Category Archives: Kjeks

Kokebok for jenter

Kokebok for jenter

“Kokebok for jenter – kul mat for kule jenter!” er en nyinnkjøpt bok hos oss. Det var 5 åringen som la sin elsk på den i butikken, og som mente den var perfekt. Hverdagsmamma skjønner ikke helt vitsen med tittelen – selv om det sikkert har en sammenheng med at de har tilsvarende variant rettet mot gutter :-) – for med unntak av de rosa sidene og siste kapittel, så tror jeg oppskriftene i stor grad vil passe like godt for gutter som jenter. Det er iallefall mye fristende innhold i boken for både store og små. Vi prøvde to av oppskriftene i går; jordbærmilkshake og banolader (jeg er ikke så bevandret i matverden at jeg hadde skjønt hva det siste var om jeg ikke hadde sett bildet, så om andre lurer så er det kjeks). Begge alternativene var enkle å lage, og kjeksene vil definitivt bli laget flere ganger. Jeg er noe mer usikker på milkshaken…..

Oppskrift på sjokoladekjeksene:

Sett ovnen på 180 °C.

Skrell 1 banan og putt den opp i en kjøkkenmaskin. Tilsett 100 g usaltet smør, 100 g lyst brunt sukker og 1 egg, og kjør maskinen til blandingen er jevn.

Tilsett 100 g fint mel, 1/2 ts bakepulver og 50 g store havregryn, og kjør videre til alt er blandet.

Hell blandingen i en bolle og rør inn 100 g mørk sjokolade kuttet i biter.

Sjokolade i biter

Legg bakepapir på to stekebrett. Legg toppete dessertskjeer av blandingen på stekebrettet. Gjør dem flate, og stek dem i 15 – 20 minutter. Avkjøl i 5 minutter, og legg dem videre til kjøling på en rist.

Oppskriften holdt til 12 kjeks, som alle ble spist mens de fortsatt var varme. I følge boken kunne de ha blitt oppbevart noen dager i en lufttett boks, men dette fikk vi aldri sjanse til å teste ut…… Kanskje neste gang

 

Oppskrift på milkshake

Fjern det grønne fra 500 g ferske jordbær. Kjør bærene i en blender. Tilsett 6 dl kald melk og 8 baller vanilje iskrem, og la maskinen gå i 1 minutt til det skummer. Hell den ferdige drikken i høye glass og server.

I stedet for jordbær kunne man i følge oppskriften ha brukt 4 bananer. Hos oss synes alle at shaken smakte alt for mye jordbær. Vi prøvde å spe ut med mer is og litt melk, uten at det hjalp (og vi er alle vanligvis glade i både jordbær og milkshake). Så om vi velger å prøve denne igjen kommer vi til å blande isen og melken først, for så gradvis å tilsette jordbærene slik at vi kan tilpasse smaken slik vi foretrekker

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...