Hvordan få tid til trening når man har små barn.

For mange småbarnsforeldre kan det oppleves vanskelig å få tid til å trene. Etter en dag på jobb, så er det ikke mange timer man har til rådighet når man kommer hjem, og som regel så har barna fritidsaktiviteter som skal koordineres. Samtidig så er det viktig å få bevegd seg litt. De fleste vil merke økt energi og generelt mer velvære av regelmessig trening, så det er mye å profitere på å sette av litt tid i ny og ne til nettopp dette.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan intervall trening kan være en effektiv måte å få trent på. Andre tips til hvordan man kan få trent når man har små barn kan være:

– Er barna helt små er det supert å ta dem med på tur i vognen. Lag gjerne faste avtaler med andre som også er hjemme i permisjon, da er det enklere å komme seg ut uavhengig av vær.

– Små barn ligger ofte på matter på gulvet. Legg deg ned og gjør øvelser mens du prater med den lille; sit-ups, push-ups, seteløft, ulike lår øvelser…. Alternativene er mange.

– Tren når babyen sover; sett på musikk og dans, ha en ergometersykkel stående, eller hva med å sette på en treningsvideo. Det gjør veldig godt etterpå….

– De fleste store treningssentrene har ordninger med barnepass. Benytt deg av dette. Særlig i helgen når de fleste har litt bedre tid, så er dette en flott tilbud.

– Ta deg en løpetur mens barna er på sine fritidsaktiviteter: Kle på deg treningsklær før du går hjemmenfra så kan man bruke tiden effektivt. Ofte så er man knapt kommet hjem før man må snu allikevel, så da er det like greit å få gjort noe fornuftig…..

-Ha egne treningsdager de voksne imellom. To kvelder i uken per voksen fungerer fint. Avtal gjerne at man går rett før kveldsstellet, da kan det ofte være ekstra motiverende å komme seg ut, samtidig som man har mer igjen av kvelden når man kommer tilbake igjen ?

-Avtal med andre i samme situasjon; avtaler er alltid mer bindende og gir ofte det sparket man trenger!

-Ta barna med. De trenger ikke være så gamle før de synes at det er kjekt å gå tur i fjellet, sykle etc med de voksne. Løper man på bane så er det også greit å ta med barn. Bilde over viser 5 og 8 åringen som har vært med hverdagspappa og løpt. De teller sine runder, og registrerer sine tider, motiverende og gøy for alle. At man får tilbringt tid sammen er et ekstra pluss.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Hvordan få tid til trening når man har små barn.

 1. hyggeligkaos says:

  Tid til trening er en utfordring ja. I permisjonstida er det ikke noe problem, men å få tid etter jobb innimellom husarbeid og ungenes fritidsativiteter er ikke lett. Å trene mens de trener er et godt forslag, så lenge man ikke har småsøsken som må passes på da…
  Jeg ender gjerne med å trene etter at ungene er i seng, når jeg klarer å prioritere det innimellom alt annet som skulle vært gjort.

  • Hverdagsmamma says:

   Alt er litt lettere i permisjonstiden ja :-) Jeg sliter veldig med å komme meg ut på trening etter at jentene er i seng, det er alltid noe jeg bare må få gjort, og så plutselig er klokken blitt så mye, og jeg er så trett….. Å ha 2 dager hver foreldre i uken hvor man går og trener rett før kveldsstellet har derfor vært det som gir meg den ekstra motivasjonen jeg trenger til å komme meg ut.

   Jeg måtte forresten titte inn om siden din hyggeligkaos – så fin blogg du har. Jeg legger den til i blogglisten min og ser frem til å se mer til hvordan du og guttene dine har det :-) (jeg er enda så ny i bloggverdenen at jeg håper jeg får det til :-) )

   Mhv Hverdagsmamma

 2. Kjenner også på at det ofte er vanskelig å sette av tid til å få trent. Etter ein passe rolig sommer er dørstokkmila største hindring…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *