Cala Bona Sunwing Resort

Den første uken vår her på Mallorca er over, så jeg tenkte det var på sin plass med en liten statusrapport :-) Hotellet vårt heter Cala Bona Sunwing Resort, og vi bor på den delen som heter Mimosa. Som navnet sier så er det et Sunwing hotell, og det ligger på østkysten av Mallorca. Vi reiser også i år med Ving, og ble fraktet med buss den timen det tok å kjøre fra flyplassen til hotellet. I motsetning til i fjor var vi forberedt på at bussturen ville ta tid, og hadde derfor husket rikelig med vann. Dette er fjerde gangen siden 2007 vi er på Mallorca, og det er ikke til  å komme unna at vi synes dette er et supert turiststed for en småbarnfamilie. At flytiden kun tar litt over tre timer, opplever vi som et ekstra pluss.

For vår del så bor vi denne gangen i en to-roms familieleilighet med et foreldresoverom, og tre senger i stuen. Av de stedene vi har feriert med barn, så er dette utvilsomt det beste rommet. Både størrelsen og planløsningen er god, og i tillegg har vi en stor terrasse. Det er ikke egen spiseplass inne, men terrassen gjør at det ikke ville vært noe problem å spise og tilberede mat i leiligheten.

Kveldskos :-)

Kveldskos 🙂

Rommet er greit utstyrt. I tillegg til kjøkken med det vanlige utstyret, så er det selvfølgelig air condition både på foreldrerommet og i stuen hvor barna sover. Videre har rommet tv, i tillegg til spanske kanaler er det en engelsk og svensk. For de som vet de vil savne den faste tv pausen så kan det være en ide å ta med en liten dvd spiller å koble til:-). Det er gratis internett på rommet, men nettverket er ikke av det beste. Vi har med ipad til jentene, men hadde på forhånd gjort dårlig reasearch for nettflix fungerer ikke her (gjelder utlandet generelt), det samme gjelder for de utenlandsk produserte seriene på NRK super… På rommet lå det videre egne badehåndklær når vi kom (alltid et pluss å slippe å pakke med dette :-) )

Selve rommet vårt ligger ut imot en vei, noe som for oss er helt greit. Det har ettermidagssol, og litt trafikkstøy. I tillegg er det enkelte dager noe støy fra nabohotellet på kveldstid, uten at verken vi eller barna plages av det.

Like utenfor

Like utenfor rommet

Hotellet ligger like ved sjøen, og har således fin utsikt. Det er imidlertid ikke noen fine bademuligheter i sjøen like ved. I katalogen står det at badestranden ligger ca 800 meter unna, men dette synes vi er å ta lite i. Avstanden var såpass lang at det med en 3 åring – og ingen vogn – så har vi med et unntak foreløpig holdt oss til hotellbassengene. Den ene gangen vi prøvde, endte vi opp med at yngstemann sovnet, og ble liggende på et håndkle på stranden.

Hotellet i bakgrunnen

Hotellet i bakgrunnen

Selve hotellet består av tre deler, alle med tilhørende bassengområder. I den delen hvor vi bor, så er bassengområdet nyoppusset i år, og det er rikelig med solsenger. Selv om mange av sengene som alltid er reservert alt tidlig fra morgenen av, så har vi enda til gode å ha problem med å finne solsenger selv om vi kommer til litt senere på dagen. Bademulighetene i hotellets bassenger er kjempebra, og det er mange muligheter å velge mellom for både liten og stor. Et ekstra pluss at det på de store bassengene også er mulighet for de små å være med uti da det er helninger og trapper som gjør det lett for de minste.

