Category Archives: Teknologi

Hvilken fotoveske bør jeg velge??

Jeg fikk nytt kamera til jul, og foreløpig har det absolutt resultert i mer fotografering. Det er rett og slett blitt kjempegøy å ta bilder! Bildene bærer imidlertid preg av  at jeg har en lang læringskurve foran meg, men alle må jo begynne et sted, – og trøsten er at fra det nivået jeg er på nå, så kan det bare bli bedre :-)

For å lykkes med dette så sier det seg selv at det må øving til, og det er her jeg innledningsvis har møtt på en utfordring; å ha kamera med der bildene skal taes. Jeg har selvfølgelig kjøpt en vanlig kamerabag, men jeg klarer ikke å bli helt fortrolig med å drasse rundt på den. Det ser liksom litt for “profft” ut, og gjenspeiler ikke helt der jeg er. Jeg føler meg rett og slett litt dum…

Derfor er det bare å innse; skal kameraet i større grad følge familien, så må veskealternative endres. Siden jeg har bursdag senere denne måneden så passer det perfekt å ønske seg nok en veske, jeg har jo tross alt ingen som dekker dette behovet… (ok, om man ser bort fra kamerabagen da, men den teller ikke!!!)

Iallefall, etter litt søkeaktivitet på nettet ble jeg oppmerksom på nettsiden fotobag.no, og som den amatøren jeg er i fotoverden så fikk jeg en skikkelig aha-opplevelse – for det er jo absolutt ikke behov for å måtte drasse rundt på en kjedelig fotobag når det finnes så mange flotte alternativer.

For mitt vedkommende ble det kjærlighet ved første blikk når jeg så vesken Libby i fargen caramel fra Kelly Moore. (Bildene er hentet fra kellymoorebag.com)

Kelly Moore - Libby

Dette er en veske jeg lett hadde valgt uavhengig om den skal brukse som kameraveske eller ei. Grunnen til at jeg ikke har bestilt den enda er rett og slett fordi jeg er usikker på om den blir for stor? Med en bredde på ca 40 cm, dybde på 26 cm og høyde på 29 cm, så er den i største laget. Ypperlig dersom vi er på reise eller skal i selskap etc, men kanskje litt stor til hverdags? Spørsmålet jeg har stilt meg selv er om jeg virkelig kommer til å ta med meg kameraet på senteret en helt vanlig dag, og svaret her er nok nei. Så kanskje er det greit med en stor fotoveske? Med tre barn er det alltid nok av andre ting som også må med. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg……

Kelly More har forøvrig flere andre fine modeller, som 2 Sues

Kelly Moore - 2 Sues og modellen Classic

Kelly Moore - Classic

Egentlig likte jeg begge disse alternativene, men så var det dette med fargen da. Ingen av dem finnes i caramel…

fotobag.no har de et annet merke – Epiphanie –  som jeg også synes har flere fine vesker, og særlig likte jeg modellen Ginger.

Kameraveske fra fotobag.no

På en utenlandsk side fant jeg Grace Butterscotch som falt i smak

Kameravæske fra Gracie Butterscotch

Denne synes jeg minnet om 2 Sues, og når jeg begynte å regne litt på pris så ble ikke sluttsummen så forskjellig fra det norske alternativet. For selv om man slipper toll på fotoutstyr, så kommer moms og porto i tillegg (hos fotobag er frakt inkludert).

Jeg er rett og slett litt rådvill, og for å sikre å få en kameraveske til bursdagen så bør jeg snart bestemme meg (etter 12 år så tar jeg det som en selvfølge at min mann blir strålende fornøyd med en klar bursdagsbestilling :-).

Det er kanskje andre som har forslag eller erfaringer med fotovesker som kunne hjulpet meg litt på vei? Alle innspill mottas med takk

Gode apper for de yngste

Alle jentene våre bruker iPad aktivt, og 5 åringen ønsket og fikk seg sin egen til jul. Hos oss har det aldri vært et tema om vi skal la jentene bruke nettbrett, fokuset har vært rettet mot at det er vi som foreldre som har ansvar for å begrense og holde oversikt over hva de små holder på med, og i den sammenheng så foretrekker jeg egentlig Ipad foran DS. Kanskje først og fremst fordi jentene er såpass unge at denne aktiviteten hovedsakelig finner sted i stuen, jeg har selv kjøpt alle appene og satt meg godt inn i dem, og skjermen er så stor at jeg til enhver tid kan se hva de holder på med. Nå er barna her i huset i alderen 2 til 8 år, og med unntak av Netflix så bruker de internett lite, og følgelig er det nok lettere å ha kontroll nå enn hva som vil være tilfelle om man ser noen år frem i tid.

