Hjemmelaget karamellpudding

Da hverdagspappa og jeg begynte å feire jul sammen ble det heldigvis ingen diskusjon rundt hva som skulle være julemiddagen; pinnekjøtt var en selvfølge for oss begge. Desserten derimot har vi aldri blitt helt enige om. Mens jeg foretrekker karamellpudding, så vil han helst ha riskrem. Tidligere år har vi derfor pleid å lage begge deler, men siden det bare er oss fem som feirer jul sammen i år, så fant vi ut at det kanskje ble litt i meste laget. Iallefall har det blitt til at vi kutter ut riskremen, og går for karamellpudding. Selvfølgelig må den være hjemmelaget, og siden jeg synes den er beste dagen etter så har jeg brukt morgenkvisten i dag på å lage den. Om noen andre kan ha glede av oppskriften så er den som følger;

Oppskrift på hjemmelaget karamellpudding:

Karamell: Smelt 2 dl sukker i en panne på svak varme. Rør rundt og se til at alt sukkeret smelter. Pass på så det ikke brenner seg. Hell karamellen i en brødform. Vend litt på formen slik at hele bunnen er dekket. Formen blir fort varm, så bruk grytekluter for ikke å brenne deg.

Hell 3 dl kremfløte, 5 dl melk, 5 ss sukker og 1 stk vaniljestang (evt 2 ts vaniljesukker) i en panne. La blandingen koke opp under omrøring. Sett den deretter til side for å la seg avkjøle.

Hjemmelaget karamellpudding

Pisk 8 egg i en bolle. Spe inn den avkjølte melkeblandingen over. For å unngå luftbobler i blandingen bør den stå minst 10 minutter. Hell den deretter over karamellen i brødformen.

Stek karamellpuddingen i vannbad på 120 grader i ca 2 timer til den er stiv.

Hjemmelaget karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding

Karamellpuddingen oppbevares i formen frem til noen timer før den skal serveres. Kvelv den da forsiktig over på et stort fat.

Når jeg var barn så var jeg ikke spesielt glad i karamellpudding, og foretrakk derfor vaniljeis på julaften. Mulig det var spenningen som gjorde at desserten bare ble et nødvendig onde som jeg måtte gjennom før vi kunne begynne på gavene. Selv om jeg idag synes karamellpudding smaker helt herlig, så henger det fortsatt igjen at jeg gjerne vil ha den servert med is til. Hos oss blir karamellpuddingen derfor servert med vaniljeis og krem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>