Category Archives: Utbygging

Utbygging: Status uke 23

Før vi begynte dette prosjektet så hadde jeg aldri trodd at jeg skulle sitte her og fortsatt ikke være ferdig idet jeg skriver uke 23. Vi planla ut i fra at alt inne skulle være klart før sommerferien satt inn for fullt, og at vi skulle få ferdig utearealet før sommeren var over. Pr i dag så ser vi at dette langt ifra vil være tilfelle. Samtidig så har vi opplevd at det går mye bedre å leve i et hus under utbygging enn hva vi hadde sett for oss på forhånd. Javisst kjenner jeg at det klør i fingrene etter å få begynne å ordne til – og særlig utenfor så ser det ut som om det er bombet – men i det daglig så merker vi overraskende lite til det hele. Det gjelder vel derfor bare å holde fast på tanken om hva som skal bli og glede seg over det som skjer, i stedet for å bruke energi på å tenke over hva man skulle ønske var :-)  Etterhvert så vil det nok bli slik vi håper på, og nå når enkelte rom begynner å bli ferdig ser vi også hvor mye tid sluttplanleggingen tar.

Denne uken har det igjen skjedd mye. Egentlig skulle det vært to menn her hele uken, men siden den ene ble pappa en av dagene så hadde han en god grunn til å holde seg vekke. Dermed så har en mann vært alene tre av fem dager, likevel så har to av rommene blitt ferdige og klare for innredning. Vi mangler rett nok å få tilkoblet strøm, men ellers er det meste klart, og tirsdag var siste natt for jentene i det gamle rommet. Onsdag ble alt flyttet over til eldstejentens nye. Pax skap fra Ikea ble satt sammen, og det er kjekt å se hvor mye garderobeplass vi etterhvert vil få (selv om det vel er noe man aldri kan få nok av :-) )

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe :-)

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe :-)

Takvinduet er skikkelig listet, nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til så det kan åpnes....

Takvinduet er skikkelig listet, så nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til slik at det kan åpnes….

Samtidig som eldstejentens rom er blitt ferdig, så skulle det siste barnerommet rives. Dermed så måtte alt vi i disse ukene har stablet inn dit, fjernes. Det føles litt som om vi bare flytter rundt rot uten å komme i orden, og det gjør dessverre at vi ikke kommer helt i gang med å innrede rommet. Ikke det at vi mangler ting å gjøre, og jeg kan med en gang slå fast at det tar tid å montere skap på 236 cm i et rom med takhøyde på 237….

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre.....

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre…..

Stuen nede er også ferdig. Tiden har ikke strukket til med å få gjort så mye, men det kommer. I helgen har værgudene riktignok tenkt å la det være opplett så da må vi prioritere maling ute, og videre innredning må settes litt på vent, men tankene kverner iallefall for fullt.

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass, og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Slutten av uken har blitt brukt til å rive de gjenstående rester innvendig, så dermed er alt klart for at de siste to barnerommene også skal begynne å ta form:

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inndangspartiet vårt. Der døren en gang var er det eneste stedet som idag har vegg :-)

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inngangspartiet vårt. Der døren en gang var er stort sett det eneste stedet som idag har vegg :-)

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag :-)

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag :-)

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Vi har forresten også brukt uken til å tenke på hva vi skal gjøre med badene etter den lille vannlekkasjen vi hadde, og med grønt lys fra banken så er vi kommet til at det nok kan være like greit å bare bli ferdig med det. Vi orker riktignok ikke å sette i gang med det parallelt med det vi holder på med, men planleggingen er startet og at vi kommer igang ut på høsten er nok høyst trolig. Mye planlegging her hos oss for tiden altså :-)

God helg til dere alle

Utbygging: Status uke 20, 21 og 22

Så var vi tilbake i gamlelandet, sol og sommer er byttet ut med regn og torden. Eller når vi kom hjem i natt så var det egentlig en positiv overraskelse å ankomme Flesland ved midnatt og oppdage at temperaturen i luften holdt godt over 20 grader. I det vi var vel hjemme, jentene kommet i sengen og vi voksne tok til å gå gjennom all posten (det blir aldri for sent til å måtte gjøre det etter to uker på reise), så begynte imidlertid det første tegnet på hva vi har i vente; øsende regnvær. Hele formiddagen i dag har det holdt det gående med det samme, regn, lyn og torden. Om ikke annet så er temperaturene greie :-)