For 5 åringen sin del så synes hun det er kjekt å skrive egen dagbok på iPaden. Hun er glad i bokstaver og liker at mamma eller pappa setter seg ned med henne for å skrive noen setninger om hvordan dagen har vært, og etterhvert er hun selv blitt flinkere til å sette bokstaver sammen til ord. Så det er ikke slik at hun bare bruker den til spill – å ringe med Facetime, skrive og ta bilder er alle populære bruksområder hos henne.

Litt hjelp fra pappa må til

Litt hjelp fra pappa må til

I mylderet av alternativer så har jeg prøvd å finne gode apper som passer til de yngste barna, for i tillegg til å vekke interesse så vil jeg at de skal være lærerike og stimulere til kreativitet. Nedenfor kommer en oversikt over apper som fungerer godt hjemme hos oss. Før man lar barna sitte alene med iPaden kan det imidlertid være lurt å endre innstillingene på nettbrettet. Som det fremkommer i denne artikkelen kan kredittkortregningen ellers fort bli stor selv på en app som i utgangspunktet var gratis.

Gode apper for de yngste.

Dora the Explorer er en serie med flere spill. Vi har erfaring med tre av dem: Lekestund, Dress Up og Dora Coloring. Alle spillene er enkle å forstå og er en grei innføring til å bli kjent med bruken av nettbrett på. Vær oppmerksom på at de er på engelsk, men for vår del har vi ikke opplevd at dette setter begrensninger for spillet.

Dora

Dora

Lekestund  koster 7 kr, og er blant favorittene hos de yngste. Her kan barna velge mellom tre aktiviteter; finn to like (ulike nivåer), puslespill eller finn make. Etter min mening gir denne appen mye innhold for pengene.

Dress Up koster 14 kr og her kan man velge ulike verdener hvor Dora er. Videre kan hun kles av og på, og man kan sette ulike figurer/ effekter inn sammen med henne. I dette spillet er det endel engelsk språk. Hun kan eksempelvis spørre “What shall I wear?” og om man tar på henne solbriller så vil hun si “Thanks for my sunglasses”. Dersom noen foretrekker norske alternativer, så velg heller appen Elias aktiviteter til 28 kr. Denne har mye av de samme aktivitetene. Hos oss kjenner barna lite til denne figuren fra tv, og de foretrekker derfor Dora.

Dora Coloring er som navnet sier et tegneprogram. Her kan man velge ulike bakgrunner/ verdener, sette inn figurer og fargelegge. Svært enkelt i bruk. Når bildet er ferdig kan barnet trykke på kameraet og motivet lagres. Vær obs på at tegningene blir lagret sammen med ipadens øvrige bilder. 2 åringen hadde en gang sittet og trykket på denne knappen og tydeligvis funnet det gøy, for det ble mange bilder å slette i etterkant.

5 åringen vår liker som sagt bokstaver og vi har derfor valgt alfabetappen Bogga alfabet til 14 kr. Jeg synes det er lite norsk språkelige apper med dette fokus (her ønsker vi at den skal være norsk). Inneholdet i denne appen går ut på å velge bokstaver som fargelegges, før de kan brukes som magneter på et kjøleskap. Dermed kan man skrive ord og setninger med de bokstavene som er valgt ut. Hos oss har yngstemann funnet denne appen mer spennende enn 5 åringen, men til gjengjeld har 2 åringen begynt å få god kontroll på de ulike bokstavene. Denne appen gir utvilsomt en enkel, morsom og lett forståelig innføring i alfabetet.

Et annet og mer innholdsrikt app om bokstaver og tall er Labbe Langøre Førskole. Spillet koster 21 kr, og er hovedsakelig beregnet for barn i alderen 4-6 år. Barna kan her manøvrere seg rundt i ulike verdener og må forholde seg til enkle regnestykker, bokstaver, logisk tenkning og kreativitet. Mye innhold for pengene. Det samme kan sies om spillet Lek med bokstaver og tall. Dette krever litt mer bokstavkontroll fra barna, men er et fint innføring for førskolebarn og oppover.

