Category Archives: Reise

Neeeei……

Det regner i syden

 

Dessverre viser bildet verken morgendugg eller sprut fra bassenget – idag våknet vi rett og slett til regn!!! Når man først reiser til syden så både tror og forventer man at det skal være sol. Å våkne dag to til at det er dårlig vær var ikke helt etter planen….. Å kalle det dårlig vær er strengt tatt å dra det litt langt, for selv om det er overskyet og en og annen regnbye, så er det absolutt varmt. Vi har derfor både badet i bassenget og i sjøen, så stort sett er det bare hverdagsmammas ønske om å nyte litt tid på en solseng som har gått ut……

At været ikke er helt på topp har forresten vist seg å ha flere fordeler: vi trenger ikke å måtte finne inne aktiviteter for å holde jentene unna solen når den er på sitt sterkeste (alle har ganske så ømfintlig hud som lett blir brent de første dagene), og ikke minst så er det en glimrende anledning til å ta seg tid til å sitte ned i baren og spise is og drikke brus….

 De små koser seg selv om det regner, da er det jo tid til å drikke brus

Ikke så dumt det heller!!

Senteret vi bor på har uansett mange andre aktivieter enn bare å skulle bade. Til vanlig er det helst yngstemann som har funnet lekeplassene interessant, men idag får hun konkuranse av søstrene….

Jentene på lekeplassen

 Selv med skyer og regn koser vi oss masse, men krysser allikevel fingrene for at skyene er borte i morgen slik at solen igjen skinner:-)

Erfaringer med små barn til syden…..

Både barn og voksne koser seg

Jeg må bare innrømme at jeg lett blir værsyk. En sommerferie uten sol gjør meg rett og slett sur. Siden jeg også har en tendens til å bli bilsyk, så er bilferie et dårlig alternativ. Så lenge jeg kan huske har jeg derfor valfartet med fly mot varmere strøk om sommeren – det er liksom det som er sommerferie for meg…..

Hvor turen går og hvilke type ferie som blir valgt har endret seg etter som årene har gått og livssituasjonen min har endret seg. I gymnas tiden var det Magaluf og Aya Napa som var “inn”, etter at jeg møtte hverdagspappa ble det både vanlige sydenturer, kombinasjon av syden og storby og cruise. Etterhvert som jentene har kommet til har vi ikke lenger kunne vært så spontane, og våres prefereanser og ønsker har i stor grad måttet tilpasses det som passer familien som helhet best.

Når vi bare hadde et barn, var vi ved to anledninger i Barcelona. En fantastisk by hvor en kan kombinere sol og bading, med storbyferie. Dette ferievalget fungerte svært godt sålenge vi var to voksne og ett lite barn. Vi kunne nyte strandlivet sammens med prinsessen på dagen, for så å gå ut å shoppe og spise med henne sovende i vognen. Det beste av to verdener….

Dette feriealternativet har vi ikke prøvd igjen med barn etterhvert som familien har utvidet seg. Det er flere grunner til dette. Eksempelvis så er det ikke det samme å gå rundt i butikker når barna ikke lenger sitter i vogn. Dermed så har vi ment at det vil bli mer stress å reise til en storby enn hva en ferie som regndyrker sommer og sol konseptet innebærer. Det vil si at vi de siste 5 årene hovedsakelig har vært A4 charterturister:-)

Det er nå engang slik at når barna har det bra, så har foreldrene det bra. Feriene blir derfor hovedsakelig valgt ut ifra hvor jentene vil trives best, og det er ingen tvil om at steder der “Lollo og Bernie” eller “Bufo” holder til er deres favoritter. Vi har prøvd mer tradisjonelle hoteller, og det har vært bra det, men mer stressende for oss voksne…. Våres barn har aldri villet vært med i noen klubber etc på dagtid. De synes badingen er det beste med ferien, og vil derfor være med hverdagsmamma og hverdagspappa til bassenget eller til stranden. Om kveldene derimot elsker de underholdningen, de kan glede seg timer i forveien. Dermed kan vi voksne sette oss ned i ro og fred med noe å drikke og en god samtale, mens de små løper rundt i scene området og virkerlg storkoser seg. Kvalitetstid for både barn og voksne.

Både barn og voksne koser segKvalitetstid for både store og små

 

De tidligere årene når vi har vært på ulike sentre så har vi ikke hatt all inclusive. Hverdagspappa og jeg har synes at det er sjarmerende å rusle rundt, og prøve ut ulike spisesteder. Samtidig har vi erfart at barnas ønsker om å få med seg underholdningen på hotellet har gjort at vi i stor grad må tilpasse oss dette. Dvs at vi har måttet forte oss tilbake til hotellet – litt av sjarmen med å rusle rundt har dermed forsvunnet. Misfornøyde og sutrete unger er heller ikke et pluss på ferie, så for å beholde den gode stemningen har det endt opp med at ungenes preferanser har fått dominere. I år har vi virkelig tatt konsekvensene av dette og bestilt all inclusive. Rett skal være rett, vi bor på et noe mer øde sted enn hva vi har gjort tidligere, dermed er det ikke så mye annet å se og oppleve i nærområdet. Siden dette bare er dag to er det vel litt for tidlig å konkludere, men det se ut som om dette konseptet vil følge oss mange år fremover….. Det er iallefall veldig herlig å kunne få all den mat, drikke og is vi måtte ønske. Faren er vel heller hvor mange kilo ekstra vi vil ha med oss hjem:-) men den tid den sorg. Enn så lenge storkoser vi oss:-)