Det er ikke fritt for at etterhvert som vi i natt nærmet oss hjemmet så begynte spenningen å stige etter å se hva som var skjedd mens vi var borte. Uke 20 var det helt stillstand her grunnet ferie, men i de to ukene vi har vært i Spania så har det heldigvis skjedd litt. I stuen er tak og vegger sparklet og malt, og en av veggene har fått den planlagte tapeten.

oppusning av stue

oppusning stue

På eldstejenta sitt rom, så er alt ferdig sparklet og malt, i tillegg er gulvet kommet på plass. Vi har valgt den samme fargen i hele huset: S 0502-Y (bomull) fra Jotun.   På alle barnerommene og i stuen er det hvitpigmentert eikeparket fra Kährs. Jentene har alt tatt i bruk rommene, og yngstemann er fornøyd med at det er god plass for lek på storesøster sitt nye rom :-)

hvitpigmentert parkett fra Kährs

Neste uke begynner det etter planen å normalisere seg litt mer når det gjelder byggeaktivitet. Da er ferien over for arbeiderene, og vi krysser fingrene for at vi snart har to nye rom å vise konturene av.

Utbygging: Status uke 19

Denne uken har vi fått merke at ferien står for dør, og det har vært mindre byggeaktivitet her enn hva vi har vært vant til i det siste. Siden snekkerne også har ferie de neste tre ukene, så har planen vært at det vil være full byggestopp i denne perioden. Dette har satt sine begrensninger for hva som kan gjøres. Alle jentene er for tiden samlet på et rom nede. Mens planløsningen til 9 åringens rom, kjellerstue og gang er platet til, så avhenger de siste to soverommene og walk-inn garderoben at også dette eksisterende soverrommet rives. Når det blir gjort så har vi altså ingen rom igjen… noe som ikke ville vært en ideel situasjon med tanke på tre uker uten byggeaktivitet. Derfor er det bestemt at dette skal avventes.

Heldigvis så er det ikke så galt at det ikker er godt for noe. Mandag klarte vi å finne enda en ting vi gjerne skulle fått gjort; en ny vegg i stuen oppe. Vi har lenge sagt at siden vi ikke fikk bygge ut slik vi ønsket i 2. etc, så vil vi gjør noen enkle grep for å få mest mulig ut av det arealet vi har. For å få dette til så ser vi for oss en egen vegg der rekkverket til trappen har vært , og hvor det vil være ideelt å flytte tv´n til. Skulle vi gjort dette selv så hadde det sikkert drøyd ut, så å få andre til å gjøre jobben setter en fortgang i planene om å få ordnet til også der. Så om ikke annet så er nå denne veggen på plass :-) Nå gjelder det bare å få den sparklet og tapsert så er vi klar til å ommøblere.

utbygging rekkehus

Det meste nede er som sagt nå på plass. Takplater og vegger også i de små rommene er tilnærmet ferdig, og det hadde derfor vært perfekt for oss om både sparkling og maling av det store soverommet og stuen  hadde blitt ferdige mens vi er vekke. Hverdagspappa tok derfor en kjapp telefon for å forhøre seg om dette er helt utelukket – forhåpningene var ikke spesielt store – men gleden over svaret om at dette skulle la seg ordne desto større. Iallefall, nå kommer malere inn alt i neste uke, så de nye planene er at i løpet av ferien vår så skal både kjellerstuen og et av barnerommene være helt ferdige. En kjempehyggelig overraskelse med andre ord :-)

utbygging tomannsbolig

utbygging tomannsbolig

utbygging tomannsbolig

Vi er for tiden i feriemodus. Optimalt burde vi sikkert brukt litt av denne tiden til å få malt ute, men siden været ikke er på vår side de neste dagene, og vi på fredag setter kursen mot sydligere strøk, så ser det mørkt ut med disse planene. Vi satser på at en lat ferie gir ekstra motivasjon til å sette i gang når ferien er over :-)

Ha en fortsatt strålende uke alle sammen!!

 

Utbygging: Status uke 18

I forkant av denne uken var vi spente på om elektrikeren ville dukke opp mandags morgen. Snekkerene som jobber her hadde egentlig gjort ferdig det de kunne gjøre før det elektriske kom på plass, og vi var derfor litt bekymret for om ting ville stoppe opp. Tydligvis er det mange som trenger håndverkere nå i forkant av fellesferien…. Iallefall, ingen elektriker kom mandag. I utgangspunktet fremkalte dette lysten til å rive seg i håret for vår del. De siste ukene har det skjedd mye, og vi hadde håpet denne fremgangen skulle fortsette disse siste ukene før ferien.

Som så mange andre som står midt oppe i en bygge-/oppussingprosess så opplever vi at ting har en tendens til å balle litt på seg, og etterhvert som det hele skrider frem så ser vi stadig nye ting som skulle vært gjort, og som vi vil ha på plass for å få den berømte prikken over ièn. Listen over planer og drømmer har iallafll ikke blitt kortere disse ukene vi har holdt på, og endel ting har vi sett for oss at vi skal få gjort selv. Så er det bare det at verken ferdighetene eller interessen for å faktisk skulle være dem som gjør den jobben er tilstede her i huset. Ikke har vi særlig av det verktøyet som hadde trengtes for å gjøre det hele litt lettere, og med tre barn er det heller ikke alltid slik at tiden strekker til… Det er rett og slett kjekkere å kunne være sammen som familie, enn å måtte ha mange prosjekter i huset på gang. En kjapp avgjørelse om å sette vekk noe av jobben til dem som faktisk kan det – og også gjør det mye fortere enn hva vi ville ha gjort – kom derfor når det plutselig dukket opp noen dager uten arbeid her. Mandagen ble det både laget loft i uteboden, samt at det gamle gjerdet ble fjernet og nytt kom på plass. Så kunne vi heller benytte ukens eneste finværsdag den ettermiddagen til å få på det et strøk med maling.

Når elektrikeren heller ikke kom på tirsdag, så ble veggen i stuen oppe tettet skikkelig til, i tillegg til at en markise på terrassen ble montert. Så nå begynner ting å ta enda mer form. Vi begynner iallefall å bli fornøyde med resultatet :-)

påbygg av tomannsbolig

påbygg tomannsbolig

Onsdag var heldigvis elektrikeren på plass (sikkert bra før vi fant ytterligere ting å få gjort, og dermed overskrider budsjettet fullstendig), og etterhvert som han har jobbet så har de andre kunnet plate og ordne til. Siste rest av uken har dermed gått med til dette. Alle dører er kommet i hus, men dessverre har karmen til den store skyvedøren mellom gang og stue nede forsvunnet på vegen, noe som gjør at den siste veggen ikke er på plass enda. Uansett går det stadig fremover, men igjen er det bare å konstantere at denne fellesferien kommer noe ubeleilig for vår del. For nå er det tid for at de som skal spartle, pusse og male skal kommer inn, noe som dessverre må vente til over ferien. Nå er det derfor bare en uke igjen før det hele stopper opp noen uker. Synd, men lite å gjøre noe med.

påbygg tomannsbolig

utbygging tomannsbolig

utbygging tomannsbolig

Om ikke annet så blir det daglig både ryddet og støvsugd nede, så ungene har alt begynt å ta de nye delene av huset i bruk. For oss voksne så får vi demed en liten  smakebit på hvor deilig det skal bli med litt ekstra plass om ikke så alt for lenge :-)

Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god helg. For Hverdagspappa sin del så er dette en helg han lenge har hatt nedtelling til. Søndag er det nemlig klart for Iron man i Haugesund, og da gjenstår det å se om et år med fokus på trening har hatt den ønskede effekt når selve styrkeprøven skal gjennomførest. Utfyllende rapport kommer :-)

Utbygging: Status uke 17

For tiden er vi inne i en periode der mye skjer, og denne uken har vært et lite høydepunkt i så måte. Hver dag har det vært nye spennende ting å komme hjem til, og vi begynner virkelig å få et bilde av hvordan sluttresultatet vil bli.

I starten av uken ble boden gjort ferdig. I tillegg til å skulle romme mest mulig, så har den som funksjon å skjerme for innsyn. Etter som den er kommet opp så ser vi virkelig at den gjør sin misjon, og selv min bekymring for at det skal være mye innsyn på terrassen oppe, viste seg at den gjorde ubegrunnet.

Om det bare kunne kommet litt finere vær, så skal vi snart for malt boden også. Nytt gjerde må vi nesten også få på plass snart......

Om det bare kunne kommet litt finere vær, så skal vi snart for malt boden. Nytt liggende gjerde må vi nesten også få på plass……

Tirsdag fikk vi endelig betongen som vi har ventet på. Etter en dag hvor tilgangen til huset på fremsiden var umulig, og vi måtte gå en kronglete sti for å komme oss inn og ut på baksiden, så var det kjempegøy å kunne komme ut og ta det ferdige gulvet nærmere i øyesyn onsdag morgen.

Akkurat her kjenner jeg en barnslig lyst til å risse inn noe i sementen.... Fornuften tok overhånd :-)

Akkurat her kjenner jeg en barnslig lyst til å risse inn noe i sementen…. Fornuften tok overhånd :-)

Ukens tre siste dager har dermed blitt brukt til å bygge nye vegger. Nå er også rommet til eldstejenten revet, så for første gang så merker vi utbyggingen litt mer på kroppen. Eller ikke at det er et problem, for den gamle inngangen er dekket med plast, og ingen støv og rot kommer inn i gangen. Rommet jentene sover på er 16 m2, og det er således grei plass for alle tre å sove der. Så bortsett for at de har det gøyere enn mor og far med sene kvelder og moro på rommet når det egentlig skulle vært sovetid, så synes vi enda at vi slipper greit unna problemene med det å skulle bo i huset mens utbyggingen pågår. Mulig det blir verre etterhvert, men foreløpig går det iallefall over all forventning.

Snart stue og gang

Snart stue og gang

Nå begynner vi å få et skikkelig inntrykk av hvordan de ulike rommene blir, og vi koser oss med å planlegge innredning og løsninger.

Snart eldstejentens rom, med eget garderoberom.

Om ikke så alt for lenge vi dette være eldstejenten sitt rom. Innerst blir det eget garderoberom.

Ytterdøren ble idag flyttet ut der den engang skal stå, og hjemfølelsen kom dermed i større grad. Jeg er litt spent på den døren som skal komme etterhvert og optimalt skulle jeg gjerne sett at den kom på plass, slik at jeg snart kunne fått sett den nærmere i øyesyn. For ikke å risikere noen riper og hakk i den mens de holder på, så er det imidlertid anbefalt å vente til slutt med å få den på plass; noe som høres fornuftig ut, selv om tålmodigheten min igjen blir satt på prøve :-)

Både gang og 6 åringenes rom begynner å ta form

Både gang og 6 åringenes rom begynner å ta form

God helg – for vår del så krysser vi fingre og tær for malevær :-)

Utbygging: Status uke 16

Denne uken har vi sett de første tegnene på at ting også begynner å bli ferdig. Mandag startet med at de begynte å jobbe i 2. etc. for å gjøre klar til, og etterhvert sette inn ny skyvedør. Siden huset vi bor i er bygget av moduler, så måtte hele veggen der døren skulle komme vekk, før de kunne gjøre plass til ståldrageren og deretter døren. Hele den første dagen gikk derfor med til å rive og klargjøre.

sette inn skyvedør

Etter en noe kald natt, så fikk de på plass både drager og skyvedør på tirsdag, og vi er kjempefornøyd med resultatet. Selv om vi hadde ganske store vindusflater fra før av, så ble stuen lysere, i tillegg til at den plutselig virker større :-)

skyvedør i stur

Mens to mann jobbet på oppe, så holdt elektriker på nede og la varmekabler i tilbygget.

kabler i gulvet

Onsdag ble brukt til å ferdigstille alt oppe, samt legge armeringsjern i gulvet nede. Det store håpet var at det skulle la seg gjøre å få støpt, og vi håpet i det lengste både torsdag og fredag at dette skulle bli gjort. Dessverre så er vi ikke de eneste her i Bergen som bygger, og i dag måtte vi noe skuffet innse at gulvet ikke blir ferdig denne uken. Dessverre for vår del så er kapasiteten for å få tak i støp sprengt, og det er usikkert når de får presset oss inn. Vi krysser iallefall fingrene for at noen skal avbestille leveringen sin neste uke, slik at vi snart har ferdig gulv. Det hadde vært veldig kjedelig om manglende støp skulle sette en stopper for den fine fremgangen som har vært i det siste.

Boden er også begynt å komme på plass, og dermed så får vi et godt inntrykk over hvordan det hele vil bli både med hensyn til innsyn og skjerming.

utbygging av tomannsbolig

Vi har fått malt deler av langsiden denne uken, og hadde håpet å kunne fortsette med dette i helgen. Dessverre er prognosene at den kommer til å regne bort, så verken maling eller den store gleden av terrassen ser det ut som om det blir. Vi får bruke dagene til å rydde ut av 9 åringen sitt rom. Dette vil med all sannsynlighet bli revet til uken. Fra da av så begynner arbeidet i større grad til å foregå inne, og vi vil nok merke mer til hva vi står opp i. Siden det meste foreløpig har vært lokalisert til uteområdet, så har vi egentlig ikke blitt så veldig berørt av selve byggeprosjektet. Regner med dette vil endre seg de neste ukene…..

God helg alle sammen :-)

 

Utbygging: Status uke 15

Dette har vært en ny uke med full byggeaktivitet, men mye har omhandlet forberedelser til kommende prosjekter. Egentlig skulle skyvedøren oppe settes inn, men siden den er nesten 3 meter lang så må det kran til, noe s0m krever planlegging. Med elendige værmeldinger mot slutten av uken ble det bestemt at det ikke var noen god ide å begynne og åpne opp tak og vegger (skal inn med en stålbjelke), og dermed så venter vi med dette til mandag/ tirsdag i neste uke; om det varslede finværet holder seg da.

utbygging tomannsbolig

Rekkverket oppe fikk vi malt forrige helg, og i starten av uken så ble siste rester av tak og overganger inn mot naboens bod ferdigstilt. Inne i tilbygget er det tidligere bodgulvet fjernet, mer pukk er kommet til og isolasjonen kommet på. Nå er det bare å vente på elektriker som kommer og legger inn varmekabler, før det hele kan støpes.

utbygging tomannsbolig

Det meste av isolasjon og yttervegger i det eksisterende bygget er fjernet, og bare innerveggene står igjen. Dermed er vi et steg nærmere å rive overgangene mellom det gamle og det nye tilbygget. Dersom alt går etter planen så skal siste rester av forberedelser til dette gjøres neste uke. Med 4 uker igjen til ferien, så er ting virkelig begynt å gå unna, og vi er kjempespente på hvor mye de rekker innen den tid. Forhåpentligvis er ting begynt å komme litt mer på plass da :-)

Utbygging: Status uke 14

Endelig!!! Etter uker med manglende terrasse på fremsiden av huset, så kan vi endelig begynne å nyte ettermiddagssolen ute igjen. Hele denne uken har det vært to menn som har arbeidet her, og dermed så har mye skjedd. Først og fremst så er som sagt terrassen oppe begynt å bli klar for bruk. Vi har hele tiden vært litt usikre med hensyn til rekkverk. De siste måneder uten terrasse har gjort oss litt bortskjemte med lys, og ikke minst den frie sikten som vi har hatt. Dermed så har vi fått et dilemma i forhold til hva vi skal prioritere; lys og fritt utsyn, eller manglende innsyn. Her har vi vinglet litt frem og tilbake, men siden rekkverket på grunn av nye foreskrifter nødvendigvis måtte bli høyere enn hva vi hadde i utgangspunktet, så gikk vi for førstnevnte; vi vil ha mest mulig lys og utsikt!! Tanken er da at vi heller får få tilpasset et seil til å feste langs rekkverket på innsiden dersom vi på varme soldager vil sitte helt i skjul.

