Category Archives: Reise

Endelig fremme under Spania’s sol:-)

Jentene koser seg på Flesland

Jentene og jeg har vært i feriemodus store deler av sommeren. Det vil si at vi hver dag har kunnet sove til vi har våknet uten å ha blitt forstyrret av vekkerklokken. Idag måtte imidlertid klokken på, og dagen begynte for en gang skyld tidlig. At grunnen til dette var ferie gjorde imidlertid at alle var blide og fornøyde. Siden bilen var pakket i går, trengte vi kun å kle på oss og få spist en god frokost før ferden gikk mot Flesland. Vi liker å beregne god tid, og var derfor tidlig ute. Når det i tillegg var lite kø både ved innsjekkingen og gjennom sikkerhetskontrollen så ble det endel venting. Men hva gjør vel det når vi alle vet hva som venter…..

 En av fordelene med Spania er at flyturen bare tar litt over tre timer, noe som er helt perfekt når man reiser med barn. Stort sett så skjer det noe hele tiden i løpet av disse timene, og barna får aldri tid til å kjede seg. Nytt av året for oss er at yngstemann også har fått eget sete. En utrolig lettelse fra i fjor når en av oss konstant var låst med henne på fanget. Da var det stress å reise med tre barn…….

Hotellet vi bor på viste seg å ligge 1,5 time med buss unna flyplassen på Palma; Ikke helt optimalt, særlig ikke siden det var svært varmt (midt på dagen), men også dette gikk greit (utrolig hva en smokk og kosefille kan løse). På tilbakeveien skal imidlertid hverdagsmamma huske å kjøpe med mer vann…..

Lang busstur på vei til hotellet

Den første dagen av ferien har altså hovedsakelig gått med til reising….. Vi var fremme på hotellet ca 17.30, og mens hverdagspappa tok med seg jentene for å inspisere hotellet, benyttet jeg anledningen til å pakke ut fra alle koffertene. Etter vi fikk vårt tredje barn er det nemlig blitt slutt på at klærene ligger i koffertene frem til avreise. I en to roms leilighet, og med vogn, er det rett og slett ikke plass til det. Å bruke en halv time til å virkelig pakke ut og få skikkelig orden med en gang gjør alt litt lettere….

All reisingen har gjort oss til en trøtt gjeng, så vi har en rolig første kveld :-) Inntrykket så langt er uansett at vi har mye å glede oss til, og 2 årigens begeistrede uttrykk på bildet under viser iallefall hva hun synes om all inclusive……

Storfornøyd med all inclusive

Spania – here we come:-)

Mye bagasje når man reiser med tre små barn

Etter timer med pakking (utrolig hvor mye ekstra bagasje som trengs med tre små) så begynner vi å bli klar for morgendagens avreise mot sommer og sol. Som reiseglade foreldre med over åtter års sammenhengende erfaring med bleiebarn, så er det en ting vi har lært: bleier er mye dyrer i utlandet enn hva vi er vant til her i Norge. Vi pleier derfor å pakke med oss bleier hjemmenfra:-)

Bagasjen vår på vei til Spania inneholder derfor mer enn hva vi forventer den vil gjøre på vei hjem. De to yngste foretrekker enda sine Ole Brum kofferter. Fordelen med disse er at de er små og lette. Jentene er mest opptatt av å ha egne kofferter på vei mot reisemålet. Litt av stasen med å være på reise er nok dalende etter 14 dager, iallefall pleier de ikke å være like opptatte av å trille sine egne kofferter på hjemveien. Vi kan dermed legge de små koffertene opp i de store. En vinn vinn situasjon; jentene får trille egne kofferter på vei til reisemålet, og når de går lei på vei hjem slipper vi å måtte bære med oss dobbelt opp. Samtidig sparer vi såpass på å ta med oss bleier at det blir ekstra is til oss alle hele ferien:-)

Den største kofferten har følgt oss i mange år, og den har virkelig tålt en støyt. Idag hadde den imidlertid fått nok, og sprakk fint i siden. Ikke helt etter planen, og nok et tydelig tegn på at den var litt vel full. Satser på at den vil duge også på denne turen, og ikke sprekker ytterligere…….

Det er mye som trengs når man reiser på ferie med småbarn

Siden vi reiser hjemme ifra i morgen tidlig er all bagasjen alt kommet ut i bilen: Satser derfor bare på en god natts søvn, så er hele familien klar for endelig å få litt skikkelig sommer:-) Fyldig reiserapport kommer…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...