Yearly Archives: 2013

Premieinnhentingen 🙂

For en tid tilbake så skrev jeg et innlegg om hvordan få barn til å slutte med bleier. Vi har som sagt en 3 åring som vi gjerne skulle sett ble ferdig med bleiene, og den siste uken har vi virkelig gjort en innsats på hjemmebane for å få det til. Hele forrige helg hadde vi fokus på dotrening, og selv om hun endte opp med å gå på toalettet sikkert 20 ganger daglig, så holdt hun seg tørr uten et eneste uhell. Det må siest at hun flere ganger har tigget om å få lov til å ta på seg bleien, og at hun ikke hele tiden var like begeistret for å måtte gå med truse. Med nok lovnader om både kjeks og is, så endte det imidlertid med at motivasjonen for å gå uten oversteg lysten om den bedagelige bleietilværelsen. Iallefall, på mandag var det klart for å gå i barnehagen med bare truse. Siden hun fortsatt går på småbarnsavdelingen så er det ingen av vennene hennes som er sluttet med bleier, og det er ikke fritt for at hun var rimelig stolt.

Uken har videre vært preget av flere avslutningsarrangementer ol., og 3 åringen har klart seg helt fint uten bleier. Så i går kunne vi virkelig slå fast at yngstemann ikke lengre er et bleiebarn, og hun kunne med stolthet få være alene sammen med mamma og pappa på butikken for å kjøpe det som hele tiden har vært det endelige målet; egen Dora film. Det var ikke fritt for at hun var super stolt, og når hun i tillegg fikk prøve Lynet Mcqueen bilen utenfor butikken, så tror jeg hun synes det definitivt var verdt innsatsen.

stoltemma2

Etterhvert så har det blitt færre doturer, og vi er sluttet å spørre om hun må tisse til en hver tid. Det hele var mye enklere å gjennomføre enn hva vi voksne hadde fryktet, og nå gleder vi oss over at 9 år som sammenhengende bleieskiftsarbeidere ser ut til å gå mot slutten.

3 åringen er nå klar for en helg med litt ekstra film titting – noe som er vel fortjent, for vi synes hun har vært kjempeflink. Store bleiefrie jenten vår!!!

stoltemma4

Utbygging: Status uke 16

Denne uken har vi sett de første tegnene på at ting også begynner å bli ferdig. Mandag startet med at de begynte å jobbe i 2. etc. for å gjøre klar til, og etterhvert sette inn ny skyvedør. Siden huset vi bor i er bygget av moduler, så måtte hele veggen der døren skulle komme vekk, før de kunne gjøre plass til ståldrageren og deretter døren. Hele den første dagen gikk derfor med til å rive og klargjøre.

sette inn skyvedør

Etter en noe kald natt, så fikk de på plass både drager og skyvedør på tirsdag, og vi er kjempefornøyd med resultatet. Selv om vi hadde ganske store vindusflater fra før av, så ble stuen lysere, i tillegg til at den plutselig virker større :-)

skyvedør i stur

Mens to mann jobbet på oppe, så holdt elektriker på nede og la varmekabler i tilbygget.

kabler i gulvet

Onsdag ble brukt til å ferdigstille alt oppe, samt legge armeringsjern i gulvet nede. Det store håpet var at det skulle la seg gjøre å få støpt, og vi håpet i det lengste både torsdag og fredag at dette skulle bli gjort. Dessverre så er vi ikke de eneste her i Bergen som bygger, og i dag måtte vi noe skuffet innse at gulvet ikke blir ferdig denne uken. Dessverre for vår del så er kapasiteten for å få tak i støp sprengt, og det er usikkert når de får presset oss inn. Vi krysser iallefall fingrene for at noen skal avbestille leveringen sin neste uke, slik at vi snart har ferdig gulv. Det hadde vært veldig kjedelig om manglende støp skulle sette en stopper for den fine fremgangen som har vært i det siste.

Boden er også begynt å komme på plass, og dermed så får vi et godt inntrykk over hvordan det hele vil bli både med hensyn til innsyn og skjerming.

utbygging av tomannsbolig

Vi har fått malt deler av langsiden denne uken, og hadde håpet å kunne fortsette med dette i helgen. Dessverre er prognosene at den kommer til å regne bort, så verken maling eller den store gleden av terrassen ser det ut som om det blir. Vi får bruke dagene til å rydde ut av 9 åringen sitt rom. Dette vil med all sannsynlighet bli revet til uken. Fra da av så begynner arbeidet i større grad til å foregå inne, og vi vil nok merke mer til hva vi står opp i. Siden det meste foreløpig har vært lokalisert til uteområdet, så har vi egentlig ikke blitt så veldig berørt av selve byggeprosjektet. Regner med dette vil endre seg de neste ukene…..

God helg alle sammen :-)

 

Hva trenger man å pakke med når man skal til syden med barn?

Denne uken har vi virkelig fått et inntrykk av hva vi står foran; sommerferien. Både på skolen og i barnehagen har det vært avslutninger, og mens 9 åringen har sine siste dager i 3. klasse, så er 6 åringen snart ferdig i barnehagen, noe som selvfølgelig ble ekstra markert på sommeravslutningen:

Sommeravslutning i barnehagen

Selv om størstedelen av familien enda har noen uker igjen til ferien setter inn, så er følelsen av sommer med lyse kvelder og varme i luften absolutt tilstede. Vanligvis så har vi pleid å ha ferie ganske sent, men siden 6 åringen skal starte på skolen, så må hun ha tatt ut sine 3 uker med ferie i løpet av juli. Dermed så var det bare for resten av familien å følge på. De av dere som følger bloggen min har sikkert fått med seg at jeg til tider kan være noe værsyk. Å risikere tre uker med ferie uten sol og sommer ville iallefall vært synonymt med en noe irritabel mamma. For å motvirke dette så er vi alltid tidlig ute med å bestille tur til sydligere strøk, og de siste årene så har det vært Mallorca, og ulike Sunwing sentre der, som har blitt prioritert. Så også i år. Medi juli setter vi kursen mot Cala Bona. Igjen så er det snakk om senter, og igjen så går vi for all inclusive. For vår del så ble dette prøvd for første gang i fjor, og det slo virkelig an. Vi har aldri hatt en mer avslappende familieferie, og bestemte oss der og da for at dette er noe vi kommer til å gjenta så lenge barna er små. Vi gleder oss i allefall til snart å dra avgårde, og nedtellingen er forlengst begynt :-)

Om noen uker svømmer vi rundt her :-) Bilde er hentet fra ving.no

Om noen uker svømmer vi rundt her :-)
Bilde er hentet fra ving.no

Men så er det dette med pakkingen da. Jeg har alltid trøstet meg med at så lenge man har med pass og kort/penger, så kommer man langt. Samtidig så er det en sannhet med modifikasjoner. For når man reiser med 3 små barn til et typisk chartersted, så kan det fort gå med mye unødvendig tid til å handle inn, og ofte er det flere souvenirbutikker enn klesbutikker i nærheten. I tillegg er gjerne prisene ganske stive på endel sommerutstyr og hygieneartikler. Dermed så lønner det seg på flere måter å bruke litt ekstra tid på planleggingen, og jeg innrømmer gjerne at jeg nok hører til dem som fort har med litt ekstra fremfor det motsatte. I år er det første året på 9 sommere vi kan reise uten både bleier og vogn, og det gjør faktisk mye for pakkingen. I fjor så bagasjemengden vår ut som på bildet under, og jeg har et stort håp om at den krymper betraktelig i år :-)

Resultatet av fjordårets sydenpakking

Resultatet av fjordårets sydenpakking

Hva trenger man å ha med på sydenferie??

Strengt tatt så skulle man kanskje tro at det på en tur til sydligere strøk burde holde med litt badeklær og noen kjoler, og selv så erfarer jeg hvert år at mye av det jeg pakker ned blir tatt med ubrukt hjem. Samtidig så er det herlig å slippe å irritere seg over ting man har liggende hjemme, og som man oppdager i etterkant at det hadde vært kjekt å ha. God planlegging kan således være alfa og omega for en perfekt ferietur.

 Som nevnt over så pleier vi alltid å pakke med det som trengs av bleier – både badebleier og vanlige bleier – rett og slett fordi dette ofte er ganske dyrt i utlandet. Som oftest har vi pakket bleiene i en egen koffert, og så legger vi den tomme kofferten inn i en større på veien hjem. Dermed så har vi iallefall litt mindre å bære da (om dere ser på bildet over så er det vel lett å skjønne at alle monner drar….)

