet glede seg over den første fotballkampen på den. Egentlig litt fascinerende, for tv´n er jo stor, samtidig så gjør den nye plasseringen til at den er langt mindre fremtredende enn den forrige vi hadde. Vi er iallefall kjempefornøyd med vår nye lille tv krok, så når vi bare får ordnet ledningene så skal det bli bra!

tv krok, samsung veggfestet tv

Som bildet over viser, så mangler en vesentlig del av rekkverket; noe som ikke var en del av planen. Riktignok hadde vi i uken som var, inn en glassmester for å se på muligheten til å skifte ut deler av rekkverket i stuen med glass. Dermed så var det viktig for meg at veggen ble tapsert også bak hele trappegelender. Litt komunikasjonssvikt resulterte i at det ikke bare var den planlagte vertikale støtten som forsvant….. Maleren var imidlertid snarrådig og ville ordne opp, men etter å ha lett seg gjennom alle byggeriene i nærheten og fått beskjed om at den tykkelsen var vanskelig å oppdrive, så endte det med at deler av hans gamle barndomsseng nå blir nytt rekkverk i vår stue…. Det blir iallefall helt likt det som er, og vi vil slippe arbeidet med å måtte sparkle igjen hullene bak.Det som et øyeblikk var nok til at alle krisemekanismer ble satt inn, ordnet seg dermed til det beste. Nå krysser vi bare fingrene for at anbudet på glasset ligger innenfor det vi har budsjettert med, slik at alt styret ikke vil være helt forgjeves.

Nede er malerene ferdig, alle gulv som det skal parkett på er lagt. Så nå gjenstår listing, flislegging i gangen og at elektrikerene kommer for å gjøre ferdig det de skal. 6 åringen har fått en madrass inn på sitt rom, og har for første gang kunnet glede seg over sitt eget rom som hun ikke må dele med noen; tror det er stor stas. Vi voksne har fått montert noen av skapene som skal på plass. Dessverre så var skapene 0,5 cm for høye i forhold til takhøyden, så det har blitt litt saging på pappaen i huset disse siste dagene.

gang

6 åringens rom begynner å ta form

6 åringens rom begynner å ta form; også hun får en liten egen garderobe

I løpet av de neste dagene vil barnerommene bli helt ferdige, dermed så blir det mye montering på oss fremover. Hektiske tider med andre ord, men vi klamrer oss til tanken om at det nærmer seg slutten nå.

En fortsatt god søndag :-)

Hva man sier og hva man gjør; alltid to sider av samme sak?

En ting jeg virkelig har fått erfare etterhvert som jentene er kommet til er at ingenting er svart/ hvitt, og at det jeg sier til dem ikke alltid harmonerer med det jeg selv gjør. Ovenfor dem er jeg eksempelvis ganske opptatt av at kroppen trenger sunn mat for å fungere, at godteri er forbeholdt lørdager og at vi drikker vann når vi er tørste. Samtidig så har jeg aldri helt klart å holde meg til at sjokolade kun kan spises i helgene og pepsi max er blitt en god venn, også når jeg er tørst…..

Idealet

Idealet…..

Når jentene skal på nye aktiviteter etc, og gir uttrykk for at det er litt skummelt å ikke kjenne noen, så trøster jeg med at dette vil gå helt fint, at det bare er å snakke med de andre, at det nok er mange andre som heller ikke kjenner noen og som derfor blir glade om noen tar kontakt. Men hva gjør jeg selv i lignende situasjoner; jo magekrampen har nærmest tatt overhånd dager i forveien, og jeg går definitivt ikke bort til hvem som helst og begynner å snakke; nei, i stedet går jeg med løftet hode i et forsøk på å se mest mulig selvsikker ut, men ender sannsynligvis bare opp med å virke overlegen….

