Hvordan bli kvitt sjokoladesuget?

sjokoladebilde kopi

Så lenge jeg kan huske så har min store last vært sjokolade, jeg simpelt hen elsker det. Opp igjennom årene har jeg ikke tall på alle de gangene jeg har forsøkt å kutte ned på forbruket. I korte perioder har jeg klart det, men så har det alltid vært noe å feire, eller noe som gjør at jeg fortjener en belønning etc, og da er det gjort. For hos meg så er det ingen ting som heter å spise en liten bit – jeg spiser det jeg har. 100 gram eller 500 gram. Alt glir ned uten den minste tendens til kvalme.

Dette er ikke en vane jeg vil at jentene skal arve!!! De er lært opp til at godterier hører lørdagen til. Foreløpig har dette gått veldig bra, de har rett og slett vært for små til å stille særlig spørsmåltegn til hvorfor handlekurven inneholder sjokolade en helt vanlig mandag. Mors forklaring på at det er greit å ha i skapet i tilfelle noen kommer på besøk har umiddelbart blitt godtatt (selv om vi aldri har noe sjokolade å servere om noen stikker innom). Siden de enda legger seg forholdsvis tidlig har de heller ikke merket seg at det for ofte blir plassert godteskåler på bordet i stuen om kveldene…..

Etter en uke her i Spania har jeg enda ikke vært på butikken. Jeg har derfor ikke spist sjokolade (!!!) og kan dermed bekrefte at noen dager uten gjør at suget forsvinner. For mens jeg de første dagene vurderte å gå innom butikken for å få tak i min daglige dose, så merker jeg nå knapt lysten.

Så kanskje er dette gangen jeg skal gjøre et seriøst forsøk på å kutte sjokoladen. Som sagt har jeg prøvd det før, og har derfor mange gode tips til hvodan det skal gjøres, men motiavsjonen har tydeligvis ikke vært stor nok. Kanskje er det å publisere dette innlegget det puffet jeg trenger:-)

 • Først og fremst gjelder det å ikke ha sjokolade i hus. Når vi kommer på taxfreen på vei hjem er derfor steg en å stå imot alle tilbud og fristelser. Hjemme er det ingen fare for at det finnes sjokolade, i så tilfelle hadde alt havnet i bosset. (Leste en gang et intervju med Jeanette Roede hvor hun sa at mange hadde en tendens til å bruke seg selv som søppelspann…. Ingen ting skal gå til spille)  Terskelen for å kaste sjokoladen er høy, men det gjelder vel bare å gjøre det!!!!
 • Spis flere små måltider. Det er lettere å stå imot suget når man ikke er sulten. Prøv å spis mat som inneholder mer proteiner, fett og langsomme karbohydrater.
 • Dersom suget er sterkt så tenk at du skal gjøre noe aktivt først. Om man går en tur, eller enda bedre tar en løpetur, så pleier suget å forsvinne. Kanskje er dette psykisk, man jeg har iallefall sjelden lyst på sjokolade etter en skikkelig treningsøkt. Andre avledningsmanøvre hjelper også; “Skal bare sette på en vaskemaskin først…” Forhåpentligvis klarer man å få tankene over på noe annet……
 • Handle aldri når man er sulten. Personlig så synes jeg ikke dette har så mye å si da jeg gjerne kjøper sjokolade uansett. Det kan derfor være lurt å gjøre større innkjøp i gangen , slik at man begrenser antall besøk på butikken hver uke. Alternativt få noen andre i husstanden til å handle inn, eller er med på butikken. Dermed blir det iallefall ingen smugspising i bilen på vei hjem – den eneste man lurer da er seg selv ;-)
 • Desom man ikke klarer å motstå fristelsen til å kjøpe noe på butikken så tenk alternativer; tyggis, nøtter, knaskegulrøtter, pepsi max, eple eller til nød litt mørk sjokolade
 • Drikk masse vann

Dersom noen har flere tips til hvordan man blir kvitt sjokoladesuget, så kom gjerne med innspill. Jeg skal iallefall gjøre et seriøst forsøk på å kutte ned på sjokoladen, og lover å holde dere oppdatert på hvordan det går :-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Hvordan bli kvitt sjokoladesuget?

 1. Jeg er skikkelig plaget med lyst på mat full av raske karbohydrater og snop til tider. Har hatt en periode nå hvor jeg rett og slett har vært fysisk dårlig, og fant til slutt ut at det måtte være all den dårlige maten/godteriet som gjorde det. Jeg føler meg mye bedre etter to dager med normal mat igjen :) når jeg først har gitt etter for suget en stund, var det ikke så lett å kutte tvert, men tanken på kontinuerlig hodeverk fikk heldigvis fornuften til å seire ;) Før tålte jeg store mengder med dårlig mat og sukker, men etter å ha hatt fokus på et sunt kosthold i mange år merker jeg at jeg tåler mye mindre! Og det er en motivasjon til å holde meg unna ;)

  Lykke til med å styre unna sjokoladen! :)

  • Hverdagsmamma says:

   Tusen takk Marianne. Jeg har alltid vært mest opptatt av aktivitet, og dermed også kunne spise hva jeg vil uten å legge nevneverdig på meg, men merker virkelig forskjell når jeg også fokuserer litt på kostholdet. Tydelig at kroppen har godt av det, så dette er jeg veldig motivert for at skal fortsette – selv om jeg må innrømme at det er lite jeg synes smaker så godt som sjokolade…… :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>