Hekledilla

Jeg følger strømmen! Jeg er bitt av hekledilla!

Mønster på heklet lue til gutt/ jente

Som så mange andre så lot jeg meg fascinere av de flotte OL luene. Siden jeg ikke var spesielt interessert i selve OL, så tror jeg egentlig jeg la mer merke til luene enn til selve idretten :-) Alt fra dag én var det iallefall dem jeg festet meg med, og jeg var raskt ute med å søke etter oppskriften på nettet. Det var bare et problem; jeg kunne ikke hekle. Her skriver jeg kunne, for nå kan jeg det! Noen tastetrykk unna på youtube var løsningen, og ikke var det vanskelig heller.

Om andre er i samme situasjon så sjekk disse linkene:

Hvordan hekle fastmasker

Hvordan hekle kjedemasker

Hvordan hekle luftmasker (opplegg)

Hvordan hekle halvstaver 

En annen som også satte i gang med å hekle ol luer, og som var den som til slutt fikk meg til å få fingeren ut og komme i gang (igjen) var Litlo og Kalen – ta dere en tur innom bloggen for å finne linker til gode gratis mønstre på flotte heklede luer. Selv tok jeg utgangspunkt i Hobbyuglas hule sin oppskrift når jeg begynte, men etterhvert som jeg ble flinkere så har jeg tilpasset mønsteret og heklet ut fra lysten der og da.

Mønster på heklet lue til gutt/ jente

Min variant av OL luen

For siden så har jeg fortsatt å hekle, jeg har rett og slett fått hekledilla og et høyt tosifret tall av luer er produsert. Ikke bare ol luer, men alle slags typer. Noen er blitt vide og store, andre sitter mer inn til hodet. Felles for dem alle (til nå) er at de er heklet i Sandenes mini duett fra SandnesGarn. Jeg liker veldig godt kombinasjonenav  55 % bomull og 45 % merinoull; varme og gode uten å klø.

Mønster på heklet lue til gutt/ jente

Alle luene er heklet med dobbel tråd og med heklekrok i str 6. De minste barne har jeg økt opp 60 masker til (str1-4 år). De litt større 62-63 (str 5-8 år) og til de voksne fra 68-71. Antall masker varierer med hvor store jeg vil ha luene. Fordelen med mønsteret er at det er lett å øke/ redusere etterhvert. På noen av de største luene så har jeg kuttet 2-4 masker de siste rundene slik at de skal sitte bedre inntil hodet.

mønster på heklet lue til gutt / jente

Om andre lar seg friste til å sette i gang med å hekle luer i dette garnet så vær oppmerksom på at det har en tendens til å vie seg litt ut.

Dette er fargekombinasjonen jeg har strikket til flest menn/ gutter, men er også den jeg selv ofte ender opp med å ta på meg

Dette er fargekombinasjonen jeg har strikket til flest menn/ gutter, men er også den jeg selv ofte ender opp med å ta på meg

NB! Hekling viser seg å være vanedannende :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Responses to Hekledilla

 1. Anita says:

  Så flink du er :) :) Kjempe stilige!!! Kan tenke meg at det er noen fornøyde jenter hos dere nå ja, og ikke minst hverdagspappa ?

  • Hverdagsmamma says:

   Tusen takk, de er iallefall veldig enkle å kjekke og hekle, så Hverdagspappaen har fått flere og vil bli uglesett om han ikke bruker dem ?

 2. Wow, kor produktiv du er! Og så mange flotte fargekombinasjonar. Spesielt falt eg for den blå du har på deg – aldeles nydelig. Ha ei strålande hekleveke :)

 3. EventyrElin says:

  Så flink du er! De luene var skikkelig fine :) Jeg skulle gjerne vært god på sånt noe, jeg også, men det er bare ikke min bane… :) Jeg er god på å lage middag, da :p God helg til deg og dine!

  • Hverdagsmamma says:

   Tusen takk. Middag er ikke det verste å være god i, her tror jeg familien hadde foretrukket det ? Riktig god helg til deg og dine EventyrElin!

 4. Victoria says:

  Ja, når man først har blitt bitt av heklebasillen, har man blitt bitt! ? Ha en riktig god ‘langhelg’. :)

 5. Nicole says:

  Hei, nå er jeg så inspirert av allt dt fina du har lagt, lurer bare på om det er navnbånd du har på luerna og hvor man bestiller såne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *