Dyrkjøpt erfaring….

hårkrise1

Det er blitt lenge siden jeg var hos frisøren – alt for lenge siden, og av ulike årsaker så er det noe som har vært vanskelig å kunne prioritere nå. Samtidig så har høstens mangel på sollys resultert i en fin (??? egentlig et veldig dårlig ord i denne sammenheng) mørk ettervekst. En ettervekst som særlig har irritert meg når håret har blitt satt opp i en knute, noe det blir 90 % av tiden. I et lyst øyeblikk kom jeg derfor på at jeg for flere år siden (mulig varsellampene burde begynt å blinke alt her) kjøpte en pakke med hjemmebleking. I et om mulig enda lysere øyeblikk så tenkte jeg at denne sikkert var ypperlig å smøre på all etterveksten. Og da mener jeg all!! Så etter å ha lest bruksanvisningen tok jeg sats, blandet ut ingrediensene og smurte væsken jevnt og tett i stort sett hele hodebunnen (så mye som det lar seg gjøre når man skal gjøre det alene, dvs særlig fremme og i skillen), og siden jeg liker å være grundig når jeg skal gjøre noe så smurte jeg blekemiddelet ekstra godt inn i pannen og langs ørene. 2 minutters arbeid var alt som skulle til, og så var det bare å vente. Jeg ventet en halv times tid, mens jeg koste meg med et blad (hvorfor går noen til frisøren når det er så mye mer avslappende å gjøre det selv). Gikk til dusjen og vasket håret, og volla; den blondere utgaven av meg steg frem.

God følelsen varte helt til jeg kom bort til speilet. for hjelpe meg, er det mulig?? Det som engang var et litt håpløst, men egentlig ikke så ille hår var nå forvandlet til rene katastrofeområdet. En 5 cm lyse gul rand syntes fra øre til øre. Med fare for å høres fordomsfull ut (det er ikke vondt ment) så lignet jeg til forveksling blondinene som ofte sees i østblokkland. Hovedforskjellen lå i at jeg ikke hadde denne lysegule fargen i hele håret, men har begrenset meg til et bånd rundt hode….. (på bildet over ser det langt bedre ut enn hva som fremkommer i speilet)

Jeg har derfor lært flere ting idag. Det er en grunn til at frisør er et eget yrke, og ikke noe alle og en hver bør prøve hjemme. Dette blir iallefall første og siste gang for meg. Det er heller ikke mulig å vaske bort blekemiddel fra håret. Selv etter flere shamponeringer kan man ikke klage på holdbarheten; den er fortsatt like god. Så der jeg tenkte at hjemmebehandlingen både ville være tid og energi sparende, så er det bare å slå fast at de daglige hårrutinene mine vil bli forlenget med uant tid. For om jeg grer håret fremover så er det til en viss grad mulig å kamuflere det verste. Det er fortsatt fullt mulig å se at jeg har hatt en særdeles uheldig håropplevelse, men jeg unngår iallefall å se halvgal ut ved at den tidligere nevnte gule stripen tvers over håret er det som lyser mot en. For meg har iallefall begrepene en dårlig hårdag og hårkrise fått en helt ny mening – jeg begynner å lure på om jeg noen gang egentlig har hatt det før, iallefall om man sammenligner med dagens resultat. Så nå er det bare å hive seg rundt for å lete frem alle hårbånd og luer som finnes i huset – for de vil det bli behov for i tiden som kommer; og det ikke fordi det er kaldt…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Dyrkjøpt erfaring….

 1. Petrine says:

  He, he jeg ser det for meg. Og jeg kom til å tenkemåte da jeg var i Tallinn og skulle farge håret mørk blindt. Det komogså ut som en gul utgave av noe ikke pent… Så is dag har jeg farget etterveksten selv, med helt oknresultat. Her er det annen hver gang frisør og annen hver gang gjør -det-selv-hjemme… Med en farge plukket ut av frisøren .. Og en god kopp kaffe i ventetiden.

  Klem for en god helg ;)

  • Hverdagsmamma says:

   En frisør er nok eneste håp for håret mitt, og så var det en god ide og få plukket ut farge til hjemmefarging der. Annenhver gang høres fornuftig ut, så om jeg noen gang kommer til å tørre å prøve meg på hjemmebehandling igjen (akkurat nå er det tvilsomt :-) ) så må jeg visst rådføre meg med noen som kan det.
   Han en riktig så fin helg Petrine :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>