Foryngelses lue

Når det kommer til hverdagsklær så er jeg som normenn flest praktisk anlagt. I mitt yrke så er det ikke rom for å kle seg opp for å gå på jobb, og treningstøy eller olabukse og topp er hverdagen. I valg av sko drømmer jeg meg vekk i høyhælte skinnvarianter, men ender opp med praktiske joggesko eller andre formsko med flat hæl, og allværsjakken vinner fremfor kåpen. Er det kaldt ute, så er det ull, lue og votter som gjelder. Samtidig så vil jeg jo helst se litt fresh ut  – også i hverdagen, og selv om ting er praktisk og jeg heier på komfort, så er det jo ingen grunn til ikke å se fin ut for det.

Den rette luen kan fort skjule en dårlig hårdag, og gjøre mye for hvordan en føler seg idet man løper ut døren, så her er det greit med et utvalg å velge i. Når jeg her forleden så damen bak bloggen Litlo og kalen i en kul egendesignet lue modell, var jeg derfor snar til å bestille en. Heldigvis var jeg tidlig ute, og bare i løpet av dager hadde hun strikket en super rosa utgave til meg. Som en ekstra bonus så er dette den mest behagelige luen jeg noen gang har prøvd (og jeg er en lue person med maaange varianter :-) )

DSC_0546

Min manns første kommentar når han så meg i den var ” Å den var kul, den gjorde deg minst fem år yngre!!” Nå kan dette selvfølgelig tolkes som om jeg til vanlig ser gammel og sliten ut, men jeg velger å tro at det betyr at jeg med denne luen fortsatt noen dager kan føle meg som om jeg er i 20 årene, så snakk om lykke. Problemet var imidlertid at det ikke bare var hos mor og far luen falt i smak. Særlig eldste jenten var snar til å spørre om hun kunne få bruke den på skolen, og dermed ville jo gjerne 5 åringen også låne, men denne luen vil mor gjerne ha i fred!! Dermed hadde jeg valget mellom å bestille flere, eller å prøve meg på å strikke dem selv. Siden designeren har lagt ut strikkeoppskriften på bloggen sin, så fant jeg ut at jeg først skulle gjøre et forsøk.

Som sagt så gjort. Jeg har aldri strikket etter en oppskrift, men dette gikk over all forventning. De siste dagene så har derfor alle jentene fått hver sin lue – den første var riktignok bare en test, og ikke før på tredje forsøk ble utgaven helt perfekt, men jeg har alt lagt opp til min 4. lue på pinnene, for dette var veldig gøy. Kanskje jeg til og med skal strikke en ny til meg selv, for å ta av 5 år bare med å sette på seg en lue; det er jammen en billig investering :-) Tusen takk H!!!

Hjemmestrikket luer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Responses to Foryngelses lue

 1. Så imponerende!!! Utrolig stilige luer :) Tror kanskje jeg må herme litt etter deg… :)

  • Hverdagsmamma says:

   Gjør det – luene er virkelig kjempefine, og oppskriften lett og forståelig. En kjempe fin begynnelse, og så gøy å se resultatet :-) Her i huset er vi iallefall strålende fornøyde med både den kjøpte, og de hjemmestrikkende utgavene

 2. Abelone says:

  Den likte jeg! Må finne en unnskyldning for å begynne på et sånt prosjekt isteden for en av de ca 100 prosjektene jeg allerede har liggende på vent. Hei, det er jo vinter. Skal man strikke lue må man jo gjøre det nå!

  • Hverdagsmamma says:

   Hehe, det som appellerte til meg med denne luen var at den ikke tok sååå lang tid. Jeg vet at om jeg hadde igangsatt et større prosjekt så hadde det blitt liggende i en kurv fordi jeg liker å se resultater raskt, og det gjorde jeg her!! Lykke til med strikkingen Abelone, det er bare å sette igang ?

 3. Har problemer med å forstå oppskriften. Legger opp maskeantallet og begynner å strikke. Kan du gi meg en forklaring på hvordan den egentlig skal strikkes for at den skal få en vri. Er takknemlig for svar.

  • Hverdagsmamma says:

   Hei,
   jeg skal prøve å forklare så godt jeg kan.
   Når du har lagt opp antall masker (må alltid gå opp i firegangen) så strikker du to rette og to vrange en runde, runde to fortsetter du helt likt, dvs at du strikker to rette opp på to rette, to vrange opp på to vrange osv. Når du har strikket to omganger på denne måten, så forskyver du det hele med en maske, slik at det nå kommer tre like masker etter hverandre. Dvs at om du avslutter med en enkel vrang maske så begynner du runde tre med to vrange masker. Fortsetter så med to rete og to vrange som tidligere i to nye omganger (linje 3 og 4 i mønsteret). Når du så kommer til runde 5 gjør du det på samme måte. Denne avsluttes med to rette masker og femte omgang begynner derfor med en enkel rett maske. Fortsett igjen to omganger (5. og 6. linje i mønsteret). Når du starter på runde 7, har du som siste maske i 6. omgang strikket en enkel rett, så da begynner du med to rette masker.
   Siden mønsteret forskyver seg så vil skiftene også forskyve seg. Du kan altså ikke ta utgangpunkt i hvor du opprinnelig startet. Jeg pleier å bruke strikkekliper for å hplde kontroll (se http://www.hverdagsmamma.no/2013/04/01/lue-og-hals-med-vri/ ) evt kan du bruke binders eller en tråd.
   Håper dettte var noe lunde fortåelig, om ikke bare spørr igjen. Lykke til, luene blir kjempefine :-)

   God helg fra Linda

   • Hverdagsmamma says:

    Ser at Hilde skriver følgende i bloggen sin ( kopiert fra Litlo og Kalen si oppskrift):

    “v r r v
    v r r v
    v v r r
    v v r r
    r v v r
    r v v r
    r r v v
    r r v v

    Strikkediagrammet skal lesast i same retning som du strikker. Det vil sei at diagrammet vert lest nedanfrå og opp og at du begynner første linje frå høgre mot venstre.”

    Dermed er forklaringen min over ikke helt i takt med dette. Så for å pressisere litt; du begynner med to vrange og så to rette i de to første omgangene. Omgang to avsluttes da med do rette og du begynner omgang 3 med en rett maske før du strikker to vrange. Fortsett med to vrange og to rette i to omganger det skal bli likt opp på hverandre). Omgang fire avsluttes med en rett, og omgang fem begynner med to rette for at mønsteret skal forskyves ytterligere ett hakk.
    På samme måte avsluttes omgang seks med to vrange og for å få tre like etter hverandre så starter omgang syv med en vrang osv.

 4. Rakel says:

  Hei! Kan jeg spør om hvor du bestillermerkelappene dine fra? Mvh Rakel :)

 5. Rakel says:

  Tusen takk!
  Rakel :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *