Herlig eplekake med vaniljekrem

Eplekake

Også idag har vi venner som kom innom for å hilse på, og igjen ville jeg lage nos godt som ikke tok så lang tid. Bestemte meg for å prøve meg på en enkel eplekake. Det viste seg å være et godt valg. Med vaniljekrem på toppen ble den både saftig og god.
Dersom noen andre har lyst til å prøve seg, så er oppskriften som følger:
100 g smør,
4 egg,
3 dl sukker,
6 dl mel,
3 ts bakepulver,
2 dl matfløte eller melk,
Fyll:
4 epler,
1 dl sukker,
1,5 ss kanel,
4 dl vaniljekrem,
40 g kaldt smør,
Perlesukker.
Slik gjør du:
Smelt smøret. Vips sukker og egg tileggedosis. Bland sammen siket mel og bakepulver. Rør inn smeltet smør og matfløte (evt melk).
Hell røren over i en kakeform (ca 27 cm) eller i en liten langpanne kledd med bakepapir. Fordel vaniljekremen over røren. Skrell epler og skjær dem i båter. Legg dem tett i tett over vaniljekremen. Strø sukker og kanel over. Bruk en ostehøvel og skjær smøret i tynne skiver som legges på toppen. Dryss over perlesukker om du vil.
Stek kaken ved 175 grader i ca 50 minutter.
Serveres med is eller krem
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Herlig eplekake med vaniljekrem

 1. Petrine says:

  Den her så bare så lekker ut.
  Jeg kom tilfeldig inn på bloggen din i dag, og er imponert over hverdagspappa sitt mål, og denne eplekaka… Tror jeg må prøve å bake den en dag .

  Ha en god kveld

  • Hverdagsmamma says:

   Så kjekt ;-) Vær litt obs på at om du pleier å stikke en tannpirker etc ned i kaken for å se om den er ferdig, så er det vanskelig å se om kaken er rå inni pga vaniljekremen…. Den er iallefall veldig forfriskende, så lykke til om du prøver.
   Jeg er imponert over min kjære selv. Han er veldig flink til å sette seg mål, og ikke minst gjennomføre dem i etterkant. Blir spennende å se hvordan dette går, med tre små har han ikke ubegrenset av tid som kan brukes til trening, men alt er jo snakk om prioriteringer :-) Ha en fin kveld videre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>