Yearly Archives: 2013

Baderomsrehabilitering: Status uke 8

Etter 8 uker intens jobbing takket idag tømrere, rørleggere og elektrikere for seg – og med juleferie for tur så har vi dermed flere grunner til å juble litt ekstra. Ok, det er småting som gjenstår, men det er ene og alene vår feil; vi har rett og slett hatt problemer med å bestemme oss…. Dermed så mangler vi blant annet baderomsinnredning på bad 2. Her har vi lenge vært klare på hva vi ser for oss, men det har vært såpass vanskelig å finne det at vi har kontaktet møbelsnekker for å få det laget. Så da gjelder det bare å smøre seg med tålmodighet mens vi venter på at det skal bli vår tur….. Imellomtiden får vi klare oss med det som er ferdig, og nyte at vi faktisk kan få ryddet opp. Bad 1 og vaskerommet ser slik ut.

This slideshow requires JavaScript.

Bad 2 ser slik ut:

This slideshow requires JavaScript.

Vi er utrolig fornøyde med å gå inn i julen med det meste på plass. 2013 har vært et langt og hektisk år når det gjelder oppussing, men nå ser vi frem til endelig å kunne glede oss litt mer over det hele, og forhåpentligvis få et betraktelig roligere 2014. Når alt er kommet på plass kommer både bilder og oppsummering over prosessen, her gjelder det å dokumentere det som dokumenteres kan ;-)

En riktig god jul ønskes dere alle. Her er de fleste gavene i boks, og treet ble pyntet nå i kveld – så da er det vel bare å vente til den store kvelden – jentene skulle nok helst ønsket det var i morgen….

Årets pepperkakeborg

En ting jeg aldri rekker over før jul (ikke at jeg forsøker heller) er de syv sortene. For å være helt ærlig så er ingen i familien særlig glade i noen form for julekaker, så vi har rett og slett gitt opp prosjektet med først å skulle fylle kakeboksene, for så å tømme dem i søppelet noen uker senere. Noe som allikevel er et must er pepperkakebaking og pynting av pepperkakehus. Tradisjon tro gjør vi dette sammen med min venninnes familie, og fra å være ett barn og fire voksne som kunne sette sammen både hus og pynte det, så er ungeflokken økt til 6. Med andre ord mye lyd og leven, men utrolig gøy. Hvor gøy de yngste synes selve pyntingen er i lengden kan sikkert diskuteres, men skålene med godteri blir alltid tomme hos alle :-)

I år har vi gått for den litt mer avanserte varianten. Tidligere år har vi alltid hatt hus (bilder fra i fjor), men i år slo vi til med en egen pepperkake borg. Ideen kom fra minstejentens barnehage, hvor de høsten 2012 lenge hadde hatt Prinsessen på erten som tema, og som fulgte opp med å lage prinsesse slott når julen kom.

En ivrig gjeng

En ivrig gjeng

Hovedtanken for vår del var at en borg ville være lettere å pynte for de små. Mange barnehender har en tendens til å gi mye trykk på taket, og dette har ikke alltid gitt et like heldig ressultat (på utseende, ikke smaken :-)  ). I utgangspunktet var intensjonen to borger, men etterhvert som prosjektet skred frem så innså vi at dette ikke var bare bare, og vi holdt oss til en. Til neste år er det ikke utenkelig at vi går for to. Note to self: en borg krever 2 bokser Ikea deig!! Slik ble årets resultat:

Noe skjev, og pyntet etter prinsippet kvantitet fremfor kvalitet, men eldstemann er fornøyd med resultatet

Noe skjev, og pyntet etter prinsippet kvantitet fremfor kvalitet, men eldstemann er fornøyd med resultatet

Om andre har lyst til å prøve det samme, så lages tårnene greit ved å rulle den ferdigstekte deigen umiddelbart rundt en tom tørkerull kledd med smørpapir. Ved å surre nytt smørpapir utenpå pepperkakedeigen når den er kommet på så holder formen seg fint mens deigen blir kald.

Planen var to borger, og formene var iallefall på plass......

Planen var to borger, og formene var iallefall på plass……

På forhånd skar vi ut mønster til lang – og kortsidene i smørpapir. Vi brukte som sagt Ikea deig. På pakken står det 6-8 min – jeg gikk for 8, men det ble likevell for lite. Den trengte minst 12-14 min for å bli skikkelig stiv. Selve borgen stod da greit av seg selv, og vi trengte kun melis til å feste delene med (jeg synes smeltet sukker er noe herk å holde på med). Oppi tårnene satte vi iskremkjeks.

Det ferdige resultatet ble både småskjevt og alt annet enn perfekt, men hva gjør vel det når barna har gått for kvantitet fremfor kvalitet i pyntingen – da vil nok spisingen uansett bli stas :-)

Baderomsrehabilitering: Status uke 7

En ny uke er over og det tredje lyset i adventstaken er alt tent; som dagene flyr. Hos oss – som hos så mange andre på denne tiden – så har vi skranglet litt her hjemme denne uken, men vi satser på at alt begynner å nærme seg normalt snart, og at alle er friske og raske når selve juledagene kommer. Uansett så har vi mye å glede oss til, for selv om flere familiemedlemmer har vært nede for telling, så har dette heldigvis ikke vært tilfelle hos dem som har vært her å jobbet. Status med badene er derfor at det stadig går fremover. De siste dagene er det kommet fliser på veggene, og den flinke mureren som vi er så heldig å ha her er akkurat gått for dagen. Sånn ser det ut nå:

avlange hvite fliser på bad. bad under oppussing

 I morgen er tømreren på plass igjen. Vi satser på at småting som har vært utsatt på vaskerommet og i gangen er ferdig i starten av uken, og at badet er ferdig flislagt til torsdag. Dermed har vi all grunn til å glede oss til å gå inn i julen med et tilnærmet ferdig hus (om man noen ganger blir ferdige da). Det resterende som vil stå igjen avhenger i stor grad av oss. Vi har blant annet brukt lang tid på å bli enige med oss selv om baderomsinnredning, så dermed er det ene og alene vår skyld at det vil drøye ut med å bli helt ferdige på bad 2.

Fortsatt finfin førjulstid til alle følgerne mine; ønsker dere en strålende tredje søndag i advent :-)

Baderomsrehabilitering: Status uke 6

Det har vært stille på bloggen min den siste tiden, desember byr på mye kos, men også mange utfordringer for å rekke over alt. Dermed så blir det mindre tid og overskudd til blogging; jeg satser på å komme sterkere tilbake senere :-) Dagen i dag startet forresten ikke akkurat med stormende jubel, mange har sikkert fått med seg at jeg ikke er et vintermenneske. Mye snø og vanskelige fremkomst muligheter (jeg har panikk for å kjøre ved den minste antydning til is på veiene), og en mann som var bortreist, gjorde at fristelsen til å holde jentene hjemme et lite øyeblikk streifet tankene mine. Samtidig så var de fra seg av begeistring over det samme føret, og jeg ville jo absolutt at de skulle få nyte snøen til fulle på sitt vis. Dermed kom våre fantastiske venner rett over veien meg nok en gang som til unnsetning, og i sin nye el bil (som forresten var suveren på vinterføre) har de ordnet og fikset slik at alle kom seg dit de skulle uten at mor her i huset trengte å sette seg bak rattet i det hele tatt. Tusen takk besteste M og K!

Slik møtte denne fredagen oss

Slik møtte denne fredagen oss

Uansett, før jeg skriver meg helt vekk om vind og vær (hvorfor er det så lett å henge seg opp i det tro?) så kommer ukens rapport over status på baderomsfronten. Ting går fremover, og nå er alt av rørsystemer i huset skiftet. Det siste badet begynner å ta form, og kabler og gulv er kommet på plass. Vaskerommet er ryddet og jeg er fortsatt kjempebegeistret for all plassen jeg plutselig føler jeg har. Det er rett og slett gøy å vaske klær. Det jobbes som sagt på, men samtidig så har vi fått klart et bad (ok vi mangler litt innredning og diverse finisher), men det funger iallefall i samme grad som det vi hadde før vi startet prosjektet, så sånn sett så føler vi nesten vi er i mål. Veggen ut mot gangen er nå platet og klar for å fikses (en av de tingene vi har tenkt å bidra med selv). Med erfaringer fra vårt tidligere byggeprosjekt, og forsinkelsene som kom der, så hadde vi på forhånd et håp om at et av badene og vaskerommet skulle være klart til jul – men der er vi alt. Utrolig herligt!

This slideshow requires JavaScript.

