Monthly Archives: July 2012

Klippekrans

Klippekrans


Sommer og ferie gir heldigvis ekstra tid til å gjøre andre ting enn hva det er rom for i en hektisk hverdag. For vår del har vi flere dager på rad hatt besøk av venner. Kjempekoselig!! Siden det ikke er like kjekt å bruke dagen på å stå på kjøkkenet i forkant er det greit å ha noen enkle suksess oppskrifter. Klippekransen er en slik. Selv smakte jeg den for første gang for noen år siden når en av turnuskandidatene hos oss laget den til egen avslutning, og siden har jeg laget den titt og ofte selv. I tillegg til å være enkel å lage, så ser den god ut og pleier å falle i smak av både store og små.
Anbefaler den på det sterkeste:-)

Selve bolledeigen:

1 kg mel,
6,5 dl melk,
125g sukker,
125 g smør,
2 pk tørrgjær,
1 ts salt,
1 ts kardemomme,
Kokosfyllet:
8 ss smeltet smør,
8 ss sukker,
10 ss kokos,
8 ts kanel,
Slik gjør du:
Bland alt det tørre (utenom en pose med gjær). Smelt smør og bland med melk slik at den er ca. 37 grader. Bland inn en pose gjær. Rør alt sammen (tilsett mer mel om nødvendig). Kjevl ut deigen. Smør fyllet inni og rull sammen. Klipp i deigen.
Stekes på 225 grader i ca 15 min
Avkjøl kringlen og ta på melus glasur. Jeg pleier å strø over litt kokos 🙂
Lykke til!

Velkommen til HverdagsMamma

Profil

Jeg er en 35 år gammel gift mamma med tre herlige jenter på 9,6 og 3 år. Sammen med Hverdagspappa bor jeg i Bergen, og blogger om hverdagens opp og nedturer. Som i de fleste andre familier tar mammarollen mye tid, men her på Hverdagsmamma.no vil jeg selvfølgelig også skrive litt om andre felt som interesserer meg. I tillegg vil hverdagspappa få komme med sine innspill. Håper flere finner bloggen min interessant:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...