Category Archives: Baderomsrehabilitering

Baderomsrehabilitering – siste finish

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan badene ble til slutt, og ser jeg helt har glemt å oppdatere bloggen på dette. Før jul så var det meste tilnærmet ferdig, men siden vi ønsket å vente for å få en møbelsnekker til å lage baderomsmøbelet, så ble det en periode da de siste finishene på bad 2 gjensto. For vår del – som da hadde levd så lenge med arbeidere i huset – så føltes det både godt og nødvendig, det ble iallefall en kjærkommen pause. Samtidig så er det ikke til å legge sjul på at det er herlig å ha fått gjort unna den siste finpussen også. For det er status her hos oss nå. 2 bad og ett vaskerom er ferdig totaltrehabilitert. Vi er i mål!

This slideshow requires JavaScript.

Prossessen med badene gikk som jeg har nevnt før, bedre enn forventet. Vi følte vi måtte manne oss opp, og hadde egenlig forberedt oss på det verste, men endte opp med å bli positivt overrasket. Vi brukte en totalentrepenør, for vårt vedkommende Askøy Byggsenter. Når vi var rundt og hentet inn anbud så opplevde vi at dette ble billigere enn å velge en ren baderomsleverandør. I tillegg opplevde vi at samarbeidet på tvers av yrkesgruppene gikk strålende, og vi hadde ingen ventedager der ting sto stille i påvente av at annet arbeid måtte gjøres. Det hele gikk dermed over all forventning, og gleden vi føler nå når vi har fått det akkurat som vi ønsket gjør at dette hadde vi ikke kviet oss på å sette i gang igjen (for å berolige min mann; nei, vi skal ikke det, vi er ferdig nå ? ).

This slideshow requires JavaScript.

De nye badene er iallefall mye bedre tilpasset en familie på fem enn det vi var vant med fra tidligere av, og med tre dusjer i hus så håper vi å møte de baderomsutfordringene vi regner med tre jenter etter hvert vil medføre :-).

Det ferdige vaskerommet

Det ferdige vaskerommet

At jeg endelig har fått litt plass på vaskerommet også gjør det nesten gøy å vaske tøy (regner ikke med det varer så lenge). Vi nyter iallefall resultatet!

Baderomsrehabilitering: Status uke 8

Etter 8 uker intens jobbing takket idag tømrere, rørleggere og elektrikere for seg – og med juleferie for tur så har vi dermed flere grunner til å juble litt ekstra. Ok, det er småting som gjenstår, men det er ene og alene vår feil; vi har rett og slett hatt problemer med å bestemme oss…. Dermed så mangler vi blant annet baderomsinnredning på bad 2. Her har vi lenge vært klare på hva vi ser for oss, men det har vært såpass vanskelig å finne det at vi har kontaktet møbelsnekker for å få det laget. Så da gjelder det bare å smøre seg med tålmodighet mens vi venter på at det skal bli vår tur….. Imellomtiden får vi klare oss med det som er ferdig, og nyte at vi faktisk kan få ryddet opp. Bad 1 og vaskerommet ser slik ut.

This slideshow requires JavaScript.

Bad 2 ser slik ut:

This slideshow requires JavaScript.

Vi er utrolig fornøyde med å gå inn i julen med det meste på plass. 2013 har vært et langt og hektisk år når det gjelder oppussing, men nå ser vi frem til endelig å kunne glede oss litt mer over det hele, og forhåpentligvis få et betraktelig roligere 2014. Når alt er kommet på plass kommer både bilder og oppsummering over prosessen, her gjelder det å dokumentere det som dokumenteres kan ?

En riktig god jul ønskes dere alle. Her er de fleste gavene i boks, og treet ble pyntet nå i kveld – så da er det vel bare å vente til den store kvelden – jentene skulle nok helst ønsket det var i morgen….

Baderomsrehabilitering: Status uke 7

En ny uke er over og det tredje lyset i adventstaken er alt tent; som dagene flyr. Hos oss – som hos så mange andre på denne tiden – så har vi skranglet litt her hjemme denne uken, men vi satser på at alt begynner å nærme seg normalt snart, og at alle er friske og raske når selve juledagene kommer. Uansett så har vi mye å glede oss til, for selv om flere familiemedlemmer har vært nede for telling, så har dette heldigvis ikke vært tilfelle hos dem som har vært her å jobbet. Status med badene er derfor at det stadig går fremover. De siste dagene er det kommet fliser på veggene, og den flinke mureren som vi er så heldig å ha her er akkurat gått for dagen. Sånn ser det ut nå:

avlange hvite fliser på bad. bad under oppussing

 I morgen er tømreren på plass igjen. Vi satser på at småting som har vært utsatt på vaskerommet og i gangen er ferdig i starten av uken, og at badet er ferdig flislagt til torsdag. Dermed har vi all grunn til å glede oss til å gå inn i julen med et tilnærmet ferdig hus (om man noen ganger blir ferdige da). Det resterende som vil stå igjen avhenger i stor grad av oss. Vi har blant annet brukt lang tid på å bli enige med oss selv om baderomsinnredning, så dermed er det ene og alene vår skyld at det vil drøye ut med å bli helt ferdige på bad 2.

Fortsatt finfin førjulstid til alle følgerne mine; ønsker dere en strålende tredje søndag i advent :-)

Baderomsrehabilitering: Status uke 6

Det har vært stille på bloggen min den siste tiden, desember byr på mye kos, men også mange utfordringer for å rekke over alt. Dermed så blir det mindre tid og overskudd til blogging; jeg satser på å komme sterkere tilbake senere :-) Dagen i dag startet forresten ikke akkurat med stormende jubel, mange har sikkert fått med seg at jeg ikke er et vintermenneske. Mye snø og vanskelige fremkomst muligheter (jeg har panikk for å kjøre ved den minste antydning til is på veiene), og en mann som var bortreist, gjorde at fristelsen til å holde jentene hjemme et lite øyeblikk streifet tankene mine. Samtidig så var de fra seg av begeistring over det samme føret, og jeg ville jo absolutt at de skulle få nyte snøen til fulle på sitt vis. Dermed kom våre fantastiske venner rett over veien meg nok en gang som til unnsetning, og i sin nye el bil (som forresten var suveren på vinterføre) har de ordnet og fikset slik at alle kom seg dit de skulle uten at mor her i huset trengte å sette seg bak rattet i det hele tatt. Tusen takk besteste M og K!

Slik møtte denne fredagen oss

Slik møtte denne fredagen oss

Uansett, før jeg skriver meg helt vekk om vind og vær (hvorfor er det så lett å henge seg opp i det tro?) så kommer ukens rapport over status på baderomsfronten. Ting går fremover, og nå er alt av rørsystemer i huset skiftet. Det siste badet begynner å ta form, og kabler og gulv er kommet på plass. Vaskerommet er ryddet og jeg er fortsatt kjempebegeistret for all plassen jeg plutselig føler jeg har. Det er rett og slett gøy å vaske klær. Det jobbes som sagt på, men samtidig så har vi fått klart et bad (ok vi mangler litt innredning og diverse finisher), men det funger iallefall i samme grad som det vi hadde før vi startet prosjektet, så sånn sett så føler vi nesten vi er i mål. Veggen ut mot gangen er nå platet og klar for å fikses (en av de tingene vi har tenkt å bidra med selv). Med erfaringer fra vårt tidligere byggeprosjekt, og forsinkelsene som kom der, så hadde vi på forhånd et håp om at et av badene og vaskerommet skulle være klart til jul – men der er vi alt. Utrolig herligt!

This slideshow requires JavaScript.

Nå gjelder det å nyte fredagskvelden, hverdagspappa er endelig hjemme igjen etter noen dager i Myrkdalen. Huset er julepyntet – noe som alltid skaper ekstra god stemning – varmen brer seg fra peisen og vi har funnet sofaen. En kombinasjon som absolutt er å anbefale :-)

Roen har senket seg.....

Roen har senket seg…..

Strålende fredagskveld ønskes dere alle!! 

Baderomsrehabilitering: Status uke 5

Denne uken er vaskerommet endelig oppe og går. Det føles fantastisk å ha et betydelig større og mer romslig vaskerom enn hva som var tilfelle. Fortsatt står det endel verktøy og materiale der, så spesielt bildevennelig er det ikke – men det kommer.

Badet er tilnærmet i boks. Strøm og varme er på plass, mens speil og siste del av baderomsinnredningen kommer mandag. Dusjvegg og glasshyller over toalettet mangler, men det er ene og alene vår skyld. Satser på at det ikke er langt unna det heller :-)

inspirasjon bad

Det lille toalettet og det gamle vaskerommet er nå helt historie, og rivning og hugging i gulvet foregår for fullt. Om alt går etter planen er dette rommet klart for å flislegges neste helg. Så mye som skjer….

This slideshow requires JavaScript.

