Category Archives: Interiør

Utbygging: Status uke 28

En travel helg med et hyggelig familiebesøk og en begivenhetsrik dåp har gjort at ukens statusoppdatering er noe forsinket, men la meg bare slå fast med en gang: vi er fortsatt ikke ferdig – men gjett om vi nærmer oss!!! Uken har resultert i at alt nede og stuen oppe er nymalt og lyst. Den nye tv´n er kommet på veggen, og Hverdagspappa har kunnet glede seg over den første fotballkampen på den. Egentlig litt fascinerende, for tv´n er jo stor, samtidig så gjør den nye plasseringen til at den er langt mindre fremtredende enn den forrige vi hadde. Vi er iallefall kjempefornøyd med vår nye lille tv krok, så når vi bare får ordnet ledningene så skal det bli bra!

tv krok, samsung veggfestet tv

Som bildet over viser, så mangler en vesentlig del av rekkverket; noe som ikke var en del av planen. Riktignok hadde vi i uken som var, inn en glassmester for å se på muligheten til å skifte ut deler av rekkverket i stuen med glass. Dermed så var det viktig for meg at veggen ble tapsert også bak hele trappegelender. Litt komunikasjonssvikt resulterte i at det ikke bare var den planlagte vertikale støtten som forsvant….. Maleren var imidlertid snarrådig og ville ordne opp, men etter å ha lett seg gjennom alle byggeriene i nærheten og fått beskjed om at den tykkelsen var vanskelig å oppdrive, så endte det med at deler av hans gamle barndomsseng nå blir nytt rekkverk i vår stue…. Det blir iallefall helt likt det som er, og vi vil slippe arbeidet med å måtte sparkle igjen hullene bak.Det som et øyeblikk var nok til at alle krisemekanismer ble satt inn, ordnet seg dermed til det beste. Nå krysser vi bare fingrene for at anbudet på glasset ligger innenfor det vi har budsjettert med, slik at alt styret ikke vil være helt forgjeves.

Nede er malerene ferdig, alle gulv som det skal parkett på er lagt. Så nå gjenstår listing, flislegging i gangen og at elektrikerene kommer for å gjøre ferdig det de skal. 6 åringen har fått en madrass inn på sitt rom, og har for første gang kunnet glede seg over sitt eget rom som hun ikke må dele med noen; tror det er stor stas. Vi voksne har fått montert noen av skapene som skal på plass. Dessverre så var skapene 0,5 cm for høye i forhold til takhøyden, så det har blitt litt saging på pappaen i huset disse siste dagene.

gang

6 åringens rom begynner å ta form

6 åringens rom begynner å ta form; også hun får en liten egen garderobe

I løpet av de neste dagene vil barnerommene bli helt ferdige, dermed så blir det mye montering på oss fremover. Hektiske tider med andre ord, men vi klamrer oss til tanken om at det nærmer seg slutten nå.

En fortsatt god søndag :-)

Utbygging: Status uke 27

Om ikke annet så har jeg denne uken fått en skikkelig påminner om at det er en grunn til at det finnes ulike utdanninger. Ikke det at jeg noen gang har tvilt på det, og jeg hadde blitt skeptisk om noen hadde kalt seg fysioterapeut bare fordi de kunne massere (ok, der trakk jeg en steriotypisk parallell som jeg egentlig ikke synes noe om :-) ), men noen ganger så overgår tydeligvis “klare selv” genet evnene. Altså, jeg skal på ingen måte påberope meg at jeg noen gang har følt at jeg er en fullgod sparkler, og jeg trodde på ingen måte at jeg skulle kunne sidestille meg med dem som skulle komme og gjøre den jobben her, men at jeg var så uvitende det viste jeg ikke ;-) Iallefall, det som er saken er at dette har vært den store sparkel uken her hos oss; Vi hadde stålsatt oss til å leve i ytterligere støv og rot, og fryktet konsekvensene for luftveiene. Et raskt tilbakeblikk på status da vi selv drev og sparklet vegger førløp seg nærmes slik: Enorme mengder sparkel opp på veggen (har jo fått med oss at det er viktig med store kanter til hver side), enorme mengder sparkel pusset vekk (faktisk mesteparten – burde vel kanskje ha mistenkt at det ikke skal være slik….). Hosting og harking. Gjentaking av prosessen x-antall ganger. Enorme mengder sparkle støv!! Både rom og person fullstendig dekket av støv!!

Slik har ikke denne uken fortonet seg!! I det hele tatt har det knapt vært et støvkorn fra sparkelet som har virret rundt. Med andre ord; jeg har forstått at de som virkelig kan dette slipper unna uten noe særlig pussing (når jeg kommenterte det fikk jeg nemlig vite at helt på slutten så måtte de fare fint over med sandpapir – så nå vet jeg det). Siden tørketiden ikke er til å komme unna så er det ikke blitt noe maling her enda, men at det nærmer seg er det ingen tvil om……

Forhåpentligvis er det ikke lenge til min mann kan se en fotballkamp på sin nye tv på den nye veggen, og alle spor etter det gamle tv´n i veggen er slettet.....

Forhåpentligvis er det ikke lenge til min mann kan se en fotballkamp på sin nye tv på den nye veggen, og alle spor etter det gamle tv´n i veggen er slettet…..

En annen yrkesgruppe som jeg hadde lite kjenneskap til på forhånd har vi også møtt denne uken. Faktisk så var denne så ukjent at jeg ikke en gang husker yrkestittelen, men en form for teknikker var det iallefall snakk om (og nei, det var ikke en elektriker). Vedkommende var innom og sjekket opp i de ødelagte kablene, målte og styrte på, og kunne etterhvert fortelle hvilke kabler som måtte fjernes, og hvilke som kunne repareres og settes en punkttermostat på. Dermed kunne den delen av gulvet som var ødelagt hugges opp, og nye kabler kunne legges ned før platen ble ferdig støpt. Nå er det altså klart for at murer kan komme og få på plass flisene i gangen. Det nærmer seg her også…….

Nok plass i gangen iallefall.....

Nok plass i gangen iallefall…..

Selvfølgelig har ikke alt gått knirkefritt, men etter uker uten skikkelige tv- og internett signaler så er tv og bredbånd igjen på plass. Videre kan det virke som om vi har en smule uflaks når det gjelder bestillinger, og både installatøren fra Canal digital (til de nye uttakene nede) og gardinene mine fra Bohus er til nå to uker forsinket i forhold til hva vi ble forespeilet (og vi snakker ikke om at selve utbyggingen skulle tatt 90 dager, mens vi nå nærmer oss 200…..). Uansett, en riktig god helg til alle følgere. Dersom noe snart går etter planene så skal de resterende rommene nede være ferdig om en uke, men om ikke annet så har vi lært oss at ting sjelden går som forventet/ håpet! Om ikke annet så gir det litt spenning i hverdagen :-)

Våtromspanel eller fliser på badet??

For tiden blir det mye boligsnakk her på bloggen, men som blogger flest så gjenspeiler også denne hva innehaveren er opptatt av, og for tiden er jeg i en fase der det er naturlig å være spesielt interessert i bygg og bo :-) Egentlig så skulle man tro at vi var dritt lei alt som het kaos og rot rundt oss etter å ha holdt på med ombygginger det siste halve året, og kall det gjerne galskap, men vi har iallefall bestemt oss for å ta badene mens vi er i gang. Tanken på hvor deilig det skal bli når det hele er ferdig, og mengden “må gjøre” prosjekter er borte, gjør at vi velger å bite tennene sammen og bare får det gjort.

At dette blir en omfattende og dyr affære er det ingen tvil om. Det som idag er et lite vaskerom, en bod, et bad og et toalett skal rives og to bad og et vaskerom skal bygges opp. En av rørleggerene vi har hatt inne anbefaler at når vi først går i gang med en så omfattende jobb så bør vi få skifte røropplegget til kjøkkenet med det samme. Alle vegger og alt av eksisterende rør skal derfor rives, flyttes og bygges opp på ny, så om vi har levd i en kaotisk tilstand til nå så lader vi opp til en periode i det komplette galskap når den tid kommer. For tiden så er vi iallefall i full gang med å hente inn anbud og legge planer for hvordan det hele skal bli, og da er det både mange valg å ta og mange hensyn å forholde seg til.

For vår del så er både de økonomiske rammevilkårene og tidsperspektivet sentrale parametere i denne fasen. Selve utbyggingen har – som sikkert mange har fått med seg – tatt betraktelig lengre tid enn hva vi hadde sett for oss, og det er ikke rom for at det samme skal skje med tidsplanen for badene. I så tilfelle frykter jeg at frustrasjonen under prosessen etterhvert vil overgå nytten av det ferdige resultatet. At vi i løpet av noen uker har et fungerende bad og vaskerom er dermed viktig (siden alt skal bygges om, må alt rives i en og sammme omgang). I utgangspunktet så har vi vel tenkt at fliser er synonymt med bad, men med så mange alternativer på markedet så trenger jo det absolutt ikke å være en sannhet. For vår del har vi iallefall fått øynene opp for, og vurderer våtromspanel.

