Fiskekaker i hjemmelaget hamburgerbrød

Med fare for at noen kan tro at jeg er på vei til å la all bloggingen dreie seg om mat, så kommer det enda en oppskrift her. Jeg følte et vist behov for å komme med et sunnere alternativ til gårsdagens pølser, så derfor et lite tips til en lettvint og enkel middag som passer ypperlig for travle barnefamilier.

hjemmelaget hamburgerbrød med fiskekake

Fiskekaker i hjemmelaget hamburgerbrød – godt og enkelt: 

50 gram tørrgjær

600 gram hvetemel

100 gram grovt mel – jeg bruker ofte sammalt rug

1 egg

4 dl vann

6 ss smeltet smør

Bland alt det tørre, rør inn et egg før væsken blandes i. Jeg pleier å la denne deigen være våtere enn annen gjærbakst. Dersom noen ønsker en fastere deig, så tilsett mer hvetemel. Det samme gjelder om noen ønsker helt lyse hamburgerbrød; bytte ut det grove melet med lyst.

La deigen heve 30-40 min (Jeg har laget denne deigen før jobb, og latt den stå hele dagen. Det går helt fint)

Bruk en skje og lag små hamburgerbrød av deigen fordelt på et bakepapirkledt stekebrett. Hele grunnen til at jeg begynte å lage hamburgerbrødene selv var at jeg ville de skulle passe til fiskekaker. Jeg pleier derfor å lage størrelsen slik at de er tilpasset dette. Da får jeg 15 -16 hamburgerbrød av denne deigen. Lag større enheter dersom du ønsker å ha hamburgere inni, men vær obs på at da blir det noen færre. Etterheves i 20-30 min.

  Pensles med 1 egg og strø sesamfrø over.

Stekes på 200 grader i ca 15 min.

Serveres med salatblader, tomat, agurk og løk – og ellers alt du villle hatt på en vanlig hamburger. Smaker kjempegodt!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Fiskekaker i hjemmelaget hamburgerbrød

  1. Anne-Helene says:

    En klassiker i sommerhalvåret hos oss. Det er så mye bedre enn burgere og pølser, og dessuten enkelt og lett å tilberede.

    God helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *