Category Archives: Utbygging

Utbygging: Status uke 12

Denne uken er jeg litt sen med mitt faste innlegg, men her kommer oppdateringen for uke 12 :-)

De siste dagene har det faktisk skjedd ganske mye – i alle fall av den type fremgang som vi ser. Nå er vinduene og skyvedøren kommet inn nede, deler av kledningen er komme på, og vannkranen er flyttet fra den gamle husveggen til den nye. Fasademessig begynner ting altså å ta form.

utbygging av tomannsbolig

utbygging av tomannsbolig

Det er litt vanskelig å se døren nede, siden den skyvedøren som skal inne i 2. etc står foran og sperrer, men fra innsiden av ser det iallefall bra ut. Satser på at den andre døren er på plass i løpet av neste uke. Vi gleder oss.

Utbygging: Status uke 11

Nok en uke er forbi, og da setter selv ikke nasjonaldagen en stopper for min faste oppdatering. Så alt for mye har imidlertid ikke skjedd denne uken, og all innsats er blitt rettet mot å få ferdigstilt arbeidet på taket slik at alt er klart til taktekkeren som kommer neste uke. Regner med at grunnen til at takarbeidet drar ut, har sammenheng på at de som gjør jobben er grundige; en stor fordel her i Bergen hvor luftfuktigheten ikke akkurat er kjent for å være tørr….. :-)

tilbygg til tomannsbolig

I tillegg til å lære at ting tar tid, så ser jeg at etterhvert som det hele går fremover så kommer stadig nye ideer om hvordan ting kan bli. Det siste er at det nok hadde vært fint med spotter langt siden av huset under terrassen. Det er derfor ikke tvil om at det oppussning moduset vi er i nå genererer nye planer over hva som kan bli. Kjekt å ha drømmer!! Så får vi heller ta konsekvensene av det når sluttregningen kommer :-)

Med ønske om en strålende nasjonaldag til alle mine kjære leser; gratulerer med dagen. Her i Bergen ser værmeldingene foreløpig lovende ut, og vi ser frem til en tørr og varm feiring :-)

Utbygging: status uke 10

Etter en heller laber blogguke er det iallefall tid for den faste utbyggingsoppdateringen. Uken er blitt noe spolert pga en hellidag og en inneklemt fridag, og dermed så har det kun blitt 3 arbeidsdager. Heldigvis har to personer jobbet fullt de dagene, så ting har absolutt skjedd.

Uken startet med at siste rest av det som har vært boden forsvant. Deretter har tiden gått med til å lage nytt tak på tilbygget.

tilbygg tomannsbolig

Etterhvert som takkonstruksjonene er kommet på så kan man virkelig se for seg hvordan det hele vil bli. Til tross for at rommet som ligger helt innerst ikke vil ha vanlige vinduer, så tror vi at et takvindu på 1,2 m x 1,2 m vil gi mer enn nok lys. For min del så er jeg begynt å søke rundt etter mulige elektriske gardinløsninger her. For med takvindu – i et tak som er høyere enn normal takhøyde – så er det ikke som om det bare er å trekke for og fra, så her gjelder det å komme frem med noen smarte idéer. Det er alltid kjekt med lys, men på et soverom må det også være mulig å kunne stenge lyset ute. Kanskje noen har gode erfaringer eller ideer?? I tilfelle mottas disse med takk :-)

Kanskje noe slikt???

Kanskje noe slikt???

Onsdagen ble det lagt vindsperre over sperrene, og dermed kan vi nå stå tørt i hele tilbygget vårt. En ny liten milepæl :-) Satser nå på at taket blir helt ferdig i løpet av neste uke, og at vindu og dører snart kommer på plass.

tilbygg tomannsbolig

God helg :-)

Utbygging: Status uke 9

Vanligvis så er det lite som slår mai måned; da får vi som oftest en herlig forsmak på sommeren, i tillegg er det måneden for ekstra fri. I dag våknet vi til snø her i Bergen, så lykken over at sommeren nærmer seg er ikke den følelsen jeg kjenner mest på. Når det gjelder fri, så er det vel ikke ofte fridagene kommer så gunstig ut for vanlig arbeidstakere som i år, knapt en uke i hele mai har mer enn 4 arbeidsdager. Akkurat nå så kjenner jeg imidlertid et snev av utålmodighet, og selv om all realisme sier meg at det ikke er verdt å bruke energi på slikt, så gleder jeg meg mer til å få ting ferdig her hjemme enn selve prosessen som må gjøres før vi kommer så langt. Og da er mange fridager ikke bare et pluss!! Mange fridager betyr nemlig mange dager som går vekk for videre fremgang, og min tålmodighet må smøres ytterligere (nå må ingen misforstå og tolke meg dit hen at jeg er imot fri, for det er jeg absolutt ikke ;-)  )

Når det gjelder utbyggingen så har dette vært uken da ting begynner å bli tett. Taket over der vi skal ha terrasse begynner å bli ferdig, og vi kan gå tørrskodd inn i gangen.

Utbygging tomannsbolig

Videre er det som engang var en bod begynt å bli tatt fra hverandre, og gjøres klart for å bli deler av eldstejentens rom. Materiale til nye sperr i denne delen av tilbygget er kommet på plass, boss er fjernet og andre småprosjekter som jeg ikke har like god kontroll på skal være gjennomført.

Utbygging tomannsbolig

Ting går iallefall fremover, så gjelder det bare for meg å innse at alt tar tid :-)

God (og forhåpentligvis snøfri) helg til alle lesere ;-)

Inspirasjon gang

Det er vel ingen følgere som kan ha unngått å få med seg at jeg for tiden er ekstra opptatt av hus og hjem, og de rommene som i denne fasen av utbyggingen skal ferdigstilles er barnerom, kjellerstue og gang. Til forskjell fra når man bygger helt nytt, så måtte vi ta hensyn til det eksisterende byggverket når utformingen ble bestemt, og selv om vi skal rive de fleste av rommene i underetasjen for å gi plass til ny planløsning, så var det særlig et forhold som ikke lot seg endre; gangen. Eller deler av gangen skal absolutt endres, men for å få helheten mellom behov og muligheter så ble det mer gangareal enn vi hadde sett for oss. Det er baksiden med at deler av huset ligger under jorden, og at alt av dører og vinduer derfor må plasseres på fremsiden.

Når det er sagt så finnes det flere fordeler med mye gang. Først og fremst så gir det rom til å lage gode oppbevaringsløsninger, og for vår del så har vi fått tegnet inn et eget garderoberom (det trenger iallefall ikke vinduer :-) ). I den fasen vi er nå så er planløsningen selvfølgelig bestemt, men vi har enda gode muligheter til å tilpasse fasadene og innrede slik vi vil ha det, så da trengs det inspirasjon. Heldigvis er det mye fint å finne, bare se under:

inspirasjon gang

For vår del så velger vi å beholde samme type gulv som vi har idag; grå steinfliser. De har vært lette å holde rene, samtidig som de ikke røper alt av skitt (en god kombinasjon for barnefamilier). Veggene vil også beholde dagens lyse fargevalg, rett og slett fordi dette er fargen som går igjen i 2. etc. Hadde jeg valgt helt på nytt så hadde jeg kanskje valgt en gråere tone – som på bildet over – men jeg orker rett og slett ikke å få malt resten av huset (vil ha helheten).

inspirasjon gang

inspirasjon gang fra ikea

Gode oppbevaringsløsninger for å holde orden kan det vel aldri bli for mye av, som i gangen over hentet fra ikea katalogen.

inspirasjon gang

Jeg har alltid vært glad i bilder, så en annen fordel med mer gang er at det kommer flere vegger som kan fylles. Planen er å få malt et stort bilde i farger som matcher inn, men det får komme etterhvert. Akkurat nå så er det andre ting som må prioriteres å bruke penger på, men heldigvis er det lov å drømme…..

inspirasjon gang

inspirasjon gang

inspirasjon gang

Jeg drømmer meg iallefall titt og ofte vekk, så vil fremtiden vise hva vi ender opp med:-)

Utbygging: Status uke 8

Med en bursdagsjente i huset så blir naturligvis feiring prioritert foran blogging, men det faste fredagsinnlegget må det selvfølgelig settes av tid til :-)  Denne uken er den første hvor det også har skjedd endringer inne – selv om jeg må innrømme at det kom litt overraskende på. Mandag ble nemlig rommet til de to minste ommøblert for å gjøre plass til støtter. Eller ommøbleringen slik den ser ut på bildet under er det vi som har ordnet til, slik som det så ut på mandag fikk meg til å kjenne panikken mht at vi i dag har invitert til barneselskap. Heldigvis (i forhold til feiringen) så har det ikke skjedd mer inne denne uken, så de små som kommer for bursdagsfest her hos oss må rett og slett klare seg med det vi har (koffertloftet er blitt tilholdssted for det meste som er av leker).

utbygging tomannsbolig

Denne uken har det vært mye aktivitet, men ikke alt synes like godt. For å ikke måtte løfte terrassen oppe særlig høyerere enn hva den har vært (det er en dør der som vi gjerne vil komme oss ut 🙂 ) så har de måttet legge inn en stålbjelke. Dette har tydeligvis krevd mye arbeid for å få til, for mye av uken har blitt brukt til å jobbe og legge forholdene til rette med bjelkene inn mellom 1 og 2 etasje. Men nå synes det som om de er kommet godt i gang med dette, og vi ser konturer av at det forhåpentligvis om ikke så alt for lenge vil komme en terrasse her igjen…..