En annen ting som man kan spare plass på er å sjekke om hotellet har badehåndklær. Flere og flere steder tilbyr dette (ofte må man betale et lite depositum), og både av plasshensyn, men også for hygiene, så kan dette være greit å benytte seg av. Alternativ er dette noe som det alltid er lett å få tak i.

Noen hotellet leier ut enkle triller til barna, så det kan være greit å sjekke ut på forhånd. Frem til barna er 3 år synes iallefall jeg at vogn er et must.

En annen ting jeg alltid tar med er litt vaskepulver. Det er alltid noen favorittplagg som man ønsker å bruke flere ganger, og da er det greit  å av og til kunne vri dem opp sammen med badetøyet om kvelden. Som regel så finnes det en tørkesnor på altanen. Videre synes jeg det er greit å ha to sett badetøy, særlig med hensyn til at  jentene ikke skal måtte ta på seg vått tøy. Andre ting er ikke like kjekt å vaske for hånd, undertøy har jeg eksempelvis alltid med rent for hele perioden. Godt med t- skjorter og shortser er også greit å prioritere. Dersom man reiser i skoleferien, så er som oftest salget kommet i gang i forkant av turen, og jeg pleier da å benytte sjansen til å hamstre inn litt ekstra sommerklær. Jo mindre som vaskes, jo mer kan ferien nytes :-)

Når det gjelder sko så er det greit med et par ballerina, sandaler og et som man kan gå lenge i. Jeg pleier også alltid å pakke med en sommerjakke, men ender sjelden eller aldri opp med å bruke den. Stort sett holder det med lette cardigan.

Et lite reiseapotek må til, og for min del så liker jeg å ta med: plaster, myggmiddel, eucerin, aloe vera, hydrocortison, pyricept, paracet (vanlig og stikkpiller), idoform, og imodium. Jeg kjøper også alltid solkrem fra apoteket. Både fordi jeg i min ungdom fikk et skikkelig kvise utbrudd (ikke kjekt når man er 18 år og på sydenferie alene for første gang ;-) ) som følge av solkremen, men også fordi solkrem ofte er betydelig billigere her hjemme. Skulle noen ha problemer med vekten (vi er fem mennesker, og har følgende 100 kg å gå på, så hos oss er bekymringen først og fremst at vi bare er to voksne til å bære :-) ) så er det fint mulig å kjøpe gode solkremer på flyplassen. Det kan også være greit å ta med noen pakker våtservietter. Ikke alle offentlige toaletter er like bra, i tillegg kan de være greie å ha for å tørke av hendene når man skal spise etc.

Mange velger å bruke egne soldrakter til barna. Selv har vi aldri hatt dette, og høy solfaktor (30+) og en t-shorte dersom de viser tegn til å bli rød, har holdt lenge. Siden alle jentene våre har typisk nordisk hår så har de imidlertid alltid hatt behov for solhatter/ caps for å hindre solbrenthet i hodebunnen. I tillegg trengs selvfølgelig solbriller til både store og små.

Om man skal bo i leilighet, så pleier kjøkkenet å ha basis utstyr som glass, fat, bestikk og stekepanne/ panner.

Jeg pleier alltid å pakke med bøker (jeg drømmer fortsatt om å kunne ligge på stranden med en bok, men husker ikke sist det skjedde 😉 ), blader, og macen (de fleste sentre har internett på rommet). Til barna pakker vi med noen filmer, aktivitetsbøker, kort og DS. Oftest er det  tv på rommet, men seriene der er som regel dubbet, og lite interessante for barna. Nå er ikke rommet det vi er mest på i ferien, men innimellom all badingen kan det være greit for alle å roe litt ned. Særlig de første dagene, før huden har vendt seg til all solen, pleier vi å hvile litt midt på dagen. Dermed er alle mer opplagte – og holder lengre ut – når kvelden kommer.

Gym i skolen; fokus på inkludering??

Forleden så vekket en overskrift – Gym i skolen; en bremsekloss til inkludering –  i Fysioterapeuten min oppmerksomhet. Artikkelen omhandlet funn fra en ny doktorgradsavhandling som har sett nærmere på barn og unges erfaringer med kroppsøvingsfaget når de har en sjelden diagnose (fysisk funksjonshemning). Her kom det frem at mange med fysiske funksjonshemminger trives med å være fysisk aktive i fritiden, og at de gjerne vil delta i gymmen på skolen. Flere opplever likevel at de ikke passer inn.

stolzekleiven opp barn

Men trenger man å flytte blikket utelukkende mot barn og unge med en fysisk funksjonshemming når det er snakk om manglende inkludering i gymtimen? For meg fikk iallefall denne overskriften tankene til å vandre mot gym generelt. For er egentlig gym i skolen en god måte å inkludere ulike individer om et felleskskap? Debatten om hvor mye fysisk aktivitet skoleuken bør innholde dukker opp med jevne mellomrom, og i takt med et samfunn som stadig blir tyngre så synes dette å være en både viktig og riktig diskusjon.

Samtidig så bør man trekke inn hvorvidt gym vil kunne fremme inkludering når også fokuset på prestasjoner står strekt. Får man barn og unge til aktivt å delta og øke aktivitetsnivået når presset om prestasjoner, og etterhvert karaktersetting ligger til grunn? Fokuset i dagens gym synes på mange måter å dreie seg om prestasjoner fremfor deltakelse. For de flinkeste så vil dette gjerne gi en ekstra motivasjon, samtidig så vil det kunne være med å forsterke negative opplevelser blant dem som ikke behersker ulike sider ved fysisk aktivitet like godt. Selv husker jeg fra min egen barndom at etterhvert som gymtimene på ungdomskolen økte, og mye av leken fra barneskolen ble overskygget av hvor fort man burde løpe coopertesten, og ikke minst prestere i fotball (hadde en fotballelskende lærer) for å få en best mulig karakter, så dalte min interesse. Det økte fokuset på prestasjoner kom altså samtidig som jeg var i en fase hvor mange dropper ut av organisert idrett, og for min del så opplevdes gymtimen til tider alt annet enn inkluderende og positivt.

i klatreveggen tertnes idrettsskole

Hva som kan gjøres for å skape en mer inkluderende gymtime finnes det nok ikke et fasitsvar på. Å skulle fjerne prestasjonskravet synes også vanskelig, særlig det som er knyttet til enkeltindividet. For selv i en skole uten karakterkrav så vil vel målinger i ferdighetsnivå på tvers av hver enkelt alltid forekomme. Selv husker jeg fra den spede barneskolealder hvordan jeg ventet lengst mulig med å velge min beste venninnne til kanonball fordi jeg ikke synes hun løp fort nok (beklager M) :-)

Å fokusere på og legge forholdene til rette for en mer inkluderende gym, synes imidlertid å være viktig. Overnevnte artikkel trekker frem at søkelyset bør være å endre tilbudet og pedagogikken i kroppsøving. Studien peker på at selv om elevmangfoldet i skolen har økt, har faget ikke beveget seg i takt med omgivelsene, og at alt for mange gymtimer blir brukt til ballspill. Uavhengig av hvem man henvender seg mot så kan det tenkes at det vesentlige for inkludering i gymtimen er at den i større grad dreier seg om deltakelse og mestring, fremfor prestasjoner og krav. Med kunnskap om at aktive barn oftere holder seg aktive som voksen så synes dette å være viktig utover bare den enkeltes opplevelse der og da, men også å være en investering i folkehelsen som helhet.

Utbygging: Status uke 15

Dette har vært en ny uke med full byggeaktivitet, men mye har omhandlet forberedelser til kommende prosjekter. Egentlig skulle skyvedøren oppe settes inn, men siden den er nesten 3 meter lang så må det kran til, noe s0m krever planlegging. Med elendige værmeldinger mot slutten av uken ble det bestemt at det ikke var noen god ide å begynne og åpne opp tak og vegger (skal inn med en stålbjelke), og dermed så venter vi med dette til mandag/ tirsdag i neste uke; om det varslede finværet holder seg da.

utbygging tomannsbolig

Rekkverket oppe fikk vi malt forrige helg, og i starten av uken så ble siste rester av tak og overganger inn mot naboens bod ferdigstilt. Inne i tilbygget er det tidligere bodgulvet fjernet, mer pukk er kommet til og isolasjonen kommet på. Nå er det bare å vente på elektriker som kommer og legger inn varmekabler, før det hele kan støpes.

utbygging tomannsbolig

Det meste av isolasjon og yttervegger i det eksisterende bygget er fjernet, og bare innerveggene står igjen. Dermed er vi et steg nærmere å rive overgangene mellom det gamle og det nye tilbygget. Dersom alt går etter planen så skal siste rester av forberedelser til dette gjøres neste uke. Med 4 uker igjen til ferien, så er ting virkelig begynt å gå unna, og vi er kjempespente på hvor mye de rekker innen den tid. Forhåpentligvis er ting begynt å komme litt mer på plass da :-)

Utbygging: Status uke 14

Endelig!!! Etter uker med manglende terrasse på fremsiden av huset, så kan vi endelig begynne å nyte ettermiddagssolen ute igjen. Hele denne uken har det vært to menn som har arbeidet her, og dermed så har mye skjedd. Først og fremst så er som sagt terrassen oppe begynt å bli klar for bruk. Vi har hele tiden vært litt usikre med hensyn til rekkverk. De siste måneder uten terrasse har gjort oss litt bortskjemte med lys, og ikke minst den frie sikten som vi har hatt. Dermed så har vi fått et dilemma i forhold til hva vi skal prioritere; lys og fritt utsyn, eller manglende innsyn. Her har vi vinglet litt frem og tilbake, men siden rekkverket på grunn av nye foreskrifter nødvendigvis måtte bli høyere enn hva vi hadde i utgangspunktet, så gikk vi for førstnevnte; vi vil ha mest mulig lys og utsikt!! Tanken er da at vi heller får få tilpasset et seil til å feste langs rekkverket på innsiden dersom vi på varme soldager vil sitte helt i skjul.

utbygging tomannsbolig

Ute er det kommet lister rundt taket, og tilbygget har derfor fått litt av den siste finishen. Får vår del så hadde vi egentlig tenkt å male tilbygget i en lys farge – som bare skilte seg litt fra husfargen – men dette er vi ikke like sikre på lengre. Vi synes rett og slett det er litt kult slik som treverket fremstår nå, og synes det gir huset et røft preg som passer inn. Denne delen vil vi derfor la stå umalt en periode, for å finne ut hva vi egenlig vil.

utbygging tomannsbolig

Innvendig har det også skjedd en del. Disse tingene er mer av den art som tar tid å gjøre, uten å synes for mye. Blant annet er deler av det eksisterende bodgulvet hugget opp, og takvinduet er kommet på plass. Eldstejenta er svært fornøyd med at det medfølger fjernkontroll til å styre vinduet opp og igjen, og at gardiner etterhvert kan kobles på.

utbygging tomannsbolig

Siden terrasse dekket ikke kan ferdiggjøres før den nye skyvedøren er på plass, så er det ikke mulig å ta alle hagemøblene ut på terrassen, men noen stoler og litt blomster er det blitt plass til.

utbygging tomannsbolig

 Nå er håpet at været holder seg fint i helgen slik at vi kan sette i gang med å male. Min forestilling om at treverk helst bør stå litt før det blir malt, har vist seg å ikke stemme, og vi har lært at man fint kan male den ene siden med en gang. Så da gjelder det å få gjort det som gjøres kan slik at vi kan få nytt sommeren når alt er ferdig, uten å ha mange oppgaver å gjøre :-)

En liten smakebit på en ny hverdag

Småbarns tilværelsen er full av små milepæler og epoker. Når man står midt opp i det så forbigåes mange ofte tilnærmet ubemerket i en hektisk hverdag. Andre større begivenheter huskes for resten av livet. Skolestart hører vel for de fleste til sistnevnte. Selv husker jeg iallefall godt min første skoledag, og jeg merker på jentene hvor mye forventning og spenning som er knyttet til denne overgangen mellom barnehage og de litt eldres rekke. Selv om det fortsatt er noen måneder igjen før vår mellomste blir skolejente så fikk hun idag en liten smakebit på hva som kommer. Førskoledag. Siden de først i dag skulle få vite klasseinndelingene så er det ikke fritt for at store og små i familien har vært litt ekstra spente, og når både alle vennene fra barnehagen og fra nabolaget havnet i 6 åringens klasse, så er det ikke fritt for at vi trakk et lettelsens sukk. Det er noe med å ha trygge rammer rundt denne begivenheten.

skolejente første skoledag

6 åringen er iallefall strålende fornøyd med både førskolen, klassen og læreren, og det er ikke fritt for at hun helst skulle begynt med en gang. Det var ikke like attraktivt å gå tilbake til barnehagen etter noen timer i de stores verden. Så her hos oss er nedtellingen til den store dagen i august startet :-)

Inspirasjon kjellerstue

Det siste rommet som jeg for tiden prøver å finne inspirasjon for å innrede er kjellerstuen. Eller å omtale det som en kjellerstue er kanskje å ta litt i, for selve rommet er ikke stort mer enn 14 kvadrat. Med ekstra høyde under taket så er imidlertid målet at det skal føles luftig, noe som forhåpentligvis også kan være med å øke romfølelsen. I tillegg vil det være en stor glassskyvedør ut for å sikre mest mulig lys. Siden døråpningen mellom stue og gang er ekstra stor, og bare har en enkel glass skyvedør, så vil gulvet i de to rommene ha de samme grå steinflisene. Målet er å skape et optisk bedrag i forhold til stuens romfølelse. Optimalt skulle vi selvfølgelig ønsket at dette rommet var noe større, samtidig så måtte vi under utbyggingen ta hensyn til de rammer vi hadde å forholde oss til. Barnerommene ble da pri 1, og siden vi alt hadde oversteget tomteutnyttelsesgraden, så ble størrelsen på kjellerstuen som den ble. Hovedmålet var at jentene skulle ha et ekstra fellesrom, hvor det vil være plass til en sovesofa og tv. Både størrelsen og familiens behov setter naturligvis begrensninger til selve innredningen, samtidig er det viktig å få gjort mest mulig ut av de kvadratene som er tilstede, og jeg koser meg derfor med å finne inspirasjon og planlegge rommet, og selv om jeg ikke akkurat kan velge på øverste hylle når det gjelder løsninger og innredning, så er det alltid kjekt å drømme seg vekk….

Kanskje ikke helt realistisk på det tilgjengelige arealet, men lekkert er det iallefall :-)

Kanskje ikke helt realistisk på det tilgjengelige arealet, men lekkert er det iallefall 🙂

Skulle gjerne kunne slengt meg ned foran denne peisen.....

Skulle gjerne kunne slengt meg ned foran denne peisen…..

En ting som alt er kjøpt inn er tapet som skal være på ene veggen. Stuene vil bli malt i den samme lysfargen som går igjen i resten av huset, og tapeten har samme fargetone, men litt mer glans i seg, så jeg tror det blir bra.

Som på bildene over så er jeg glad i sofaer med mye puter. Den første sofaen jeg i sin tid kjøpte var en bred rød utgave, med masse puter i (har alltid angret på at den ble byttet ut), og fortsatt så kjenner jeg på godfølelsen av å slenge meg ned på den sammen med Hverdagspappa. Siden dette vil være det eneste rommet som “er til overs” etter at jentene har fått sine, så er vi avhengig av at sofaen kan soves i. Dette begrenser naturligvis valgmulighetene, men da er det bare å finne frem symaskinen og spe på med hjemmesydde puter. Så puter skal det iallefall bli :-)

En annen ting som står på agendaen er å sy lilla saccosekker. Mønsteret er alt kjøpt inn, og jeg har sydd delene som skal være innerst. Tanken er å ha nok plasser til at alle jentne skal kunne slenge seg ned og slappe av, samtidig som rommet ikke blir overmøblert med faste møbler. Jeg håper det ikke går for lang tid før det hele er ferdig bygget slik at jeg kan sette igang med selve innredningen. Gleder meg iallefall til å begynne….

Utbygging: Status uke 13

13 uker ut i utbyggingen burde jeg begynne å lære at mine drømmer om hva som skal skje ikke alltid stemmer overens med virkeligheten. Forrige uke synes jeg det hadde skjedd masse, og så derfor for meg hvordan vi i løpet av denne uken skulle kunne nyte glade dager på ny terrasse. Dette kan jeg nå konstantere at definitiv ikke er tilfelle. Så her gjelder det å holde fast på innstillingen om at den som venter på noe godt…….

Når det er sagt så har det absolutt skjedd en del denne uken. En av de faste snekkerne har hatt ferie, og det har derfor bare vært en mann her disse dagene. Dermed har det vært tid for å gjøre utsiden litt mer ferdig. All kledningen er nå kommet på.

utbygging tomannsbolig

Listene rundt vinduene også.

utbygging tomannsbolig

På innsiden er det enkelte steder begynt å plates, mens både tak og vegger er tettet med isolasjon.

utbygging tomannsbolig

I tillegg er det kommet store mengder materiale både på utsiden og på innsiden. Så om ikke annet så er alt som trengs for å få min etterlengtet terrasse ferdig kommet :-)

utbygging tomannsbolig

Dermed gjelder det bare å smøre seg med tålmodighet :-) Neste uke vil de allefall være to som jobber fullt. Kanskje kan vi glede oss over både ny skyvedør og terrasse oppe da? Vi krysser iallefall fingrene for det!!

God helg alle sammen

Flotte klær til barn

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg foretrekker sol og sommer fremfor vinter og snø, og etter en lang og kald vår så er det ikke fritt for at jeg storkoser meg nå når varmen endelig er kommet. Samtidig så tar jeg meg i å undre meg over hvorfor jeg ikke har forberedt meg mer til denne tiden, for selv om jeg har ventet lenge så har jeg iallefall ikke brukt ventetiden godt nok:-) De av dere som følger bloggen min har gjerne fått med seg at området rundt huset for tiden ikke innbyr til ytterligere pynting – foreløpig så er det bare en steinrøys der – så å tro at noen blomster i ny og ne vil gjøre det inntrykket bedre er vel å forlange for mye. Allikevel så har jeg de siste dagene kjent dragningen mot hagesenter for å pynte opp den lille plassen på baksiden. Så istedet for å sette seg ned å nyte solen, så føles det som en mengde ting bør unnagjøres før jeg virkelig kan få fullt utbytte av de fine dagene.

En annen trang jeg får når solen titter frem som nå, er klesshopping. Der en sliten jeans kunne være ok den ene dagen, så krever varmen en helt annen garderobe. Etter at barna er kommet til så er det helst de som har nytt godt av denne parallellen mellom finvær og shopping, samtidig så sier fornuften at jeg bør bruke tiden til noe annet enn å gå rundt i butikker (egentlig litt fascinerende at når noe jeg har ventet på så lenge endelig kommer, så tenker jeg mer på klær enn både grill og solseng…..). Helt uforberedt på at behovet for nye klær ville komme er jeg imidlertid ikke, for det er alt gått uker siden jeg sydde flere ballongbukser til de to yngste. Planen var å fortsette denne produksjonen, men så var det dette med tiden da, og akkurat nå så tar utbyggingen det meste av fokuset, noe som har resultert i at jeg ikke har funnet rom til å sette igang med ytterligere syprosjekter. Med tre jenter i huset så kunne man kanskje tro at jeg har mer enn nok – iallefall til de to yngste, men jeg har definitivt overført begrepet “å ikke ha noe å ta på seg” til jentene. Sannsynligvis ikke fordi dette virkelig stemmer, men mer fordi jeg synes det er kjempegøy å fornye litt.

Jeg har i hele mitt voksne liv vært en aktiv bruker av netthandling når det kommer til kosmetikk. Når det gjelder klær så har jeg ikke like lang erfaring, men de siste årene har jeg i større grad også fått øynene opp for norsk netthandel. Om det er det økte tilbudet av kjente merkevarer, eller rett og slett det faktum at med tre barn og den evinnelig tidsklemmen hengende over meg, så er det faktisk ganske befriende å sette seg ned med pc´en og lete etter godbiter. I år har jeg derfor benyttet disse siste dagene til å innse at jeg igjen har vært sent ute med å tenke fornyelser i sommergarderoben, men istedet for å bruke unødvendig tid borte fra hjemmet, så har jeg plassert meg foran pc og drømt meg litt vekk. Bare sjekk ut disse flotte klærene jeg fant på Zalando

Jakkerzulander

Selv så synes jeg at både jakker og kjoler er ekstra greit å kjøpe uprøvd. Jentene har forholdsvis standardstørrelser, så forutsatt at jeg bestiller rett størrelse så passer som regel klærene også :-)

Kjoler

Det er ikke til å komme unna at jeg har en ekstra kjærlighet for kjoler, og det fine med dem er at selv om ikke været viser seg fra sin beste side, så lar de seg enkelt bruke sammen med en strømpebukse og genser. For en ting jeg er sluttet å ta hensyn til er å skulle spare visse klær til fint. Dette gjorde jeg i større grad til eldstemann, men fant fort ut at den eneste konsekvensen dette fikk var at jeg la tilnærmet ubrukte klær på loftet. Så om kjolen er litt ekstra fin så passer den fortsatt i barnehagen. Jeg vet jo uansett at hvert år så finner nye utgaver veien til hjemmet vårt :-)

Kjoler1

I år har jeg iallefall brukt nettet og netthandel som en reddende engel for å få gjort to ting jeg er glad i; nyte varme og sol, samt få tilfredstilt shoppingbehovet som pleier å følge med :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...