Hjemmelaget lasagne

Hjemmelaget lassagne

På jobben har jeg mange matglade kollegaer. Mens jeg i hverdagen er mest opptatt av at det ikke må ta for lang tid å tilbrede middagen, hevder flere av kollegaene at min hang til å velge toroprodukter når jeg skal servre en pastarett ikke er noe mer tidsbesparende enn å lage det hele fra bunnen av. Den største forskjellen ligger vistnok i smaken. Selv om jeg etterhvert er blitt flinkere til ikke å alltid bruke ferdigkjøpte poser, tyr jeg fortsatt til en og annen toro rett når jeg har dårlig tid. En rett som jeg definitivt synes smaker bedre når den er hjemmelaget er lasagnen. Jeg har tilpasset andre oppskrifter til varianten under (lettere å få barna til å spise om det ikke er for mye krydder, og for dem uvante smaker :-) ) og synes selv den smaker kjempegodt. Denne retten tar imidlertid lengre tid enn ferdigvarianten, men den fungerer kjempefint å lage kvelden i forveien for så å sette i ovnen neste dag

Bolognesesaus: 

50 g røkt bacon

1 gulrot

1 stangselleri

1 løk

2 hvitløksfedd

2 ss smør

300 g kjøttdeig

1 liten boks med hakkede tomater

ketchup tilpasses etter smak inn i sausen

2,5 dl grønnsaksbuljong

Salt og pepper

1 ts oregano

 

Bechamelsaus:

50 g smør

50 g hvetemel

7,5 dl melk

Salt og pepper

100 g mozzarella

 

Og:

250 g mozzarella

250 g lasagneplater

 

Slik gjør du: 

Del bacon i små terninger. Skyll gulroten og vask selleristengene. Skrell løk og hvitløk. Finhakk samtlige grønnsaker. Smelt smør i en panne. Brun bacon og grønnsakene i ca 3 minutter. Tilsett kjøttdeigen. Brun under omrøringen i ca 8 min. Tilsett tomat og mos med en gaffel. Tilsett ketshup. buljong, salt, pepper, oregano, og la det putre i ca en time. Rør regelmessig.

Til bechamelsausen: smelt sør, tilsett mel under omrøring og kok opp. Tilsett melk. La småkoke i ca 10 min. Tilsett osten og krydre med salt og pepper

Hell litt bechamelsaus i en ildfast form. Tilsett lasagneplater, bolognes, bechamelsaus og mozzarella etter tur. Strø revet mozzarell på toppen.

Stekes i 40 min på 200 ºC

Serveres med en god salat og varmt brød

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>