Erfaringer med små barn til syden…..

Både barn og voksne koser seg

Jeg må bare innrømme at jeg lett blir værsyk. En sommerferie uten sol gjør meg rett og slett sur. Siden jeg også har en tendens til å bli bilsyk, så er bilferie et dårlig alternativ. Så lenge jeg kan huske har jeg derfor valfartet med fly mot varmere strøk om sommeren – det er liksom det som er sommerferie for meg…..

Hvor turen går og hvilke type ferie som blir valgt har endret seg etter som årene har gått og livssituasjonen min har endret seg. I gymnas tiden var det Magaluf og Aya Napa som var “inn”, etter at jeg møtte hverdagspappa ble det både vanlige sydenturer, kombinasjon av syden og storby og cruise. Etterhvert som jentene har kommet til har vi ikke lenger kunne vært så spontane, og våres prefereanser og ønsker har i stor grad måttet tilpasses det som passer familien som helhet best.

Når vi bare hadde et barn, var vi ved to anledninger i Barcelona. En fantastisk by hvor en kan kombinere sol og bading, med storbyferie. Dette ferievalget fungerte svært godt sålenge vi var to voksne og ett lite barn. Vi kunne nyte strandlivet sammens med prinsessen på dagen, for så å gå ut å shoppe og spise med henne sovende i vognen. Det beste av to verdener….

Dette feriealternativet har vi ikke prøvd igjen med barn etterhvert som familien har utvidet seg. Det er flere grunner til dette. Eksempelvis så er det ikke det samme å gå rundt i butikker når barna ikke lenger sitter i vogn. Dermed så har vi ment at det vil bli mer stress å reise til en storby enn hva en ferie som regndyrker sommer og sol konseptet innebærer. Det vil si at vi de siste 5 årene hovedsakelig har vært A4 charterturister:-)

Det er nå engang slik at når barna har det bra, så har foreldrene det bra. Feriene blir derfor hovedsakelig valgt ut ifra hvor jentene vil trives best, og det er ingen tvil om at steder der “Lollo og Bernie” eller “Bufo” holder til er deres favoritter. Vi har prøvd mer tradisjonelle hoteller, og det har vært bra det, men mer stressende for oss voksne…. Våres barn har aldri villet vært med i noen klubber etc på dagtid. De synes badingen er det beste med ferien, og vil derfor være med hverdagsmamma og hverdagspappa til bassenget eller til stranden. Om kveldene derimot elsker de underholdningen, de kan glede seg timer i forveien. Dermed kan vi voksne sette oss ned i ro og fred med noe å drikke og en god samtale, mens de små løper rundt i scene området og virkerlg storkoser seg. Kvalitetstid for både barn og voksne.

Både barn og voksne koser segKvalitetstid for både store og små

 

De tidligere årene når vi har vært på ulike sentre så har vi ikke hatt all inclusive. Hverdagspappa og jeg har synes at det er sjarmerende å rusle rundt, og prøve ut ulike spisesteder. Samtidig har vi erfart at barnas ønsker om å få med seg underholdningen på hotellet har gjort at vi i stor grad må tilpasse oss dette. Dvs at vi har måttet forte oss tilbake til hotellet – litt av sjarmen med å rusle rundt har dermed forsvunnet. Misfornøyde og sutrete unger er heller ikke et pluss på ferie, så for å beholde den gode stemningen har det endt opp med at ungenes preferanser har fått dominere. I år har vi virkelig tatt konsekvensene av dette og bestilt all inclusive. Rett skal være rett, vi bor på et noe mer øde sted enn hva vi har gjort tidligere, dermed er det ikke så mye annet å se og oppleve i nærområdet. Siden dette bare er dag to er det vel litt for tidlig å konkludere, men det se ut som om dette konseptet vil følge oss mange år fremover….. Det er iallefall veldig herlig å kunne få all den mat, drikke og is vi måtte ønske. Faren er vel heller hvor mange kilo ekstra vi vil ha med oss hjem:-) men den tid den sorg. Enn så lenge storkoser vi oss:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Erfaringer med små barn til syden…..

  1. hyggeligkaos says:

    Greit å se at andre har kommet til samme konklusjon som oss, nemlig at med barn på sydentur er det enkleste og greieste all-inclusive. Kos dere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>