Monthly Archives: August 2012

In love…..

Første babybildet

Når vi endelig kunne skru på mobilene våre etter å ha kommet av flyet tideligere idag så tikket en etterlengtet sms inn; Min beste venninne sitt tredje barn var kommet til verden på morgenkvisten. Snakk om perfekt timing!! Jeg har under hele ferie oppholdet hatt et svakt håp om at den lille prinsessen skulle holde seg inne i magen lenge nok til at jeg kunne få sett henne mens hun enda var helt ny. Det har liksom blitt en selvfølge at vi er blant de første som ser hverandres barn….. Så selv om jeg for min venninnes skyld (alle gravide er vel lei ventetiden på slutten) har ønsket at den lille skulle komme slik at ventetiden kunne ta slutt, så har den egoistiske delen av meg altså håpet at jenten skulle holde seg i magen til termindato  🙂 og slik ble det!!!!

Min venninne kom hjem igjen fra sykehuset idag, og siden vi er naboer har jeg nå kunnet nyte det lille underet. Det er noe spesielt når de er helt nyfødte, både lukt ogutseende er perfekt. De to andre barna hennes er jevngamle med mine to yngste, så jeg har liksom alltid hatt en baby selv som har krevet sitt. Det var derfor ekstra herlig å sitte med det lille nurket i hendene – snakk om en perfekt liten tulle, jeg ble rett og slett forelsket!!!!

Håper dere får en fin første natt kjære M – gleder meg til å se dere alle igjen i morgen!!!

Fristelser…….

Sjokolade i lange baner

Siden flyet vårt gikk tidelig idag måtte vi opp alt kl 2.30. Vel fremme på flyplassen var det mye folk selv om det var tidelig, lange køer og trøtte barn (og voksne…). Innskjekking og sikkerhetskontroll gikk greit, og vel inne på flyplass området hadde vi en hel time på oss til flyet skulle gå. Med god tid på en flyplass så er det vel obligatorisk å gå innom de ulike butikkene. Det var da det store suget kom……..

Det er mulig det har sammenheng med at jeg har vært sjokoladefri (sjekk link) i nær to uker nå, men jeg tror aldri jeg har sett flere sjokoladehyller!!!!!! De var over alt!!!! Særlig Toblerone som er min “sydensjokolade” fantest i mange varianter (har det virkelig vært så mange tidligere…..). For min del var det bare en ting å gjøre – droppe alle butikker. Å gå inn dit på morgenkvisten når magen rumler av full styrke etter timer på bare vann ville vært en dårlig idé…..

Sjokolade i lange baner

Jeg var egentlig ganske stolt over å unngå å falle for fristelsen. Det er mulig at utfallet ikke hadde vært det samme dersom jeg hadde vært der alene, men det viktigste er at jeg holdt meg unna…..

Etter 14 dager på ferie ble vi møtte av et tomt kjøleskap når vi kom hjem. Det første vi måtte gjøre etter å ha pakket bagasjen ut av bilen, var derfor å kjøre avgårde til butikken for å handle inn. Igjen var det en sulten hverdagsmamma som befant seg omgitt av fristelse. Særlig var det tungt en lørdag å droppe en pose med strator dobbel kuler (de er bare helt fantastiske!!) til bare 23 kr…… Denne gangen vet jeg at jeg hadde gått på en smell dersom jeg hadde vært alene, men med både hverdagspappa og jentene rundt meg føltest det ille å skulle innrømme en smell alt første dagen hjemme….. Så igjen: jeg stod imot fristelsen!!!! En tyggis fant veien til handlekorgen, så det ser ut som om det blir en sjokoladefri lørdag på meg!!!! Jeg er derfor ganske så fornøyd her jeg sitter – la det bare vare……

 

Bergen next….

IMG_0804

En herlig ferie går mot slutten. Det har vært to uker med bading og kos. Selv om vi har ha hatt både skyer og regn, så har det vært varmt og godt hele tiden. Vi er iallfall strålende fornøyd med årets ferie, og alle de gode minnene vi sitter igjen med.

Jeg har tidligere blogget om hvordan voksne kan ha en aktiv ferie. Om jeg ser tilbake på disse to ukene så er det iallfall sikkert at prinsessene har hatt et høyt aktivitetsnivå. I tillegg til masse svømming, så har de vært aktive på trampoline og med ball både på land og i bassenget. Særlig eldste mann har hatt mange jern i ilden. At dagene har mye innhold gjenspeiler seg tydelig om kvelden når vi er tilbake på rommet for å dusje og kle oss før vi skal ut og spise: jentene  sitter som slakt foran tv’n. Jeg må jo i og for seg innrømme at dette ikke er en helt ukjent situasjon (jeg håper inderlig at jeg ikke er den eneste som innimellom synes at det er perfekt at jentene ser på tv´n, og dermed gir hverdagsmamma en liten pustepause….). Det nye er imidlertid at alle program de ser på er på spansk eller tysk. Det virker ikke som de enser det en gang. Tok til og med eldstemann i å fortelle hele skapelsesberetningen for 5 åringen etter å ha sett på Bart Simpson (og den har hun ikke hørt mye om hjemmefra:-)

 

For alle normenn i syden er vel basseng en ener. 8 åringen er som en fisk i vann, og hun er mer under enn over vannet (det har hun iallefall ikke fra hverdagsmamma….). At 5 åringen har tatt de første svømmetakene er jo et høydepunkt i seg selv, mens 2 åringen jubler av fryd over alt som har med vann å gjøre (selv hun er en liten pyse når alt kommer til alt)

Om jentene blir spurt hva de husker best fra årets ferie tror jeg “Bufo” vil være svaret:-) Alle tre synes Bufo er helt topp, og cd´en med alle sangene er med oss hjem i bagasjen. Dermed er nok vi voksne sikret show i lang tid fremover…..

Selv etter en super ferie så stemmer ordtaket “borte bra – men hjemme best”, for nå gleder vi oss masse til å komme hjem igjen. Særlig eldstejenten savner bestevenninnen sin (og det gjør faktisk jeg også), så selv om jeg de neste dagene har enorme mengder med klær som skal vaskes og strykes, så skal det bli herlig å komme hjem til Bergen og alle kjente

Farvel armringer

IMG_1016

 

Før vi reiste til syden drømte 5 åringen vår om å lære seg å svømme uten armringer. Med eldste jenten synes jeg det var god tid for oss voksne til å trene på å svømme, men med 5 åringen har det blitt mindre tid enn planlagt. Det er bare å innrømme at det ikke alltid er like enkelt å få mye tid med hver enkelt når de har blitt tre. At 2 åringen helst vil være der søstrene er gjør at hun krever sitt når vi er i bassenget, men siden 5 åringen er standhaftig og holder på at hun har veldig lyst å trene med hverdagspappa og hverdagsmamma har vi de siste to dagen hatt ekstra fokus på henne. I går trente hun og hverdagspappa på å være under vann, og i dag var det tid for å terpe selve svømmingen. Gjett om det var en stolt 5 åring som tok sine første svømmetak. Hverdagsmamma var kjapt ute med å dokumentere dette på film (sjekk filmen under). Etterhvert begynte hun å bli enda tøffere, og i løpet av kort tid klarte hun å svømme minst 7 meter. Det var både en stolt 5 åring og stolte foreldre som gikk opp fra bassenget idag:-)

De første svømmetakene

Alenetid

Bassengbilde

 

 

 

 

 

Som yngst av tre søsken er det ikke ofte 2-åringen er alene med hverdagsmamma og hverdagspappa. Det er stort sett alltid noen andre der som også krever sin plass….. For tiden er de eldste jentene ofte med i Bufo klubben mellom klokken 10 og 13, så da nyter yngste mann litt alenetid. Det er ikke tvil om at hun storkoser seg med å ha all oppmerksomheten:-)

Yngstemann i bassengetYngstemann i bassenget

2 - åringen koser seg med is

 

 

Scenedebut

Bilde av jentene på scenen

I dag har de to eldste jentene hatt sin scenedebut. Etter å ha gledet seg og planlagt i flere dager fikk de endelig være en del av kveldsshowet…..

Sjekk ut klippet under for å se hele scenedebuten :-) Som ekte stjerner tar de seg god tid til å høste applaus på slutten…..

En liten pause…..

Vognbilde1 fra hverdagsmamma

 

Noen ganger trenger både små og store en liten pause fra badingen,

 

 

 

 

men hva er det som skjuler seg bak teppet???????

 

Vognbilde2 av hverdagsmamma

Den enkleste måten å få yngstemann opp fra bassenget på er å friste med smokk,

koseteppe og Ipad. Jammen må det siest at tidene har forandret seg……

Hvordan bli kvitt sjokoladesuget?

sjokoladebilde kopi

Så lenge jeg kan huske så har min store last vært sjokolade, jeg simpelt hen elsker det. Opp igjennom årene har jeg ikke tall på alle de gangene jeg har forsøkt å kutte ned på forbruket. I korte perioder har jeg klart det, men så har det alltid vært noe å feire, eller noe som gjør at jeg fortjener en belønning etc, og da er det gjort. For hos meg så er det ingen ting som heter å spise en liten bit – jeg spiser det jeg har. 100 gram eller 500 gram. Alt glir ned uten den minste tendens til kvalme.

Dette er ikke en vane jeg vil at jentene skal arve!!! De er lært opp til at godterier hører lørdagen til. Foreløpig har dette gått veldig bra, de har rett og slett vært for små til å stille særlig spørsmåltegn til hvorfor handlekurven inneholder sjokolade en helt vanlig mandag. Mors forklaring på at det er greit å ha i skapet i tilfelle noen kommer på besøk har umiddelbart blitt godtatt (selv om vi aldri har noe sjokolade å servere om noen stikker innom). Siden de enda legger seg forholdsvis tidlig har de heller ikke merket seg at det for ofte blir plassert godteskåler på bordet i stuen om kveldene…..

