Category Archives: Småbarnserfaringer

Ironman Barcelona

De av dere som har fulgt bloggen min helt fra starten av, husker kanskje et innlegg fra Hverdagspappa om tidlig 40 årskrise. Her beskrev han sine planer for en mer aktiv hverdag, og om hvordan hårete mål tok form. Kort fortalt, på de litt over to årene som er gått siden, så har han deltatt i flere marathon og to Ironman arrangement i Haugesund (1,9 km svømming, 90 km sykling, halvmarathon). Alt sammen med sin gode venn og ivrige treningsmakker. Hele tiden så har det vært snakk om at i 2014 så skulle heldistansen i Ironman gjennomføres (3,8 km svømming, 180 km sykling, 1 stk marathon) og etterhver som det har blitt klart at dette kom til å skje så har de kvinnlige medlemmene (og drevne støttespillerene :-) ) argumentert for at Barcelona er et godt valg å la det hele skje i. For Hverdagspappa og min sin del så var vi der for første gang i 2003 og siden så har det liksom hvert vår by. Vi giftet oss der i 2006 og har jevnlig besøkt byen siden. Spør du meg så er dette stedet som har alt; sol, strender, shopping, sjarmerende resturanter og flotte kulturopplevelser.

Kort oppsummert; årets høstferie gikk hit, og alle barna fikk med seg byen på sitt beste. Begge mennene i reisefølge fikk gjennomført løpet og kan med rette kalle seg Ironman. Vi andre heiet og jublet, og gledet oss over fantastiske prestasjoner (om noen ser på målet til Hverdagspappa i utgangspunktet, så kan vi konstantere at dette ble slått med mange timer). Etter å ha stått i flere målområder de siste årene, så kan jeg skrive under på at stemningen og opplevelsen kun kan beskrives som magisk. Gleden og uttrykkene i utdøverenes ansikt når de nærmer seg målstreken er like rørende hver gang, og jeg er alltid like glad når været tillater solbriller som iallefall kan sjule noen av tårene  :-)

Stolte jenter med vår Ironman :-)

Stolte jenter med vår Ironman 🙂

Nå kunne jeg fortsatt beskrivelsen av både arrangement og by, men i stedet så er egentlig hele intensjonen med dette innlegget å gi et lite tips om et sted utenfor Barcelona. Selve Ironman holdt til i Calella. Dette tettstedet ligger ca 5 mil nord for sentrum, og var utgangspunktet når vi tok med oss store og små for å heie frem pappaene. Et tilfeldig søk på nettet gjorde at vi endte opp med hotell Tahiti Playa i Santa Susanna. Vi har allerede vært på sommerferie så planen var å holde høstferie kostnadene på et litt lavere nivå. For hele vår familie i en uke på dette stedet, inkludert halvpensjon (frokost og middag/kvelds), kom prisen på under 6000 kr. Forventningene var derfor ikke av de største, og vi var forbredt på en enkel standard. Overraskelsen var derfor stor når vi komme fram. Det som møtte oss var et supert hotell, flotte og ikke minst store rom med tre dobbelsenger fordelt på to rom, to balkonger, romslig bad med dusj og boblebad, innlosjert som VIP gjester (hvor dette kom fra aner jeg ikke), noe som gjorde at vi blant annet to ganger daglig kunne få utdelt champange/cava/ ferskpresset juice, samt tilgang til egne solsenger (sikkert mer aktuelt om sommeren, for nå var det rikelig med plass i bassengområdet).

Badeferie med barn Barcelona

At både basseng og strand kunne brukes hver dag kom forresten som en overraskelse nr 2. Jeg trodde på forhånd at vi var såpass langt nord i Spania at det i starten av oktober ville være uaktuell med badeferie, og at høst tempraturer skulle være mer gjeldende. Det var ikke tilfelle!!! Vi har hatt en uke med sol, sommer og bading. En stor lykke særlig for barna. Barneklubben var åpen og gav rom for de minste til å kunne trekke seg litt unna solen midt på dagen. Hotellet lå på stranden, slik at de eldste kunne gå ned dit om de heller ville bade i sjøen. Perfekt!!

This slideshow requires JavaScript.

En strålende ferieuke gikk uten tvil alt for fort, og for de som vil ha mulighetene til en ferie med alternativer til sol og bading så anbefaler jeg dette (nå er jeg så glad i både Spania og Barcelona at jeg kanskje ikke er helt objektiv lengre). Togturen tar imidlertid ca 1 time, så er det shopping som er hovedmålet så velg heller steder enda nærmere sentrumskjernen. Vi har vært der flere ganger, men da har sjøen vært hovedarena for badingen, og den mer typisk sydenferien har kommet litt i bakgrunnen. Uansett er det fint mulig å få litt av to flotte – og ikke motstridende – verdener. For min del så har jeg rett og slett latt kamera fått hvile, så det er ikke mange bilder som er blitt tatt. Satser på at turens minner satt spor på andre måter, det har iallefall vært minnerike dager med et fantastisk reisefølge. Håper det vil bli mange flere turer som dette i årene som kommer (så her er det bare for mennene å holde på treningsmotivasjonen), vi er iallefall klare til å føge med :-)

Barnebursdag til 7 åring

Her er vi nå ferdige med flere dagers bursdagsfeiring. 7 åringen vår er blitt feiret opp og i mente, og hun nyter det (og enda er vi ikke ferdig :-) ). Det som for hovedpersonen selv var knyttet mest spenning rundt var nok barneselskapet. Som 1. klassing var det litt spesielt å skulle få mange nye venner hjem til seg for første gang. Ekstra stas var det at barneselskapet skulle feires på selve dagen, dermed ble det sang og flagg på skolen, før det bar hjem til fest her hos oss.

En spent 7 åring venter på gjestene

En spent bursdagsjente venter på gjestene

 Bordet var pyntet og gjort klart til 15 feststemte jenter. Som den sjokoladeelskeren jeg selv er så velger jeg alltid den enkle løsningen når det kommer til bordpynt; nonstop. Den forsvinner vanligvis fort, men hva gjør vel det :-)

Bordet var selvfølgelig pyntet

Bordet var selvfølgelig pyntet

 Maten bestod av riskaker, kanelsnurrer i muffinsformer, sveler, pølser og sjokoladekake. Kanelsnurrene er veldig greie til barneselskap, og oppskriften jeg bruker rekker til over 50 stk. Fine å ha i frysen, og bare ta opp og tine før de varmes lett på 70 grader før servering. Putter dem så i egnet embalasje og de ser innbydende ut.

This slideshow requires JavaScript.

Bursdagsjenten var iallefall strålende fornøyd med dagen sin. Hun hadde selv vært med å bestemme lekene og vi rakk innom både skattejakt, danseleken og kongen befaler. En vellykket kveld.

Bursdagskake

Kjekt med dager som dette for både for liten og stor :-)

Supre kvalitetsklær til barn

Med det å få barn så følger både nye tanker og fokusområder. Alt i det jeg i sin tid fant ut at jeg var gravid så begynte jeg å henge meg opp i vogner og babyutstyr, og før svangerskapet var over så hadde jeg lest meg opp på det meste innen området (halvparten sikkert helt unødvendig). Når den lille ble født var det ernæring og vekstkurver som stod i fokus, og etter hvert som hun vokste var det hele tiden nye ting å sette seg inn i. Når det ble tid for barnehage gjaldt det å søke rundt for å finne den perfekte vinterdressen; klart den lille prinsessen måtte ha det som best holdt henne varm. Den gangen (snart 9 år siden) så endte jeg opp med en mørkeblå Reima dress. Jeg hadde nemlig fått med meg at kvaliteten skulle være god, og at jeg kunne forvente å bruke den til flere barn – en rosa utgave var derfor uaktuelt. Dressen svarte definitivt til forventningene. Den var myk og behagelig på, og den lille kunne derfor enkelt bevege seg fritt. Den holdt seg godt i vask, og den tørket greit over natten slik at den kunne vaskes på kveldstid og være klar igjen til neste dag. For meg falt dressen og merket så godt i smak at det siden ikke har vært aktuelt med andre alternativer, og jeg har vært merkelojal i alle år. At Reima dressene ofte har endt opp som best i test har også gjort sitt til at jeg ikke ser noen grunn til å endre på dette.

Opp gjennom årene har det først og fremst vært vinterdresser, luer og votter fra Reima som har funnet veien til oss. For en tid tilbake fikk jeg imidlertid en hyggelig mail med forespørsel om jeg ville inngå et samarbeid med Reima. Siden jeg alt var en svoren bruker, var dette selvfølgelig et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Jeg sjekket dermed ut nettbutikken deres grundigere og ble overrasket over det store utvalget. For min del så ble det bestilt to jakker til 6 åringen og ny dress til yngstemann (og siden den ikke skal arves slo jeg til med en knall rosa :-) ). Til den eldste ble det ny lue og votter.