Før aktivitetdeltagelse maser jeg om at det viktigste er å delta, og at det ikke har noe å si hvem som vinner; tross alt er det ytterst få som gjør det…. Jepp, jeg har prentet dette inn fra de er små, og drømmer om hvordan jeg forhåpetligvis er med å styrke både selvfølelse og mestringsevne – samtidig så vil jeg selv knapt vedkjenne meg å tape for dem i UNO, og de vet at mor i de fleste sammenhenger spiller for å vinne. For mitt eget konkurranseinstinkt ser ikke alltid verdien av å skulle delta om det ikke er for å prestere. Jeg prøver så absolutt, men kjenner samtidig på at jeg blir skikkelig sur når det ikke går veien….

En annen ting jeg gjerne vil at jentene skal ta med seg er troen på seg selv, og å kunne stå for de valg de tar. Jeg presiserer viktigheten av å ikke bry seg for mye om hva andre mener, og at det viktigste er hva de selv synes. “For om de liker den blå jakken, så gjør det ikke noe at andre sier den ser ut som en guttejakke.” Samtidig er det bare å innrømme, jeg vet ikke hvor mye mer jeg ville brukt et plagg dersom andre hadde gitt klart uttrykk for at jeg ikke så ut….. Så mens jeg prøver å lære jentene å ikke bry seg for mye om hva andre synes og mener, så hadde jeg nok stillefarende godtatt et et plagg som ikke gikk gjennom det massen aksepterte forsvant lengre og lengre bak i skapet, nettopp fordi jeg kunne ha gjort det samme selv…..

Når det kommer til skole så påpeker jeg at det ikke er så farlig om de svarer feil, at det bare er å rekke opp hånden og prøve på nytt (for det viktigste er jo å delta …. ;-) ) Samtidig var jeg heller ikke den som på forelesninger deltok mest (skravling med sidemannen derimot var jeg god på) Egne tanker og refleksjoner kom ned på papiret for å bli sett mer på senere, ja, men å være med å skape diskusjon i klassen, nei (her vil nok muligens lærer fra de yngre år stusse, for denne øke beskjedenheten kom definitivt med årene, så om noen vet hvordan den barnslige ureddheten for forsamlinger kan holdes på for alltid, mottas råd med stor takk :-) )

Det mor i huset helst hiver seg over; også på en mandag......

Det mor i huset helst hiver seg over; også på en mandag……

Eller hva med ; “Det går ikke an å være så opptatt av tv/ ipad, ta dere heller en tur ut å lek” (mamma skal bare sjekke noen mail først….)

“Det viktigste er ikke hvordan dere ser ut, men hva dere faktisk gjør og står for” (mamma må bare få ordnet seg litt, hun har en viktig avtale....)

“Det er en grunn til at vi har fått to ører og en munn, husk å ta dere tid til å lytte og høre etter hva andre har å si” (mamma derimot har skrekkelig mye på hjertet akkurat nå…..)

“Det tar da ikke lang tid å re opp sengen sin på morgenkvisten” (mamma rakk det bare ikke fordi det var så mye annet som kom i veien…..)

Jeg ser at denne listen kan bli lang, og jeg frykter hva som kan føres på etterhvert som de små blir eldre: “Alkohol drikker man selvfølgelig ikke før man er 18″ (mamma derimot...) “Det er ikke vits å prøve å ta et drag av en sigaret, det smaker jo ikke godt!” (mamma derimot…) osv.

Med litt nærmere ettertanke så ser det defintivt ut som om jeg må håpe på at de gjør som jeg sier og ikke som jeg gjør, og at det fortsatt går noen år før de gjennomskuer meg. For selv om jeg virkelig mener det jeg sier til dem, så klarer jeg ikke alltid selv å leve helt opp til det. Hva jeg sier til jentene og hva jeg selv gjør er tydeligvis ikke alltid to sider av samme sak.

Hvordan er det med dere; Er det alltid samsvar mellom det dere sier og det dere selv gjør? Klarer dere å leve opp til de normer dere prøver å videreføre til barna? Eller er det andre som av og til også må innrømme at dere ikke alltid er den rollemodellen dere skulle ønsket…..