Det finnes utallige puslespillapper, og her er det egentlig bare å søke på “puslespill for barn” i app store. Et med mye innhold, og som blir foretrukket hos oss er Pusleeventyret. Dette koster 7 kr, og man kan innledningsvis velge om man vil legge puslespill fra dyrerike eller kjøretøy. Så kan barnet bla seg rundt og finne figurer de vil pusle. Når de har puslet ferdig så skjer det noe med bildet. Noen steder kan man komme inn i skjulte verdener/ rom, og her finner man flere aktiviteter: eksempelvis en edderkopp som kommer frem eller en blekksprut som spruter blekk.

Bildene er de samme som barna kjenner fra bøkene

Bildene er de samme som barna kjenner fra bøkene

En fin ting å bruke iPaden til er når man er på reise, eller annen ventetid der de små må sitte i ro. Da kan lydbøker være med å gi stor glede. Både bøkene om Karsten og Petra, samt Lillesøster er bøker de yngste jentene våre kjenner godt, og som de synes er gøy å finne igjen på iPaden. Vær imidlertid opmerksom på at om disse appen lastes ned er det særlig viktig å ha stilt inn restriksjonene på nettbrettet, for her er flerparten av bøkene listet i eget biblioteket, men bare en er gratis. De andre koster henholdsvis 42 og 28 kr per bok. I begge disse bokseriene så er det bildene fra bøkene som vises, og så er det en fortellerstemme som leser teksten. Barnet må selv bla når sidens tekst er ferdig lest, men selv 2 åringen behersker dette med den største selvfølge. Her har vi imidleritd ikke prøvd ut andre serier, rett og slett fordi vi foretrekker å lese bøkene sammen,

Det finnes i det hele tatt mange gode apper, det gjelder bare å lete, og bruke litt tid på å sette seg inn i de ulike alternativeners innhold. Dersom noen har forslag til andre gode apper så mottas dette med takk :-) 

 

Bildekvaliteten på mobilkamera

I går kom endelig det nye sim kortet mitt i posten, så nå har jeg fått testet ut kameraet på mobilen også – og snakk om forskjell. De to bildene under er tatt fra samme sted, og under samme lysforhold med henholdsvis iPhone 4 og iPhone 5. Selv synes jeg at forskjellen på bildekvaliteten ble større enn forventet….

Bilde tatt med iPhone 4

Bilde tatt med iPhone 4

Bilde tatt med iPhone 5

Bilde tatt med iPhone 5

Med både ny mobil og nytt systemkamera har jeg nå endelig kamera for enhver anledning, så det bør iallefall ikke være bildekvaliteten som redusere lysten til å sette igang med å lage egne fotoalbum :-)

Kamera lykke

Helt siden jeg fikk barn så har planen vært å lage egne fotobøker til jentene – dessverre så har det blitt med planen. Riktignok har vi etterhvert sortert alle bildene på dataen under år, så egentlig hadde det bare vært å sette av tid til å komme i gang. En fin fotobok krever imidlertid at man har fine bilder å sette inn i. Jeg har aldri vært spesielt flink til å huske på å finne frem kameraet og ta bilder. Hverdagspappa hevder at om jentene som voksne setter seg ned for å se igjennom bilder fra barndommen, så vil de ikke kunne se sin far…. Tror det er et hint om at han hadde synes det var kjekt om jeg av og til tok et bilde også :-) For alt i verden, jeg er blitt flinkere. De siste to årene har jeg knipset bilder hyppig med iPhonen. Det er bare det at når disse bildene blir printet ut eller skal brukes i andre sammenhenger så er det hyggelige øyeblikksbilder, men ikke noe mer. Som regel er de både mørke og uklare.

I år har jeg derfor vært veldig tydelig på at jeg ønsket meg iPhone 5 til jul. Faktisk så har jeg vært så tydelig at jeg har ordnet det meste av dette gavekjøpet selv. Dermed fikk jeg telefonen akkurat slik jeg ville ha den. Siden kamera på denne telefonen skal være betraktelig mye bedre enn på iPhone 4, så gleder jeg meg til foråpentligvis å få bedre  bilder. For mobilen er alltid med, og kamera på denne vil nok fortsatt være den jeg tyr til når de spesielle hverdagsøyeblikkene oppstår. Dessverre hadde jeg ikke fått med meg at det ikke var godt nok med mikro sim kort. Så mens jeg venter på at mitt nye nano sim kort skal komme, så må jeg også smøre meg med tålodighet for å få se resultatet av mobilkameraet….