Her savner vi far i huset som sitter utålmodig og venter på neste fly på Værnes flyplass, men den som venter på noe godt…

God helg :-)

 

Baderomsrehabilitering: Status uke 4

God lørdag alle sammen. For min del en ganske uvanelig morgen faktisk, for jeg er helt alene hjemme. Resten av familien er på hyttetur med gode venner, og mor er alene i eget hus en helg for første gang på sikkert ti år. Jeg la meg forholdsvis tidlig i går, og våknet ikke før klokken 10 i dag – rett og slett fantastisk deilig. En annen ting som gjør helgen spesiell er at den ble møtt med et bruksferdig bad. Siden vi har endret romløsningen såpass mye, så har vi som tidligere nevnt vært forberedt på at det skulle gå både 5 og 6 uker før vi igjen ville ha et fungerende bad her i huset. Men den gang ei. Onsdag var badet ferdig fliset, og siden har rørlegger og tømrer stått på for fullt. Så nå er både toalettet, vasken og dusjen klare for bruk. Badet er på langt nær ferdig og en del småplukk gjenstår, men det å ha tatt sin første dusj der føles herlig. Dusjvegg hører også med til det som mangler, men det er ene og alene vår skyld, vi har ikke klart å bestemme oss enda :-)

This slideshow requires JavaScript.

De siste finishene gjenstår, og fortsatt mangler vi både strøm og lister. Vaskerommet ser ut som en byggeplass, og varmekablene må vi vente en periode med før vi kan skru på, så den store varmen er det ikke der enda.

vannskap vaskerom under bygging

Til uken regner vi med at både bad og vaskerom vil stå helt ferdig, og arbeidet med å rive det gamle vaskerommet og toalettet vil sette i gang. Bad nummer to blir endel større enn det som er ferdig nå, og vi har planlagt både dobbel dusj og dobbel vask. Målet er et perfekt foreldrebad. Gleder oss, og krysser fingrene for at arbeidet vil være ferdig når julen nærmer seg, men enn så lenge så har vi iallefall fått dusjen på plass og dermed er vi over det verste. Far i huset har innimellom vært grytidlig innom treningssenteret – utelukkende for å dusje, og han føler seg visstnok litt smålur der han etter en tid i garderoben sniker seg ut nydusjet, men ikke nytrent (visstnok ikke så mange der så tidlig, så dødfødt plan å håpe på å forsvinne i mengden). Nå slipper han dette!

Fortsatt god helg alle sammen. Jeg har i år kommet greit i gang med julegavene, og slår virkelig et slag for nettshopping. Utrolig herlig å slippe overfylte butikker, og heller kunne sitte hjemme i egen stue og legge planer for hver enkel. Litt julegavepakking og ferdiggjøring av julekortene er derfor planen min for kvelden. Litt usikker på om jeg vil nyte roen, eller savne litt mer leven i huset. Satser på at jeg uansett får ferdig både gaver, julekort og tenkt ut de siste planer for bad to :-)

Skrives….

Baderomsrehabilitering: Status uke 3

Denne uken har fremdriften med badene virkelig eksplodert. Mens vi forrige uke kun så konturene av det som skulle bli bad og vaskerom, så er det denne uken ikke lenger noen tvil om hverken romløsning eller utforming. Fra å leve med stender og åpne vegger, så er status per i dag at veggene på badet og gulvet på vaskerommet snart er ferdig.

Starten av uken gikk med til å plate, fjerne de gamle dørene og lage ferdig den nye døråpningen. Kasetten til skyvedøren som går mellom de to rommene ble satt på plass, og i det hele tatt så kunne vi i enda større grad se hvordan det hele vil bli. De siste dagene så har det vært flisleggingen som har stått for tur, noe som har gått veldig greit. Jeg skrev for en tid tilbake om fliser eller våtromsplater på bad, og vi vurderte sterkt å bruke sistnevnte. Samtidig så er utvalget ganske begrenset, og vi velger derfor fliser på badene, mens vaskerommet får enkle våtromsplater.

Slik ser det iallefall ut hos oss akkurat nå.

bad31

bad32

baderomsrehabilitering, lyst bad, lite bad

(Siden gulvet på vaskerommet er fliset i dag, så lar det seg ikke gjøre å gå inn for å få tatt skikkelige bilder, men regner med dette gir et greit inntrykk.)

Om fremdriften nede fortsetter så satser vi på at bad og vaskerom er tilnærmet ferdig om en uke. Med ekstra flaks så begynner arbeidet også med bad nr 2. Jeg har de fleste planene klare, må bare få den endelige kontrollen med hensyn til valg av fliser og inventar også her. Nok å holde styr på selv om vi ikke gjør arbeidet selv :-)

Som søndager flest er det igjen Castle og Åndenes makt som står for tur her i hjemmet. Tradisjoner er til for å holdes!