Kul lue fra Reima til eldstemann

Kul lue fra Reima til eldstemann

6 åringen er strålende fornøyd med de nye jakkene sine.

En jakke man blir lagt merke i :-)

En jakke man blir lagt merke i 🙂

Varm og god parkas fra Reima

Varm og god parkas fra Reima

Mens boblejakken har en super isoleringsevne, så er parkasen varm – i tillegg til å ha en vannsøyle på 10 000 – ikke en dårlig kombinasjon. De som leser bloggen min har sikkert fått med seg at jeg er tilhenger av nettshopping. Jeg synes rett og slett at det er både tidsbesparende og mindre stressene å ta handelen hjemme fra egen sofakrok enn å måtte stresse rundt på butikker. At Reima har åpnet ny nettbutikk her i Norge kommer derfor gått med til å utvide produkthorisonten min hos dem, for her finnes det alt fra sko til kjoler og gensere. Tror de fleste vil finne noe som faller i smak, og anbefaller derfor alle å sjekke ut sortimentet deres. For min del så tror jeg at det kommer til å bli parkas på eldstemann også, at en ny bestilling snart vil gå av sted er iallefall sikkert, for her var det mye fint å velge i……

Farvel til en god venn

Det er begynt å bli en stund siden jeg skrev et innlegg om smokkeslutt, likevell er det først idag vi har kommet oss avgårde for å gi 3 åringens smokk til karpene i Akvariet. Med tre barn i familien så er det ikke til å stikke under en stol at smokken til yngstemann noen ganger er en lykke for oss alle. Ikke misforstå, vi er alle enige om at det nå er på tide at den forsvinner, men samtidig så er det veldig bedagelig å ha et trekkplaster så stort at leggingen på kveldstid er en fest i seg selv. For slik har det vært i lang tid nå. 3 åringen innfant seg raskt med det faktum at smokken kun hørte natten til, og dermed så har hun ikke vært vanskelig å be om å finne sengen sin når kvelden kommer. Hun nærmest løper i seng når klokken er syv, og ja, vi foreldre synes det er en lykke.

Når lokalbanken vår sendte ut invitasjon til familiedag i Akvariet så vi det likevel halveis som et tegn. Vi har snakket om dette i måneder, og de eldste jentene har flere ganger kommentert at de synes 3 åringen slipper billigere unna enn hva de gjorde. Iallefall, idag var dagen der. Hele familien troppet opp for å overvære begivenheten. 3 åringen muligens mest skeptisk, og selv om hun har hatt nedtelling en periode nå, så tror jeg hun var noe ambialent med hensyn til det som skulle skje, og for en gang  skyld så fikk hun lov å ta noen ekstra sug på smokken selv om det ikke var leggetid…..

De siste sug på smokken må være lov på veien til akvariet :-)

De siste sug på smokken må være lov på veien til akvariet 🙂

Dyp konsentrasjon...

Dyp konsentrasjon…

Det gjelder å klargjøre smokken til fiskesmokk...

Det gjelder å klargjøre smokken til fiskesmokk…

Så var det gjort, smokken er overlevert de nye eierne:

Så var det gjort; smokken er nå historie.....

Så var det gjort; smokken er nå historie…..

Egentlig stor stas å se hvor glade fiskene ble for den nye smokken sin :-)

Fiskene ble kjempeglade! de kommer nok til å sove godt i natt

Fiskene ble kjempeglade! de kommer nok til å sove godt i natt

Å få overlevert sin egen “Smokkeslutt diplom” er alvorlige greier….

3 åringen fikk flott Diplom som bevis på at hun nå offisielt er smokkefri

3 åringen fikk flott Diplom som bevis på at hun nå offisielt er smokkefri

Når vi først var i Akvariet var det selvfølgelig mange andre ting å få med seg også, og krokodillene er alltid spennende….

Mye annet å se på Akvariet også, og krokodillene er et must

3 åringen synes i det hele tatt at Akvariet turen var stor stas, så gjelder det bare å se hvordan natten vil bli. Hun har jo fortsatt koseteppe, og av erfaring så vet vi at smokken nok også er glemt etter noen dager. Satser på at det går seg til etterhvert

LIke glad selv uten smokk

LIke glad selv uten smokk

Fortsatt god helg ønskes fra oss :-)

Hva man sier og hva man gjør; alltid to sider av samme sak?