Nå gjelder det å nyte fredagskvelden, hverdagspappa er endelig hjemme igjen etter noen dager i Myrkdalen. Huset er julepyntet – noe som alltid skaper ekstra god stemning – varmen brer seg fra peisen og vi har funnet sofaen. En kombinasjon som absolutt er å anbefale :-)

Roen har senket seg.....

Roen har senket seg…..

Strålende fredagskveld ønskes dere alle!! 

Baderomsrehabilitering: Status uke 5

Denne uken er vaskerommet endelig oppe og går. Det føles fantastisk å ha et betydelig større og mer romslig vaskerom enn hva som var tilfelle. Fortsatt står det endel verktøy og materiale der, så spesielt bildevennelig er det ikke – men det kommer.

Badet er tilnærmet i boks. Strøm og varme er på plass, mens speil og siste del av baderomsinnredningen kommer mandag. Dusjvegg og glasshyller over toalettet mangler, men det er ene og alene vår skyld. Satser på at det ikke er langt unna det heller :-)

inspirasjon bad

Det lille toalettet og det gamle vaskerommet er nå helt historie, og rivning og hugging i gulvet foregår for fullt. Om alt går etter planen er dette rommet klart for å flislegges neste helg. Så mye som skjer….

This slideshow requires JavaScript.

Her savner vi far i huset som sitter utålmodig og venter på neste fly på Værnes flyplass, men den som venter på noe godt…

God helg :-)

 

Bilderedigering på nett

Det siste året er jeg blitt mer opptatt av bilder og bildetaking. Fra å ha mobilen og kameraet der som min faste følgesvenn er Nikon kameraet nå med meg i langt større grad. Jeg kan ikke skryte på meg noen medfødte fototalenter, men jeg lærer stadig hvordan både lys og bildevinkel påvirker resultatet, og det er gøy å se hvordan et og samme motiv kan endre seg ut fra enkle innstillinger. En ting som jeg hele tiden har hatt planer om å sette meg inn i er bilderedigering. Jeg synes fortsatt det er vanskelig å få fokus akkurat der jeg har tenkt, og med tre barn har jeg ofte mer enn nok med å fange dem alle i øyeblikket, mens jeg i etterkant ser at de til tider går i ett med omgivelsene. Det å klare å få dem i fokus, og samtidig fjerne bakgrunnen til fordel for et hvitt lerret i etterkant har jeg derfor savnet.

Men så er det denne tiden da….. På samme måte som det å klare å ta gode bilder krever trening, så gjelder det for redigeringen også, og tiden har rett og slett ikke strukket til sistnevnte (knapt det første heller). Når jeg her forleden kom over bilderedigeringstjenesten bildefiks ble jeg derfor veldig glad.

Dette er et nettverk av reklamefotografer, bildebehandlere og grafikere som tilbyr digital bildebehandling over nett; alt fra oppfrisking av hverdagsbilder til profisjonell makeover. Jeg har selv prøvd ut tjenesten på noen av mine bilder, og er superfornøyd med resultatene. Kjenner nesten irritasjonen for at jeg var så tidlig ute med å bestille julekortene (kanskje et tips til andre ?), for dette ville hevet resultatet på dem betydelig. Bare se her:

fine jenter bilderedigering

Selv synes jeg iallefall at det får mine amatørbilder til å se mye bedre ut. (Bildene av jentene kan du se orginalversjonen av her). Bildefiks bruker egne fotografer til å redigere bildene, og det er ikke snakk om noe “prøv lykken”.

klær fra Zarabilderedigering bildefliks.no

På bildet av jentene under, så skinner solen på eldstemann slik at 6 åringen forsvinner. Etter redigering er dette tatt vekk, og begge jentene komme mer til sin rett.

høstklær barn, bilderedigering, bildefliks.no

I tillegg så måtte jeg jo prøve et bilde av meg selv. Et øyeblikk kjente jeg på fristelsen av å velge et helfoto fra sommerens badeferie og ta en makeover, men lot det bli med tanken, hehe, resultatet hadde i så tilfelle tvilsomt funnet vei til bloggen (eller man skal aldri si aldri om makeoveren hadde vær grundig nok :-) ). Uansett, et bilde som leder mange lesere til denne bloggen er meg i “foryngelsesluen”. Tydelig at strikking er inn, og at Litlo og Kalen`s lue med vri er populær. Ved å fjerne bakgrunnen kommer luen i fokus på en helt annen måte enn tidligere.

strikket lue, bildefliks.no

Om andre har ønske om å prøve lykken på egne bilder så har jeg inngått et samarbeid med bildefiks.no og enkelte bilder her på bloggen vil derfor i fremtiden være redigert av profisjonelle (bildene vil i så tilfelle være merket). Lesere av bloggen kan videre benytte rabattkoden “Hverdagsmamma” og automatisk få 10 % rabatt på bestilte varer. Definitivt verdt å sjekke ut!

