Category Archives: Interiør

Klar for endring…

blader

Jeg har tidligere blogget om vårt planlagte utbyggingsprosjekt, som kommunen dessverre har satt på vent. For mens vi etter planen skulle bodd på en byggeplass nå, så har det ikke skjedd annet enn at vi har revet opp hele utplassen slik at det ikke ser ut. Dermed så blir vi alle minnet på hva som kunne vært i gang, samtidig som jeg kjenner frustrasjonen over alt rotet.

Prosessen med å planlegge og få tegnet om huset vårt startet for et år siden.Det har derfor vært mye venting. I forkant av dette var vi veldig usikre på hva vi skulle gjøre. Vi var daglig på finn.no, gikk på visninger og vinglet frem og tilbake mellom å skulle bygge ut eksisterende, evt finne noe nytt. Det eneste som hele tiden har vært sikkert er at vi trenger større plass!! Dette har vi visst i flere år, og det gjør noe med innstillingene til hvilke prosesser man setter igang i eget hjem. Når vi flyttet inn hit for 6 år siden bestod familien vår av 3 personer, og hvor utrolig det enn høres ut så tenkte vi ikke nevneverdig over at slikt kan endre seg fort. Den første tiden i nytt hus brukte vi derfor mye tid og energi på å ordne hovedetasjen. Det var mye å gjøre med vegger, gulv og kjøkkenet, men vi ble nå ferdig etter hvert

Etterhvert som vi så at plassen ikke ville holde så ble videre oppgradering lagt litt mer på is. Det samme ble mange andre prosjekter. Stuen bærer preg av å være sammensatt av en blanding av møbler som var kjøpt og tilpasset vårt forrige hjem, og møbler valgt hovedsakelig fordi de er praktiske med barn i huset. Spisestuestoler i skinn er ikke noe jeg ville ha valgt dersom jeg ikke hadde synest det var herlig å bare kunne vaske over med en klut etter at de små har spist. Iallefall er vi blitt enige om å ikke bruke noe særlig penger på møbler, for heller med god samvittighet bruke litt ekstra på nye og mer helhetlige ting når vi en gang vet hvor vi ender opp.

Etterhvert som vi landet på utbygging så har jeg sett for meg hvordan stuen skal bli mang en gang. Jeg abonnerer på en haug med interiørblader, surfer rundt på nettet mellom inspirerende blogger og hjem, og drømmer med vekk (bildene her er hentet fra inspirasjonsguiden). Merker at smaken for hva jeg dras mot her endret seg i løpet av årene, vet ikke om det er alder eller eksterne påvirkninger, men vet at jeg ønsker meg lysere møblement enn hva jeg har. Det ser altså ut som om den fornuftige delen av meg er på vei til å forsvinne, for jeg begynner å tro at lys sofa og stoler vil fungere helt fint selv med tre små barn i huset. Drømmen er en stor sofa fylt med masse puter som vi alle kan ligge i mens vi ser tv. Enn så lenge så ser det ut som om jeg må smøre meg med tålmodighet og fortsette med å pløye gjennom blader og nettet, og drømme meg vekk, mens jeg prøver å overbevise meg selv om at det ikke er så verst det heller…..

Dørselger – del 2

bilde4

Jeg har tidligere blogget om vårt møte med den isrealske dørselgeren. Når han var her booket vi en avtale med en kollega av han som skulle komme i går og se på innramming av bildet vi kjøpte. For å kunne prate i fred og ro uten avbrytelse hadde vi laget en avtale kl 20.00, og jeg hadde en forestilling om at dette ville gå fort – så feil kan man ta. Det er mulig jeg burde fått en mistanke når hun hentet bilen med utstyret – for den var enorm – om at hun hadde tenkt å gjøre hele jobben hjemme hos oss, og at det ikke var gjort på et øyeblikk.

I allefall, etter en lang og hyggelig samtale gikk hun for å hente et alternativt bilde. Ganske likt det vi alt hadde kjøpt, men større. Desverre for oss som skulle betale det hele, så likte vi dette bedre…. Vi endte derfor opp med å bytte. Hun hadde vel ikke vært selger dersom hun ikke hadde med andre bilder i tillegg, så det forklarer litt hvorfor ting tok tid……

 

 

 

 

 

 

Her var vi imidlertid ganske så bestemte, vi har nok bilder! Etter at hun hadde anbefalt og visst oss ulike rammetyper, så satte hun igang. Det var helt tydelig at hun kunne sine saker, og som sin kollega var hun svært hyggelig, så selv om besøket varte i over to timer var det verdt det. Resultatet ble bra også :-)

Dørselger

Dørselger på besøk hos hverdagsmamma

Siden vi bor i et nabolag med mange barn ringer det ofte på døren hos oss. Innimellom er det ikke barn som står utenfor, men dørselgere…. Jeg må bare innrømme at det ikke er noe jeg jubler over. Alt før jeg har åpnet døren, og bare skimter vedkommende i vindussprekken, er jeg begynt å tenke igjennom mulige høflige avvisningsmetoder; jeg ønsker å fremstå både hyggelig og høflig, samtidig som jeg egentlig ønsker enhver dørselger dit pepperen gror. Jeg er vel først og fremst engstelig for at jo lengre jeg prater jo større er sannsyneligheten for at jeg ikke skal klare å si nei til det vedkommende har å tilby, og enda verre ende opp med noe jeg absolutt ikke trenger for så å irritere meg i etterkant over at jeg kjøpte det. Med andre ord er det viktige for meg å gjøre samtalen kortest mulig!

Hverdagspappa er nok mer glad i å prate med ukjente. Han bekymrer seg heller ikke over å skulle skuffe noen etter at de har brukt tid på å vise produktene sine til han. Enhver dørselger som kommer til vår dør bør derfor håpe på at hverdagspappa åpner, da har de iallefall en sjanse….

Igår ringte det på døren…… Hverdagspappa åpnet….. Det gikk laaaang tid….. Han ropte på meg og bad meg komme ned…….. “Det er en dørselger her….” (ok, kanskje ikke ordrett det han sa, men definitivt slik jeg hørte det)

Med tunge skritt gikk jeg ned trappen, mens jeg sukket innvendig. Hvordan komme jeg utav dette….. Utenfor stod en høflig ung israelsk mann som solgte bilder. Riktignok et godt utgangspunkt dersom noen først skal selge meg noe, og etter at han hadde vist litt av det han hadde med seg så var jeg nesten sjarmert. Iallefall var det jeg og ikke hverdagspappa som inviterte han inn for å vise frem produktene nærmere. Og det er bare å innrømme at han hadde mye fint (nettsiden). Ikke var han spesielt pågående heller, faktisk svært så hyggelig. Så i løpet av den tiden han var her hadde vi kjøpt et bilde, og blitt invitert på besøk til Israel dersom vi skulle finne veien dit (noe han forøvrig anbefalte på det sterkeste for å få et annet inntrykk enn hva media gir). Iallefall må jeg bare innrømme at selv om jeg ja, endte opp med å kjøpe noe og er usikker på om jeg hadde tord å si at jeg ikke likte det jeg så, så var det koselig :-)

Dørselger på besøk hos hverdagsmammaDørselger på besøk hos hverdagsmamma

Bilde til høyre henger snart på vår vegg…..

PS!! Det er tydelig at det er lenge siden jeg har tatt meg tid å snakke med dørselgere, for til alle som lurer; det er ingen problem å ikke ha kontanter, kort går helt fint….. ;-) (Så der røk den unskyldningen)

 

Veggtavle

Jentene har ofte bilder og tegninger de gjerne vil henge opp på veggen, og selv mener de at tape løser alle problem. Hverdasmammaen er ikke enig…… Jeg laget derfor hver sin veggtavle til de to eldste.

Enkelt og dekorativt
Jentene var selv med på Stoff og Stil for å velge ut hvilke stoffer de ville ha på tavlene.
Om noen har lyst til å prøve det samme så brukte jeg dette:
Sponplate
Kork
Lim
Stoff
Strikk
Stiftepistol
Kroker og stålstreng
Fremgangsmåte
Jeg tok utgangspunkt i en sponplate som var ca 90 x 70 cm. Limte på kork, og lot dette ligge med press på seg til neste dag. Jeg ville at jentene både skulle kunne feste tegninger på tavlene med tegnestifter, samt kunne stikke kort inn under strikken, derfor brukte jeg sponplate og kork. Ved kun å bruke sponplate vil ikke barna klare å presse inn tegnestifter selv, og ved bare å bruke kork vil tavlen bli mindre solid.
Dekk hele platen med hovedstoffet (jeg strøk stoffet på forhånd). Fest endene på baksiden av tavlen med stiftepistol. Pass på å holde stoffet stramt slik at resultatet blir glatt og fint.
Trekk strikk på skrått av tavken etter hvordan man vil ha rutene. Fest strikken på baksiden med stiftepistol. Vær nøye med at de sitter stramt, jeg brukte flere stifter på hver strikkende for å være sikker på at de skulle holde.
Klipp til en mindre stoffbit. Stryk inn kantene (kan evt syes, men dette gjorde ikke jeg). Fest dette etter hvor på tavlen man ønsker dekoren. Stiftes på baksiden.
Siden tavlen er ganske tung så skrudde jeg kroker inn på baksiden av tavlen og brukte ståltråd imellom for lage festeanordning på veggen. Dette har fungert fint, men det finnes sikkert mange andre løsninger.
Lykke til
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...