Bildet hentet fra reklame for baderomspanel på nettet

Bildet hentet fra reklame for baderomspanel på nettet

Fordeler med våtromspanel

– Platene fungerer både som membran og overflatekledning i ett, og man slipper gipsplater, membran, kledning og fugemasse. Det blir derfor både billigere (ikke akkurat uten betydning siden pengene synes å fly ut for tiden) og vil kreve færre arbeidstimer enn legging av fliser

– Panelene kommer i plater på 60 x 240 og passer mellom stenderveggene

– De er enkle og hurtige å montere; monteringen kan være unnagjort på en dag, og man slipper å vente i flere dager før badet kan taes i bruk (av stor betydning når vi faktisk skal bo i det hele mens det står på, så her er det bare å innrømme at min interesse er tent for fullt)

– Lette å rengjøre (alltid et pluss å kunne ta med i beregningen)

– Enklere å skifte om vi vil fornye det om noen år…. (ok, kanskje litt tidlig å begynne å tenke i de baner)

Med så mange fordeler var jeg full av optimisme når jeg skulle av gårde for å sjekke ut platene i live. På forhånd hadde jeg hørt at det knapt var mulig å se forskjell mellom baderomspanel og vanlige fliser, og jeg gledet meg til å se utvalget. Det er mulig jeg hadde bygget meg opp litt for store forventninger, og det hjalp heller ikke at jeg hadde gått innom en flisebutikk for å hente inspirasjon like i forveien – og dermed hadde drømt meg bort i det ene baderomshjørnet lekrere enn det andre. Hodet jobbet iallefall for fullt, og tankene om hvordan vi kunne få det var begynt å ta form. Når jeg da kom til baderomspanelet ble jeg skuffet over variasjonsmulighetene, for det ble raskt klart at mulighetene var betydelig begrenset i forhold til hva som vil være tilfelle med fliser. Enkelte av platene var også en stor skuffelse; jeg kunne tydelig se at her var det prøvd å imitere (et svært dårlig forsøk) fliser, og strekene var nærmest bare tegnet på. Etterhvert som jeg bladde meg gjennom bunken, så erfarte jeg at det var store forkjeller de ulike platene imellom. For ja, mange var absolutt fine, og beskrivelsen om at man må ta på platen for å kjenne forskjell synes å stemme på noen av de dyrere alternativene.

Knipset dette bilde på flisebutikken; slike fargekombinasjoner kunne vi tenkt oss på deler av badet

Knipset dette bilde på flisebutikken; slike fargekombinasjoner kunne vi tenkt oss på deler av badet

For min del vil jeg dermed trekke frem følgende ulemer ved våtromspanel:
– begrenset utvalg, særlig når det kommer til farger og nyanser
– mange av variantene lyste det falske fliser av
Om man er ute etter det store utvalget så velger man helt klart fliser, samtidig så trenger ikke det ene å utelukke det andre. For vår del så vurderer vi baderomspanel i form av enkle glansa fliser på noen av veggene, og så går vi heller for andre løsninger innimellom (som i dusjsonen). Gulvet vil også selvfølgelig bli flislagt. Det er iallefall mange flotte bad å la seg inspirere av på nettet der kombinasjon av ulike materialer er med å få frem fine og spennende samspill:
inspirasjon bad

 At badene skal bli lyse er den ene tingen vi er helt sikre på. For min del så drømmer jeg om et fliset baderomsmøbel, så med forbehold om at prisen ikke vil ta helt av så ønsker jeg sterkt å få murt opp en egen hylle som vasken kan settes på. Tror det vil kunne gi et varmt og personlig preg på badet.

inspirasjon bad

Fordeler med fliser:

– Klassisk

– Vet hva vi får

– Mange valgmuligheter

Vi vurderer for tiden frem og tilbake hvordan våre bad skal bli, hvilke planløsninger vi skal velge og hvilke materialer vi skal bruke. Kanskje er det andre som har erfaringer og kan komme med innspill? Vi takker iallefall for alle gode råd og ideer :-)

Utbygging: Status uke 26

Egentlig burde jeg sittet her og vært en smule skuffet nå, men utrolig nok så er jeg ikke det. Grunnen til de potensielle skuffelsene har sammenheng med forrige ukes forventninger om at malerne skulle vært godt igang nå, for det er de ikke. Jeg har faktisk ikke sett snurten av en maler hele uken, men det har faktisk vært litt herlig. For ting har skjedd, og alt er kommet såpass i orden at tilværelsen fungerer greit, og dermed så var det deilig med noen dager i fred og ro. Det trengtes egentlig nå – så får vi heller leve med at malerne først kommer neste uke…. (for det håper vi virkelig at de gjør!!!!)

Uken startet intensivt med at to elektrikere og to snekkere var på plass mandags morgen, og med fire menn jobbende både mandagen og tirsdagen så ble igjen mye (for oss) usynlig arbeid gjort. Til gjengjeld så vet vi at alt inne i veggene er som det skal; tror ikke det kan være en ledning igjen i huset som ikke er skiftet nå. Dermed kunne alle overflater også gjøres ferdig, så når malerne er ferdige er det bare å koble til spotter og brytere og så regner vi med at ting vil gå fort (erfaringsmessig må jeg nok bite dette i meg senere, for så langt er det lite som har gått spesielt fort :-) )

Mulig vi ut over uken fikk en smule panikk over tanken på å miste våre faste snekkere, ikke vet jeg, men i det de var i ferd med å gjøre seg ferdige så fant vi nye oppgaver til dem; skifte dør og karmer på soverommet oppe, samt skifte taket i stuen. Når vi flyttet inn her for over syv år siden så gjorde vi mye i overetasjen, men taket lot vi være. Dette har irritert meg siden, og selv om vi har skrubbet og vasket flere ganger så har det bare blitt mer og mer skjoldete med årene. Siden vi har kviet oss til å måtte opp med stilas over trappen, så har det blitt til at malingen har latt vente på seg (mulig det faktum at jeg etter å ha malt taket i vår forrige leilighet lovet meg selv; aldri mer! også har spilt inn). Iallefall, vi gjorde iallefall kort prosess og fikk skiftet hele taket. Det ble faktisk ikke noe dyrere enn å få noen til å male det for oss. Så nå er det gjort, og det er blitt mye lysere i stuen. Kjempeherlig, og jeg synes derfor jeg har all grunn til å være fornøyd denne uken :-)

Hadde ikke drømt om at forskjellen skulle være så stor..... Ei heller at de gamle platene var så mørke....

Hadde ikke drømt om at forskjellen skulle være så stor….. Ei heller at de gamle platene var så mørke….

En ting jeg ikke er like fornøyd med er mangelen på gardiner nede. Jeg bestilte lamellgardiner på mål til skyvedøren, og ble lovet å ha dem etter to uker. Mandag ringte de imidlertid og fortalte at det virket som om pakken min var blitt borte i posten…. Arg, er det mulig?? Dermed må vi fortsett smøre oss med tålmodighet her, og tåle litt innsyn i kjellerstuen en periode til….

Andre – og mer positive – ting som er blitt gjort er å få på plass døren til boden ute, samt ryddet ferdig alt både inne og ute. Sistnevnte gjorde at vi fikk et helt annet inntrykk av størrelsen på uteplassen, og vi gleder oss over å se at den ble større enn først antatt. Kjekt når det går den veien :-) Nå gjelder det bare å vente på at platen ute skal bli støpt. Ting går iallefall fremover, fortsatt med små steg, men det nærmer seg nå…..

Lenge siden det har vært så ryddig her.....

Lenge siden det har vært så ryddig her…..

Ønsker dere alle en fortsatt finfin helg ;-)  

Utbygging: Status uke 25

Mandagen kom, elektrikeren kom, lykke!!! Mye ble gjort denne dagen og vi kjente humøret stige. Det ble imidlertid en kortvarig glede (på flere måter). For en annen ting som ble gjort denne dagen var at deler av flisene i gangen ble hugget opp, noe som bokstavelig talt var en skikkelig dritt jobb, og resulterte i at hele huset ble fullt av støv. Resten av dagen gikk dermed med på å skure og vaske; stemningen var dårlig, humøret på bunn, og gleden over elektrikeren borte!

Innen vi var kommet opp trappen var alt av godt humør borte....

Innen vi var kommet opp trappen var alt av godt humør borte….

Et aldri så lite før/ etter bilde (om noen lurer venstre sko er tørket av :-) )

Et aldri så lite før/ etter bilde. Om noen lurer så er venstre sko tørket av. Sko, gulv og luften ikke; det utydelige bilde er ikke bare et resultat av dårlig mobilkamera…..

Tirsdagen kom, elektrikeren kom ikke, humøret sank til nye lavmål! Ok, hun kom ikke fordi hun var syk, og det er jo en fullgod og akseptert forklaring, men dessverre for vår fremgang her så var hun syk hele uken – og ingen vikar var tilgjengelig. Da hjelper det ikke at det har vært mellom 2 og 3 menn jobbende inne hver dag, og at det har vært andre innom for å lage trappen ferdig ute. For ja status er at mye har skjedd denne uken, men om elektrikeren hadde fått gjort seg ferdig som planlagt, så hadde alt vært ferdig (Ok, ikke alt, som i altalt, men alt som i at det var sparkling, maling, listing og gulv igjen…..)

Nå er det ikke meningen at dette skal bli nok et syteinnlegg, så om jeg skal flytte fokus til det positive, så er det faktisk mye å ta av. Vi har hele tiden vært kjempefornøyde med entrenpenøren vi bruker, og det er vi fortsatt. De gjør en flott jobb, og nå har de virkelig forstått at vi er lei og møtt oss med å sette inn flere folk. Det er absolutt ikke deres feil at elektrikeren ikke kom, og vi lever nå i håpet om at ting kommer til å gå fort fremover. (Klamre oss iallefall til håpet mens vi lader opp til å skulle holde ut ytterligere uker uten bad når vi setter igang prosjektene der. Trøster oss med at når julen kommer, da er nok sikkert alt så mye bedre….. tror vi)

Iallefall, av ting som faktisk er blitt gjort denne uken, så kan jeg nevne den nye nye glassdøren på kjøkkenet.

Satsers på at listene også snart kommer på plass....

Satser på at listene også snart kommer på plass….

Nede er alt gipset og platet, vinduskarmene er foret ut, og de to resterende barnerommene, walk inn garderoben og gangen er klare til å sparkles og males.

Den observante leser kan - i tillegg til alt rotet - se den nye trappen ute :-)

Den observante leser kan – i tillegg til alt rotet – se den nye trappen ute :-)

Taket i gangen er revet, og alt er dermed klart til at også de siste spottene skal bli montert, og nytt tak komme på plass.

uke253

Fortsatt sitter mye av støvet fra mandagen i. For selv om både teppe og sofaputer har tilbringt tid på terrassen til lufting, og mye vasking har forekommet så føles det litt som om støvet aldri helt forsvinner, og vi har fortsatt en jobb å gjøre. I tillegg så gjør de uferdige rommene at det ikke er mulig å rydde over alt (blant annet ikke i gangen som vi må gjennom for å komme inn), og støv blir lett dradd fra et sted til et annet.

Siden helgen til nå har vært strålende så har dører kunnet stå oppe til en hver tid, og vi har lagt alt av planer på hyllen til fordel for terrassekos. I dag er planen å få gjort deler av den resterende maler jobben ute. Siden spottene der ikke er kommet på plass, og kassene de skal inn i dermed ikke er ferdig, så vil det bli litt malejobb igjen, men det gir oss en god grunn til å kunne nyte fremfor å jobbe. Ikke verst det heller!! Neste uke kommer forhåpentligvis elektrikeren og vi ser frem til at det siste arbeidet skal bli ferdig, i tillegg satser vi på at ingen ting skjærer seg og at malerene kommer som planlagt. I så tilfelle vil vi ta et stort skritt på vei mot det ferdige resultatet.

En riktig god søndag til alle flotte lesere :-)

DIY: Nytt speil til kjellerstuen

Når vi for over 10 år siden kjøpte leilighet, så var en av de første tingen vi fikk på plass et nytt speil i gangen. Etter å ha leid tidligere så hadde vi sofa, seng osv, men speilet ble kjøpt spesielt til vårt nye hjem. Den gangen hang det horisontalt.

Speilet ble med oss videre når vi flyttet dit vi bor i dag. Det endret form til å henge vertikalt, og passet dermed greit mellom to dører i gangen nede. Der har det hengt de siste 7 årene. Helt til nå…..

Som de fleste vel har fått med seg så holder vi på med omfattende ombygginger. I denne fasen så trenger vi mye nytt. Siden vi tidligere ikke har vært helt bestemte på om vi skulle flytte eller bygge ut det eksisterende, så er mye blitt satt på vent, og vi har kapt kjøpt en ting på mange år. Dette må det kompanseres for nå, og til tider føles det som om pengene renner ut. Plutselig trenger vi alt; nye skap, seng, skrivepulter, sofa, seksjoner, tv etc. Listen er lang, og det er greit å kunne bruke noe av det vi har, samtidig som vi ønsker at det skal passe inn med alt det nye. For å få dette til så har “gangspeilet” fått en aldri så liten makeover.

Slik så det ut

Slik så det ut

Det en gang mørkegrå speilet, fikk en omgang med sølv spray fra Pandura hobby….

Litt enkel utstyr (og enkle omgivelser, det griser litt, men for har vi de perfekte omgivelsene til å skulle gjennomføre slike prosjekt :-)

Litt enkelt utstyr (og enkle omgivelser – det griser litt – men for tiden har vi de perfekte omgivelsene til å skulle gjennomføre slike prosjekt :-)

……. og vips, slik ser det ut nå:

Etter en rask overhaling ser speilet slik ut....

