Påskestemning med sveler og jakt på påskeegg

Dagen hos oss startet med at far i huset skimtet påskeharen på sin grytidlige joggetur, og når jentene litt senere sjekket postkassen så hadde han jammen lagt igjen et skattekart til dem der. Dermed var det bare å begynne jakten; tre ivrige små fant først frem til et nytt kart før yngstemann fant en kurv med tre egg stående utenfor huset. Med eggene i hus kan vi dermed offisielt si at påsken er begynt her hos oss. Fri og sol lover bra for dagene som kommer :-)

Klart for påskekos

Klart for påskekos

Med strålende vær ble steketakken funnet frem og sveler laget til lunsj. Ikke verst å nyte solen med årets første utemåltid på egen terrasse. Oppskriften jeg bruker er den som brukes på sveler man kjøper på ferjene til fjord 1, og som for noen år siden ble kåret til landets beste. De kan derfor anbefales på det sterkeste – og da helst med smørekremen på – iallefall er det populært her hos oss.

sveler med smørekrem

Oppskrift på sveler:

1 liter kulturmjølk
4 egg
1,5 dl sukker
1,5 ts (7 ml) natron
1 ts (5 ml) hjortesalt
9 dl kveitemjøl

Oppskrift på smørkrem:

90 g margarin
50 g sukker
30 g melis

Oppskrift på sveler fjord 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Responses to Påskestemning med sveler og jakt på påskeegg

  1. Lammelåret says:

    Svelene frister! Hvordan bruker du smørkremen?
    Jeg er vant med å bruke jordbærsyltetøy, men det er sikkert godt med smørkrem også.

    • Hverdagsmamma says:

      De blir skikkelig gode, og er blitt en klar ener her hos oss. Smørekremen smøres på, og er for min del en vane fra når jeg kjøper svelene på ferjen, min mann synes det blir for søtt og foretrekker brunost eller syltetøy :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *