Yearly Archives: 2013

Utbygging: Status uke 27

Om ikke annet så har jeg denne uken fått en skikkelig påminner om at det er en grunn til at det finnes ulike utdanninger. Ikke det at jeg noen gang har tvilt på det, og jeg hadde blitt skeptisk om noen hadde kalt seg fysioterapeut bare fordi de kunne massere (ok, der trakk jeg en steriotypisk parallell som jeg egentlig ikke synes noe om :-) ), men noen ganger så overgår tydeligvis “klare selv” genet evnene. Altså, jeg skal på ingen måte påberope meg at jeg noen gang har følt at jeg er en fullgod sparkler, og jeg trodde på ingen måte at jeg skulle kunne sidestille meg med dem som skulle komme og gjøre den jobben her, men at jeg var så uvitende det viste jeg ikke ;-) Iallefall, det som er saken er at dette har vært den store sparkel uken her hos oss; Vi hadde stålsatt oss til å leve i ytterligere støv og rot, og fryktet konsekvensene for luftveiene. Et raskt tilbakeblikk på status da vi selv drev og sparklet vegger førløp seg nærmes slik: Enorme mengder sparkel opp på veggen (har jo fått med oss at det er viktig med store kanter til hver side), enorme mengder sparkel pusset vekk (faktisk mesteparten – burde vel kanskje ha mistenkt at det ikke skal være slik….). Hosting og harking. Gjentaking av prosessen x-antall ganger. Enorme mengder sparkle støv!! Både rom og person fullstendig dekket av støv!!

Slik har ikke denne uken fortonet seg!! I det hele tatt har det knapt vært et støvkorn fra sparkelet som har virret rundt. Med andre ord; jeg har forstått at de som virkelig kan dette slipper unna uten noe særlig pussing (når jeg kommenterte det fikk jeg nemlig vite at helt på slutten så måtte de fare fint over med sandpapir – så nå vet jeg det). Siden tørketiden ikke er til å komme unna så er det ikke blitt noe maling her enda, men at det nærmer seg er det ingen tvil om……

Forhåpentligvis er det ikke lenge til min mann kan se en fotballkamp på sin nye tv på den nye veggen, og alle spor etter det gamle tv´n i veggen er slettet.....

Forhåpentligvis er det ikke lenge til min mann kan se en fotballkamp på sin nye tv på den nye veggen, og alle spor etter det gamle tv´n i veggen er slettet…..

En annen yrkesgruppe som jeg hadde lite kjenneskap til på forhånd har vi også møtt denne uken. Faktisk så var denne så ukjent at jeg ikke en gang husker yrkestittelen, men en form for teknikker var det iallefall snakk om (og nei, det var ikke en elektriker). Vedkommende var innom og sjekket opp i de ødelagte kablene, målte og styrte på, og kunne etterhvert fortelle hvilke kabler som måtte fjernes, og hvilke som kunne repareres og settes en punkttermostat på. Dermed kunne den delen av gulvet som var ødelagt hugges opp, og nye kabler kunne legges ned før platen ble ferdig støpt. Nå er det altså klart for at murer kan komme og få på plass flisene i gangen. Det nærmer seg her også…….

Nok plass i gangen iallefall.....

Nok plass i gangen iallefall…..

Selvfølgelig har ikke alt gått knirkefritt, men etter uker uten skikkelige tv- og internett signaler så er tv og bredbånd igjen på plass. Videre kan det virke som om vi har en smule uflaks når det gjelder bestillinger, og både installatøren fra Canal digital (til de nye uttakene nede) og gardinene mine fra Bohus er til nå to uker forsinket i forhold til hva vi ble forespeilet (og vi snakker ikke om at selve utbyggingen skulle tatt 90 dager, mens vi nå nærmer oss 200…..). Uansett, en riktig god helg til alle følgere. Dersom noe snart går etter planene så skal de resterende rommene nede være ferdig om en uke, men om ikke annet så har vi lært oss at ting sjelden går som forventet/ håpet! Om ikke annet så gir det litt spenning i hverdagen :-)

Våtromspanel eller fliser på badet??

For tiden blir det mye boligsnakk her på bloggen, men som blogger flest så gjenspeiler også denne hva innehaveren er opptatt av, og for tiden er jeg i en fase der det er naturlig å være spesielt interessert i bygg og bo :-) Egentlig så skulle man tro at vi var dritt lei alt som het kaos og rot rundt oss etter å ha holdt på med ombygginger det siste halve året, og kall det gjerne galskap, men vi har iallefall bestemt oss for å ta badene mens vi er i gang. Tanken på hvor deilig det skal bli når det hele er ferdig, og mengden “må gjøre” prosjekter er borte, gjør at vi velger å bite tennene sammen og bare får det gjort.

At dette blir en omfattende og dyr affære er det ingen tvil om. Det som idag er et lite vaskerom, en bod, et bad og et toalett skal rives og to bad og et vaskerom skal bygges opp. En av rørleggerene vi har hatt inne anbefaler at når vi først går i gang med en så omfattende jobb så bør vi få skifte røropplegget til kjøkkenet med det samme. Alle vegger og alt av eksisterende rør skal derfor rives, flyttes og bygges opp på ny, så om vi har levd i en kaotisk tilstand til nå så lader vi opp til en periode i det komplette galskap når den tid kommer. For tiden så er vi iallefall i full gang med å hente inn anbud og legge planer for hvordan det hele skal bli, og da er det både mange valg å ta og mange hensyn å forholde seg til.

For vår del så er både de økonomiske rammevilkårene og tidsperspektivet sentrale parametere i denne fasen. Selve utbyggingen har – som sikkert mange har fått med seg – tatt betraktelig lengre tid enn hva vi hadde sett for oss, og det er ikke rom for at det samme skal skje med tidsplanen for badene. I så tilfelle frykter jeg at frustrasjonen under prosessen etterhvert vil overgå nytten av det ferdige resultatet. At vi i løpet av noen uker har et fungerende bad og vaskerom er dermed viktig (siden alt skal bygges om, må alt rives i en og sammme omgang). I utgangspunktet så har vi vel tenkt at fliser er synonymt med bad, men med så mange alternativer på markedet så trenger jo det absolutt ikke å være en sannhet. For vår del har vi iallefall fått øynene opp for, og vurderer våtromspanel.

Bildet hentet fra reklame for baderomspanel på nettet

Bildet hentet fra reklame for baderomspanel på nettet

Fordeler med våtromspanel

– Platene fungerer både som membran og overflatekledning i ett, og man slipper gipsplater, membran, kledning og fugemasse. Det blir derfor både billigere (ikke akkurat uten betydning siden pengene synes å fly ut for tiden) og vil kreve færre arbeidstimer enn legging av fliser

– Panelene kommer i plater på 60 x 240 og passer mellom stenderveggene

– De er enkle og hurtige å montere; monteringen kan være unnagjort på en dag, og man slipper å vente i flere dager før badet kan taes i bruk (av stor betydning når vi faktisk skal bo i det hele mens det står på, så her er det bare å innrømme at min interesse er tent for fullt)

– Lette å rengjøre (alltid et pluss å kunne ta med i beregningen)

– Enklere å skifte om vi vil fornye det om noen år…. (ok, kanskje litt tidlig å begynne å tenke i de baner)

Med så mange fordeler var jeg full av optimisme når jeg skulle av gårde for å sjekke ut platene i live. På forhånd hadde jeg hørt at det knapt var mulig å se forskjell mellom baderomspanel og vanlige fliser, og jeg gledet meg til å se utvalget. Det er mulig jeg hadde bygget meg opp litt for store forventninger, og det hjalp heller ikke at jeg hadde gått innom en flisebutikk for å hente inspirasjon like i forveien – og dermed hadde drømt meg bort i det ene baderomshjørnet lekrere enn det andre. Hodet jobbet iallefall for fullt, og tankene om hvordan vi kunne få det var begynt å ta form. Når jeg da kom til baderomspanelet ble jeg skuffet over variasjonsmulighetene, for det ble raskt klart at mulighetene var betydelig begrenset i forhold til hva som vil være tilfelle med fliser. Enkelte av platene var også en stor skuffelse; jeg kunne tydelig se at her var det prøvd å imitere (et svært dårlig forsøk) fliser, og strekene var nærmest bare tegnet på. Etterhvert som jeg bladde meg gjennom bunken, så erfarte jeg at det var store forkjeller de ulike platene imellom. For ja, mange var absolutt fine, og beskrivelsen om at man må ta på platen for å kjenne forskjell synes å stemme på noen av de dyrere alternativene.

Knipset dette bilde på flisebutikken; slike fargekombinasjoner kunne vi tenkt oss på deler av badet

Knipset dette bilde på flisebutikken; slike fargekombinasjoner kunne vi tenkt oss på deler av badet

For min del vil jeg dermed trekke frem følgende ulemer ved våtromspanel:
– begrenset utvalg, særlig når det kommer til farger og nyanser
– mange av variantene lyste det falske fliser av
Om man er ute etter det store utvalget så velger man helt klart fliser, samtidig så trenger ikke det ene å utelukke det andre. For vår del så vurderer vi baderomspanel i form av enkle glansa fliser på noen av veggene, og så går vi heller for andre løsninger innimellom (som i dusjsonen). Gulvet vil også selvfølgelig bli flislagt. Det er iallefall mange flotte bad å la seg inspirere av på nettet der kombinasjon av ulike materialer er med å få frem fine og spennende samspill:
inspirasjon bad

 At badene skal bli lyse er den ene tingen vi er helt sikre på. For min del så drømmer jeg om et fliset baderomsmøbel, så med forbehold om at prisen ikke vil ta helt av så ønsker jeg sterkt å få murt opp en egen hylle som vasken kan settes på. Tror det vil kunne gi et varmt og personlig preg på badet.

inspirasjon bad

Fordeler med fliser:

– Klassisk

– Vet hva vi får

– Mange valgmuligheter

Vi vurderer for tiden frem og tilbake hvordan våre bad skal bli, hvilke planløsninger vi skal velge og hvilke materialer vi skal bruke. Kanskje er det andre som har erfaringer og kan komme med innspill? Vi takker iallefall for alle gode råd og ideer :-)

Høstkos

Vi hadde planene klare for dagen. Den evigvarende ryddingen skulle fortsette, Hverdagspappa skulle ha løpt Knarvikmilen og vi skulle i det hele tatt hatt en smule aktiv (godt dette er et realtivt begrep, les; aktiv i vår målestokk er ikke det samme som lange fjellturer, mer som kino og Burger King i byen :-) familiesøndag. Jepp, det sto ikke på planene, utførelsen derimot den gikk ikke like bra….

Som så mange andre så våknet også vi til skikkelig høstvær idag, det er liksom som om høyere makter ønsker å gi oss en påminning om at sommeren definitivt er forbi og høsten er her. Yngstemann våknet tidlig (i vår målestokk så er faktisk 8 tidlig en søndag), så når jeg voknet noen timer senere så var hun og pappaen fortsatt godt plassert under dynen foran tven i stuen. Pappaen så ikke ut som om han var i løpsmodus, i det hele tatt så han litt blek ut der han satt og stirret på regnet som høljet ned utenfor. At løpskameraten skulle stå over dagens løp pga en vridning i kneet (evt en liten alderstrekk ;-) ) gjorde nok sitt med både blekhet og motivasjon. Kort fortalt; det ble ingen mil løpt på Hverdagspappa i dag!

Etterhvert som resten av familien våknet til og lys ble tent og høststemningen forsterket, så ble det klart at planer, ja de får vente til en annen dag, idag blir det “inneunderteppetmedstearinlyskosedag”. Alle planer ble nullstilt, og med unntak av å sette en bolledeig så har dagen fortsett slik.

Ferske boller slår aldri feil....

Ferske boller slår aldri feil….

Mor, far og yngstemann har ikke beveget seg ut av huset, og de to eldste har egentlig vært svært så fornøyd med at venner kunne prioriteres fremfor mors og fars tildels geniale søndagsplaner (rart hvordan man ofte planlegger i tråd med hva man tror barna  vil like, og så når alt kommer til alt så er de førnøyd med å gjøre ingenting :-) ).

