Fastelavensboller med sjokoladekrem og bringebær

Jeg har aldri vært spesielt begeistret for tradisjonelle fastelavensboller, men etter at jentene har vokst til så hører liksom fastelavensboller til på denne ene søndagen i februar. Tidligere år har jeg derfor brukt vaniljekrem (50/50 vaniljekrem og vanlig krem) inni og pyntet godt med melis, noe som har falt betydelig bedre i smak her hjemme enn boller med kun vanlig krem. I år har jeg imidlertid latt meg inspirere av en oppskrift fra kk og laget fastelavensboller med sjokoladekrem og bringebær. En spennende variant som absolutt kan anbefales.

Fastelavensbolle med sjokoladekrem og bringebær

Til selve bollene har jeg brukt den tradisjonelle oppskriften som jeg ofte bruker.

Sjokoladekremen kan med fordel lages dagen i forvegen: Finhakk 100 g mørk sjokolade, varm opp en halv pakke fløte og smelt sjokoladen inn i denne sammen med litt sukker. Visp godt og tilsett mesteparten av den resterende fløten. Visp til krem og sett i kjøleskapet over natten.

Rett før severing: Kremen er nå litt mouseaktig, rør derfor inn resten av fløten slik at kremen får den rette konsistensen. Varm opp en pakke med frosne bringebær. Del bollene i to, smør utover sjokoladekremen og hell over de varme bærene. Legg på toppen av bollen og strø over litt melis til pynt.

Fastelavensbolle med sjokoladekrem og bringebær

Serveres mens bringebærene fortsatt er varme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>