En ting jeg virkelig har fått erfare etterhvert som jentene er kommet til er at ingenting er svart/ hvitt, og at det jeg sier til dem ikke alltid harmonerer med det jeg selv gjør. Ovenfor dem er jeg eksempelvis ganske opptatt av at kroppen trenger sunn mat for å fungere, at godteri er forbeholdt lørdager og at vi drikker vann når vi er tørste. Samtidig så har jeg aldri helt klart å holde meg til at sjokolade kun kan spises i helgene og pepsi max er blitt en god venn, også når jeg er tørst…..

Idealet

Idealet…..

Når jentene skal på nye aktiviteter etc, og gir uttrykk for at det er litt skummelt å ikke kjenne noen, så trøster jeg med at dette vil gå helt fint, at det bare er å snakke med de andre, at det nok er mange andre som heller ikke kjenner noen og som derfor blir glade om noen tar kontakt. Men hva gjør jeg selv i lignende situasjoner; jo magekrampen har nærmest tatt overhånd dager i forveien, og jeg går definitivt ikke bort til hvem som helst og begynner å snakke; nei, i stedet går jeg med løftet hode i et forsøk på å se mest mulig selvsikker ut, men ender sannsynligvis bare opp med å virke overlegen….

Før aktivitetdeltagelse maser jeg om at det viktigste er å delta, og at det ikke har noe å si hvem som vinner; tross alt er det ytterst få som gjør det…. Jepp, jeg har prentet dette inn fra de er små, og drømmer om hvordan jeg forhåpetligvis er med å styrke både selvfølelse og mestringsevne – samtidig så vil jeg selv knapt vedkjenne meg å tape for dem i UNO, og de vet at mor i de fleste sammenhenger spiller for å vinne. For mitt eget konkurranseinstinkt ser ikke alltid verdien av å skulle delta om det ikke er for å prestere. Jeg prøver så absolutt, men kjenner samtidig på at jeg blir skikkelig sur når det ikke går veien….

En annen ting jeg gjerne vil at jentene skal ta med seg er troen på seg selv, og å kunne stå for de valg de tar. Jeg presiserer viktigheten av å ikke bry seg for mye om hva andre mener, og at det viktigste er hva de selv synes. “For om de liker den blå jakken, så gjør det ikke noe at andre sier den ser ut som en guttejakke.” Samtidig er det bare å innrømme, jeg vet ikke hvor mye mer jeg ville brukt et plagg dersom andre hadde gitt klart uttrykk for at jeg ikke så ut….. Så mens jeg prøver å lære jentene å ikke bry seg for mye om hva andre synes og mener, så hadde jeg nok stillefarende godtatt et et plagg som ikke gikk gjennom det massen aksepterte forsvant lengre og lengre bak i skapet, nettopp fordi jeg kunne ha gjort det samme selv…..

Når det kommer til skole så påpeker jeg at det ikke er så farlig om de svarer feil, at det bare er å rekke opp hånden og prøve på nytt (for det viktigste er jo å delta …. ? ) Samtidig var jeg heller ikke den som på forelesninger deltok mest (skravling med sidemannen derimot var jeg god på) Egne tanker og refleksjoner kom ned på papiret for å bli sett mer på senere, ja, men å være med å skape diskusjon i klassen, nei (her vil nok muligens lærer fra de yngre år stusse, for denne øke beskjedenheten kom definitivt med årene, så om noen vet hvordan den barnslige ureddheten for forsamlinger kan holdes på for alltid, mottas råd med stor takk :-) )

Det mor i huset helst hiver seg over; også på en mandag......

Det mor i huset helst hiver seg over; også på en mandag……

Eller hva med ; “Det går ikke an å være så opptatt av tv/ ipad, ta dere heller en tur ut å lek” (mamma skal bare sjekke noen mail først….)

“Det viktigste er ikke hvordan dere ser ut, men hva dere faktisk gjør og står for” (mamma må bare få ordnet seg litt, hun har en viktig avtale....)

“Det er en grunn til at vi har fått to ører og en munn, husk å ta dere tid til å lytte og høre etter hva andre har å si” (mamma derimot har skrekkelig mye på hjertet akkurat nå…..)

“Det tar da ikke lang tid å re opp sengen sin på morgenkvisten” (mamma rakk det bare ikke fordi det var så mye annet som kom i veien…..)

Jeg ser at denne listen kan bli lang, og jeg frykter hva som kan føres på etterhvert som de små blir eldre: “Alkohol drikker man selvfølgelig ikke før man er 18” (mamma derimot...) “Det er ikke vits å prøve å ta et drag av en sigaret, det smaker jo ikke godt!” (mamma derimot…) osv.

