Hva trenger man å pakke med når man skal til syden med barn?

Denne uken har vi virkelig fått et inntrykk av hva vi står foran; sommerferien. Både på skolen og i barnehagen har det vært avslutninger, og mens 9 åringen har sine siste dager i 3. klasse, så er 6 åringen snart ferdig i barnehagen, noe som selvfølgelig ble ekstra markert på sommeravslutningen:

Sommeravslutning i barnehagen

Selv om størstedelen av familien enda har noen uker igjen til ferien setter inn, så er følelsen av sommer med lyse kvelder og varme i luften absolutt tilstede. Vanligvis så har vi pleid å ha ferie ganske sent, men siden 6 åringen skal starte på skolen, så må hun ha tatt ut sine 3 uker med ferie i løpet av juli. Dermed så var det bare for resten av familien å følge på. De av dere som følger bloggen min har sikkert fått med seg at jeg til tider kan være noe værsyk. Å risikere tre uker med ferie uten sol og sommer ville iallefall vært synonymt med en noe irritabel mamma. For å motvirke dette så er vi alltid tidlig ute med å bestille tur til sydligere strøk, og de siste årene så har det vært Mallorca, og ulike Sunwing sentre der, som har blitt prioritert. Så også i år. Medi juli setter vi kursen mot Cala Bona. Igjen så er det snakk om senter, og igjen så går vi for all inclusive. For vår del så ble dette prøvd for første gang i fjor, og det slo virkelig an. Vi har aldri hatt en mer avslappende familieferie, og bestemte oss der og da for at dette er noe vi kommer til å gjenta så lenge barna er små. Vi gleder oss i allefall til snart å dra avgårde, og nedtellingen er forlengst begynt :-)

Om noen uker svømmer vi rundt her :-) Bilde er hentet fra ving.no

Om noen uker svømmer vi rundt her :-)
Bilde er hentet fra ving.no

Men så er det dette med pakkingen da. Jeg har alltid trøstet meg med at så lenge man har med pass og kort/penger, så kommer man langt. Samtidig så er det en sannhet med modifikasjoner. For når man reiser med 3 små barn til et typisk chartersted, så kan det fort gå med mye unødvendig tid til å handle inn, og ofte er det flere souvenirbutikker enn klesbutikker i nærheten. I tillegg er gjerne prisene ganske stive på endel sommerutstyr og hygieneartikler. Dermed så lønner det seg på flere måter å bruke litt ekstra tid på planleggingen, og jeg innrømmer gjerne at jeg nok hører til dem som fort har med litt ekstra fremfor det motsatte. I år er det første året på 9 sommere vi kan reise uten både bleier og vogn, og det gjør faktisk mye for pakkingen. I fjor så bagasjemengden vår ut som på bildet under, og jeg har et stort håp om at den krymper betraktelig i år :-)

Resultatet av fjordårets sydenpakking

Resultatet av fjordårets sydenpakking

Hva trenger man å ha med på sydenferie??

Strengt tatt så skulle man kanskje tro at det på en tur til sydligere strøk burde holde med litt badeklær og noen kjoler, og selv så erfarer jeg hvert år at mye av det jeg pakker ned blir tatt med ubrukt hjem. Samtidig så er det herlig å slippe å irritere seg over ting man har liggende hjemme, og som man oppdager i etterkant at det hadde vært kjekt å ha. God planlegging kan således være alfa og omega for en perfekt ferietur.

 Som nevnt over så pleier vi alltid å pakke med det som trengs av bleier – både badebleier og vanlige bleier – rett og slett fordi dette ofte er ganske dyrt i utlandet. Som oftest har vi pakket bleiene i en egen koffert, og så legger vi den tomme kofferten inn i en større på veien hjem. Dermed så har vi iallefall litt mindre å bære da (om dere ser på bildet over så er det vel lett å skjønne at alle monner drar….)

En annen ting som man kan spare plass på er å sjekke om hotellet har badehåndklær. Flere og flere steder tilbyr dette (ofte må man betale et lite depositum), og både av plasshensyn, men også for hygiene, så kan dette være greit å benytte seg av. Alternativ er dette noe som det alltid er lett å få tak i.

Noen hotellet leier ut enkle triller til barna, så det kan være greit å sjekke ut på forhånd. Frem til barna er 3 år synes iallefall jeg at vogn er et must.

En annen ting jeg alltid tar med er litt vaskepulver. Det er alltid noen favorittplagg som man ønsker å bruke flere ganger, og da er det greit  å av og til kunne vri dem opp sammen med badetøyet om kvelden. Som regel så finnes det en tørkesnor på altanen. Videre synes jeg det er greit å ha to sett badetøy, særlig med hensyn til at  jentene ikke skal måtte ta på seg vått tøy. Andre ting er ikke like kjekt å vaske for hånd, undertøy har jeg eksempelvis alltid med rent for hele perioden. Godt med t- skjorter og shortser er også greit å prioritere. Dersom man reiser i skoleferien, så er som oftest salget kommet i gang i forkant av turen, og jeg pleier da å benytte sjansen til å hamstre inn litt ekstra sommerklær. Jo mindre som vaskes, jo mer kan ferien nytes :-)

Når det gjelder sko så er det greit med et par ballerina, sandaler og et som man kan gå lenge i. Jeg pleier også alltid å pakke med en sommerjakke, men ender sjelden eller aldri opp med å bruke den. Stort sett holder det med lette cardigan.

Et lite reiseapotek må til, og for min del så liker jeg å ta med: plaster, myggmiddel, eucerin, aloe vera, hydrocortison, pyricept, paracet (vanlig og stikkpiller), idoform, og imodium. Jeg kjøper også alltid solkrem fra apoteket. Både fordi jeg i min ungdom fikk et skikkelig kvise utbrudd (ikke kjekt når man er 18 år og på sydenferie alene for første gang ;-) ) som følge av solkremen, men også fordi solkrem ofte er betydelig billigere her hjemme. Skulle noen ha problemer med vekten (vi er fem mennesker, og har følgende 100 kg å gå på, så hos oss er bekymringen først og fremst at vi bare er to voksne til å bære :-) ) så er det fint mulig å kjøpe gode solkremer på flyplassen. Det kan også være greit å ta med noen pakker våtservietter. Ikke alle offentlige toaletter er like bra, i tillegg kan de være greie å ha for å tørke av hendene når man skal spise etc.

Mange velger å bruke egne soldrakter til barna. Selv har vi aldri hatt dette, og høy solfaktor (30+) og en t-shorte dersom de viser tegn til å bli rød, har holdt lenge. Siden alle jentene våre har typisk nordisk hår så har de imidlertid alltid hatt behov for solhatter/ caps for å hindre solbrenthet i hodebunnen. I tillegg trengs selvfølgelig solbriller til både store og små.

Om man skal bo i leilighet, så pleier kjøkkenet å ha basis utstyr som glass, fat, bestikk og stekepanne/ panner.

Jeg pleier alltid å pakke med bøker (jeg drømmer fortsatt om å kunne ligge på stranden med en bok, men husker ikke sist det skjedde 😉 ), blader, og macen (de fleste sentre har internett på rommet). Til barna pakker vi med noen filmer, aktivitetsbøker, kort og DS. Oftest er det  tv på rommet, men seriene der er som regel dubbet, og lite interessante for barna. Nå er ikke rommet det vi er mest på i ferien, men innimellom all badingen kan det være greit for alle å roe litt ned. Særlig de første dagene, før huden har vendt seg til all solen, pleier vi å hvile litt midt på dagen. Dermed er alle mer opplagte – og holder lengre ut – når kvelden kommer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Hva trenger man å pakke med når man skal til syden med barn?

  1. Laila says:

    Åååå nå begynte jeg å glede meg til ferie også:) Kjenner igjen følelsen av å drømme om solstol og bok…jaja, drømmene kan ingen ta fra oss Linda;)

  2. Hverdagsmamma says:

    Helt sant Laila, og om noen år savner vi sikkert litt mer”liv” der vi synker dypt ned i solstolen med boken, og bare kan bli sittende :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>