Fortsatt fin kveld :-)

Baderomsrehabilitering: Status uke 2

Den andre uken uten bad er over, og foreløpig går dette over all forventning. Rett nok har det skjedd betydelig mindre denne uken, og aktiviteten har vært på et helt annet nivå enn hva vi så forrige uke. Rørlegger og elektriker er ferdig med det de kan gjøre på dette stadiet, noe som betyr at tak og vegger er fylt med rør og kabler. Særlig når det gjelder rør så er det trekt imponerende mange punkt inn til det nye vannskapet, og nå mangler det bare plater på veggene og fliser på gulvet før varmtvannstanken kan flyttes.

rør i rør opplegg

Klart for toalett og dusj

Klart for toalett og dusj

Denne uken så har det vært tømrer som har vært flaskehalsen. Vi satser imidlertid på at dette tar seg opp igjen når ei ny uke står for tur. Om alt går etter planen så er forhåpentligvis vaskerommet klart med både vegger og gulv om ikke så lenge.

baderomsrehabilitering

Mens bildet over viser alle rørene som er gjort klare til begge badene, så ser dere under alle materialer som kom på plass på fredag – alt ligger iallefall klart for å sette i gang med veggene.

uke23

Som nevnt innledningsvis så har dette foreløpig gått bedre enn hva vi hadde fryktet. Til forskjell fra hva vi var vant med fra når vi bygget ut, så har ikke arbeiderne vært på plass klokken 7, noe som viser seg å være utrolig herlig for oss. Slik som det har vært til nå så har vi i langt mindre grad enn hva vi var innstilt på merket arbeidet som har pågått, og det har gått greit å innordne seg med å dusje andre steder så langt. Krysser fingrene for at fortsettelsen blir like enkel, nå er vi iallefall kommet godt igang :-)

Her hjemme gjør vi oss nå klare til å benke oss foran tv skjermen resten av kvelden – både Åndenes makt og Castel står for tur – en finfin avslutning på uken med andre ord.

Fortsatt god kveld til dere alle!!

Baderomsrehabilitering; Status uke 1

Den første uken uten bad er overstått. Vi er i gang – igjen. Som de fleste vel har fått med seg så har jeg kviet meg litt til disse ukene da vi blir værende helt uten bad (les: dusj), men starten har gått over all forventning. Jeg er rett og slett litt høyt opp både av iver og begeistring. Dermed blir vasking av det uunngåelige slipestøvet fort glemt, for ikke bare er vi kommet mye lengre enn hva vi hadde sett for oss, men både vaskemaskin og tørketrommel står igjen på det som nå bare kan kalles rester av et vaskerom. Fantastisk å iallefall kunne vaske klær som normalt.

Det har altså blitt jobbet på i ett hele denne uken. Rørleggere, tømrere og elektrikere har avløst hverandre kontinuerlig, så etter først å ha revet alt mandagen, er rammeverket til de nye rommene nå kommet på plass, det samme er nye avløp. I tillegg er varmekablene lagt, opplegg til spotter etc er montert, og i helgen skal gulvet summes (vi lærer stadig nye ord).

This slideshow requires JavaScript.

Med så mye unnagjort denne uken, er vi superspente på om det fortsetter i samme tempo neste uke. Vi er iallefall glade for at starten har vært så smertefri, og krysser fingrene for at de neste ukene også vil gå greit. Spennende iallefall!

Nå er det fredagskvelden som gjelder. 3 åringen har vært i bursdag til en venninne i barnehagen og er høyt opp av begeistring, slike happeninger skulle hun nok helst sett det var mange, mange flere av :-)

Riktig god fredag alle sammen

Hjelpe meg, vi er i gang!!

Første dag i prosjekt baderomsrehabilitering er over og vi har virkelig fått merke at vi er i gang. Ikke vet jeg hvilke forventninger vi hadde på forhånd, men at alle spor av det gamle, inkludert vegger, gulv og tak skulle være borte var i overkant av hva vi hadde sett for oss. Det var rett og slett en skikkelig vekker å komme inn oppgangen til huset og se alle rester av fliser og inventar være stablet opp der.

This slideshow requires JavaScript.

De to rommene som er fullstendig ribbet skal etterhvert bli bad og vaskerom, og nå som de er tomme er det også enklere å danne seg et bilde av hva som skal bli. Fliser til vegger og gulv er endelig valgt (utrolig hvor vanskelig det skal være å bestemme seg; det er mye fint å velge i), og vi kjenner forventningene presse på. Dette skal bli bra, og vi gleder oss til fortsettelsen… Ok, det er mulig dagens opptur og fremgang overskygger realiteten om at vi i mange uker fremover skal klare oss uten dusj, men lenge leve optimismen. Så får jeg bare krysse fingrene for at den holder lenge ?

This slideshow requires JavaScript.

Finfin mandagskveld til dere alle!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...