Category Archives: Salat

Oppskrift på enkel kyllingsalat

Til de dagene man har lyst på en lettvint salat som metter godt, så anbefales denne med kylling og egg:

Skjær opp grønnsaker du liker som f.eks salthode, agurk, paprika. Legg alt i en sil og skyll godt

enkel salat med kylling

Legg de vaskede grønnsakene i en dyp tallerken. Strø over krutonger, revet ost og delte mini tomater.

enkel hjemmelaget salat med kylling

Kok 1 egg i ca 7 min. Egget skrelles og skjæres opp i biter før det legges over salaten.

Skjær opp og stek 1 stk kyllingfillet (krydre med ønsket krydder, jeg foretrekker sitronpepper). Legg denne på toppen av salaten

lettvint hjemmelaget salat med kylling

Serveres med ønsket dressing over.

Salaten lages på 10 minutter og smaker kjempegodt :-)

BTL sandwich i pitabrød

BTL sandwish i pitabrød

Når vi voksne har lyst på noen lettvint og godt ender vi ofte opp med ulike varianter av BTL sandwich. Hva den inneholder varierer med hva vi har i huset, men kyllingfilet og bacon er selvfølgelig alltid med. I det siste har vi oftest endt opp med å bruke pitabrød, men om du ikke har dette i huset så stek to skiver i smør på stekepannen. Brødet smaker godt selv om det ikke er ferskt.

Start med å krydre kyllingfiletene med ønsket krydder (jeg foretrekker sitronpepper) og stek dem. Ta de ferdig stekte filetene over på et fat og ha stekefolie over slik at de holder seg varme. Regn en filet per porsjon.

Videre stek 2 bacon per sandwich. For å få dem ekstra sprø legg dem over på litt tørkepapir når de er ferdig stekte.

Salatblad, tomat, agurk og dresseing er vel det de fleste bruker som tilbehør, også hos oss. Når vi ønsker litt mer smak på retten så velger vi imidlertid heller oppkuttede grønnsaker som wokes i pannen. Salatblader, gulrøtter, løk, agurk og tomat fungerer fint. Tilsett sweet chilli sauce.

 

 

 

Skjær opp et ferdig varmet pitabrød. La de bakerste 10 cm være igjen. Ha over de stekte grønnsakene

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg over kyllingfilletene og bacon

 

 

 

 

 

 

Ha i det du ønsker av dressing og ost før du bretter over toppen på pitabrødet.

 

Tilberedingstid: ca 15 minutter

 

 

 

 

Waldorfsalat

Waldorfsalat

En søndagsfavoritt hjemme hos oss er marinert kalkunfillet, og et helt nødvendig tilbehør da er Waldorfsalat. Salaten er enkel og grei å lage, og holder seg noen dager i kjøleskapet. Med mye frukt og mindre stangselleri er denne varianten ekstra barnevennelig, så om andre vil prøve så er oppskriften som følger:

Pisk 1,5 dl fløyte til krem. Tilsett opp til 1,5 dl majones (jeg pleier å smake til mengden), og rør godt sammen. Skrell 2 epler og skjær dem i biter før de tilsettes blandingen. Tilsett videre 1/2 appelsin, en liten boks med ananas, 200 g blå druer, 3/4 stangselleri og 50 g valnøttkjerner. Rør alt sammen, og tilsett en ts av ananaskraften i salaten. Oppbevares i kjøleskap til servering. Pynt med blå druer og valnøttkjerner.

Pastasalat med kylling

Pastasalat

Lyst på noe godt en kveld? Hvorfor ikke sette av 10 minutter til å prøve denne forfriskende kylling- og pastasalaten. Restene er supre til lunsj neste dag :-)

Kok opp vann. Tilsett 120 gram pastasløyfer og kok dem slik pakken beskriver. Når de er ferdige skyll dem i vann.

Skjær opp 300 g kyllingfilet i biter, og stek dem i litt olje. Mot slutten tilsett 5 småhakket vårløk.

Skjær en mango i to, og fjern steinen. Snitt innmaten i et rutemønster, og skjær ut bitene.

 

Bland ca 1 dl pisket kremfløte og 1 dl majones i en bolle. Tilsett 150 gram grønne og røde druer, samt 50 gram valnøttkjerner. Bland i kyllingen, vårløken, pastaen og mangoen. Rør forsiktig.

Smak til med saften fra 1/2 sitron.

La salaten stå kald til den serveres.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...