Tortilla med skinke/ spekerull

Et visst repertoar av små retter kommer alltid godt med; enkle retter som er raske å lage, som ser bra ut og som smaker godt. Hos oss – og sikkert hos flere andre – så er det iallefall slik at vi synes det er kjekkere med selve besøket enn med forberedelsene. Jovisst kan det noen ganger ha sin sjarm å ha kokkelert i timesvis før et besøk, men i de fleste sammenhenger så har vi mer enn nok med å få huset til å se noe lunne ut og alle beboerene til å være rene og pene, om vi ikke skal rekke å bruke for lang tid på oppvartning også.

Samtidig så vil vi jo gjerne servere noe som faller i smak hos de fleste, og en enkel rett som kommer godt med da er fylte tortilla. Begynn med å fukte tortillaene og la dem tørke i et kjøkkenhåndkle. Fyll dem med det du måtte ha i kjøleskapet; vi bruker for eksempel philadelphia ost (smøres godt utover lefsen), spekeskinke (3 til 4 skinker per lefse) og salatblader. Andre forslag kan være smøreost med kryddersmak fra Tine, baguettskinke, rucccola, agurk skåret i tynne skiver etc. Alternativt kan man bruke laks kombinert med snøfrisk (uten at det er blitt en favoritt her hos oss :-) Når tortillalefsene er fylt med det man ønsker så rulles de sammen. Om det er en stund til servering, kan de gjerne ligge litt i kjøleskapet før de skjæres opp, da holder de seg bedre sammen.

Før servering, skjær lefsene i ca 2 cm store biter og legg dem på et fat.

fylte tortillas, tortillas med skinke, spekeruller

Et litt mer barnevennlig alternativ er å fylle tortillaene med hvitost, skinke, salatblader, agurk og paprika. Siden det da inneholder litt mer fyll og ikke smøreost så pleier jeg å bruke tannprikere til å holde lefsene sammen. Denne kombinasjonen er også en ypperlig lunsj variant; rull da lefsen sammen (ikke skjær den i biter) og pakk den inn i smørpapir. Enkelt og smakfult!

Tannfelling, tannfe og utbytte

Endelig var det 6 åringen sin tur; den første melketannen er nå ute. Mens storesøsteren nærmest rev ut tennene så snart det var mulig å kjenne en viss bevegelse i dem, og dermed ble gående i evigheter med store gap fremst i munnen, så har vi hos 6 åringen en periode kunnet se den nye tannen under den gamle som har hengt og slengt i en liten flik i underkjeven. Mor i huset har ikke hatt lyst å dra den ut, hovedpersonen selv har ikke villet gjøre det, og vi har derfor forberedt henne på at det kan skje at hun våkner en morgen og tannen er borte vekk. Vi var faktisk så innstilt på det sistnevnte at vi har fortalt henne at tannfeen selvfølgelig kommer på besøk så lenge tannen er ute (scenariet over en svelget tann kunne ellers blitt til en katastrofehendelse av de store).

En tøff storesøster løste hele problemet. Etter å ha gitt opp å få tannen festet med en tråd i døren, tok 9 åringen tak og dro den ut. Dermed kunne 6 åringen glad konstantere at den første melketannen var borte.

Akkurat så glad er man når man nettopp har mistet sin første tann.....

Akkurat så glad er man når man nettopp har mistet sin første tann…..

Med tannen ute kom det store spørsmålet; hva er egentlig prisen på en melketann for tiden?? 6 åringen selv har store forventninger, og det lyser omtrent dollartegn i øynene hennes når hun forteller om hva hun skal kjøpe for summen hun får. Vi foreldre er mer usikker, det er blitt noen år siden tannfeen sist var på besøk her i huset. Hvordan har inflasjonen i tannfebransjen vært? Hvor stor rolle spiller kvaliteten på tannen? og betyr det noe at dette var første tannen? Vi får vente å se. Tannen er iallefall kommet i vann så får natten vise…. Kanskje det er andre som vet verdien på melketenner for tiden???

tannfe

Utbygging: Status uke 27

Om ikke annet så har jeg denne uken fått en skikkelig påminner om at det er en grunn til at det finnes ulike utdanninger. Ikke det at jeg noen gang har tvilt på det, og jeg hadde blitt skeptisk om noen hadde kalt seg fysioterapeut bare fordi de kunne massere (ok, der trakk jeg en steriotypisk parallell som jeg egentlig ikke synes noe om :-) ), men noen ganger så overgår tydeligvis “klare selv” genet evnene. Altså, jeg skal på ingen måte påberope meg at jeg noen gang har følt at jeg er en fullgod sparkler, og jeg trodde på ingen måte at jeg skulle kunne sidestille meg med dem som skulle komme og gjøre den jobben her, men at jeg var så uvitende det viste jeg ikke ;-) Iallefall, det som er saken er at dette har vært den store sparkel uken her hos oss; Vi hadde stålsatt oss til å leve i ytterligere støv og rot, og fryktet konsekvensene for luftveiene. Et raskt tilbakeblikk på status da vi selv drev og sparklet vegger førløp seg nærmes slik: Enorme mengder sparkel opp på veggen (har jo fått med oss at det er viktig med store kanter til hver side), enorme mengder sparkel pusset vekk (faktisk mesteparten – burde vel kanskje ha mistenkt at det ikke skal være slik….). Hosting og harking. Gjentaking av prosessen x-antall ganger. Enorme mengder sparkle støv!! Både rom og person fullstendig dekket av støv!!

Slik har ikke denne uken fortonet seg!! I det hele tatt har det knapt vært et støvkorn fra sparkelet som har virret rundt. Med andre ord; jeg har forstått at de som virkelig kan dette slipper unna uten noe særlig pussing (når jeg kommenterte det fikk jeg nemlig vite at helt på slutten så måtte de fare fint over med sandpapir – så nå vet jeg det). Siden tørketiden ikke er til å komme unna så er det ikke blitt noe maling her enda, men at det nærmer seg er det ingen tvil om……

Forhåpentligvis er det ikke lenge til min mann kan se en fotballkamp på sin nye tv på den nye veggen, og alle spor etter det gamle tv´n i veggen er slettet.....

Forhåpentligvis er det ikke lenge til min mann kan se en fotballkamp på sin nye tv på den nye veggen, og alle spor etter det gamle tv´n i veggen er slettet…..

En annen yrkesgruppe som jeg hadde lite kjenneskap til på forhånd har vi også møtt denne uken. Faktisk så var denne så ukjent at jeg ikke en gang husker yrkestittelen, men en form for teknikker var det iallefall snakk om (og nei, det var ikke en elektriker). Vedkommende var innom og sjekket opp i de ødelagte kablene, målte og styrte på, og kunne etterhvert fortelle hvilke kabler som måtte fjernes, og hvilke som kunne repareres og settes en punkttermostat på. Dermed kunne den delen av gulvet som var ødelagt hugges opp, og nye kabler kunne legges ned før platen ble ferdig støpt. Nå er det altså klart for at murer kan komme og få på plass flisene i gangen. Det nærmer seg her også…….

Nok plass i gangen iallefall.....

Nok plass i gangen iallefall…..

Selvfølgelig har ikke alt gått knirkefritt, men etter uker uten skikkelige tv- og internett signaler så er tv og bredbånd igjen på plass. Videre kan det virke som om vi har en smule uflaks når det gjelder bestillinger, og både installatøren fra Canal digital (til de nye uttakene nede) og gardinene mine fra Bohus er til nå to uker forsinket i forhold til hva vi ble forespeilet (og vi snakker ikke om at selve utbyggingen skulle tatt 90 dager, mens vi nå nærmer oss 200…..). Uansett, en riktig god helg til alle følgere. Dersom noe snart går etter planene så skal de resterende rommene nede være ferdig om en uke, men om ikke annet så har vi lært oss at ting sjelden går som forventet/ håpet! Om ikke annet så gir det litt spenning i hverdagen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...