Bildet er hentet fra http://www.apple.com

Bildet er hentet fra http://www.apple.com

Jo mer jeg i det siste har tenkt på hvor få fine bilder vi faktisk har av jentene, kombinert med hvor viktig det føles å ha gode bilder som kan ta vare på små og store øyeblikk i livet vårt, jo mer har jeg ønsket meg et mer avansert kamera. Siden jeg har bursdag i januar har jeg derfor begynt å undersøke litt rundt tema – alltid greit å ha et konkret gaveønske. Etter å ha lest meg opp på nettet, så ble det klart at det jeg er ute etter er et systemkamera. Spørsmålet ble da hvilket systemkamera jeg skulle velge, og i et hav av produkter har det vært mye å sette seg inn i for å finne det som vil passe vårt behov. Heldigvis finnes det grundige gjennomganger og vurderinger gjort av fotokjennere, så etter å ha fordypet meg i disse, og tatt hensyn til vårt behov vurdert opp i mot hvor mye jeg er villig til å investere i et kamera, så er det særlig to kameraer som har merket seg ut:

Canon EOS 650D (testet av Lyd og bilde)

Bildet er hentet fra produkttesten

Bildet er hentet fra produkttesten

og Nikon 3200D (test fra AKAM.no og fra Lyd og bilde)

Bildet er hentet fra produkttesten

Bildet er hentet fra produkttesten

Siden min snille mann valgte å overraske meg med et nytt kamera på julaften, så slipper jeg å gruble mer over hvilket jeg skal gå for: jeg er blitt eier av et Nikon D3200, og foreløpig er jeg strålende fornøyd!

Nå satser jeg derfor på at både hverdagsøyeblikkene som ofte blir foreviget med mobilen, og andre hendelser hvor det er naturlig å ha Nikon kameraet tilgjengelig, vil gjøre at bildene våre fremover vil bli av bedre kvalitet. Dermed er det bare å håpe at det er dette som skal til for å finne motivasjon til å sette igang arbeidet med å lage fotobøker – nå kan jeg iallefall ikke bruke mangel på kamera som unnskyldning for ikke å gjøre det……

Privat vs personlig blogg

Hverdagsmamma: personlig vs privat blogger

Man trenger ikke å ha besøkt mange blogger før man får forståelsen av at det kan være mange årsaker til bloggers eksistens. Ønske om å dele glimt fra hverdagslivet til familie og kjente som bor langt unna, behov for å ha en arena hvor egne ytringer kan komme frem og ønske om å lære mer om sosiale medier er forklaringer som går igjen på mange. Personlig kjenner jeg meg igjen i alt dette, og med tre små jenter så var særlig sistnevnte vesentlig. Sommerens mediedekning av Vågå saken, der vi fikk innblikk i en ung jentes skyping med en eldre mann, gav meg en følelse av å begynne å bli gammel. For dette er en verden jeg kjenner lite til. Vissheten om at jentene mine i løpet av få år sannsynligvis vil ha mer kunnskap rundt digital kommunikasjon enn meg utløste et behov for å lære mer. Visst har jeg hatt min Facebook profil siden majoriteten fikk det i 2007, og smarttelefonen skjønner jeg ikke hvordan jeg noen gang har klart meg uten, men ut over det så må jeg ringe min 19 år gamle bror når jeg har spørsmål av teknisk art… Hvordan skal jeg kunne veilede og guide mine håpefulle på et område jeg selv kan lite om??? Behovet for mer lærdom gav seg således selv, og fra knapt å ha lest en blogg i hele mitt liv koser jeg meg nå med å surfe rundt og få et innblikk i andres liv, meninger og erfaringer. Jeg har lært mye, jeg er blitt inspirert og engasjert, og jeg har funnet motivasjon til å sette i gang prosjekter som ellers ikke ville falt meg inn: Ja, selv mine første cupcake har jeg laget.