Etter en uke her i Spania har jeg enda ikke vært på butikken. Jeg har derfor ikke spist sjokolade (!!!) og kan dermed bekrefte at noen dager uten gjør at suget forsvinner. For mens jeg de første dagene vurderte å gå innom butikken for å få tak i min daglige dose, så merker jeg nå knapt lysten.

Så kanskje er dette gangen jeg skal gjøre et seriøst forsøk på å kutte sjokoladen. Som sagt har jeg prøvd det før, og har derfor mange gode tips til hvodan det skal gjøres, men motiavsjonen har tydeligvis ikke vært stor nok. Kanskje er det å publisere dette innlegget det puffet jeg trenger:-)

  • Først og fremst gjelder det å ikke ha sjokolade i hus. Når vi kommer på taxfreen på vei hjem er derfor steg en å stå imot alle tilbud og fristelser. Hjemme er det ingen fare for at det finnes sjokolade, i så tilfelle hadde alt havnet i bosset. (Leste en gang et intervju med Jeanette Roede hvor hun sa at mange hadde en tendens til å bruke seg selv som søppelspann…. Ingen ting skal gå til spille)  Terskelen for å kaste sjokoladen er høy, men det gjelder vel bare å gjøre det!!!!
  • Spis flere små måltider. Det er lettere å stå imot suget når man ikke er sulten. Prøv å spis mat som inneholder mer proteiner, fett og langsomme karbohydrater.
  • Dersom suget er sterkt så tenk at du skal gjøre noe aktivt først. Om man går en tur, eller enda bedre tar en løpetur, så pleier suget å forsvinne. Kanskje er dette psykisk, man jeg har iallefall sjelden lyst på sjokolade etter en skikkelig treningsøkt. Andre avledningsmanøvre hjelper også; “Skal bare sette på en vaskemaskin først…” Forhåpentligvis klarer man å få tankene over på noe annet……
  • Handle aldri når man er sulten. Personlig så synes jeg ikke dette har så mye å si da jeg gjerne kjøper sjokolade uansett. Det kan derfor være lurt å gjøre større innkjøp i gangen , slik at man begrenser antall besøk på butikken hver uke. Alternativt få noen andre i husstanden til å handle inn, eller er med på butikken. Dermed blir det iallefall ingen smugspising i bilen på vei hjem – den eneste man lurer da er seg selv ;-)
  • Desom man ikke klarer å motstå fristelsen til å kjøpe noe på butikken så tenk alternativer; tyggis, nøtter, knaskegulrøtter, pepsi max, eple eller til nød litt mørk sjokolade
  • Drikk masse vann

Dersom noen har flere tips til hvordan man blir kvitt sjokoladesuget, så kom gjerne med innspill. Jeg skal iallefall gjøre et seriøst forsøk på å kutte ned på sjokoladen, og lover å holde dere oppdatert på hvordan det går :-)

 

Luksustimen

pirat

Jeg har aldri vært noen tilhenger av at barna er med på klubb når vi er på sommerferie i syden. Det er flere grunner til dette;

  • jeg likte det ikke selv den ene (!) gangen jeg prøvde det som barn
  • jeg har en idylliske oppfatningen av at når vi er på ferie så skal vi alle være sammen for å kose oss.
  • eldste jenten prøvde mini klubb for noen år siden, og likte det den gang ikke, noe som nok har forsterket mitt inntrykk av at vi ikke vil benytte oss av dette tilbudet:-)

Den uken vi har vært her så har vi kost oss med Bufo showet hver kveld. Jentene har da med beundring sett på de barna som får komme opp og få diplom og medalje etter å ha deltatt i ulike aktiviteter i løpet av dagen. De to eldste gav derfor beskjed om at de ville på klubb!!! Hverdagspappa synes dette var flott, mens jeg av overnevnte grunner var noe mer skeptisk, men de måtte jo selvfølgelig få lov å prøve…..

Etter å ha avlevert 5 og 8 åringen kl 10. så må jeg innrømme at det var ganske så herlig å gå rundt med bare ett barn. Det er da man blir minnet på hvor rolig tilværelsen som ett barns foreldre var :-D Iallefall, plutselig ble det rom for å legge seg ned på en solseng og lese en bok. Jeg må i det hele tatt innrømme at det var fantastisk avslappende. Når to åringen i tillegg sov en time mens hverdagspappa fikk gått og trent, og jeg kunnne nyte livet på en solseng med en drink, så var det virkelig en time ren luksus:-)

Når jentene i tillegg kom strålende fornøyde tilbake og nærmest tagg om at dette bare måtte de få være med på i morgen også, så var det egentlig en vinn vinn situasjon for alle. Greit nok er vi ikke sammen hele tiden, men både jeg og hverdagspappa har om mulig enda mer energi når de kommer tilbake; ikke verst det heller:-)

 

 

Skumle ganger…..

gangpynt viva cala mesquida resort

I gangene her på Viva Cala Mesquida Resort så er det plantet palmer og blomster for å pynte opp. Hva 2 åringen tror dette er for noe er uvisst, men at hun synes det er skumle greier er sikkert. Hun løper og koser seg frem til hun kommer inn på hotellet, da er det bråstopp, og hun trenger en trygg hånd å holde i frem til hotellrommet…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...