Hverdagssjokket

Alt pakket og klart


Så var det tilbake til hverdagen – ferien er over og skole, barnehage og jobb starter. Jeg har riktignok ferie i to dager til, men siden 5 åringen vår skulle til legen så var det på med vekkerklokken og opp for oss alle kl 6.30. Selv om dette er 45 minutter senere enn når en helt vanlig hverdag begynner for meg og hverdagspappa, så kjentes det ufattelig tidelig ut…….

Det er blitt måneder siden jentene har måttet forholde seg til vekkerklokken, men de var allikevell usedvanlig lette å få opp. Jeg tror de gledet seg over å skulle få møte venner og kjente igjen, iallefall var det en blid og fornøyd gjeng som gikk ut av døren idag (det er ikke en selvfølge :-) ).

 

5 åringen skulle som sagt til legen. Når hun ble født så var tungebåndet hennes alt for kort, og hun kunne ikke strekke ut tungen. Når hun etterhvert ikke snakket så bra, så trodde vi dette hadde en sammenheng. Som 2,5 åring ble hun derfor henvist til øre-nese-hals lege for å få kuttet tungebåndet. Eter 2 minutter konkluderte han med at det ikke var tungen som var årsaken til problemene, men at dreneringen i ørene ikke fungerte som det skulle. Grunnen til at hun ikke snakket  var altså pga redusert hørsel som følge av at trommehinnene badet i væske, ikke at tungebåndet var for kort. Hun fikk raskt operert inn dren (og kuttet tungebåndet), og språket eksploderte i løpet av uker. I etterkant har hun måttet ha nye dren, og selv om hun hører normalt idag, så er språket fortsatt noe hemmet. Vi er derfor innom ørelegen hver 3 måned, noe som 5 åringen selv gleder seg masse over. Ofte vanker det da nemlig en ekstra liten oppmerksomhet. Siden hun var blitt så flink i vannet i løpet av ferien hadde vi lovet henne en litt større premie enn vanlig denne gangen: hun skulle få være med hverdagsmamma på lekebutikken og velge seg ut en ny Barbie. Kjempestas!!!

 

 

 

 

Etter å ha levert i barnehagen, var det endelig tid for hverdagsmamma til litt frokost. For å fordøye sjokket over at hverdagen ser ut til å ha startet, tok jeg meg for en gang skyld tid til å lage en skikkelig forkost med omelett. God og mett er jeg derfor nå klar til å møte dagen, for selv om det føltes tøft å måtte stå opp, så har dagen begynt overraskende bra :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>