Høstkos

Vi hadde planene klare for dagen. Den evigvarende ryddingen skulle fortsette, Hverdagspappa skulle ha løpt Knarvikmilen og vi skulle i det hele tatt hatt en smule aktiv (godt dette er et realtivt begrep, les; aktiv i vår målestokk er ikke det samme som lange fjellturer, mer som kino og Burger King i byen :-) familiesøndag. Jepp, det sto ikke på planene, utførelsen derimot den gikk ikke like bra….

Som så mange andre så våknet også vi til skikkelig høstvær idag, det er liksom som om høyere makter ønsker å gi oss en påminning om at sommeren definitivt er forbi og høsten er her. Yngstemann våknet tidlig (i vår målestokk så er faktisk 8 tidlig en søndag), så når jeg voknet noen timer senere så var hun og pappaen fortsatt godt plassert under dynen foran tven i stuen. Pappaen så ikke ut som om han var i løpsmodus, i det hele tatt så han litt blek ut der han satt og stirret på regnet som høljet ned utenfor. At løpskameraten skulle stå over dagens løp pga en vridning i kneet (evt en liten alderstrekk ;-) ) gjorde nok sitt med både blekhet og motivasjon. Kort fortalt; det ble ingen mil løpt på Hverdagspappa i dag!

Etterhvert som resten av familien våknet til og lys ble tent og høststemningen forsterket, så ble det klart at planer, ja de får vente til en annen dag, idag blir det “inneunderteppetmedstearinlyskosedag”. Alle planer ble nullstilt, og med unntak av å sette en bolledeig så har dagen fortsett slik.

Ferske boller slår aldri feil....

Ferske boller slår aldri feil….

Mor, far og yngstemann har ikke beveget seg ut av huset, og de to eldste har egentlig vært svært så fornøyd med at venner kunne prioriteres fremfor mors og fars tildels geniale søndagsplaner (rart hvordan man ofte planlegger i tråd med hva man tror barna  vil like, og så når alt kommer til alt så er de førnøyd med å gjøre ingenting :-) ).

En god armkrok slår aldri feil, så får man heller se bort i fra at det ene rommet som faktisk var begynt å bli ferdig for tiden er fylt opp av dørkarmer og parkett...

En god armkrok er alltid kos, så får man heller se bort i fra at det ene rommet som faktisk var begynt å bli ferdig for tiden er fylt opp av dørkarmer og parkett…

Jeg er egentlig et sommermenneske, men akkurat idag så var det faktisk greit med en liten påminnelse om at høst og mørketid har sin sjarm, og at boller, kakao, teppe og stearinlys egentig gir et hav med gode assosiasjoner det også. Kanskje september har mye fint å bringe? Hva med dere andre, er høsten kommet til dere? Eller lengter dere fortsatt etter å kunne nyte siste rest av sommer??

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to Høstkos

  1. Her begynner høstmodusen å snike på, ja. Ulla ligger klart til bruk i skoffen, en litt mer robust jakke henger på knaggen, cheroxene er hentet frem… jepp, vi forbereder oss på høst og gleder oss i grunn over det. Høst er en fin årstid syns jeg – akkurat som alle de tre andre årstidene. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>