Med litt nærmere ettertanke så ser det defintivt ut som om jeg må håpe på at de gjør som jeg sier og ikke som jeg gjør, og at det fortsatt går noen år før de gjennomskuer meg. For selv om jeg virkelig mener det jeg sier til dem, så klarer jeg ikke alltid selv å leve helt opp til det. Hva jeg sier til jentene og hva jeg selv gjør er tydeligvis ikke alltid to sider av samme sak.

Hvordan er det med dere; Er det alltid samsvar mellom det dere sier og det dere selv gjør? Klarer dere å leve opp til de normer dere prøver å videreføre til barna? Eller er det andre som av og til også må innrømme at dere ikke alltid er den rollemodellen dere skulle ønsket…..

Skolestart

I går var dagen endelig kommet; 6 åringen vår hadde sin første skoledag!! For de av dere som følger bloggen min så har det blitt noen innlegg om veien frem mot dette tidligere, og det er ikke fritt for at – som for skolestartere  flest – dette var en dag 6 åringen har sett frem til lenge. Med nytt lilla penal og matchende skolesekk så var go jenten klar for sin nye hverdag, og timen frem mot 11.30 sneglet seg frem for henne :-)

Når det endelig var klart til å komme seg avgårde var det iallefall en spent jente som løp ned til sin beste venninne slik at vi alle kunne slå følge.

Bestevenner klare for første skoledag

Bestevenner klare for første skoledag

For oss mammaene er det heller ikke fritt for at det var litt ekstra spesielt å se jentene våre glede seg over både hverandre, og å skulle få dele denne dagen sammen. I 1985 var det nemlig vi to som spente og forventingesfulle troppet opp i første klasse ved Krokane skule. Vi kjente hverandre riktignok ikke før dette, men hadde full klaff fra dag en :-) Snakk om flaks!!!

Små steg på vei mot en stor ny verden.....

Små steg på vei mot en stor ny hverdag…..

Vi håper sterkt at jentene våre skal få like mange gode minner fra årene de har i vente som det vi har hatt…… At dette ble en bra start på skoletilværelsen er det iallefall ingen tvil om :-)

En strålende fornøyd skolejente; første dag svarte til forventningene :-)

En strålende fornøyd skolejente; første dag svarte til forventningene 🙂

6 åringen vår har forresten lenge hatt interesse for tall og bokstaver, og hun sitter ofte med hodet i en notatbok og noterer. Jeg skulle ønske jeg kunne si at tiden i større grad gav rom til å sitte mer sammen med henne, men dessverre er det ikke slik. En app som da er grei å prøve seg frem med – både med  bokstaver og ord – er Skriv og lær 2. Når jeg først lastet den ned så lurte jeg på om den var litt vel enkel og kjedelig (svært enkel grafikk), men der tok jeg feil. Skolestarteren sitter mye og skriver, og der jeg ser nostalgien i å skrive på skrivemaskin (bildet på skjermen er formet som dette), så synes hun det er spennende med dette ukjente hun kan skrive på. Iallefall en god app som vi gjerne anbefaler til andre på samme alder, da den er konkret rettet mot bokstaver og ord, uten så mange andre forstyrrende momenter.

Payback time!

Når vår eldste datter hadde sin første bursdag for over 8 år siden, så mente min beste venninne at det var tid for at hun fikk ta del i en tradisjon fra hennes familie; at ett års jubulanten skulle få sin egen kake, og mulighet til å spise den akkurat slik hun ville! Min venninne hadde derfor laget en kake dekket av krem og bær til bursdagsbarnet, som utvilsomt satt stor pris på denne herligheten. Jeg husker enda de fornøyde hvinene  fra henne som gjorde at jeg ikke kunne annet enn la meg begeistre, samtidig som jeg kjente panikken over krem og kakerester som etterhvert ikke bare dekket bursdagsjenten, men også en betydelig radius fra hennes sittepunkt. Av en eller annen grunn så er det kun eldstemann som har fått ta del i denne tradisjonen (og jeg innrømmer først som sist at en del av meg er litt glad for det).

Uansett, i dag fulgte min venninnes yngste barn 1 år, og jeg tenkte det var på tide å reinnføre denne tradisjonen!! (det har selvfølgelig ingen ting med at vi ikke har flere 1 årsdager å feire her hos oss ? ). Så den lille prinsessen fikk sin egen kake for anledningen. Jeg skal ikke skryte på meg å ha laget et prakteksemplar, for i denne sammenheng så føler jeg at det er tanken som teller (hehe). Men en ferdiglaget kakebunn, nugatti, krem blandet med syltetøy og litt kakepynt gav dette resultatet:

kake1

Jeg føler at entusiasmen hos min gode venn var mindre i dag enn i 2005, og hun hevdet til og med at det bare var tull at dette var en tradisjon, men noe hun hadde funnet på der og da (hallo, tenke å holde meg for narr i alle disse årene ? ) men bursdagbarnet selv var iallefall svært så fornøyd, og hun tok seg god tid til å utforske kaken sin

kake4 kake5kake3

I det hele tatt synes både stor og liten at det var en super feiring av ett års jubulanten, men i mitt stille sinn så er jeg takknemlig for at dette ikke vil kunne gjentaes hjemme hos oss ?

En fortsatt strålende bursdag til skjønneste lille I….

SFO start

Så var nok et steg på vei mot skolestart tatt for 6 åringen vår; idag var det tid for første dag på SFO. Det er vel alltid slik at når man har eldre søsken så har man kanskje et litt klarere bilde av hva som skal skje; på godt og vondt. Vår skolestarter vet iallefall både hvor lokalene er og kjenner fjeset til mange av dem som jobber der, samtidig så har hun fått alle “skremsels historiene” om alt man må gjøre og klare selv, og at det absolutt ikke er som i barnehagen. Dessuten så er det – ifølge storesøsteren – kjedelig der!!

Kanskje ikke helt som i filmen "Verdens beste SFO", men det blir forhåpentligvis bra for det!! (Bildet hentet fra nrksuper sine sider)

Kanskje ikke helt som i serien “Verdens beste SFO”, men det blir forhåpentligvis bra for det!! (Bildet er hentet fra nrksuper sine sider)

Iallefall, uavhengig av hva 9 åringen har fortalt så våknet hovedpersonen til sin første SFO dag idag, og det var ikke fritt for at hun var litt spent før vi dro avgårde. Med i bagen var nye innesko (det fine med å skulle starte på noe nytt er at mammaen iallefall husker å sjekke hva som passer og ikke :-) ), og regntøyet som for anledningen var nyvasket, ferdig merket og klart til å kunne taes i bruk. Nye matbokser er kommet i hus, fra å ha et barn som skal ha niste øker det nå til to, og da trengs det flere matbokser! At det for tiden finnes mange gøye varianter med flere rom å velge mellom er et ekstra pluss, for jeg hadde aldri trodd at en matboks kan være noe mer enn en matboks, men med det gode utvalget som finnes så er det faktisk kjekt å skulle handle inn flere, og resultatet er at jentene har fått eks antall nye for anledningen. Fristelsen til å ta i bruk den nye skolesekken var stor, men å få låne storesøsteren sin bag var heller ikke verst, så får heller skolesekken hvile til skolestart neste mandag.

Vi hadde timet det slik at hun skulle begynne samtidig som to andre som hun gikk i barnehage med, men når vi kom der idag så viste det seg at det var flere kjente som hadde sin SFO debut. Kjempekjekt, og det så ikke ut som om det var noen stor overgang for noen av dem. Når vår eldste startet var hun den eneste av vennene sine som begynte, og jeg husker med gru hvor ulykkelig hun så ut når jeg leverte henne dagene før skolen startet. Slik virker det ikke som om det vil bli nå – heldigvis!!!

Når vi møtte idag ble vi foresten tatt godt imot. Alle de nye ble samlet i klasserommet, og med foreldrene bakerst fikk de info om regler og rutiner. 6 åringen vår var husvarm fra første sekund, og var den som sang alene og rakk opp hånden for å foretelle maaaasse. Når det kom til rydding og det ble snakk om at det gjalt det samme der som hjemme, der mammen sikkert gav beskjed om at rommet skulle holdes ryddig, så rakk vår håpefulle fint opp hånden og fortalte at slikt sa hennes mamma aldri, for hun hadde ikke noe rom som hun kunne rydde…. Jeg motsto fristelsen til å rekke opp hånden for å forklare at dette bare er midlertidig…..