Et av mine utgangspunkt var altså å selv lære mer for å gi jentene mine et naturlig forhold til sosiale medier. Jeg hadde et håp om at vi alle kunne bli mer bevisste rundt å kunne være personlig uten å bli for privat. Jeg har mange ganger tenkt på at selv om jeg ikke har mye jeg angrer fra egen ungdomstid, så er jeg glad for at ikke bilder tatt fra de første festene jeg var på ligger lett tilgjengelig på nettet, og følgelig gir andre et innblikk i deler av livet mitt som idag er fjernt. Sosiale medier er kommet for å bli, og jeg er glad for mye av det posistive som følger av det. Samtidig håper jeg at jeg klarer å vise egne barn ved eksempel og ikke ved formaninger, at nettvett er viktig. Bilder en selv synes er morsomme idag, er kanskje ikke dem en ønsker at potensielle arbeidsgivere får frem om 10 år….

Når jeg blogger har jeg ingen behov for å vise en perfekt tilværelse, og bloggen min har rom for både postitive og negative elementer fra hverdagen vår. At en 2 åring kan slå seg vrang når det minst passer, er vel noe alle småbarnsforeldre kjenner seg igjen i, og når jeg skriver om dette er det ikke for å utlevere den lille. For å utlevere noen som ikke kan bestemme selv har jeg ingen interesse av, for selv om jeg aldri bruker navn når jeg blogger så er det mange som kjenner oss. På lik linje føler jeg heller ikke for å utbrodere følelser, og enkelte deler av hvordan livet mitt er idag har jeg valgt å ta fokuset helt bort fra. Det er rett og slett for personlig til at jeg vil blogge om det. Kanskje fordi jeg er redd for å bli satt i bås, eventuelt fordi jeg mener det hører til blant mine nærmeste.

Om bloggen hovedsakelig begynte for egen del, så må jeg bare innrømme at jeg nå blir utrolig glad for hver og en som er inne og leser innleggene mine, og jeg kjenner virkelig gleden bre seg når noen kommenterer. Jeg blogger ikke for at alle skal like meg, og jeg har absolutt ikke behov for å få et klapp på skulderen, men jeg klarer ikke å fri meg fra tanken om at andre leser det jeg skriver og at jeg faktisk bryr meg om hva de tenker. Selv hører jeg til dem som kan se reality tv med puten klar for å gjemme ansiktet når det som sies og gjøres blir for pinlig (mens jeg krysser fingrene for at jeg slipper å se egne barn i den rollen noen gang ? ), og det er ikke det inntrykket jeg vil noen skal sitte igjen med etter et besøk på Hverdagsmamma :-) Samtidig så har jeg fått et mer positivt syn på blogging som kommunikasjonsmiddel, og jeg koser meg veldig med å skrive om små og store hendelser i livet vårt, mens jeg håper at jentene mine en dag kan lese den med samme glede som jeg gjør når jeg ser bilder fra egen barndom. For selv om innleggene ikke alltid er så lange så ligger det mye tid og tanker bak. Dette gjelder såvel fra hvilke bilder jeg legger ut til hva jeg skriver. For jeg byr gjerne på meg selv, min familie og vår hverdag – på godt og vondt; jeg er bare litt selektiv med hva jeg publiserer :-)

 

Trøblete bloggstart

Test av bilder

Hverdagsmamma er som de fleste andre på samme alder vant til å bruke data til hverdagsbruk; å være på internett er eksempelvis en nødvendighet. Noe særlig dyptliggende datakunnskaper har jeg imidlertid ikke, så når jeg nå prøver meg på en blogg så har det vært utrolig mye å sette seg inn i. At jeg samtidig har gått fra PC til Mac har kanskje gjort denne bloggstarten noe mer trøblete enn nødvendig:-)

Uansett, jeg har allerede lært mye, og synes det er kjempegøy (er svært takknemlig for at hverdagspappa har hjulpet meg noe nå innledningsvis, ellers er det godt mulig det ikke hadde vært så gøy…..).

Idag har jeg prøvd å sette meg inn i hvordan jeg kan lage ulike bildesammensetninger på Picasa – hvorfor har jeg ikke gjort dette før???? Programmet har et hav av muligheter, og er veldig brukervennlig. Rett og slett gøy å sitte og leke seg med:-)

Kollasjebilder av venner og familie

 

Jeg har tatt noen bilder, og laget kollasjer av disse. Har prøvd meg frem med ulike rammer, ulike sammensetninger, og ulike farger. Mange muligheter – og de samme bilde sammensetningene ser jo helt forskjellig ut utifra hvilken variant man velger. Dette skal jeg gjøre oftere.

