Category Archives: Gavetips

Flotte klær til barn

Jeg har aldri lagt skjul på at jeg foretrekker sol og sommer fremfor vinter og snø, og etter en lang og kald vår så er det ikke fritt for at jeg storkoser meg nå når varmen endelig er kommet. Samtidig så tar jeg meg i å undre meg over hvorfor jeg ikke har forberedt meg mer til denne tiden, for selv om jeg har ventet lenge så har jeg iallefall ikke brukt ventetiden godt nok:-) De av dere som følger bloggen min har gjerne fått med seg at området rundt huset for tiden ikke innbyr til ytterligere pynting – foreløpig så er det bare en steinrøys der – så å tro at noen blomster i ny og ne vil gjøre det inntrykket bedre er vel å forlange for mye. Allikevel så har jeg de siste dagene kjent dragningen mot hagesenter for å pynte opp den lille plassen på baksiden. Så istedet for å sette seg ned å nyte solen, så føles det som en mengde ting bør unnagjøres før jeg virkelig kan få fullt utbytte av de fine dagene.

En annen trang jeg får når solen titter frem som nå, er klesshopping. Der en sliten jeans kunne være ok den ene dagen, så krever varmen en helt annen garderobe. Etter at barna er kommet til så er det helst de som har nytt godt av denne parallellen mellom finvær og shopping, samtidig så sier fornuften at jeg bør bruke tiden til noe annet enn å gå rundt i butikker (egentlig litt fascinerende at når noe jeg har ventet på så lenge endelig kommer, så tenker jeg mer på klær enn både grill og solseng…..). Helt uforberedt på at behovet for nye klær ville komme er jeg imidlertid ikke, for det er alt gått uker siden jeg sydde flere ballongbukser til de to yngste. Planen var å fortsette denne produksjonen, men så var det dette med tiden da, og akkurat nå så tar utbyggingen det meste av fokuset, noe som har resultert i at jeg ikke har funnet rom til å sette igang med ytterligere syprosjekter. Med tre jenter i huset så kunne man kanskje tro at jeg har mer enn nok – iallefall til de to yngste, men jeg har definitivt overført begrepet “å ikke ha noe å ta på seg” til jentene. Sannsynligvis ikke fordi dette virkelig stemmer, men mer fordi jeg synes det er kjempegøy å fornye litt.

Jeg har i hele mitt voksne liv vært en aktiv bruker av netthandling når det kommer til kosmetikk. Når det gjelder klær så har jeg ikke like lang erfaring, men de siste årene har jeg i større grad også fått øynene opp for norsk netthandel. Om det er det økte tilbudet av kjente merkevarer, eller rett og slett det faktum at med tre barn og den evinnelig tidsklemmen hengende over meg, så er det faktisk ganske befriende å sette seg ned med pc´en og lete etter godbiter. I år har jeg derfor benyttet disse siste dagene til å innse at jeg igjen har vært sent ute med å tenke fornyelser i sommergarderoben, men istedet for å bruke unødvendig tid borte fra hjemmet, så har jeg plassert meg foran pc og drømt meg litt vekk. Bare sjekk ut disse flotte klærene jeg fant på Zalando

Jakkerzulander

Selv så synes jeg at både jakker og kjoler er ekstra greit å kjøpe uprøvd. Jentene har forholdsvis standardstørrelser, så forutsatt at jeg bestiller rett størrelse så passer som regel klærene også :-)

Kjoler

Det er ikke til å komme unna at jeg har en ekstra kjærlighet for kjoler, og det fine med dem er at selv om ikke været viser seg fra sin beste side, så lar de seg enkelt bruke sammen med en strømpebukse og genser. For en ting jeg er sluttet å ta hensyn til er å skulle spare visse klær til fint. Dette gjorde jeg i større grad til eldstemann, men fant fort ut at den eneste konsekvensen dette fikk var at jeg la tilnærmet ubrukte klær på loftet. Så om kjolen er litt ekstra fin så passer den fortsatt i barnehagen. Jeg vet jo uansett at hvert år så finner nye utgaver veien til hjemmet vårt :-)

Kjoler1

I år har jeg iallefall brukt nettet og netthandel som en reddende engel for å få gjort to ting jeg er glad i; nyte varme og sol, samt få tilfredstilt shoppingbehovet som pleier å følge med :-)

Super mammagave

Jeg har svært produktive barn. Særlig 5 åringen kommer daglig hjem med med nye kunstverk. Noen ganger har hun klippet ut bilder fra blader og limt på ark, andre ganger kan hun ha skrevet bokstaver og tegnet. I det hele tatt er hun svært godt fornøyd med egen innsats når hun ved henting overleverer dagens bunke. Slik var 8 åringen også, og mors forsiktige hint om at det ikke alltid er kvantitet som bør være i høysetet er de (heldigvis) for unge til å forstå betydningen av.

