Blir man brun når det er overskyet????

1008121

Vi har til nå hatt flere dager her i Spania med overskyet vær. Jeg har allikevel vært nøye med at hele familien må smøre seg godt før vi går for å bade. Selv husker jeg godt en episode fra jeg var liten i syden med mine foreldre hvor min mor sa at solen strålte sterkt selv om det var overskyet, og derfor krevde at vi alle smurte oss som vanlig. Den kvelden var vi blant de få i spisesalen som ikke var knall røde….. Siden den gang så har jeg tatt det som en opplest sannhet at smøring må til uavhengig av om det er sol eller ei (gjelder selvfølgelig når været tillater bikini:-), og at man da vil få en fin brunfarge selv om det er overskyet.

Hverdagspappa godtok ikke mine selvopplevde erfaringer som en absolutt sannhet, så vi har måttet sjekke ytterlligere rundt tema…..  Flere artikler på nettet bekrefter mine erfaringer, man vil få farge også når det er overskyet. En reaksjonell artikkel på Nettdoktor skriver at mellom 30-50 % av de ultrafiolette strålene vil trenge gjennom skyene når det er overskyet. Det kan derfor være lurt å smøre seg selv om ikke solen steiker, men gjerne ikke like hyppig. Samtidig er det greit å være oppmerksom på at det er fort å glemme solkremen siden man rett og slett ikke føler at man er brent… Særlig gjelder dette dersom det er litt vind i tillegg. Kanskje orker man også å være lengre i solen, siden det ikke er så varmt….

Det er med andre ord ikke nødvendig å deppe over noen skyer, iallefall ikke dersom det er mangel på brunfarge man er redd for:-) Som bildet over viser nyter vi både utsikt og varme selv om solen ikke steker:-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>