utbygging tomannsbolig

utbygging tomannsbolig

Utvendig er det tekket med plater og plast, og følelsen av hvordan det skal bli kommer mer og mer til syne. gleder oss til fortsettelsen, men først av alt så er det feiring av 3 åringen vår som gjelder! God helg alle sammen :-)

Utbygging: Status uke 7

Det er ikke alt det er like lett å rå over, og særlig ikke sykdom. Videre arbeid her hos oss kom ikke i gang før på onsdag nettopp på grunn av dette. Og etter at værgudene en lang periode har vært svært så velvillige, så har de hatt mye å ta igjen både onsdag og torsdag, som ble skikkelig sure og regnfulle dager. Jeg synes rett og slett litt synd på tømrerene som måtte stå ute og jobbe i det ruskeværet. Heldigvis klarnet det fint opp idag.

utbygging av tomannsbolig, utbygging av rekkehus

Selv om starten ble litt amputert, så synes vi uansett at det er grunn til å feire denne uken; tross alt er det første uken der ting faktisk bygges opp, og ikke bare blir revet ned. Nå ser vi tydelig hvordan det hele vil bli etterhvert, og det er laget åpninger for både dører og vinduer. Endel tid har gått med på å få alt rett i forhold til tegningene og diskutere hvordan det skal løses. Nå når innmaten er på plass, så må det være lov å håpe at neste uke blir uken da mye skjer, vi lever iallefall i spenning og krysser fingrene for at vi snart har et tett tilbygg (lenge leve optimismen).

Utbygging: Status uke 6

Fredag betyr tid for ukens oppdatering på utbyggingsfronten:-) Siden vi på forhånd visste at materialene ikke vil komme før onsdag, så har vi ikke hatt all verden av forhåpninger når det gjelder fremdrift, men det har absolutt skjedd litt.

Mandag kom det enda mer stein slik at høyden på innsiden av ringmuren også ble fylt opp. Deretter var det stille frem til onsdag. Da kom tre lass med materialer på plass, før stilas ble montert for å begynne arbeidet med å demontere terrassen oppe. Alt så straks annerledes ut med den vekke, ikke minst ble det mye lysere inne i stuen.

utbygging av rekkehus

Helgen skal brukes til å sette opp en mer nøyaktig oversikt over størrelser på nye vinduer og de to skyvedørene som skal inn. Vi har bestemt oss for å ha en inngangsdør i glass, så det kommer til å bli en helt annen stil på fasaden, og forhåpentligvis vil mye mer lys som kommer inn. Nå er vi bare spent på om neste uke vil være uken da ting begynner å ta form og selve byggingen kommer i gang. Fortsettelse kommer!

Utbygging: Status uke 5

Siden vi tidligere i uken fikk beskjed om at materialene for å starte byggingen av selve fasaden ikke kommer før mot slutten av neste uke, så innså vi alle at Hverdagspappas drømmer om å komme hjem etter noen dager i Stockholm til store endringer på utbyggingsfronten ikke ville slå til. I det hele tatt har dette vært en forholdsvis stille uke. Eller stille er vel egentlig en dårlig beskrivelse på det som faktisk har skjedd, for denne uken har det kommet flere lass med singel som er blitt fylt opp foran huset. Etter at alle masser først ble gravd opp og fraktet vekk er vi nå begynt å komme opp igjen på det nivået som vi etterhvert ser for oss å skulle være. For tiden er alt av uteområdet omgjort til et eldorado for steinelskere, mens jeg gleder meg over at steinene er såpass store at vi forhåpentligvis ikke trenger å dra med oss store mengder inn i gangen hver gang noen går inn og ut.

Nivåforskjellene begynner å komme tydeligere frem

Nivåforskjellene begynner å komme tydeligere frem

Om litt vil det være en trapp som skiller nivåene, men enda er det bare en haug med stein.

Så var alt flatt igjen

Så var alt flatt igjen

Til tross for at store deler av framplassen blir utbygd, så virker det som at vi ved å jevne alt ut i et nivå vil ende opp med en mer funksjonell plass enn hva vi har hatt tidligere. Planleggingen av hvordan områdene skal bli er iallefall igang, og oppdateringer vil komme :-)

Utbygging: Status uke 4

Det er begrenset hvor mye som skjer på to arbeidsdager, og dermed er det lite som har skjedd utenfor huset denne uken – men ting går absolutt fremover: Forskalingene på ringmuren til boden og muren ut mot veien ble gjort ferdig, før de mandag ble fylt med sement.

sementbil

Tirsdag ble forskalingene revet og en provosorisk trapp over husets ringmur kom på plass. Dermed ble det lettere for de små å komme seg ut og inn på egenhånd.

utbygging av rekkehus

Nå ser vi bedre enn noen gang hvordan de ulike skillene vil bli, og vi venter i spenning på hva neste uke vil bringe :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...