Endelig fremme under Spania’s sol:-)

Jentene koser seg på Flesland

Jentene og jeg har vært i feriemodus store deler av sommeren. Det vil si at vi hver dag har kunnet sove til vi har våknet uten å ha blitt forstyrret av vekkerklokken. Idag måtte imidlertid klokken på, og dagen begynte for en gang skyld tidlig. At grunnen til dette var ferie gjorde imidlertid at alle var blide og fornøyde. Siden bilen var pakket i går, trengte vi kun å kle på oss og få spist en god frokost før ferden gikk mot Flesland. Vi liker å beregne god tid, og var derfor tidlig ute. Når det i tillegg var lite kø både ved innsjekkingen og gjennom sikkerhetskontrollen så ble det endel venting. Men hva gjør vel det når vi alle vet hva som venter…..

 En av fordelene med Spania er at flyturen bare tar litt over tre timer, noe som er helt perfekt når man reiser med barn. Stort sett så skjer det noe hele tiden i løpet av disse timene, og barna får aldri tid til å kjede seg. Nytt av året for oss er at yngstemann også har fått eget sete. En utrolig lettelse fra i fjor når en av oss konstant var låst med henne på fanget. Da var det stress å reise med tre barn…….

Hotellet vi bor på viste seg å ligge 1,5 time med buss unna flyplassen på Palma; Ikke helt optimalt, særlig ikke siden det var svært varmt (midt på dagen), men også dette gikk greit (utrolig hva en smokk og kosefille kan løse). På tilbakeveien skal imidlertid hverdagsmamma huske å kjøpe med mer vann…..

Lang busstur på vei til hotellet

Den første dagen av ferien har altså hovedsakelig gått med til reising….. Vi var fremme på hotellet ca 17.30, og mens hverdagspappa tok med seg jentene for å inspisere hotellet, benyttet jeg anledningen til å pakke ut fra alle koffertene. Etter vi fikk vårt tredje barn er det nemlig blitt slutt på at klærene ligger i koffertene frem til avreise. I en to roms leilighet, og med vogn, er det rett og slett ikke plass til det. Å bruke en halv time til å virkelig pakke ut og få skikkelig orden med en gang gjør alt litt lettere….

All reisingen har gjort oss til en trøtt gjeng, så vi har en rolig første kveld :-) Inntrykket så langt er uansett at vi har mye å glede oss til, og 2 årigens begeistrede uttrykk på bildet under viser iallefall hva hun synes om all inclusive……

Storfornøyd med all inclusive

Spania – here we come:-)

Mye bagasje når man reiser med tre små barn

Etter timer med pakking (utrolig hvor mye ekstra bagasje som trengs med tre små) så begynner vi å bli klar for morgendagens avreise mot sommer og sol. Som reiseglade foreldre med over åtter års sammenhengende erfaring med bleiebarn, så er det en ting vi har lært: bleier er mye dyrer i utlandet enn hva vi er vant til her i Norge. Vi pleier derfor å pakke med oss bleier hjemmenfra:-)

Bagasjen vår på vei til Spania inneholder derfor mer enn hva vi forventer den vil gjøre på vei hjem. De to yngste foretrekker enda sine Ole Brum kofferter. Fordelen med disse er at de er små og lette. Jentene er mest opptatt av å ha egne kofferter på vei mot reisemålet. Litt av stasen med å være på reise er nok dalende etter 14 dager, iallefall pleier de ikke å være like opptatte av å trille sine egne kofferter på hjemveien. Vi kan dermed legge de små koffertene opp i de store. En vinn vinn situasjon; jentene får trille egne kofferter på vei til reisemålet, og når de går lei på vei hjem slipper vi å måtte bære med oss dobbelt opp. Samtidig sparer vi såpass på å ta med oss bleier at det blir ekstra is til oss alle hele ferien:-)

Den største kofferten har følgt oss i mange år, og den har virkelig tålt en støyt. Idag hadde den imidlertid fått nok, og sprakk fint i siden. Ikke helt etter planen, og nok et tydelig tegn på at den var litt vel full. Satser på at den vil duge også på denne turen, og ikke sprekker ytterligere…….

Det er mye som trengs når man reiser på ferie med småbarn

Siden vi reiser hjemme ifra i morgen tidlig er all bagasjen alt kommet ut i bilen: Satser derfor bare på en god natts søvn, så er hele familien klar for endelig å få litt skikkelig sommer:-) Fyldig reiserapport kommer…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...