Kollasjebilder av venner og familie

Ny Mac – endelig

Hverdagsmamma: personlig vs privat blogger

Så var den endelig kommet i hus, vår nye Mac Air. Det kriblet nesten litt i magen når jeg åpnet pakken (Apple kan virkelig selge produktene sine – ikke det samme å åpne en grå pappeske, som de hvite boksene deres), og kriblingen ble ikke mindre når selve Mac´n åpenbarte seg; fantastisk liten, nett og lekker:-)
Enkel brukerveiledning gjorde at vi i løpet av kun kort tid var i gang med å bruke maskinen. Nå innledningsvis er Mac´n noe uvant å bruke da endel funksjoner er ulik hva vi er vant til fra pc verden. Jeg brukte eksempelvis litt tid på å finne ut hvordan jeg skulle kopiere et bilde(om noen lurer så merk bildet, gå til rediger boksen øverst på siden og velg kopier. Lim innfant jeg under samme rubrikk). Som hos de andre Apple produktene var det selvfølgelig ikke vanskelig, men alt må læres;-) Regner derfor med at jeg vil ha mange spørsmål fremover, men gleder meg til å utforske.
Sjekk forresten ut neglelakken til hverdagsmamma her jeg sitter ved kjøkkendisken. For en fysioterapeut er det sjelden rom for å ha lange negler, så neglelakk er som regel forbeholdt feriene for min del. I år er det oransjetoner som er blitt min sommerinvestering – litt forfengelig må en hverdagsmamma ha lov til å være:-D

Ny Mac – hvilken bør vi velge?

Både jeg og Hverdagspappa er det siste halvannet året blitt svært så begeistret for Apple sine produkter, og for oss begge er iPad og iPhone nødvendigheter i hverdagen. Muligheten til raskt å kunne være på nettet gjør produktene til naturlige valg, og har gjort den før så flittig brukte PC’n tilnærmet overflødig. At PC’n vår i tillegg har sett sine beste dager, og selv med nytt batteri blir varm og ubrukelig iløpet av kort tid hjelper heller ikke. Innimellom har familien imidlertid behov for et dataverktøy som kan tilby mer enn nevnte iPad og iPhone. De to eldste prinsessene er allerede blitt hyppige nettbrukere og etterspør ofte å kunne bruke PC’n, og da blir de ikke særlig fornøyde når aktiviteten etter kort tid må avslutte fordi PC’n er så varm at den slår seg av. At hverdagsmamma for tiden synes det er kjekt å blogge forsterker også behovet for et nytt dataverktøy, og øverst på ønskelisten står en bærbar Mac.

Hvilken Mac bør vi velge?

Hverdagspappa er den av oss som har kontroll på alt av teknikk så han er den som pleier å ha sterke preferanser når vi skal gå til innkjøp av nye elektroniske dippedupper, men i dette tilfellet trenger også han å finne ut mer om de ulike alternativene.

Etter å ha skaffet oss litt info om modellene kjørte vi en tur innom Elkjøp for å ta de to typene nærmer i øyesyn.

 

Jeg falt utseendemessig umiddelbart for
Mac Air. Den er utrolig nett og lekker, og synes perfekt for en som ser for seg å ha maskinen mye på fanget under bruk.
Når det gjelder størrelsen på maskinene så finnes begge typene i 13 og 15″. Air har i tillegg en 11″ utgave. For vår del, og til vårt bruk så synes vi den minste Air utgaven ble litt vel liten. Samtidig ønsker vi en maskin som det er lett å ta med, og som ikke tar for stor plass, så 13″ vil være den utgaven som er aktuell, selv om hverdagspappa da ikke får retina skjermen som visstnok pirret han…
Minuset med Mac Air er at den ikke har cd rom, men hvor ofte bruker man det nå til dags? I følge hverdagspappa løser vi lett det med en ekstern enhet nå behovet er der. Etter å ha vurdert frem og tilbake så lander vi derfor på Mac Air. Både fordi vi tror denne dekker vårt behov og fordi det estetiske betyr litt:-) Kapasitetsmessig så velger vi 128GB utgaven. Min 19 år gamle bror som bruker mac’n til å lagre filmer etc mener dette er for lite, og peker på at maskinen ikke lar seg oppgradere, men her har en velprøvd ferielommebok også sitt å si…
Fremtiden vil vise om dette var et godt valg. Jeg lover iallefall å blogge mer om erfaringer med bruk av Mac’n etterhvert:-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...