Skolebenken nærmer seg:-)

Skolebenken nærmer seg:-)

Iallefall, etter en litt myk start og en kortere dag (helt unødvendig, for hun var egentlig ikke særlig interessert i å gå hjem) så er det bare å slå fast at dette gikk kjempebra, og 6 åringen har fått en liten smakebit på hvordan tilværelsen som skolejente vil bli. Det blir spennende å se hva 1. skoledag vil bringe om en uke :-)

Cala Bona Sunwing Resort

Den første uken vår her på Mallorca er over, så jeg tenkte det var på sin plass med en liten statusrapport :-) Hotellet vårt heter Cala Bona Sunwing Resort, og vi bor på den delen som heter Mimosa. Som navnet sier så er det et Sunwing hotell, og det ligger på østkysten av Mallorca. Vi reiser også i år med Ving, og ble fraktet med buss den timen det tok å kjøre fra flyplassen til hotellet. I motsetning til i fjor var vi forberedt på at bussturen ville ta tid, og hadde derfor husket rikelig med vann. Dette er fjerde gangen siden 2007 vi er på Mallorca, og det er ikke til  å komme unna at vi synes dette er et supert turiststed for en småbarnfamilie. At flytiden kun tar litt over tre timer, opplever vi som et ekstra pluss.

For vår del så bor vi denne gangen i en to-roms familieleilighet med et foreldresoverom, og tre senger i stuen. Av de stedene vi har feriert med barn, så er dette utvilsomt det beste rommet. Både størrelsen og planløsningen er god, og i tillegg har vi en stor terrasse. Det er ikke egen spiseplass inne, men terrassen gjør at det ikke ville vært noe problem å spise og tilberede mat i leiligheten.

Kveldskos :-)

Kveldskos 🙂

Rommet er greit utstyrt. I tillegg til kjøkken med det vanlige utstyret, så er det selvfølgelig air condition både på foreldrerommet og i stuen hvor barna sover. Videre har rommet tv, i tillegg til spanske kanaler er det en engelsk og svensk. For de som vet de vil savne den faste tv pausen så kan det være en ide å ta med en liten dvd spiller å koble til:-). Det er gratis internett på rommet, men nettverket er ikke av det beste. Vi har med ipad til jentene, men hadde på forhånd gjort dårlig reasearch for nettflix fungerer ikke her (gjelder utlandet generelt), det samme gjelder for de utenlandsk produserte seriene på NRK super… På rommet lå det videre egne badehåndklær når vi kom (alltid et pluss å slippe å pakke med dette :-) )

Selve rommet vårt ligger ut imot en vei, noe som for oss er helt greit. Det har ettermidagssol, og litt trafikkstøy. I tillegg er det enkelte dager noe støy fra nabohotellet på kveldstid, uten at verken vi eller barna plages av det.

Like utenfor

Like utenfor rommet

Hotellet ligger like ved sjøen, og har således fin utsikt. Det er imidlertid ikke noen fine bademuligheter i sjøen like ved. I katalogen står det at badestranden ligger ca 800 meter unna, men dette synes vi er å ta lite i. Avstanden var såpass lang at det med en 3 åring – og ingen vogn – så har vi med et unntak foreløpig holdt oss til hotellbassengene. Den ene gangen vi prøvde, endte vi opp med at yngstemann sovnet, og ble liggende på et håndkle på stranden.

Hotellet i bakgrunnen

Hotellet i bakgrunnen

Selve hotellet består av tre deler, alle med tilhørende bassengområder. I den delen hvor vi bor, så er bassengområdet nyoppusset i år, og det er rikelig med solsenger. Selv om mange av sengene som alltid er reservert alt tidlig fra morgenen av, så har vi enda til gode å ha problem med å finne solsenger selv om vi kommer til litt senere på dagen. Bademulighetene i hotellets bassenger er kjempebra, og det er mange muligheter å velge mellom for både liten og stor. Et ekstra pluss at det på de store bassengene også er mulighet for de små å være med uti da det er helninger og trapper som gjør det lett for de minste.

