Gratinerte fajitas

IMG_1082

Dette er en rett jeg ganske nylig smakte for første gang hos en venninne, og vi har laget den flere ganger i etterkant. Den er enkel å lage, og faller like godt i smak hos de store som hos de små. Jeg har alltid vært litt skeptisk til å gi barna taco skjell i frykt for at de skal sette noe i halsen, og når de spiser fajitas lefser pleier innholdet ofte å falle ut slik at vi voksne blir mest opptatt med å hjelpe dem med å rulle lefsene sammen igjen. Med denne retten trenger man ikke bekymre seg for noe av delene.

Til 2 voksne og 3 barn gjør så her:

Sett ovnen på 200ºC

Stek 400 – 600 gr kjøttdeig eller karbonadedeig

Tøm over et glass med taco saus (jeg bruker medium, men her velger man selvfølgelig det man foretrekker)

Fordel fyllet i 8 små tortilla lefser.

Gratinerte fajitas: fyll lefsene og legg i ildfast form

Legg de fylte lefsene i ei ildfastform og hell over en pakke matfløte. Avslutt med å strø over raspet ost

Gratinerte fajitas

Stekes i ca 20 minutter 

Serveres sammen med en god salat

Jeg er i etterkant blitt tipset om flere varianter av denne retten. Et alternativ er å velge den enkle grunnoppskriften over, men blande inn tacosaus, evt tacokrydder sammens med fløten. Et annet alternativ er å steke kjøttdeigen og tilsette 2 små bokser hakkede tomater, pepper, mais, salt, stangselleri, chili… Med andre ord fyll tortilla lefsene med alt du synes er godt.

Lykke til, og gi gjerne tilbakemeldinger på andre varianter om noen kjenner til det :-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>