Ferie…. jippi…. eller?????

høstløv

Det er få ord jeg synes gir så positive assosiasjoner som ferie. Tankene går imidlertid mot sol og sommer, gaver og julestemning eller kanskje late påskedager med en god bok. I over 15 år så har mitt ferieforhold vært knyttet til disse tre hovedferiene. Etterhvert som jeg begynte i arbeidslivet registrerte jeg selvfølgelig at kollegaer med eldre barn nevnte ferie ordet også på høst og vinterstid, men uten at jeg følte dette angikk meg. Noe det heller ikke gjorde, ikke før jeg selv fikk skolebarn….

Mens de små enda gikk i barnehage så var det på trafikken til og fra jobb jeg kunne merke at det var høst og vinterferie. Slik er det ikke lengre. For selv om høstferien også i år kom brått på meg, så har eldstemann absolutt en klar formening om at nå er det ferie tid. Hun har i flere dager fortalt meg om venner som skal ut å reise, først og frem liker hun å trekke frem de hun vet om som skal nyte en uke i mer sydlige strøk. Små kommentarer som “Vi kunne jo kanskje tatt en liten tur … en tur til Kongeparken hadde vært kjekt….. “. Eller etter å ha hørt en reklame på radio hvor det kom frem at man kunne vinne billetter til New York “Tenk så kjekt om vi hadde vunnet da mamma”, og når jeg bekreftede nikker til det avslutter hun med “ja for da hadde det jo blitt høstferie på oss også…..”

Jeg tar meg nesten i å bli irritert på hele feriekonseptet – for det kan vel umulig bare være hos oss det er vanskelig å sjonglere mor og fars fem ferieuker til å dekke jentenes ferier. Jeg unner absolutt mine små litt fri fra hverdagens sjas og mas, men synes selv det ikke er helt det samme å ha ferie uten hverdagspappa. Og for å få kabalen til å gå opp så er det jo det som må til – vi foreldre må sjonglere de disponible feriedagene på en måte som gjør at vi rekker over de ulike feriene, og fremfor å ha noen hyggelige uker sammen hele familien, så ender vi opp med en om mulig enda mer hektisk hverdag der en foreldre prøver å aktivisere tre barn i et forsøk på å gi gode ferieopplevelser. Det kan da ikke være det som er meningen……

Ikke er det så lett å forklare arbeidslivets ferielover til de små, og hos oss er det derfor en skuffet 8 åring som er begynt å innse at noe ferie blir det ikke snakk om i nær fremtid. En mager trøst for store og små får heller være at om ikke annet så er det iallefall en uke uten lekser….. God høstferie alle sammen :-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>