cala bona mimosa

I fjor var vi litt lengre nord her på Mallorca; på Viva Cala Mesquida Resort. Det var vårt første møte med all inclusive, og vi elsket det! Da var det flere resturanter å velge mellom, og alt av barneaktiviteter og sportstilbud var inkludert. Det samme var samtlige drinker etc. Når vi bestilte all inclusive i år, så hadde vi derfor forventninger til at det ville være tilsvarende konsept her. Det var det IKKE. Vi burde kanskje vært forberedt på at dette, siden vi i år betaler mindre (barna er her gratis), men det var vi ikke. Innledningsvis var vi derfor litt skuffet. Aktivitetene for barn må betales for, det samme gjelder treningskort til treningsrommet. Mange av drinkene (for eksempelvis min favoritt Strawberry daiquiri) er heller ikke inkludert. Følelsen av standard på spisestendene er også ulik. Mens vi i fjor kom til bord med hvite duker, pen oppdekking og innhold på flasker, så har vi her opplevd å måtte hente eget bestikk og drikke i dispenserene, samt at bordene ikke alltid er vasket av. Etterhvert er vi begynt å venne oss til dette, men om vi skulle ende opp her ved en annen anledning, så vil vi nok ikke valgt all inclusive. Særlig ikke siden nærområdet inneholder mange koselige spisesteder. På hotellet er det forresten også restriksjoner på hva barna kan velge på det ene andre spisestedet enn spisesalen, og deres håp om toast etc lar seg ikke følge med i bestillingen deres.

I år er det Lollo og Bernie som er trekkplasteret. For våre jenter kommer eldste mann litt i en mellomkasse med sine 9 år. En del av aktivitetene for de mellom 8 og 15 år  er litt “voksne” for henne, mens 6 åringen ikke er så intressert i å være med i en klubb hvor ikke eldstesøsteren er. Siden vi voksne ikke er like begeistret for å sende 3 åringen avgårde – hun har i tillegg vært syk 3 dager, så det har vært lite aktuelt – har det blitt til at de alle heller vil være sammen med oss.

Greit å sende de små inn for å se show først, da sikrer de alltid plasser til mor og far :-)

Greit å sende de små inn for å se show først, da sikrer de alltid plasser til mor og far 🙂

På dette hotellet begynner kveldsshowet alt klokken 19, så vi er ute og spiser tidligere enn noen gang. Det er mange småbarnsforeldre her, og vår opplevelse er at om man kommer til spisesalen fra kl 19 og utover, så er det vanskelig å få bord, og vi må selv gjerne både lete frem både drikke og bestikk, noe som faktisk kan være et lite irritasjonsmoment der man står med tre barn (mulig vi er begynt å bli sære), så vi har valgt å spise daglig rundt 18.30. Da er det alltid bord, og vi blir raskt servert. Barna kan deretter løpe inn i salen like ved for å se showet de fem dagene i uken det er. De to dagene hvor det ikke er underholdning, er det forresten både roligere og senere fullt i spisesalen…

Som en oppsummering så anbefaler vi gjerne stedet til andre, men da som sagt uten all inclusive.Vi har selv bodd på dette hotellet for 6 år siden (jeg har også vært her engang for 18 år siden, men var nok opptatt av helt andre ting den gang :-) ), og husker enda den luksusen det var å kunne sjekke inn bagasjen på hotellet, så det er noe vi har merket oss med og ser frem til å kunne få gjort. Det er alltid deilig å komme frem på flyplassen uten å måtte drasse rundt på all bagasjen. Heldigvis er det enda en uke til vi må tenke på dette, så vi gleder oss over å enda kunne nyte nok en uke i sol og varme!!

PS!! Når det gjelder bagasje, så reiser vi med Thomas Cook. Når vi skulle reise ut fra Flesland, så opplevde vi noe som vi ikke har vært borte i før; Det var kun mulig å sjekke inn en koffert per person. Vi har alltid regnet på 20 kg per hode, og har derfor ikke tenkt så mye på verken antall kolli eller vekt (ser det som umulig å overstige 100 kg selv for oss). Ungene har imidlertid alltid hatt sine egne kofferter, og for yngstemann er det her snakk om en mini Ole Brum koffert. Vi hadde derfor 6 kofferter på fem personer, noe som ikke lot seg ordne (selv om 3 av koffertene var små, og kun 1 virkelig stor..) Vi måtte derfor ta med yngstejentas  koffert som håndbagasje… Dette var ikke noe kjekt å finne ut av det på flyplassen, så regelen for fremtiden er visst å pakke i store kofferter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Cala Bona Sunwing Resort

  1. Så fine dere er på bildene.
    Det ser ut som dere har en vidunderlig ferie.
    Håper dere koser dere resten av oppholdet :)

    • Hverdagsmamma says:

      Tusen takk!! Ja, vi storkoser oss, alltid godt å komme seg vekk og nyte fred og ro :-) Bare synd tiden går så alt for fort. Håper du også nyter gode feriedager hjemme :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *