Category Archives: Lettvint

BTL sandwich i pitabrød

BTL sandwish i pitabrød

Når vi voksne har lyst på noen lettvint og godt ender vi ofte opp med ulike varianter av BTL sandwich. Hva den inneholder varierer med hva vi har i huset, men kyllingfilet og bacon er selvfølgelig alltid med. I det siste har vi oftest endt opp med å bruke pitabrød, men om du ikke har dette i huset så stek to skiver i smør på stekepannen. Brødet smaker godt selv om det ikke er ferskt.

Start med å krydre kyllingfiletene med ønsket krydder (jeg foretrekker sitronpepper) og stek dem. Ta de ferdig stekte filetene over på et fat og ha stekefolie over slik at de holder seg varme. Regn en filet per porsjon.

Videre stek 2 bacon per sandwich. For å få dem ekstra sprø legg dem over på litt tørkepapir når de er ferdig stekte.

Salatblad, tomat, agurk og dresseing er vel det de fleste bruker som tilbehør, også hos oss. Når vi ønsker litt mer smak på retten så velger vi imidlertid heller oppkuttede grønnsaker som wokes i pannen. Salatblader, gulrøtter, løk, agurk og tomat fungerer fint. Tilsett sweet chilli sauce.

 

 

 

Skjær opp et ferdig varmet pitabrød. La de bakerste 10 cm være igjen. Ha over de stekte grønnsakene

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg over kyllingfilletene og bacon

 

 

 

 

 

 

Ha i det du ønsker av dressing og ost før du bretter over toppen på pitabrødet.

 

Tilberedingstid: ca 15 minutter

 

 

 

 

Pizzasnurrer

Det ferdige resultatet - pizzasnurrer

Lyst på noe enkelt og godt – hvorfor ikke prøve disse pizzasnurrene. Jeg pleier å lage en ekstra stor porsjon slik at i tillegg til å ha noe godt der og da, så har vi rester som kan fryses ned. Dermed har vi alltid noe i frysen de gangene man vil ha noe ekstra til kvelds, eller vil gi de små litt variasjon til lunsj (med andre ord de gangene vi glemmer å kjøpe brød….)

Oppskrift på pizzasnurrer

Deig: Hell 600 g mel i en bolle. Tilsett 2 ts salt og 1,5 pakke tørrgjær. Bland inn 5 dl lunket vann og 4 ss melange. Tilpass med mer mel etter behov til deigen er jevn og fin. Sette deigen til heving i 20-30 minutter.

Fyll: Skjær opp 100 gram bacon i terninger og en halv løk. Fres dette på steikepannen og tilsett 400 g kjøttdeig.  Steik blandingen godt. Tilsett 1,5 boks med peppes pizza orginale pizzasaus og rør godt inn. Tilsett gjerne mais eller andre grønnsaker etter smak.


Skjelv deigen ut og smør fyllet over. Strø over litt hvitost.

 

Rull deigen sammen, og skjær ca 2 cm biter. Legg de ferdig snurrene på en bakeplate med bakepapir og strø over hvitost.

 

 

Etterhev snurrene i ca 20 minutter. Stekes på 210 grader i 15 -20 minutter. Oppskriften holder til ca 25 store pizzasnurrer

 

 

 

Gratinerte fajitas

IMG_1082

Dette er en rett jeg ganske nylig smakte for første gang hos en venninne, og vi har laget den flere ganger i etterkant. Den er enkel å lage, og faller like godt i smak hos de store som hos de små. Jeg har alltid vært litt skeptisk til å gi barna taco skjell i frykt for at de skal sette noe i halsen, og når de spiser fajitas lefser pleier innholdet ofte å falle ut slik at vi voksne blir mest opptatt med å hjelpe dem med å rulle lefsene sammen igjen. Med denne retten trenger man ikke bekymre seg for noe av delene.

Til 2 voksne og 3 barn gjør så her:

Sett ovnen på 200ºC

Stek 400 – 600 gr kjøttdeig eller karbonadedeig

Tøm over et glass med taco saus (jeg bruker medium, men her velger man selvfølgelig det man foretrekker)

Fordel fyllet i 8 små tortilla lefser.

Gratinerte fajitas: fyll lefsene og legg i ildfast form

Legg de fylte lefsene i ei ildfastform og hell over en pakke matfløte. Avslutt med å strø over raspet ost

Gratinerte fajitas

Stekes i ca 20 minutter 

Serveres sammen med en god salat

Jeg er i etterkant blitt tipset om flere varianter av denne retten. Et alternativ er å velge den enkle grunnoppskriften over, men blande inn tacosaus, evt tacokrydder sammens med fløten. Et annet alternativ er å steke kjøttdeigen og tilsette 2 små bokser hakkede tomater, pepper, mais, salt, stangselleri, chili… Med andre ord fyll tortilla lefsene med alt du synes er godt.

Lykke til, og gi gjerne tilbakemeldinger på andre varianter om noen kjenner til det :-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...