cala bona mimosa

I fjor var vi litt lengre nord her på Mallorca; på Viva Cala Mesquida Resort. Det var vårt første møte med all inclusive, og vi elsket det! Da var det flere resturanter å velge mellom, og alt av barneaktiviteter og sportstilbud var inkludert. Det samme var samtlige drinker etc. Når vi bestilte all inclusive i år, så hadde vi derfor forventninger til at det ville være tilsvarende konsept her. Det var det IKKE. Vi burde kanskje vært forberedt på at dette, siden vi i år betaler mindre (barna er her gratis), men det var vi ikke. Innledningsvis var vi derfor litt skuffet. Aktivitetene for barn må betales for, det samme gjelder treningskort til treningsrommet. Mange av drinkene (for eksempelvis min favoritt Strawberry daiquiri) er heller ikke inkludert. Følelsen av standard på spisestendene er også ulik. Mens vi i fjor kom til bord med hvite duker, pen oppdekking og innhold på flasker, så har vi her opplevd å måtte hente eget bestikk og drikke i dispenserene, samt at bordene ikke alltid er vasket av. Etterhvert er vi begynt å venne oss til dette, men om vi skulle ende opp her ved en annen anledning, så vil vi nok ikke valgt all inclusive. Særlig ikke siden nærområdet inneholder mange koselige spisesteder. På hotellet er det forresten også restriksjoner på hva barna kan velge på det ene andre spisestedet enn spisesalen, og deres håp om toast etc lar seg ikke følge med i bestillingen deres.

I år er det Lollo og Bernie som er trekkplasteret. For våre jenter kommer eldste mann litt i en mellomkasse med sine 9 år. En del av aktivitetene for de mellom 8 og 15 år  er litt “voksne” for henne, mens 6 åringen ikke er så intressert i å være med i en klubb hvor ikke eldstesøsteren er. Siden vi voksne ikke er like begeistret for å sende 3 åringen avgårde – hun har i tillegg vært syk 3 dager, så det har vært lite aktuelt – har det blitt til at de alle heller vil være sammen med oss.

Greit å sende de små inn for å se show først, da sikrer de alltid plasser til mor og far :-)

Greit å sende de små inn for å se show først, da sikrer de alltid plasser til mor og far 🙂

På dette hotellet begynner kveldsshowet alt klokken 19, så vi er ute og spiser tidligere enn noen gang. Det er mange småbarnsforeldre her, og vår opplevelse er at om man kommer til spisesalen fra kl 19 og utover, så er det vanskelig å få bord, og vi må selv gjerne både lete frem både drikke og bestikk, noe som faktisk kan være et lite irritasjonsmoment der man står med tre barn (mulig vi er begynt å bli sære), så vi har valgt å spise daglig rundt 18.30. Da er det alltid bord, og vi blir raskt servert. Barna kan deretter løpe inn i salen like ved for å se showet de fem dagene i uken det er. De to dagene hvor det ikke er underholdning, er det forresten både roligere og senere fullt i spisesalen…

Som en oppsummering så anbefaler vi gjerne stedet til andre, men da som sagt uten all inclusive.Vi har selv bodd på dette hotellet for 6 år siden (jeg har også vært her engang for 18 år siden, men var nok opptatt av helt andre ting den gang :-) ), og husker enda den luksusen det var å kunne sjekke inn bagasjen på hotellet, så det er noe vi har merket oss med og ser frem til å kunne få gjort. Det er alltid deilig å komme frem på flyplassen uten å måtte drasse rundt på all bagasjen. Heldigvis er det enda en uke til vi må tenke på dette, så vi gleder oss over å enda kunne nyte nok en uke i sol og varme!!

PS!! Når det gjelder bagasje, så reiser vi med Thomas Cook. Når vi skulle reise ut fra Flesland, så opplevde vi noe som vi ikke har vært borte i før; Det var kun mulig å sjekke inn en koffert per person. Vi har alltid regnet på 20 kg per hode, og har derfor ikke tenkt så mye på verken antall kolli eller vekt (ser det som umulig å overstige 100 kg selv for oss). Ungene har imidlertid alltid hatt sine egne kofferter, og for yngstemann er det her snakk om en mini Ole Brum koffert. Vi hadde derfor 6 kofferter på fem personer, noe som ikke lot seg ordne (selv om 3 av koffertene var små, og kun 1 virkelig stor..) Vi måtte derfor ta med yngstejentas  koffert som håndbagasje… Dette var ikke noe kjekt å finne ut av det på flyplassen, så regelen for fremtiden er visst å pakke i store kofferter.

Både spennende og kjekt, men også litt trist….

Etter 5 år er det idag siste dag som barnehagejente for husets 6 åring. Vanligvis er det vel lite som ligner spenning tidlig om morgenen, men idag var det ikke fritt for at det var litt flere følelser i omløp enn hva som vanlig er :-)

Med en liten oppmerksomhet til både store og små i barnehagen var det iallefall en forventingsfull jente som gikk ut døren, klar på at dette var stor stas, men også litt trist.

siste dag i barnehagen

Det faktum at hun snart er skolejente kom iallefall enda litt nærmere, og det er ikke tvil om at hun går spennende tider i møte :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...