Kanskje det er andre som har erfaring med bilderedigering på nett? I så tilfelle hadde det vært kjekt å høre mer om dette. Jeg komme iallefall til å benytte meg av dette fremover både på bloggen og til mitt private fotoalbum. 

Tilbake til normalen

Etter å ha vært alene hjemme siden fredag så er endelig resten av familien kommet tilbake. Rart hvordan man i perioder kan drømme om ro og stillhet, men når den først er der så savner man både stemmer og latter, ja selv småkranglingen. Alle har vel noen ganger godt av å se at man faktisk trives med hverdagen også, og at tilværelsen stort sett er best når alle er sammen. Iallefall; de små har storkost seg på hytten til gode venner på Lepsø. Tur i Osbadet og pepperkakebaking har stått på programmet, og jeg er usikker på om de har savnet mammaen like mye som hun har savnet dem :-)

mor og datter

Jeg skulle gjerne kunnet skryte på meg enorm effektivitet her hjemme, men nei. Jeg har verken fått skrevet julekort (alt jeg trengte å gjøre var å skrive navn på konvoluttene) eller forberedt meg på julen som snart kommer, i det hele tatt har jeg stort sett holdt meg trygt plassert i sofakroken, med tente lys, et blad og stemningsfull musikk. Slett ikke verst opplevelse, men idag tok nesten abstinensene meg, og jeg er super glad for at familien var hjemme i god tid før klokken 13; tror fort søndagen kunne blitt litt vel lang om ikke.

Hverdagen er altså tilbake, roen har igjen senket seg og vi gleder oss til å se hva neste uke bringer. Fortsatt god søndag, så skrives vi….

Baderomsrehabilitering: Status uke 4

God lørdag alle sammen. For min del en ganske uvanelig morgen faktisk, for jeg er helt alene hjemme. Resten av familien er på hyttetur med gode venner, og mor er alene i eget hus en helg for første gang på sikkert ti år. Jeg la meg forholdsvis tidlig i går, og våknet ikke før klokken 10 i dag – rett og slett fantastisk deilig. En annen ting som gjør helgen spesiell er at den ble møtt med et bruksferdig bad. Siden vi har endret romløsningen såpass mye, så har vi som tidligere nevnt vært forberedt på at det skulle gå både 5 og 6 uker før vi igjen ville ha et fungerende bad her i huset. Men den gang ei. Onsdag var badet ferdig fliset, og siden har rørlegger og tømrer stått på for fullt. Så nå er både toalettet, vasken og dusjen klare for bruk. Badet er på langt nær ferdig og en del småplukk gjenstår, men det å ha tatt sin første dusj der føles herlig. Dusjvegg hører også med til det som mangler, men det er ene og alene vår skyld, vi har ikke klart å bestemme oss enda :-)

This slideshow requires JavaScript.

De siste finishene gjenstår, og fortsatt mangler vi både strøm og lister. Vaskerommet ser ut som en byggeplass, og varmekablene må vi vente en periode med før vi kan skru på, så den store varmen er det ikke der enda.

vannskap vaskerom under bygging

Til uken regner vi med at både bad og vaskerom vil stå helt ferdig, og arbeidet med å rive det gamle vaskerommet og toalettet vil sette i gang. Bad nummer to blir endel større enn det som er ferdig nå, og vi har planlagt både dobbel dusj og dobbel vask. Målet er et perfekt foreldrebad. Gleder oss, og krysser fingrene for at arbeidet vil være ferdig når julen nærmer seg, men enn så lenge så har vi iallefall fått dusjen på plass og dermed er vi over det verste. Far i huset har innimellom vært grytidlig innom treningssenteret – utelukkende for å dusje, og han føler seg visstnok litt smålur der han etter en tid i garderoben sniker seg ut nydusjet, men ikke nytrent (visstnok ikke så mange der så tidlig, så dødfødt plan å håpe på å forsvinne i mengden). Nå slipper han dette!

Fortsatt god helg alle sammen. Jeg har i år kommet greit i gang med julegavene, og slår virkelig et slag for nettshopping. Utrolig herlig å slippe overfylte butikker, og heller kunne sitte hjemme i egen stue og legge planer for hver enkel. Litt julegavepakking og ferdiggjøring av julekortene er derfor planen min for kvelden. Litt usikker på om jeg vil nyte roen, eller savne litt mer leven i huset. Satser på at jeg uansett får ferdig både gaver, julekort og tenkt ut de siste planer for bad to :-)

Skrives….

Snøfall og teaterkos

Så kan vi virkelig krysse av for at vinteren er her. Snøen er kommet og som vanlig kommer den brått på. Jeg klarer liksom aldri helt å være forberedt, og hvert år hersker det samme kaoset for å finne frem vintertøy, dresser og votter. I år egentlig mer enn noen gang, for i forbindelse med utbygging og oppussing så har det meste blitt flyttet rundt opptil flere ganger. Men, men, jentene er iallefall fra seg av glede, og kunne ikke komme seg fort nok ut etter skolen.

This slideshow requires JavaScript.

Ikke det at det ble så mye tid for dem til å nyte lek og moro, for idag har det vært teater som stod på programmet. Vi er egentlig ikke av de flinkeste til å få med oss de ulike barneoppsetningene på DNS; det faller nesten litt i glemmeboken, og så blir det heller til at vi går på kino. Når jentene kommer hjem med info og tilbud fra skolen prøver vi imidlertid å gå, og idag var det Robin Hood Hjerte som stod for tur. Siden infoskrivet ikke anbefalte forestillingen for barn under 6 år så var det bare de to eldste jentene som gikk – noe som kanskje var like bra. For stykket var storslått og fullt av effekter. At det til tider vil kunne virke skremmende på de minste er derfor ikke rart, men for oss som var der i dag var det imidlertid stor stas. Fengende, morsomt, rørende og fascinerende på en gang. Anbefales absolutt videre!!

This slideshow requires JavaScript.

Nå har vi fyrt i ovnen, tent stearinlys, og murerene er akkurat ferdig for dagen. Halve vaskerommet er platet, det meste av både bad og vaskerom er ferdig fliset og fuget, og vi kan virkelig slå fast at de to rommene begynner å bli klare. Fantastisk arbeidsinnsats fra både murere og tømrer! Mange gode grunner til at humøret er på topp her hos oss altså.

bad34

Fortsatt god kveld :-)

Baderomsrehabilitering: Status uke 3

Denne uken har fremdriften med badene virkelig eksplodert. Mens vi forrige uke kun så konturene av det som skulle bli bad og vaskerom, så er det denne uken ikke lenger noen tvil om hverken romløsning eller utforming. Fra å leve med stender og åpne vegger, så er status per i dag at veggene på badet og gulvet på vaskerommet snart er ferdig.

Starten av uken gikk med til å plate, fjerne de gamle dørene og lage ferdig den nye døråpningen. Kasetten til skyvedøren som går mellom de to rommene ble satt på plass, og i det hele tatt så kunne vi i enda større grad se hvordan det hele vil bli. De siste dagene så har det vært flisleggingen som har stått for tur, noe som har gått veldig greit. Jeg skrev for en tid tilbake om fliser eller våtromsplater på bad, og vi vurderte sterkt å bruke sistnevnte. Samtidig så er utvalget ganske begrenset, og vi velger derfor fliser på badene, mens vaskerommet får enkle våtromsplater.

Slik ser det iallefall ut hos oss akkurat nå.

bad31

bad32

baderomsrehabilitering, lyst bad, lite bad

(Siden gulvet på vaskerommet er fliset i dag, så lar det seg ikke gjøre å gå inn for å få tatt skikkelige bilder, men regner med dette gir et greit inntrykk.)

Om fremdriften nede fortsetter så satser vi på at bad og vaskerom er tilnærmet ferdig om en uke. Med ekstra flaks så begynner arbeidet også med bad nr 2. Jeg har de fleste planene klare, må bare få den endelige kontrollen med hensyn til valg av fliser og inventar også her. Nok å holde styr på selv om vi ikke gjør arbeidet selv :-)

Som søndager flest er det igjen Castle og Åndenes makt som står for tur her i hjemmet. Tradisjoner er til for å holdes!

Fortsatt fin kveld :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...