En god armkrok slår aldri feil, så får man heller se bort i fra at det ene rommet som faktisk var begynt å bli ferdig for tiden er fylt opp av dørkarmer og parkett...

En god armkrok er alltid kos, så får man heller se bort i fra at det ene rommet som faktisk var begynt å bli ferdig for tiden er fylt opp av dørkarmer og parkett…

Jeg er egentlig et sommermenneske, men akkurat idag så var det faktisk greit med en liten påminnelse om at høst og mørketid har sin sjarm, og at boller, kakao, teppe og stearinlys egentig gir et hav med gode assosiasjoner det også. Kanskje september har mye fint å bringe? Hva med dere andre, er høsten kommet til dere? Eller lengter dere fortsatt etter å kunne nyte siste rest av sommer??

 

Vår lille stjerne

Dagens blogginnlegg er et resultat av masing fra min mellomste datter, som synes det er på sin plass at mamma legger ut “filmen hennes”. Vi burde kanskje realitetsorientere henne litt her, men siden det er hun som står for snakkingen og som har fått hovedfokus så skal hun få leve litt på den…

Jeg legger vanligvis ikke ut bilder av andre barn uten å ha spurt om tillatelse, men i dette tilfelle så ligger filmen på Bergen kommune sine hjemmeside, og alle foreldre må derfor ha gitt grønt lys til at den offentliggjøres. Siden budskapet absolutt er av betydning så gjengir jeg den med god samvittighet her:

Utbygging: Status uke 26

Egentlig burde jeg sittet her og vært en smule skuffet nå, men utrolig nok så er jeg ikke det. Grunnen til de potensielle skuffelsene har sammenheng med forrige ukes forventninger om at malerne skulle vært godt igang nå, for det er de ikke. Jeg har faktisk ikke sett snurten av en maler hele uken, men det har faktisk vært litt herlig. For ting har skjedd, og alt er kommet såpass i orden at tilværelsen fungerer greit, og dermed så var det deilig med noen dager i fred og ro. Det trengtes egentlig nå – så får vi heller leve med at malerne først kommer neste uke…. (for det håper vi virkelig at de gjør!!!!)

Uken startet intensivt med at to elektrikere og to snekkere var på plass mandags morgen, og med fire menn jobbende både mandagen og tirsdagen så ble igjen mye (for oss) usynlig arbeid gjort. Til gjengjeld så vet vi at alt inne i veggene er som det skal; tror ikke det kan være en ledning igjen i huset som ikke er skiftet nå. Dermed kunne alle overflater også gjøres ferdig, så når malerne er ferdige er det bare å koble til spotter og brytere og så regner vi med at ting vil gå fort (erfaringsmessig må jeg nok bite dette i meg senere, for så langt er det lite som har gått spesielt fort :-) )

Mulig vi ut over uken fikk en smule panikk over tanken på å miste våre faste snekkere, ikke vet jeg, men i det de var i ferd med å gjøre seg ferdige så fant vi nye oppgaver til dem; skifte dør og karmer på soverommet oppe, samt skifte taket i stuen. Når vi flyttet inn her for over syv år siden så gjorde vi mye i overetasjen, men taket lot vi være. Dette har irritert meg siden, og selv om vi har skrubbet og vasket flere ganger så har det bare blitt mer og mer skjoldete med årene. Siden vi har kviet oss til å måtte opp med stilas over trappen, så har det blitt til at malingen har latt vente på seg (mulig det faktum at jeg etter å ha malt taket i vår forrige leilighet lovet meg selv; aldri mer! også har spilt inn). Iallefall, vi gjorde iallefall kort prosess og fikk skiftet hele taket. Det ble faktisk ikke noe dyrere enn å få noen til å male det for oss. Så nå er det gjort, og det er blitt mye lysere i stuen. Kjempeherlig, og jeg synes derfor jeg har all grunn til å være fornøyd denne uken :-)

Hadde ikke drømt om at forskjellen skulle være så stor..... Ei heller at de gamle platene var så mørke....

Hadde ikke drømt om at forskjellen skulle være så stor….. Ei heller at de gamle platene var så mørke….