Når jeg står der med vått reintøy, skitne dresser og et lass med byttetøy som trenger en vask, så er det ikke alltid like lett å manøvrere de smås kunstverk på en god måte. Faktisk blir de ofte både våte og knurvete. Og det er her jeg nok mister mange mammapoeng – og jeg innrømme at det stikker litt i mammahjerte – men det er bare ikke mulig å spare på alt det som jentene bringer hjem. I en ideal verden burde jeg sikkert arkivert dem og gjemt dem til senere stunder, i stede så hender det titt og ofte at disse kunstverkene havner i søppelet. Selvfølgelig godt gjemt under bleier og annet boss, for jeg vil jo under ingen omstendigheter at jentene skal fnne ut at mor ikke gjemmer på hvert et ark de gir. Jeg liker å tenke at det har sammenheng med at plass er en flaskehals her hos oss, men innerst inne tror jeg ikke at jeg hadde tatt vare på alt om plassen hadde vært større heller. For å bøte litt på egen dårlig samvittighet så trøster jeg med at jentene aldri har etterspurt noe av det som plutselig er blitt borte….

Så er det julen da. Hjem fra barnehagen kommer store poser fylt med ferdig innpakkede gaver, og når julekvelden kommer og gavene skal åpnes så venter spente jenter på hvordan mor og far tar i mot alt det de har laget den siste måneden. Da gjelder det å ta igjen for den manglende entusiasmen som i en hektisk hverdag kan forekomme. Da er det skryt og ros for alle penga, og de små synes et lite øyeblikk å glemme egne gaver der de nyter oppmerksomheten. Og det her jeg synes det er på sin plass å skryte litt ekstra over innsatsen til de ansatte i barnehagene, for hvert år fylles hjemmet vårt opp med kreativ hjemmelaget pynt. En ting vi allikevel gleder oss litt ekstra over (selv om den ikke er laget av barna) er gaven som årlig kommer fra småbarnsavdelingen (ok, ikke alltid til jul – noen ganger ikke før til sommeren), nemlig en egen dvd. Dvd´en inneholder bilder fra vårt barn igjennom året, og gir oss et ekstra innblikk i barnehagedagen. Det er både enebilder og bilder av barnet i samspill med venner.

At bildene i tillegg er kjempefine og klare gjør det ekstra kjekt. Dette er iallefall en gave som jeg alltid har kontroll på hvor jeg oppbevarer, og som ungene selv gleder seg over idag, og forhåpentligvis også vil gjøre i fremtiden. Rett og slett en super mamma gave!

Barnas egen klatreskog blir ofte besøkt

Barnas egen klatreskog blir ofte besøkt

Noen ganger er det behov for å hvile seg litt......

Noen ganger er det behov for å hvile seg litt……

Slik ble visst prinsessekronen til....

Slik ble visst prinsessekronen til.

Barna lager ukentlig sine egne rundstykker, nå vet jeg mer hvordan det foregår :-)

og jeg som trodde 2 åringen bare spiste deigen…..

Hvordan er det med andre familier, sparer dere alltid på det barna lager? Eller ser dere noen ganger produktet litt an?

Julegleder

Som jeg har nevnt tidligere så er jeg ikke spesielt glad i å bake kaker. Ikke er jeg en stor kakespiser heller. Noen varianter derimot, som brownies, sjokoladekake og delfiakake, de kaster jeg meg gladelig over. Å bruke tid nå før jul på å bake blir imidlertid ikke prioritert. Når en kjær venninne da ringer på døren og overrekker verdens mest fantastiske delfiakake, da blir jeg glad da!!! (De andre i huset også). For snakk om luksus.

Sånn kan det også gjøres.....

Sånn kan det også gjøres…..

I følge henne så er det oppskriften på delfiasmøret, kombinert med litt kreativitet som som har gitt disse vidunderene. I tillegg har hun pyntet med marsipan, og resultatet er virkelig blitt lekkert….

Å la et glass med brente mandler følge med setter virkelig prikken over i.

Brente mandler hører julen tll

Brente mandler hører julen til

Tusen, tusen takk gode, snille M

Julegaveønsker

ønskeliste

Jeg er glad i system. Å kunne lage lister av typen Hva skal gjøres før sommeren kommer og Hvilke oppgaver må være ferdig innen helgen er omme er selvfølgeligheter. Med under en måned igjen til jul er det naturlig at de fleste listene her hjemme for tiden er relatert til denne høytiden; Hvilken kalendergave hører til hvilken dag, hvem skal vi sende julekort til og hvem skal det kjøpes gaver til og hva. I mitt hode så tror jeg at disse listene fungerer ypperlig til å spare tid og hindre unødvendig stress. I stedet for å gå å gruble over om jeg har glemt noe så kan jeg bare sjekke listen og fort få oversikt over hva som gjenstår (selvfølgelig etter at jeg i utgangspunktet har forsikret meg x antall ganger om at jeg har husket å føre på alt og alle ….).

Den siste tiden kan det virke som om jentene har adoptert min kjærlighet for lister, iallefall har det vært et tema ved flere anledninger “Mamma, det ligger en liste til deg i trappen!” “Mamma, kan du hjelpe meg til å skrive en liste” . Ok, det er kanskje ikke ønske om orden og system som motiverer de eldste jentene her i huset til å lage lister, heller et ønske om at ingen skal unngå å få med seg hva de ønsker seg til jul – men et sted må de jo begynne…. Og egentlig er jo det helt topp med ønskelister, for det er ikke alltid lett å vite hva hver enkelt ønsker seg. Jeg har mange ganger tenkt at jeg skal skrive ned spesielle ønsker når de kommer, men dette er dessverre en liste jeg ikke har kommet i gang med enda :-)

Om jentene ikke lager sine lister av sammen hensikt som meg, så har de imidlertid gjort en grundig jobb. 5 åringen kom først med en leketøyskatalog, og kunne stolt fortelle at hun hadde krysset ut det hun ville ha til jul. Denne ble imidlertid returnert etter at jeg oppdaget at nærmest halve katalogen var krysset ut. Litt realisme må prentes inn, og med hjelp fra storesøsteren ble det nyeste alternativet svært så knokret “Til julenissen. Jeg ønsker meg en ipad! Klem fra M”. Noen ganger er det enkle ofte det beste:-)

Om andre skulle trenge gaveideer til jenter så tar jeg tilslutt med noen høyaktuelle tips som iallefall hadde slått godt an her i huset :-)

Gavetips til jente 8 år

 • Twister dans
 • Barbie
 • Musikk
 • Pet shop
 • Justin Bieber effekter
 • Moshi monster
 • Pc spill: Sims 3
 • Spill til DS
 • Lego friends
 • Ipod
 • Bøker

Gavetips til jente 5 år

 • Barbie
 • Dukke og dukkeklær
 • Bøker
 • Lego friends
 • Pet shop
 • Spill til DS
 • Aktivitetsbøker
 • Farger, skrivesaker, brevpost, klistermerker
 • Perler i alle typer og fasonger

Gavetips til jente 2 år

 • Perler
 • Musikk
 • CD spiller
 • Dukker og dukkeutstyr
 • Ball
 • Fantorangen effekter
 • Legoklosser
 • Bøker
 • Musikk instrument – egentlig faller alt som lager lyd i smak (IKKE nødvendigvis hos oss voksne)…… 2 åringen vår har tidligere uttrykt stor begeistring over slagverk. Vi har på ingen måte oppmuntret dette ønske, og håper at skuffelsen hennes ikke blir for stor når verken vi eller julenissen (utrolig hvor god kontakt vi har med han på denne tiden) oppfyller dette ønsket på julaften.

Om mammaen også kan ilegge de små noen ønsker (disse skaper ikke like stor entusiasme fra de små håpfulle, så her spørs det hvem man gleder mest) så er det alltid kjekt med myke pakker, og på denne årstiden kan det aldri bli nok av fint ulltøy, strømpebukser, luer og votter :-)

God julehandel alle sammen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...