Hjemmelaget adventskalender

Da jeg møtte Hverdagspappa i 2001 så var han bare uker unna å skulle flytte og begynne i ny jobb….. i Irland. Ikke akkurat en drømmestart på et forhold, særlig ikke siden Hverdagspappa var fast bestemt på at han skulle bo flere år i utlandet. Jeg begynte i turnus i august det året, og da føltes det ikke like lett å skulle be om ferie for å kunne reise over, men jeg en tur i november var planlagt helt fra starten av. Hjemme i Bergen brukte jeg ventetiden på å sy en adventskalender, og vel fremme i Dublin kunne jeg derfor overlevere en hjemmeydd kalender med 24 nøysommelig utvalgte gaver hengende på. At dette ble suksess gjenspeiler seg i at Hverdagspappa neste dag kom hjem fra jobben og kunne fortelle at han hadde sagt opp for å komme hjem til meg (mulig at kalenderen ikke var eneste årsak, men det får denne historien til å høres bedre ut :-) ). Snakk om valuta for tiden jeg hadde investert for å fremstå som et godt koneevne.

Hjemmesydd julekalender med nisse

Jeg kan ikke skryte på meg at jeg de påfølgende desemberene var like flittig til å følge opp med nye gaver, men etter at vi fikk barn så har selvfølgelig kalenderen blitt funnet frem igjen. Når det kun var et barn som skulle ha adventsgaver så var det enkelt. Etterhvert som de er blitt flere så har de fått gaver hver sin dag, samt hatt noen dager der alle har fått en gave hver (blant annet 1. og 24. desember). I utgangspunktet så hadde jeg planer om at de skulle ha hver sin gavekalender, men så pleier jentenes farfar å kjøpe sjokoladekalender til dem, og siden jeg aldri kom så langt at jeg sydde egen adventskalender til den mellomste – og siden de synes det var greit å dele – så har jeg fortsett med det. Dermed så kan jeg heller legger litt mer penger i hver gave. Advent blir derfor tiden for å fylle på med nye strømpebukser, ullklær, tegnesaker etc, og gavene er dermed blitt for store til å kunne henge på selve kalenderen. De siste årene har jeg endt opp med å kjøpe store mengder kinderegg kvelden før kalenderen skal være klar, og spist meg frem til alle de gule beholderene inni for å bruke dem til å legge små lapper i før jeg pakker dem inn og henger dem på kalenderen. På lappene har jeg skrevet små tekster med hint om hvor de skal gå og lete, og så blir det skattejakt om morgenene (NB! her gjelder det å huske å skrive en liste hvor gavene skal gjemmes de ulike dagene). Det fine med dette er at det gir mor i huset litt ekstra tid på å bli ferdig med innkjøpene til kalenderen – alt trenger ikke være klart til desember – noe som hindrer for mange nødløsninger.

I år har jeg funnet ut at kinderegg planen siste kveld skal unngås. Jeg har derfor sydd små juleposer (tilnærmet samme fremgangsmåte som lekeposene jeg har sydd) som jeg kan henge på kalenderen. Disse kan jeg bruke igjen år etter år, så for fremtiden vil jeg fortsatt kunne komme til desember måned uten å måtte stresse for å ha kontroll på adventskalenderen.

Små julekalenderposer

Små julekalenderposer

Små julegaveposer til å henge på adventskalenderen

Små julegaveposer til å henge på adventskalenderen

Siden planen i år er at jeg skal ha flere opplevelsesgaver, som kino og baking, så vil det være flere dager der alle jentene skal dele kalenderinnholdet. Jeg har derfor kjøpt små merkelapper på Pandura. Disse skal jeg feste på posene med navn på den eller de gaven er til. Dermed er det bare å krysse fingrene for at årets adventskalender faller i smak

Julelapper fra Pandura

Så var posene klare for å henges på kalenderen

Så var posene klare for å henges på kalenderen

Og slik ble det endelige resultatet:

Det ble ganske så fult etterhvert :-)

Det ble ganske så fullt etterhvert 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Responses to Hjemmelaget adventskalender

 1. Så flotte juleposer, skulle ønske jeg kunne sy for da skulle jeg jaggu sydd slike selv:)

  • Hverdagsmamma says:

   Takk skal du ha. Jeg kan ikke skryte på meg noe særlig syerfaring, så de var enkle å lage. Kluret litt med de første, til jeg bestemte meg for hvordan jeg skulle sy dem. Deretter var det fort gjort :-)

 2. Så flotte poser du har sydd! Og så praktisk :) Her har ungene hver sin kalender, men i stedet for gåver heng det på ein nisse som dei flyttar frå lomme til lomme i heile desember. Den har så langt vært kjempe populær, og har spart meg for mykje kalenderarbeid i fleire år…

  • Hverdagsmamma says:

   Så lurt, og så greit med alt som sparer tid. Selv om jentene her deler, så går det jammen med noen ekstra turer til senteret for å fylle opp med kalendergaver, men det har nå sin sjarm også :-)

 3. Eirik says:

  Blir minnet på at du er glad i sjokolade når eg leser at du kjøper 8 pakker Kinderegg (det blir jo 24 :) ) for så å spise sjokoladen for å komme til de små gule boksene. Hjelper Hverdagspappa til med dette?

  • Hverdagsmamma says:

   Hehe, har brukt enhver unnskyldning for å ha en grunn til å spise sjokolade vet du ;-) Siden jeg har jobbet så iherdig med å kutte ut sjokoladen denne høsten, så skjønner du sikkert hvorfor jeg har måttet finne en alternativ løsning…… Om jeg har sprukket til neste år er det mulig juleposene mystisk forsvinner, slik at jeg igjen kan nyte 24 kinderegg sammens med den obligatoriske julebrus (satser på å fortsette med den i år også)

 4. Marie B says:

  Er den søte kalenderen sånn pakke type sy-den-selv? Som det evt går ann å få kjøpt/bestilt et sted? Eller er det egen oppskrift? Imponert forresten! :)

  • Hverdagsmamma says:

   Tusen takk :) Kalenderen er av typen sy-den selv. Denne er noe av det første jeg har sydd, og var veldig enkel. Det er imidlertid blitt 12 år siden jeg kjøpte den, men da hos http://www.margaretha.no/butik/default.asp?&gclid=CJinhJSBlroCFbN3cAodjh8AlA (nettadressen så litt rar ut når jeg skrev den nå – kopierte feltet etter å ha lett frem butikken på nettet – jeg kommer inn, men om du får problemer så heter butikken Atelje Margaretha). Dette nettstedet har forresten mange enkle syprosjekter, jeg har selv sydd flere juletreduker og julekort fra dem :-) Håper svaret var til hjelp, lykke til!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>