Etter en rask overhaling ser speilet slik ut….

Speilet er kommet tilbake til sin horisontale begynnelse, og henger i dag fint plassert over sovesofaen i kjellerstuen. Enkelt, kjapt og billig.

Utbygging: Status uke 24

Dette har kanskje vært den utbyggingsuken til nå der jeg har kjent på at jeg virkelig er begynt å bli lei! Nå er jeg klar for at ting skal bli ferdig, og at vi skal få hjemmet vårt tilbake!!

Uken startet bra. Selv om det kun var en mann der (den andre har fortsatt noen dager igjen av fødselspermisjonen). Mandagen ble flere vegger revet, og de siste bitene av hvordan det hele vil bli begynte å falle på plass. Det var imidlertid helt klart at mye ville måtte havne på vent om ikke elektrikeren kom – og han kom ikke som avtalt på mandag. Når dagen var ferdig hang derfor ledninger og sikringsskap og slang, og ting føltes en smule kaotisk…..

Iallefall åpent og romselig :-)

Iallefall åpent og romselig, selv med sikringsskap og brytere som henger og dingler i hytt og pine :-)

Elektrikeren kom heller ikke som avtalt på tirsdag, men arbeidet gikk sakte fremover. Flere nye vegger kom på plass, og de eksisterende gulvflisene ble hugget opp der vi visste at rør skulle ned.

Onsdag gikk, og alle ventet fortsatt på at elektrikeren skulle komme. Om ettermiddagen fikk vi imidlertid beskjed om at han ikke kom, og at han ikke kom til å komme – kapasiteten var rett og slett sprengt. Konsekvensen ville i så fall være at ting stoppet opp i 2 uker. Stoppe opp i to uker!!! Jeg vekslet mellom å kjenne panikken ta meg og tårene presse. Her ser ikke ut! Ungene ligger på et, ja tildels, ferdig rom, men vi mangler strøm i store deler av huset, og det begynner å bli kaldt uten varmekabler. Gulvene er dekket med et tynt lag av gipsstøv, og motivasjonen til å gjøre noe med det er like null. Det er rett og slett ingen vits. Nå er skillene mellom ny og gammel del såpass utvisket at det er umulig å hindre at støv fra den uferdige delen sprer seg til resten av huset, særlig siden jentene sover i den nye delen, noe som gjør at alt må stå åpent. Jeg kjente derfor panikken. To uker i dette kaoset? Umulig!

En rask telefon til den ansvarlige hos utbygger viste at også han var enig, og heldigvis klarte han å få ordnet opp i det. Torsdag ettermiddag kom det derfor endelig inn en elektriker som fikk oversikt over av som skal gjøres. Etter at han gikk torsdagen oppdaget vi at det ikke var strøm på noen av badene, vaskerommet eller gangen nede. Med et sikringsskap som hang og dinglet, og ledninger fra de ødelagte kablene stikkende ut (ja, det er ikke lett å skulle fjerne eksisterende fliser fra gulv med varmekabler uten å ødelegge kablene; så nok en ting som må ordnes…) så turde vi rett og slett ikke å gjøre noe. At det ikke er sommer ute, og at vi generelt sett er godt vant med elektrisitet og varme fikk vi iallefall en tydelig bekreftelse på etterhvert som tempraturen sank til et nytt lavmål. Humøret var ikke på topp!

De siste veggene inn til et av soverommene og garderoben er nå endelig på plass

De siste veggene inn til et av soverommene og garderoben er nå endelig på plass

Heldigvis så hadde nok elektrikerene bestemt seg for å gjøre det godt igjen, og de troppet opp tre mann på fredag (ok, en av dem var kvinne, men det får være måte på flisespikkeri i et innlegg som i beste fall går under betegnelsen sytete) og mye ble gjort. Humøret inn i helgen steg litt, men bare litt, for det trengtes kun et blikk i taket på stuen for å se at jeg ikke hadde fått de spottene jeg ville ha. Det var omtrent den eneste tingen jeg har hatt klare formeninger om når det gjelder det elektriske; jeg VIL ha spotter som lar seg justere. Det hadde vi ikke fått, men det er forhåpentligvis ikke det verste å ordne opp i….

Det er iallefall herlig å endelig få strøm i de ferdige rommene, og når man ser bort i fra de gale spottene, så er to rom ferdige og vi har så smått kunnet gå igang med innredningen. Sofesofa, litt puter og ny reol er kommet på plass, og rommet begynner å ligne en liten stue. Nye liftgardiner er bestilt, og vil snart være på plass (to ukers leveringstid). Nytt tv opp er kommet i hus, og den gamle tv´n oppe er klar for å flyttest ned (når bare Canal Digital har vært her og lagt inn klabler i uttakene). Litt er altså begynt å komme på plass, og etterhvert som ting går fremover kommer ytterligere ideer til og vi begynner å få et klarer bilde av hvordan vi vil ha det :-) Klamrer oss derfor til tanken om at det skal bli bra etterhvert!! Og her snakker vi etterhvert! For statusen i helgen har vært at vårt soverom mangler strøm, canal digital fungerer dårlig (og det under starten på fotballsesongen i England ;-) ) og internett kan i beste fall kalles ustabilt!! Jeg gjentar som jeg sa innledningsvis; vi er lei!!

Litt nakent enda, men det er iallefall en begynnelse.......

Litt nakent enda, men det er iallefall en begynnelse…….

Ps! Vi har forresten hatt inne en rørlegger for å se på baderomsstatusen, og som resten av uken var heller ikke det så mye å rope hurra for. Eller det spørs selvfølgelig fra hvilken siden man ser det fra. De som skal gjøre jobben blir nok gjerne mer fornøyde enn vi som skal ta regningene, for mer spesifikk enn å fortelle at dette ville bli svært dyrt var han ikke. Jippi. Det blir nok mye nudler og grøt i tiden som kommer :-)

Utbygging: Status uke 23

Før vi begynte dette prosjektet så hadde jeg aldri trodd at jeg skulle sitte her og fortsatt ikke være ferdig idet jeg skriver uke 23. Vi planla ut i fra at alt inne skulle være klart før sommerferien satt inn for fullt, og at vi skulle få ferdig utearealet før sommeren var over. Pr i dag så ser vi at dette langt ifra vil være tilfelle. Samtidig så har vi opplevd at det går mye bedre å leve i et hus under utbygging enn hva vi hadde sett for oss på forhånd. Javisst kjenner jeg at det klør i fingrene etter å få begynne å ordne til – og særlig utenfor så ser det ut som om det er bombet – men i det daglig så merker vi overraskende lite til det hele. Det gjelder vel derfor bare å holde fast på tanken om hva som skal bli og glede seg over det som skjer, i stedet for å bruke energi på å tenke over hva man skulle ønske var :-)  Etterhvert så vil det nok bli slik vi håper på, og nå når enkelte rom begynner å bli ferdig ser vi også hvor mye tid sluttplanleggingen tar.

Denne uken har det igjen skjedd mye. Egentlig skulle det vært to menn her hele uken, men siden den ene ble pappa en av dagene så hadde han en god grunn til å holde seg vekke. Dermed så har en mann vært alene tre av fem dager, likevel så har to av rommene blitt ferdige og klare for innredning. Vi mangler rett nok å få tilkoblet strøm, men ellers er det meste klart, og tirsdag var siste natt for jentene i det gamle rommet. Onsdag ble alt flyttet over til eldstejentens nye. Pax skap fra Ikea ble satt sammen, og det er kjekt å se hvor mye garderobeplass vi etterhvert vil få (selv om det vel er noe man aldri kan få nok av :-) )

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe :-)

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe :-)

Takvinduet er skikkelig listet, nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til så det kan åpnes....

Takvinduet er skikkelig listet, så nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til slik at det kan åpnes….

Samtidig som eldstejentens rom er blitt ferdig, så skulle det siste barnerommet rives. Dermed så måtte alt vi i disse ukene har stablet inn dit, fjernes. Det føles litt som om vi bare flytter rundt rot uten å komme i orden, og det gjør dessverre at vi ikke kommer helt i gang med å innrede rommet. Ikke det at vi mangler ting å gjøre, og jeg kan med en gang slå fast at det tar tid å montere skap på 236 cm i et rom med takhøyde på 237….

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre.....

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre…..

Stuen nede er også ferdig. Tiden har ikke strukket til med å få gjort så mye, men det kommer. I helgen har værgudene riktignok tenkt å la det være opplett så da må vi prioritere maling ute, og videre innredning må settes litt på vent, men tankene kverner iallefall for fullt.

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass, og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Slutten av uken har blitt brukt til å rive de gjenstående rester innvendig, så dermed er alt klart for at de siste to barnerommene også skal begynne å ta form:

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inndangspartiet vårt. Der døren en gang var er det eneste stedet som idag har vegg :-)

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inngangspartiet vårt. Der døren en gang var er stort sett det eneste stedet som idag har vegg :-)

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag :-)

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag :-)

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Vi har forresten også brukt uken til å tenke på hva vi skal gjøre med badene etter den lille vannlekkasjen vi hadde, og med grønt lys fra banken så er vi kommet til at det nok kan være like greit å bare bli ferdig med det. Vi orker riktignok ikke å sette i gang med det parallelt med det vi holder på med, men planleggingen er startet og at vi kommer igang ut på høsten er nok høyst trolig. Mye planlegging her hos oss for tiden altså :-)

God helg til dere alle

Veggdekor til barnerom

Så var hverdagen her igjen. Med regnet høljende ned, så begynner så smått følelsen av høst å komme, men for et sommer menneske som meg så håper jeg virkelig at det fortsatt vil bli flere sommerdager også i august :-) Uansett, det fine med regn er at alle maleoppgaver ute må settes på vent, og dermed blir det mer tid til å planlegge innredningen i de av rommene som er begynt å bli ferdige. Kjellerstuen er alt møblert i hode, så der gjelder det bare å få lagt siste rest av gulvet før vi kan begynne å handle inn. Når det gjelder barnerommene så er det eldste jenten sitt som vil stå ferdig først, og som jeg derfor bruker tid å tenke på hvordan skal bli. Alle jentene har tatt seg ut farger som de vil skal være gjenneomgående for rommet, og 9 åringen sin farge er turkis. Vi er blitt enige om å holde alle veggene i samme farge, og så skal detaljer få barnas valgte farge.

For å gi veggene mer litt liv, så har jeg brukt tid på nettet til å finne gode sider for å bestille ulik veggdekor. I den forbindelse så kom jeg over nettstedet veggfolie.no, og her var det mye gøy til barnerommene (til alle andre rom også for den slags skyld). Med et bredt utvalg i både tekst, figurer og farger så har jeg faktisk brukt flere timer på å se igjennom, og velge ut det jeg tror jentene vil like, før jeg tilslutt visste det hele frem til dem slik at de fikk velge.

Så nå er betillinger sendt på ulik dekor i turkis, lyseblå og lilla, og vi venter i spenning på å få alt i posten. Krysser fingrene for at det blir bra og at monteringen vil gå greit, oppdatering og bilder kommer selvfølgelig senere :-) I mellomtiden gjenngir jeg litt av utvalget fra nettstedet (alle bildene under er hentet fra veggfolie.no).

Denne har alle jentene fått hver sin av i ulike størrelser og farger :-)

Denne har alle jentene valgt hver sin av i ulike størrelser og farger :-)

Hadde jentene vært litt yngre, så hadde denne vært perfekt :-)

Hadde jentene vært litt yngre, så hadde denne vært perfekt :-)

Ole Brum slår alltid an hos de yngste.....

Ole Brum slår alltid an hos de yngste…..

veggdekor til barnerom

Morsom høydemåler :-)

Morsom høydemåler :-)

Utbygging: Status uke 20, 21 og 22

Så var vi tilbake i gamlelandet, sol og sommer er byttet ut med regn og torden. Eller når vi kom hjem i natt så var det egentlig en positiv overraskelse å ankomme Flesland ved midnatt og oppdage at temperaturen i luften holdt godt over 20 grader. I det vi var vel hjemme, jentene kommet i sengen og vi voksne tok til å gå gjennom all posten (det blir aldri for sent til å måtte gjøre det etter to uker på reise), så begynte imidlertid det første tegnet på hva vi har i vente; øsende regnvær. Hele formiddagen i dag har det holdt det gående med det samme, regn, lyn og torden. Om ikke annet så er temperaturene greie :-)

Det er ikke fritt for at etterhvert som vi i natt nærmet oss hjemmet så begynte spenningen å stige etter å se hva som var skjedd mens vi var borte. Uke 20 var det helt stillstand her grunnet ferie, men i de to ukene vi har vært i Spania så har det heldigvis skjedd litt. I stuen er tak og vegger sparklet og malt, og en av veggene har fått den planlagte tapeten.

oppusning av stue

oppusning stue

På eldstejenta sitt rom, så er alt ferdig sparklet og malt, i tillegg er gulvet kommet på plass. Vi har valgt den samme fargen i hele huset: S 0502-Y (bomull) fra Jotun.   På alle barnerommene og i stuen er det hvitpigmentert eikeparket fra Kährs. Jentene har alt tatt i bruk rommene, og yngstemann er fornøyd med at det er god plass for lek på storesøster sitt nye rom :-)

hvitpigmentert parkett fra Kährs

Neste uke begynner det etter planen å normalisere seg litt mer når det gjelder byggeaktivitet. Da er ferien over for arbeiderene, og vi krysser fingrene for at vi snart har to nye rom å vise konturene av.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...