utbygging tomannsbolig

Ute er det kommet lister rundt taket, og tilbygget har derfor fått litt av den siste finishen. Får vår del så hadde vi egentlig tenkt å male tilbygget i en lys farge – som bare skilte seg litt fra husfargen – men dette er vi ikke like sikre på lengre. Vi synes rett og slett det er litt kult slik som treverket fremstår nå, og synes det gir huset et røft preg som passer inn. Denne delen vil vi derfor la stå umalt en periode, for å finne ut hva vi egenlig vil.

utbygging tomannsbolig

Innvendig har det også skjedd en del. Disse tingene er mer av den art som tar tid å gjøre, uten å synes for mye. Blant annet er deler av det eksisterende bodgulvet hugget opp, og takvinduet er kommet på plass. Eldstejenta er svært fornøyd med at det medfølger fjernkontroll til å styre vinduet opp og igjen, og at gardiner etterhvert kan kobles på.

utbygging tomannsbolig

Siden terrasse dekket ikke kan ferdiggjøres før den nye skyvedøren er på plass, så er det ikke mulig å ta alle hagemøblene ut på terrassen, men noen stoler og litt blomster er det blitt plass til.

utbygging tomannsbolig

 Nå er håpet at været holder seg fint i helgen slik at vi kan sette i gang med å male. Min forestilling om at treverk helst bør stå litt før det blir malt, har vist seg å ikke stemme, og vi har lært at man fint kan male den ene siden med en gang. Så da gjelder det å få gjort det som gjøres kan slik at vi kan få nytt sommeren når alt er ferdig, uten å ha mange oppgaver å gjøre :-)

Utbygging: Status uke 13

13 uker ut i utbyggingen burde jeg begynne å lære at mine drømmer om hva som skal skje ikke alltid stemmer overens med virkeligheten. Forrige uke synes jeg det hadde skjedd masse, og så derfor for meg hvordan vi i løpet av denne uken skulle kunne nyte glade dager på ny terrasse. Dette kan jeg nå konstantere at definitiv ikke er tilfelle. Så her gjelder det å holde fast på innstillingen om at den som venter på noe godt…….

Når det er sagt så har det absolutt skjedd en del denne uken. En av de faste snekkerne har hatt ferie, og det har derfor bare vært en mann her disse dagene. Dermed har det vært tid for å gjøre utsiden litt mer ferdig. All kledningen er nå kommet på.

utbygging tomannsbolig

Listene rundt vinduene også.

utbygging tomannsbolig

På innsiden er det enkelte steder begynt å plates, mens både tak og vegger er tettet med isolasjon.

utbygging tomannsbolig

I tillegg er det kommet store mengder materiale både på utsiden og på innsiden. Så om ikke annet så er alt som trengs for å få min etterlengtet terrasse ferdig kommet :-)

utbygging tomannsbolig

Dermed gjelder det bare å smøre seg med tålmodighet :-) Neste uke vil de allefall være to som jobber fullt. Kanskje kan vi glede oss over både ny skyvedør og terrasse oppe da? Vi krysser iallefall fingrene for det!!

God helg alle sammen

Utbygging: Status uke 12

Denne uken er jeg litt sen med mitt faste innlegg, men her kommer oppdateringen for uke 12 :-)

De siste dagene har det faktisk skjedd ganske mye – i alle fall av den type fremgang som vi ser. Nå er vinduene og skyvedøren kommet inn nede, deler av kledningen er komme på, og vannkranen er flyttet fra den gamle husveggen til den nye. Fasademessig begynner ting altså å ta form.

utbygging av tomannsbolig

utbygging av tomannsbolig

Det er litt vanskelig å se døren nede, siden den skyvedøren som skal inne i 2. etc står foran og sperrer, men fra innsiden av ser det iallefall bra ut. Satser på at den andre døren er på plass i løpet av neste uke. Vi gleder oss.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...