En ting jeg ikke er like fornøyd med er mangelen på gardiner nede. Jeg bestilte lamellgardiner på mål til skyvedøren, og ble lovet å ha dem etter to uker. Mandag ringte de imidlertid og fortalte at det virket som om pakken min var blitt borte i posten…. Arg, er det mulig?? Dermed må vi fortsett smøre oss med tålmodighet her, og tåle litt innsyn i kjellerstuen en periode til….

Andre – og mer positive – ting som er blitt gjort er å få på plass døren til boden ute, samt ryddet ferdig alt både inne og ute. Sistnevnte gjorde at vi fikk et helt annet inntrykk av størrelsen på uteplassen, og vi gleder oss over å se at den ble større enn først antatt. Kjekt når det går den veien :-) Nå gjelder det bare å vente på at platen ute skal bli støpt. Ting går iallefall fremover, fortsatt med små steg, men det nærmer seg nå…..

Lenge siden det har vært så ryddig her.....

Lenge siden det har vært så ryddig her…..

Ønsker dere alle en fortsatt finfin helg ;-)  

Det gjelder å nyte siste rest av sommer 🙂

Det er få ting som gir meg så gode assosiasjoner som tanken på spa! Samtidig så er det bare til å innrømme de harde fakta; det blir som oftest med tanken, og jeg husker ikke sist det skjedde. Eller jo, jeg tror det må ha vært i forbindelse med utdrikningslaget mitt for over 7 år siden (at jeg i løpet av behandlingen ble gradvis dårligere – uten å ha begynt på drikkingen – og endte opp alene på et hotellrom med skikkelig omgangssyke er en annen historie).

I mangel på prioriteringer av drømmen, så gjelder det å skape de rette øyeblikkene når det passer seg slik hjemme. I dag passer det seg slik, og da skal det ikke mer til enn litt sol, en solstol, en bøtte med vann, lekkert badesalt fra en god venninne og noen roseblader. Hvem sa det ikke går an å unne seg litt luksus på en helt vanlig mandag?

fotbad

En strålende sensommerdag til dere alle – jeg nyter den iallefall til fulle, og satser på at føttene nå har fått det lille ekstra før de snart skal tilbake i sokker og sko etterhvert som sommeren går mot slutten  🙂

Tid for bading – eller kanskje ikke……

Jentene var svært begeistret når tur til badestranden stod på agendaen i går. Jeg innrømmer først som sist at dette er noe vi er lite flinke til å gjøre når vi er her hjemme i Norge; bading i sjøen er blitt en syden greie….. Uansett, i går ble iallefall malingskosten lagt på vent og bikinien funnet frem (kanskje de små burde sett tegningen når de voksne lot badetøyet være igjen hjemme…). Begeistringen var stor hos alle tre, endelig skulle det bli bading! Etter å ha tibringt 2 uker under Spanias sol, var det imidlertid tydelig at realtiteten ikke helt stod til forventningene. Vannet var kaldt!

Litt skeptsike - dette var kaldere enn forventet.....

Litt skeptsike – dette var kaldere enn forventet…..

Eldstemann er som alltid en tøffing og svømte etterhvert rundt

Familiens tøffeste!

Familiens tøffeste!

6 åringens begeistring økte flere hakk når hun fikk øye på slengdissen like i nærheten

Andre synes dette var supert

Andre synes dette var supert

Yngstemann synes det var best å sitte under et teppe og betrakte det hele. Selv om de små etter ikke alt for lenge var klare for å begi seg hjemmover, var de strålende fornøyde i etterkant. For oss voksne skal vi huske til neste gang at det ikke alltid er så mye som skal til……

Utbygging: Status uke 25

Mandagen kom, elektrikeren kom, lykke!!! Mye ble gjort denne dagen og vi kjente humøret stige. Det ble imidlertid en kortvarig glede (på flere måter). For en annen ting som ble gjort denne dagen var at deler av flisene i gangen ble hugget opp, noe som bokstavelig talt var en skikkelig dritt jobb, og resulterte i at hele huset ble fullt av støv. Resten av dagen gikk dermed med på å skure og vaske; stemningen var dårlig, humøret på bunn, og gleden over elektrikeren borte!

Innen vi var kommet opp trappen var alt av godt humør borte....

Innen vi var kommet opp trappen var alt av godt humør borte….

Et aldri så lite før/ etter bilde (om noen lurer venstre sko er tørket av :-) )

Et aldri så lite før/ etter bilde. Om noen lurer så er venstre sko tørket av. Sko, gulv og luften ikke; det utydelige bilde er ikke bare et resultat av dårlig mobilkamera…..

Tirsdagen kom, elektrikeren kom ikke, humøret sank til nye lavmål! Ok, hun kom ikke fordi hun var syk, og det er jo en fullgod og akseptert forklaring, men dessverre for vår fremgang her så var hun syk hele uken – og ingen vikar var tilgjengelig. Da hjelper det ikke at det har vært mellom 2 og 3 menn jobbende inne hver dag, og at det har vært andre innom for å lage trappen ferdig ute. For ja status er at mye har skjedd denne uken, men om elektrikeren hadde fått gjort seg ferdig som planlagt, så hadde alt vært ferdig (Ok, ikke alt, som i altalt, men alt som i at det var sparkling, maling, listing og gulv igjen…..)

Nå er det ikke meningen at dette skal bli nok et syteinnlegg, så om jeg skal flytte fokus til det positive, så er det faktisk mye å ta av. Vi har hele tiden vært kjempefornøyde med entrenpenøren vi bruker, og det er vi fortsatt. De gjør en flott jobb, og nå har de virkelig forstått at vi er lei og møtt oss med å sette inn flere folk. Det er absolutt ikke deres feil at elektrikeren ikke kom, og vi lever nå i håpet om at ting kommer til å gå fort fremover. (Klamre oss iallefall til håpet mens vi lader opp til å skulle holde ut ytterligere uker uten bad når vi setter igang prosjektene der. Trøster oss med at når julen kommer, da er nok sikkert alt så mye bedre….. tror vi)

Iallefall, av ting som faktisk er blitt gjort denne uken, så kan jeg nevne den nye nye glassdøren på kjøkkenet.

Satsers på at listene også snart kommer på plass....

Satser på at listene også snart kommer på plass….

Nede er alt gipset og platet, vinduskarmene er foret ut, og de to resterende barnerommene, walk inn garderoben og gangen er klare til å sparkles og males.

Den observante leser kan - i tillegg til alt rotet - se den nye trappen ute :-)

Den observante leser kan – i tillegg til alt rotet – se den nye trappen ute :-)

Taket i gangen er revet, og alt er dermed klart til at også de siste spottene skal bli montert, og nytt tak komme på plass.

uke253

Fortsatt sitter mye av støvet fra mandagen i. For selv om både teppe og sofaputer har tilbringt tid på terrassen til lufting, og mye vasking har forekommet så føles det litt som om støvet aldri helt forsvinner, og vi har fortsatt en jobb å gjøre. I tillegg så gjør de uferdige rommene at det ikke er mulig å rydde over alt (blant annet ikke i gangen som vi må gjennom for å komme inn), og støv blir lett dradd fra et sted til et annet.

Siden helgen til nå har vært strålende så har dører kunnet stå oppe til en hver tid, og vi har lagt alt av planer på hyllen til fordel for terrassekos. I dag er planen å få gjort deler av den resterende maler jobben ute. Siden spottene der ikke er kommet på plass, og kassene de skal inn i dermed ikke er ferdig, så vil det bli litt malejobb igjen, men det gir oss en god grunn til å kunne nyte fremfor å jobbe. Ikke verst det heller!! Neste uke kommer forhåpentligvis elektrikeren og vi ser frem til at det siste arbeidet skal bli ferdig, i tillegg satser vi på at ingen ting skjærer seg og at malerene kommer som planlagt. I så tilfelle vil vi ta et stort skritt på vei mot det ferdige resultatet.

En riktig god søndag til alle flotte lesere :-)

DIY: Nytt speil til kjellerstuen

Når vi for over 10 år siden kjøpte leilighet, så var en av de første tingen vi fikk på plass et nytt speil i gangen. Etter å ha leid tidligere så hadde vi sofa, seng osv, men speilet ble kjøpt spesielt til vårt nye hjem. Den gangen hang det horisontalt.

Speilet ble med oss videre når vi flyttet dit vi bor i dag. Det endret form til å henge vertikalt, og passet dermed greit mellom to dører i gangen nede. Der har det hengt de siste 7 årene. Helt til nå…..

Som de fleste vel har fått med seg så holder vi på med omfattende ombygginger. I denne fasen så trenger vi mye nytt. Siden vi tidligere ikke har vært helt bestemte på om vi skulle flytte eller bygge ut det eksisterende, så er mye blitt satt på vent, og vi har kapt kjøpt en ting på mange år. Dette må det kompanseres for nå, og til tider føles det som om pengene renner ut. Plutselig trenger vi alt; nye skap, seng, skrivepulter, sofa, seksjoner, tv etc. Listen er lang, og det er greit å kunne bruke noe av det vi har, samtidig som vi ønsker at det skal passe inn med alt det nye. For å få dette til så har “gangspeilet” fått en aldri så liten makeover.

Slik så det ut

Slik så det ut

Det en gang mørkegrå speilet, fikk en omgang med sølv spray fra Pandura hobby….

Litt enkel utstyr (og enkle omgivelser, det griser litt, men for har vi de perfekte omgivelsene til å skulle gjennomføre slike prosjekt :-)

Litt enkelt utstyr (og enkle omgivelser – det griser litt – men for tiden har vi de perfekte omgivelsene til å skulle gjennomføre slike prosjekt :-)

……. og vips, slik ser det ut nå:

Etter en rask overhaling ser speilet slik ut....

Etter en rask overhaling ser speilet slik ut….

Speilet er kommet tilbake til sin horisontale begynnelse, og henger i dag fint plassert over sovesofaen i kjellerstuen. Enkelt, kjapt og billig.

Skolestart

I går var dagen endelig kommet; 6 åringen vår hadde sin første skoledag!! For de av dere som følger bloggen min så har det blitt noen innlegg om veien frem mot dette tidligere, og det er ikke fritt for at – som for skolestartere  flest – dette var en dag 6 åringen har sett frem til lenge. Med nytt lilla penal og matchende skolesekk så var go jenten klar for sin nye hverdag, og timen frem mot 11.30 sneglet seg frem for henne :-)

Når det endelig var klart til å komme seg avgårde var det iallefall en spent jente som løp ned til sin beste venninne slik at vi alle kunne slå følge.

Bestevenner klare for første skoledag

Bestevenner klare for første skoledag

For oss mammaene er det heller ikke fritt for at det var litt ekstra spesielt å se jentene våre glede seg over både hverandre, og å skulle få dele denne dagen sammen. I 1985 var det nemlig vi to som spente og forventingesfulle troppet opp i første klasse ved Krokane skule. Vi kjente hverandre riktignok ikke før dette, men hadde full klaff fra dag en :-) Snakk om flaks!!!

Små steg på vei mot en stor ny verden.....

Små steg på vei mot en stor ny hverdag…..

Vi håper sterkt at jentene våre skal få like mange gode minner fra årene de har i vente som det vi har hatt…… At dette ble en bra start på skoletilværelsen er det iallefall ingen tvil om :-)

En strålende fornøyd skolejente; første dag svarte til forventningene :-)

En strålende fornøyd skolejente; første dag svarte til forventningene :-)

6 åringen vår har forresten lenge hatt interesse for tall og bokstaver, og hun sitter ofte med hodet i en notatbok og noterer. Jeg skulle ønske jeg kunne si at tiden i større grad gav rom til å sitte mer sammen med henne, men dessverre er det ikke slik. En app som da er grei å prøve seg frem med – både med  bokstaver og ord – er Skriv og lær 2. Når jeg først lastet den ned så lurte jeg på om den var litt vel enkel og kjedelig (svært enkel grafikk), men der tok jeg feil. Skolestarteren sitter mye og skriver, og der jeg ser nostalgien i å skrive på skrivemaskin (bildet på skjermen er formet som dette), så synes hun det er spennende med dette ukjente hun kan skrive på. Iallefall en god app som vi gjerne anbefaler til andre på samme alder, da den er konkret rettet mot bokstaver og ord, uten så mange andre forstyrrende momenter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...